Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας γενιάς"
  • [02] Α. Σαμαράς: "Οι εκλογές θα δώσουν ισχυρή κυβέρνηση"
  • [03] Σχέδιο ΕΕ: 200 δισ. ευρώ για την ανάπτηξη
  • [04] Από τον αθλητισμό... μεταγραφή στην πολιτική
  • [05] Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς λόγω Πρωτομαγιάς
  • [06] Άφησε το μυστρί κι έπιασε την γκλίτσα
  • [07] «Αξίζει να επανεκλεγεί ο Ομπάμα», δηλώνει ο Μπιλ Κλίντον
  • [08] Νικητής ο Λεμπ στο Παγκόσμιο Ράλι Αργεντινής
  • [09] Ισχυρό password "ασπίδα" στις ηλεκτρονικές κακοτοπιές
  • [10] Ανακαλύφθηκε γονίδιο που εμποδίζει εξάπλωση καρκίνου του παγκρέατος
  • [11] Πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο πατέρας του Μπενιαμίν Νετανιάχου

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας γενιάς"

    Το «κλειδί» των εκλογών της 6ης Μαΐου βρίσκεται σε αυτούς που το 2009 ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι απογοητευμένοι, προβληματισμένοι, αναποφάσιστοι, επιφυλακτικοί, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του Κινήματος, από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που έγινε στο πλακόστρωτο της Α? προβλήτας του λιμανιού.

    Από αυτούς ακριβώς τους ψηφοφόρους είπε ότι ζήτησε «συγγνώμη» ο κ. Βενιζέλος και σε αυτούς απευθύνεται τώρα, τους κοιτάζει στα μάτια, τους λέει την αλήθεια και τους ζητάει να τον εμπιστευθούν, να ψηφίσουν και πάλι το ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουν το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που προτείνει για αποδέσμευση της χώρας από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια.

    Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν είναι ευρωεκλογές, δεν είναι μια δημοσκόπηση με κάλπες, τόνισε, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές που δεν θα κρίνουν απλώς ποια θα είναι η νέα Βουλή και ποια κυβέρνηση θα σχηματισθεί, αλλά θα κρίνουν τη μοίρα της χώρας για πολλές δεκαετίες και για πολλές γενιές. «Οι Έλληνες πολίτες κρατούν στα χέρια τους το μέλλον μιας γενιάς», όπως είπε.

    [02] Α. Σαμαράς: "Οι εκλογές θα δώσουν ισχυρή κυβέρνηση"

    "Οι εκλογές θα δώσουν το αποτέλεσμα που θέλει ο ελληνικός λαός, δηλαδή μια κυβέρνηση ισχυρή, ώστε να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος στα δύσκολα", δήλωσε το μεσημέρι από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    "Όποτε πηγαίνει κανείς σε μια πόλη σαν τα Χανιά που μπορεί να είναι αιχμή ανάπτυξης και αξιοποίησης του πλούτου της, του πολιτιστικού του αρχαιολογικού του τουριστικού, θα πρέπει να είναι υποχρεωμένος αν θέλει να είναι προσγειωμένος, να ακούει τα επιμελητήρια. Να ακούει τους ανθρώπους της αγοράς να ακούει την πιάτσα. Και είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου κανείς όχι να διαμορφώνει άποψη απλά , για το σήμερα και το αύριο, αλλά να φτιάχνει και ένα σχέδιο και για το μεθαύριο, για τα παιδιά μας. Αυτό έκανα σήμερα εγώ, μίλησα με τους ανθρώπους της αγοράς ήταν τιμή μου και χαρά μου και βγαίνω πολύ πιο πλούσιος σε γνώσεις από ότι ήμουν όταν μπήκα", είπε ο κ. Σαμαράς.

    Ακόμη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, τον Α. Τσίπρα, τον Πάνο Καμένο και τους ακροδεξιούς και μίλησε για «νέα και παλιά κόμματα, που κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πάρομε εμείς ισχυρή εντολή».

    [03] Σχέδιο ΕΕ: 200 δισ. ευρώ για την ανάπτηξη

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ένα σχέδιο δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη της Ευρώπης, αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Ελ Παΐς, το οποίο επικαλείται "ευρωπαϊκές πηγές".

    "Το σχέδιο αυτό προβλέπει επενδύσεις 200 δισεκατομμυρίων ευρώ σε υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υψηλές τεχνολογίες (με τη συμμετοχή ιδιωτών)", τονίζει το δημοσίευμα.

    Η Ευρωπαϊκή 'Ένωση θα μπορούσε να επιλέξει δυο τρόπους χρηματοδότησης.

    Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο πιθανότερος είναι ένα "χρηματοοικονομικός συνδυασμός" που θα βασίζεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν 12 δισ. ευρώ που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί από τον (EFSF) για να προσελκυσθούν ιδιωτικά κεφάλαια, τα οποία θα στηρίξουν την Eυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα χρησιμεύσουν ως "εγγύηση για σχέδια δημοσίων και ιδιωτικών υποδομών".

