Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Σαμαράς: Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Χειραφέτηση από τα τρομοκρατικά διλήμματα
  • [04] Φ. Κουβέλης: Στόχος της ΔΗΜΑΡ ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης

  • [01] Α.Σαμαράς: Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα

    «Η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ θέλει, απλά, να πέσει στα μαλακά. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την κρίση, τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου, Δεν προσφέρουν διέξοδο. Δεν εξηγούν τι θα κάνουν. Καταγγέλλουν όλους τους άλλους. Καταγγέλλονται και μεταξύ τους. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την κρίση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας απόψε, στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ στην Πάτρα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε στην ομιλία του εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα αναφέροντας χαρακτηριστικά «εσείς στην Πάτρα έχετε πολύ άσχημη εμπειρία» και συνέχισε: «Επί χρόνια, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά καθύβριζαν όποιον τολμούσε ακόμα και να το αναφέρει. Ούτε τη λέξη δεν άφηναν να ακουστεί. Πρώτος νόμος της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ο νόμος Ραγκούση! Που έκανε την Ελλάδα "μαγνήτη" για τους παράνομους μετανάστες. Με τον νόμο Ραγκούση έστειλαν το μήνυμα ότι εδώ δίνουμε εύκολα και αυτόματα ελληνική ιθαγένεια σε όποιον ξένο περάσει τα σύνορά μας».

    Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας θα είναι να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι "ξέφραγο αμπέλι" ».

    Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα όσα λέγονται και γράφονται περί μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Πώς θα αποκαταστήσω τους χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που το απορρίπτει; Πώς θα σπάσω τη γραφειοκρατία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που την έφερε και την επέβαλε και την προστατεύει; Πώς θα ξεμπλοκάρω το ΕΣΠΑ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που δυόμιση χρόνια κράτησε τα κονδύλια αναξιοποίητα;». Και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους τόνισε: «Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα. Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο περισσότερα θα αλλάξω».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς

    Πρόσκληση στους ψηφοφόρους που είναι αναποφάσιστοι και προβληματίζονται για την επιλογή τους, να ψηφίσουν χωρίς δισταγμό τον ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει η πορεία του τόπου, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στα Γιάννενα.

    Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου, λέγοντας ότι «ο πανικός τους είναι έκδηλος γιατί έχουν έναν και μόνο εφιάλτη, μια κυβέρνηση της αριστεράς» και πρόσθεσε ότι «ο ένας φοβάται μην και πάρουμε διερευνητική εντολή και ο άλλος αναμασά αστεία επιχειρήματα για να συσπειρώσει τους οπαδούς του. Τους απαντάμε: ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε».

    Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και θα σας στείλει και τους δύο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Χειραφέτηση από τα τρομοκρατικά διλήμματα

    Έκκληση στους ψηφοφόρους, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, για «χειραφέτηση από τα τρομοκρατικά διλήμματα των ήδη καταδικασμένων από τον λαό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και χειραφέτηση από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και οι προτάσεις τους για κυβερνήσεις συνεργασίας και αμφιβόλου σύνθεσης», απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Ηκ. Παπαρήγα δήλωσε κατηγορηματικά ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει στη «στρούγκα», δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας. Απέρριψε, για μια ακόμη φορά, την πρόταση συνεργασίας όλων των αριστερών δυνάμεων που απηύθυνε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, ακριβώς γιατί δεν αμφισβητούν τα βάθρα του συστήματος, έχουν ένα εύκολο ρόλο στην σκληρή προεκλογική μάχη, ρίχνουν τρύπιο σωσίβιο στο λαό, που θα το πάρει χαμπάρι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη. Δεν είμαστε αγωνιστές εκ μεταγραφής, ούτε του γλυκού νερού. Επειδή εσείς είστε άσσοι στην παλινωδία, στις κωλοτούμπες όπως λέει ο λαός, πρέπει και εμείς να σας μιμηθούμε; Δεν θα υποκύψουμε στους εκβιασμούς σας γιατί δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει ο λαός».

    [04] Φ. Κουβέλης: Στόχος της ΔΗΜΑΡ ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης

    Η ΔΗΜΑΡ έχει στόχο τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα στα Γιάννενα ο Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης είπε ότι το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ είναι η αριστερή δημοκρατική απάντηση στην κρίση. «Ζητούμε από το λαό να μας δώσει δύναμη για να πάρουμε διερευνητική εντολή και να συγκροτήσουμε προοδευτική κυβέρνηση» , τόνισε ο κ. Κουβέλης διευκρινίζοντας ότι «την πρότασή μας την απευθύνουμε στις προοδευτικές δυνάμεις» χωρίς να αναφέρει ποιες δυνάμεις εννοεί.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρόσθεσε ότι «στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα πάρουμε μέρος».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2012 - 20:30:35 UTC