Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία προς τις πανελλαδικές εξετάσεις
  • [02] Μειώθηκε 3,7% η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες
  • [03] Τη θετική ψήφο των πολιτών ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη
  • [04] Φτωχότερη από σήμερα η οικογένεια του Πανιωνίου - Απεβίωσε ο Γιάννης Γραβάνης

  • [01] Στην τελική ευθεία προς τις πανελλαδικές εξετάσεις

    Σε λιγότερο από έναν μήνα, θα είναι σε εξέλιξη οι πανελλαδικές εξετάσεις και ήδη χιλιάδες υποψήφιοι έχουν μπει στην τελική ευθεία της μελέτης τους.

    Το υπουργείο Παιδείας, δια στόματος της αρμόδιας υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, δηλώνει καθ΄όλα έτοιμο για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, έχοντας εγκαίρως ολοκληρώσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και την προμήθεια του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που χρειάζονται οι εξεταζόμενοι. Αναφερόμενη στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων ειδικών κατηγοριών, τονίζει ότι «με την τροπολογία, αστοχίες που προέκυψαν από την αλλαγή του νόμου, επιλύονται για όσους μετέχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις μέσω των ειδικών κατηγοριών, αλλά και αναδρομικά προσφέρεται στους περσινούς αποφοίτους μια δεύτερη ευκαιρία».

    Με την τροπολογία για τα κριτήρια εισόδου των ειδικών κατηγοριών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παρέχεται αναδρομικά στους αποφοίτους του 2011 η δυνατότητα επανυποβολής μηχανογραφικού δελτίου, χωρίς νέα εξέταση, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις σχολές προτίμησής τους.

    Για τις ειδικές κατηγόριες απαλείφονται τα ηλικιακά όρια και από τους πολυτέκνους και από τους τρίτεκνους και ειδκότερα διατηρείται ισοβίως η πολυτεκνική ιδιότητα και απαλείφεται το ηλικιακό όριο του 26ου έτους στην περίπτωση των τρίτεκνων. Παράλληλα, προστίθεται ως ειδική υποκατηγορία, αυτή των πολυδύμων τέκνων που συμμετέχουν την ίδια χρονιά στις πανελλαδικές εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτόν αποκαθίσταται η ίση μεταχείριση των διδύμων, τριδύμων κ.λπ. υποψηφίων με εκείνους που έχουν αδέρφια που ήδη φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, οι υποψήφιοι των εδικών κατηγοριών μπορούν να δηλώσουν, δηλαδή, οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα επιθυμούν σε όλη την επικράτεια και χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.

    Φέτος, στις πανελλαδικές εξετάσεις υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι και ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να είναι ελαφρά μεγαλύτερος από πέρυσι. Η αύξηση όμως αυτή φαίνεται ότι δεν θα υπερβαίνει το 4-5%. Ωστόσο, φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας, καταλήγει στην επαναφορά στο μηχανογραφικό τουλάχιστον 14 από τα 25 τμήματα ΤΕΙ που δεν είχαν πάρει πέρυσι εισακτέους μια και ορισμένα από αυτά επέδειξαν άριστους βαθμούς στην αξιολόγηση, ενώ το υπουργείο Παιδείας, ενόψει μάλιστα της αναδιάταξης του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, θέλει να δώσει μία ακόμη ευκαιρία.

    Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, από φέτος τίθεται σε ισχύ ένας νέος τρόπος λήψης των βαθμολογιών των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς τα βαθμολογικά κέντρα θα βρίσκονται on line συνδεδεμένα με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.

    [02] Μειώθηκε 3,7% η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες

    Μείωση 3,7% σημείωσε η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το γ΄ τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του γ΄ τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2010 προς το 2009.

    Από τα ίδια στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτει ότι η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους ελληνικούς λιμένες παρουσίασε αύξηση 12,5% το γ΄τρίμηνο 2011, σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του γ΄ τριμήνου 2010, έναντι μείωσης 2,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2010 προς το 2009.

    [03] Τη θετική ψήφο των πολιτών ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη

    Τη θετική ψήφο των πολιτών ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    «Ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία, στέλνεις μήνυμα στους δύο αδιόρθωτους του συστήματος, χωρίς να παίζεις με το μέλλον της χώρας μας και γνωρίζοντας παράλληλα ότι η ψήφος σου πιάνει τόπο», δήλωσε και σημείωσε πως το κόμμα της αποτελεί δύναμη σταθερότητας, προσθέτει δυνάμεις στο μέτωπο του ευρώ και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και λειτουργεί ως αντίβαρο λογικής σε «έναν αυξανόμενο, παράλογο και ακραίο λαϊκισμό».

    Η κ. Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα επικριτική για όλα τα άλλα κόμματα.

    Χαρακτήρισε αδιόρθωτους τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά και κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι κλείνει λιμάνια και ξενοδοχεία. Για τον Π. Καμμένο είπε ότι την ώρα που διαπραγματευόμαστε χρήματα ζητά κατάργηση του χρέους, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στη βία και η «ναζιστική Χρυσή Αυγή» τη χρησιμοποιεί ανοικτά. Για τον ΛΑΟΣ ανέφερε ότι διολίσθησε «πίσω στον αγαπημένο του λαϊκισμό», ενώ για τον Φ. Κουβέλη είπε πως «περιμένει να τον ψηφίσουν, παραμένοντας απολύτως σιωπηλός για να μην ενοχλεί κανέναν».

    Την πιο σκληρή γλώσσα, όμως, η κ. Μπακογιάννη χρησιμοποίησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ως την πιο οπισθοδρομική πολιτική δύναμη, επικρίνοντας και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι αν πάρει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, δεν θα την επιστρέψει.

    [04] Φτωχότερη από σήμερα η οικογένεια του Πανιωνίου - Απεβίωσε ο Γιάννης Γραβάνης

    Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Πανιωνίου και του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς τα ξημερώματα έφυγε από την ζωή και σε ηλικία 54 ετών, ο Γιάννης Γραβάνης, μετά από μάχη δύο ετών με την επάρατη νόσο.

    Υπήρξε ένα από τα «καλύτερα παιδιά» της εποχής του, με 269 συμμετοχές και 14 γκολ στην Α` εθνική.

    Αριστερό μπακ, ο Γραβάνης ήταν βασικό στέλεχος του Πανιωνίου, ενώ εκτός από τις τρεις εμφανίσεις με την εθνική ομάδα, ήταν μέλος της ομάδας των «κυανέρυθρων», που το 1979 νίκησε 3-1 την ΑΕΚ και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας.

    Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη (1/5) στις 11:00 στον Αγιο Ανδρέα Πάτρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2012 - 12:30:35 UTC