    Στην περίπτωση αυτή, "εξειδικευμένα χρηματοοικονομικά εργαλεία και ομόλογα" εγγυημένα από την ΕΕ θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση "ασφαλιστικών ταμείων και άλλων επενδυτών", προσθέτει η εφημερίδα.

    Η άλλη επιλογή αφορά την ενίσχυση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από τις χώρες μέλη με 10 δισ. ευρώ. Ο τρόπος αυτός είναι λιγότερο πιθανός, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί σε σύνοδο, ημερομηνία για την οποία δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων τη ΕΕ, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από την προγραμματισμένη από καιρό για τις 28 και 29 Ιουνίου σύνοδο κορυφής.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [04] Από τον αθλητισμό... μεταγραφή στην πολιτική

    Γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά του αθλητισμού, αλλά όσοι θα μπουν για πρώτη φορά στο «τερέν» της Βουλής πρέπει να μάθουν και την... τέχνη του πολιτικού, που είναι ο συνδυασμός της τόλμης με τη σύνεση, σύμφωνα με τον Πλάτωνα.

    Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας προετοιμάζεται για να μπορέσει να σηκώσει και τα «βάρη» της πολιτικής, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

    «Ασίστ» τώρα στη Νέα Δημοκρατία, όπου ο Γιάννης Ιωαννίδης προετοιμάζεται εντατικά για να μπορέσει να κερδίσει, με την τακτική του, έναν ακόμη αγώνα στο «κοινοβουλευτικό τερέν».

    Στο χώρο του ΚΚΕ, ο πρώην διαιτητής Βασίλης Νικάκης, που είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία, προσπαθεί να μην του ξεφύγει κανένα «φάουλ» στην περιφέρειά του. Από τον αθλητισμό στην πολιτική και από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα, που «σημαδεύει» με το ακόντιό της τα προβλήματα της Β' Αθήνας.

    Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός «παίζει μπάλα» με δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, τον Γιώργο Ανατολάκη στον «αγωνιστικό χώρο» της Β' Πειραιά και τον Πέτρο Καραβίτη στην Β' Αθήνας.

    [05] Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς λόγω Πρωτομαγιάς

    Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς θα γίνουν αύριο λόγω της Πρωτομαγιάς.

    Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 7:30 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ.Το Μετρό και ο ηλεκτρικός από τις 8 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας.

    Επίσης, 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ,ενώ τετράωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Τέλος, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

    [06] Άφησε το μυστρί κι έπιασε την γκλίτσα

    Είδε την οικοδομή να "αργοπεθαίνει", εγκλωβισμένη στη δίνη της κρίσης, και μαζί το εισόδημά του να συρρικνώνεται κι αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Ο (πρώην) οικοδόμος Χρήστος Παλιούρας άφησε το μυστρί κι έπιασε την γκλίτσα, εργαλείο απαραίτητο για να καθοδηγεί τους 22 νεροβούβαλους, ελληνικής ράτσας, που ξεκίνησε να εκτρέφει εδώ και περίπου έναν μήνα στα ριζά του όρους Κόζιακα.

    Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος στο ΑΜΠΕ, δεν εγκατέλειψε την οικοδομή μόνο εξαιτίας της δυσκολίας εξεύρεσης εργασίας αλλά και από την επιθυμία του να ασχοληθεί με κάτι καινοτόμο, όπως είναι η εκτροφή νεροβούβαλων. Στην επιλογή αυτή συνετέλεσε και το γεγονός ότι ο πατέρας του, παλαιότερα, είχε κοπάδι με αγελάδες.

    Ο κ. Παλιούρας δεν επέλεξε τυχαία το συγκεκριμένο είδος βουβαλιού. Ο ελληνικός νεροβούβαλος είναι επίσημα αναγνωρισμένο είδος και τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός του, που είχε "αγγίξει" το όριο της εξαφάνισης, παρουσιάζει μικρή τάση αύξησης.

    Οι νεροβούβαλοι μεγαλώνουν σε φυσικές συνθήκες, και τα προϊόντα τους, όπως είναι το γάλα και το κρέας, σύμφωνα με τον βουβαλοτρόφο, είναι υγιεινά και υψηλής διατροφικής αξίας, με αποτέλεσμα να έχουν και καλύτερες τιμές στο εμπόριο.

    [07] «Αξίζει να επανεκλεγεί ο Ομπάμα», δηλώνει ο Μπιλ Κλίντον

    Ο Μπαράκ Ομπάμα αξίζει να επανεκλεγεί, δήλωσεσε συγκέντρωση δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

    Ομπάμα και Κλίντον συναντήθηκαν σε εκδήλωση στο προάστιο Μακλίν της δυτικής Ουάσινγκοτν που είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού προέδρου.

    Ο Κλίντον είναι ο μόνος Δημοκρατικός, από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που κατάφερε να επανεκλεγεί και δεύτερη φορά.

