Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Χρυσός» και ο Μάρας στο Παγκόσμιο
  • [02] Διαψεύδονται τα περί αφορολόγητων αμοιβών του Λ. Παπαδήμου
  • [03] Δ. Αβραμόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθούν τα διεθνή κατοχυρωμένα συμφέροντα της χώρας
  • [04] Κριτική Καρατζαφέρη σε Σαμαρά για το θέμα της τηλεμαχίας
  • [05] Λ. Κατσέλη: Η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή
  • [06] Διαψεύδει ο Κάμερον ότι υπήρξε συμφωνία με τον όμιλο Μέρντοκ

  • [01] «Χρυσός» και ο Μάρας στο Παγκόσμιο

    Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που διεξήχθη στο Όσιγιεκ της Κροατίας, καθώς ο Βλάσης Μάρας πήρε την πρώτη θέση στο μονόζυγο. Ο 29χρονος γυμναστής συγκέντρωσε στον τελικό 15.600 βαθμούς και άφησε στην 2η θέση τον Γάλλο Ζαν Κουσερά με 15.575 β. και στην 3η θέση τον Γερμανό Αντρέας Μπρετσνάιντερ με 15.450 β.

    H Ελλάδα έφτασε συνολικά τα τέσσερα μετάλλια στη διοργάνωση, αφού πέρα από τη σημερινή επιτυχία του Μάρα και χτες το χρυσό του Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, κατέκτησε σήμερα και το ασημένιο μετάλλιο με τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας.

    [02] Διαψεύδονται τα περί αφορολόγητων αμοιβών του Λ. Παπαδήμου

    «Απολύτως ανακριβές» χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», σύμφωνα με το οποίο είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Επισημαίνεται, δε, ότι ο φόρος που αναλογεί «καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι' αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας».

    Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται, επίσης, ότι «ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών».

    Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση.

    [03] Δ. Αβραμόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθούν τα διεθνή κατοχυρωμένα συμφέροντα της χώρας

    «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αμφισβητηθούν τα διεθνή κατοχυρωμένα συμφέροντα της χώρας», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε προεκλογική ομιλία του στη Ρόδο σήμερα το απόγευμα, αναφερόμενος στις ενέργειες αμφισβήτησης της Τουρκίας που αφορούν το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή.

    Αυτό αποτελεί σαφές μήνυμα στους γείτονές μας, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος αναφερόμενος επίσης στη σημειολογική σημασία των ενεργειών που έγιναν για να διέλθει η Ολυμπιακή Φλόγα από το Καστελόριζο, που αρχικά δεν προβλεπόταν.

    [04] Κριτική Καρατζαφέρη σε Σαμαρά για το θέμα της τηλεμαχίας

    Στο Αγρίνιο και την Πάτρα περιόδευσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.Το απόγευμα έδωσε συνέντευξη τύπου στην Πάτρα, στην οποία κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να προσέλθουν στην τηλεοπτική αντιπαράθεση και επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι φοβάται να προσέλθει στην τηλεμαχία.

    "Διερωτώμαι, πως, αν κάποιος φοβάται να αντιμετωπίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ;" είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Επανέλαβε, δε, την πρότασή του για τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των επικεφαλής των ψηφοδελτίων Επικρατείας.

    [05] Λ. Κατσέλη: Η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή

    Την πεποίθηση ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές, ώστε με την είσοδό της στη Βουλή, να μπει "ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου, που ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν συμφωνήσει και υπογράψει", εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, σε πολιτική συγκέντρωση στον κινηματογράφο ΣΠΟΡΤΙΓΚ, στη Ν. Σμύρνη.

    Παράλληλα, με αφορμή το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι μια εβδομάδα πριν τις εκλογές "επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες".

    [06] Διαψεύδει ο Κάμερον ότι υπήρξε συμφωνία με τον όμιλο Μέρντοκ

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα στο BBC ότι δεν υπήρξε κάποια "σημαντική συμφωνία" με τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ σε αντάλλαγμα για τη στήριξη που του πρόσφεραν οι εφημερίδες του, στις βουλευτικές εκλογές του 2010.

    Ο Κάμερον τόνισε ότι δεν αληθεύει πως οι Συντηρητικοί συμφώνησαν να βοηθήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μέρντοκ ή να διευκολύνουν την εξαγορά του δορυφορικού τηλεοπτικού μπουκέτου BSkyB. "Θα ήταν απολύτως λάθος να υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία και δεν έγινε κάτι τέτοιο (...) Δεν υπήρξε μεγάλη συμφωνία", είπε στη συνέντευξη που έδωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 April 2012 - 18:30:31 UTC