    [08] Νικητής ο Λεμπ στο Παγκόσμιο Ράλι Αργεντινής

    Ο Γάλλος οδηγός της Σιτροέν, Σεμπαστιάν Λεμπ, ανακηρύχθηκε τελικά νικητής στο ράλι της Αργεντινής, το οποίο ήταν και το 5ο της χρονιάς, το τελευταίο πριν το Ράλι Ακρόπολις που είναι προγραμματισμένο για τις 25-27 Μαϊου. Ο Φινλανδός Μίκο Χιρβόνεν, επίσης με Σιτροέν, πήρε τη δεύτερη θέση ενώ ο Νορβηγός Μαντς Όστμπεργκ με Φορντ κατέλαβε την τρίτη θέση.

    [09] Ισχυρό password "ασπίδα" στις ηλεκτρονικές κακοτοπιές

    Όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν και πρέπει να θωρακίσουν τον κωδικό (password) του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους, ώστε να αποφύγουν τις ηλεκτρονικές κακοτοπιές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το οποίο παρέχει σχετικές συμβουλές στους Έλληνες χρήστες.

    Το Κέντρο επισημαίνει ότι "το τέλειο password, δηλαδή ο μυστικός κωδικός που θα παρέχει απόλυτη ασφάλεια από όσους επιδιώκουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας στοιχεία από τον υπολογιστή μας, δεν έχει εφευρεθεί ακόμα". Ακόμα προειδοποιεί, ότι ο μυστικός κωδικός που συνήθως χρησιμοποιούν οι χρήστες για την πρόσβασή τους σε διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες, δεν είναι και τόσο ασφαλής όσο πιστεύουν.

    Το πιο συχνό λάθος είναι η επιλογή συνηθισμένων λέξεων ή φράσεων, τις οποίες θυμάται κανείς μεν εύκολα, αλλά είναι εξίσου εύκολο να τις μαντέψει και ένας επίδοξος χάκερ.

    [10] Ανακαλύφθηκε γονίδιο που εμποδίζει εξάπλωση καρκίνου του παγκρέατος

    Μία μεγάλη διεθνής επιστημονική ομάδα ανακάλυψε ένα γονίδιο που επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου του παγκρέατος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μία μελλοντική πιο εστιασμένη θεραπεία.

    Σε πρώτη φάση, οι ερευνητές βρήκαν ότι το εν λόγω γονίδιο USP9X βοηθά στην καταπολέμηση των όγκων στο πάγκρεας των ποντικιών και, στη συνέχεια, ανακάλυψαν ότι μπορεί να δράσει ανάλογα και στους ανθρώπους.

    Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Αυστραλία με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέιβιντ Τούβεσον του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Κέμπριτζ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαπίστωσαν ότι όταν το συγκεκριμένο γονίδιο απενεργοποιείται, τότε τα κύτταρα του παγκρεατικού καρκίνου προστατεύονται απέναντι στις φυσικές άμυνες του οργανισμού, γίνονται πιο επιθετικά και εξαπλώνονται ταχύτερα.

    Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές της νόσου.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το εν λόγω γονίδιο δυσλειτουργεί στο 15% περίπου των περιπτώσεων καρκίνου του παγκρέατος, οπότε μία πιθανή νέου τύπου θεραπεία που στοχεύει σε αυτό το γονίδιο, θα μπορούσε να βοηθήσει περίπου το 15% των ασθενών.

    [11] Πέθανε σε ηλικία 102 ετών ο πατέρας του Μπενιαμίν Νετανιάχου

    O Μπεντζιόν Νετανιάχου, ο πατέρας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, πέθανε νωρίς σήμερα σε ηλικία 102 ετών, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ και ειδικός επί των Εβραίων στη μεσαιωνική Ισπανία, επηρέαζε σημαντικά τον γιό του. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός επικαλέστηκε πολλές φορές την καθοριστική επιρροή του πατέρα του, ενός υποστηρικτή της εθνικιστικής δεξιάς, στις αποφάσεις του.

    Γεννήθηκε στη Βαρσοβία το 1910 και μετανάστευσε με την οικογένειά του το 1920 στην υπό βρετανική εντολή Παλαιστίνη.

    Ο ίδιος και η σύζυγός του Ζίλα απέκτησαν τρεις γιούς, ένας από τους οποίους σκοτώθηκε το 1976, κατά την επιχείρηση Εντεμπε για τη διάσωση Ισραηλινών που κρατούνταν όμηροι από αεροπειρατές στην Ουγκάντα.

    Τη δεκαετία του 1930, ο Μπεντζιόν Νετανιάχου, καθηγητής Ιστορίας ειδικός για τους Εβραίους στη μεσαιωνική Ισπανία, ήταν γραμματέας του Ζέεβ Ζαμποτίνσκι, του ιδρυτή του αναθεωρητικού κινήματος του σιωνισμού, από το οποίο αντλεί τις αρχές του το συντηρητικό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου.

    Στην πρώτη πρωθυπουργική θητεία του γιου του (1996-2000) ο Μπεντζιόν Νετανιάχου τον είχε επικρίνει γιατί δέχτηκε μερική αποχώρηση από την παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη. Το 2005 είχε υπογράψει με άλλους διανοούμενους της δεξιάς αναφορά που χαρακτήριζε "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" την αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία είχε αποφασίσει ο Αριέλ Σαρόν.

    Επιμέλεια: Άνα Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2012 - 8:30:33 UTC