Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο οικονομικό πρόγραμμα, υποστήριξε ο Φ. Σαχινίδης στη WSJ
  • [02] Το καλύτερο επικοινωνιακό ντιζάιν της Ευρώπης, τα «Ελληνικά Τέρατα» των «Beetroot»
  • [03] Χρυσοχοΐδης: Θα λειτουργήσει κανονικά το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα
  • [04] Η ελονοσία "χτυπά" την Ελλάδα
  • [05] Στο 96,9% ανήλθε η συμμετοχή του ιδιωτικου τομέα στο PSI
  • [06] Επιχείρηση λασπολογίας και πλαστογραφίας σε βάρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος
  • [07] Οικολόγοι Πράσινοι: Να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε, που ζούμε
  • [08] Αποφασισμένη να σπάσει "το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους" δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη
  • [09] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια

  • [01] Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο οικονομικό πρόγραμμα, υποστήριξε ο Φ. Σαχινίδης στη WSJ

    Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν στο μέλλον προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

    Ερωτηθείς, αν οι πιστωτές της Ελλάδας εξετάζουν τροποποίηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων για να διευκολύνουν την ανάπτυξη, ο υπουργός απάντησε: "Δεδομένου ότι η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του προγράμματος, μπορεί να εξετασθούν (τέτοιες) προσαρμογές στο μέλλον".

    [02] Το καλύτερο επικοινωνιακό ντιζάιν της Ευρώπης, τα «Ελληνικά Τέρατα» των «Beetroot»

    Το καλύτερο επικοινωνιακό ντιζάιν της Ευρώπης 2011-2012, είναι τα «Ελληνικά Τέρατα» του γραφείου ντιζάινερς «Beetroot» από τη Θεσσαλονίκη που εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από την Παρασκευή 27 του μηνός, πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος μετά την βράβευσή τους στην Γερμανία και την περιοδεία τους σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου.

    Γλυπτά τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, άλλα σε μεγάλη και άλλα σε μικρότερη κλίμακα, κάποια ζωγραφισμένα με πινέλο, άλλα αόρατα που γίνονται αντιληπτά μέσω κινητών και υπολογιστών, όλα σχεδιασμένα σε έναν νέο-μελανόμορφο ρυθμό.

    Ο Μινώταυρος, ο Κύκλωπας, οι ιπτάμενες Στυμφαλίδες Όρνιθες, δύο γιγαντιαία γλυπτά της Σκύλλας και Χάρυβδης, οι Σειρήνες, που στην έκθεση είναι αόρατες και γίνονται αντιληπτές μόνο από το τραγούδι τους, «μας φωνάζουν ότι η δημιουργία είναι χαρά», λένε οι 11 Έλληνες, νέοι ταλαντούχοι ντιζάινερς.

    Ευτυχείς για τη μεγάλη διάκριση που απέσπασαν, πρώτοι ανάμεσα σε διεθνείς, μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ντιζάιν, ήθελαν να δείξουν με το χιουμοριστικό τους έργο, σε μια εποχή που είχε ήδη αρχίσει ο διασυρμός της Ελλάδας από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι οι Ελληνες «δεν είμαστε τα τέρατα της Ευρώπης αλλά εργατικοί, δημιουργικοί και δεν υπολειπόμαστε σε τίποτε από τους άλλους» εξηγούν οι Beetroot.

    [03] Χρυσοχοΐδης: Θα λειτουργήσει κανονικά το κέντρο μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

    Θα λειτουργήσει κανονικά το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με τις οποίες τα κοντέινερς που βρίσκονται εκεί δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά στο δικό του υπουργείο και είναι κατασκευασμένα στο πλαίσιο του αντισεισμικού σχεδιασμού.

    «Ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωρά κανονικά και το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβλέπει έναρξη λειτουργίας του κέντρου στην Αμυγδαλέζα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

    [04] Η ελονοσία "χτυπά" την Ελλάδα

    Αυξάνονται τα περιστατικά ελονοσίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας, ενώ ανησυχητική είναι και αύξηση των κρουσμάτων σε πολλές χώρες του κόσμου.

    Η έξαρση της νόσου αποτελεί μία πραγματική απειλή για πολλούς ανθρώπους στην υποσαχάρια Αφρική και σε πολλές ασιατικές χώρες, όπως Ταϊλάνδη, Μιανμάρ και Καμπότζη, όπου οι συνεχείς αναφορές νέων περιστατικών ανθεκτικής στα φάρμακα ελονοσίας γεννούν έντονη ανησυχία. Σε αυτό τον γεωγραφικό χάρτη προστέθηκε η Ελλάδα.

    Στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011, σημειώθηκε συρροή περιστατικών ελονοσίας (Plasmodium vivax) στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας, ενώ σποραδικά περιστατικά χωρίς αναφερόμενο ιστορικό ταξιδιού σε ενδημικές χώρες εμφανίστηκαν σε άλλες 4 γεωγραφικές περιοχές (Χαλκίδα Εύβοιας, Αγιά Λάρισας, Καλύβια και Μαραθώνας Ανατολικής Αττικής, Ορχομενός Βοιωτίας).

    Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάζονται με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με σκοπό τη συμβολή της οργάνωσης στην υλοποίηση των δράσεων που περιγράφονται στο Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση της Ελονοσίας 2012-2015.

    [05] Στο 96,9% ανήλθε η συμμετοχή του ιδιωτικου τομέα στο PSI

    Στο 96,9% ανήλθε η συμμετοχή του ιδιωτικου τομέα στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου (το PSI). Οπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Οικονομικων, ολοκληρώθηκε σήμερα ο τρίτος και τελευταίος διακανονισμός για την ανταλλαγή 135 σειρών ομολόγων αξίας 205,5 δισ. ευρώ, κατά την οποία απομειώθηκε η αξία ομολόγων συνολικής ονομαστικής αξίας 199 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ο σημερινός διακανονισμός αφορά στην ανταλλαγή ομολόγων σε ξένο δίκαιο ονομαστικής αξίας 522.340.241,73 ευρώ.

    [06] Επιχείρηση λασπολογίας και πλαστογραφίας σε βάρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος

    Επιχείρηση λασπολογίας και πλαστογραφίας σε βάρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, πριν αρχίσει την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία.

    Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν δεκάδες μέλη, φίλοι και υποψήφιοι του κόμματος, ενώ ο Πάνος Καμμένος ανέφερε στους δημοσιογράφους:

    «Σήμερα ξεκινάει η μεγάλη πορεία προς τη νίκη. Οι "Ανεξάρτητοι Ελληνες" ξεκινούμε από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, από την πρωτεύουσα του Βορρά, από τη συμπρωτεύουσα, να κάνουμε μια περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία. Η πορεία αυτή θα συνεχιστεί τις μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Και από τη Δευτέρα, που η χώρα θα είναι απελευθερωμένη από το Μνημόνιο και από τους υπαλλήλους του Μνημονίου, θα ξεκινήσει μια νέα μέρα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, μια νέα μέρα για την Ελλάδα. Εμείς δεν έχουμε μεγάλα μέσα προκειμένου να περάσουμε τις απόψεις μας και τις αρχές μας. Η τρόικα, οι λασπολόγοι της τρόικας, τα βοθρολύματα της μεταπολίτευσης, οι πλαστογράφοι αρχίζουν και εξαντλούν τις δυνάμεις τους. Όση λάσπη και να ρίξουν, όσες πλαστογραφίες και να κάνουν η Ελλάδα δεν παραδίδεται, η Ελλάδα δεν γονατίζει. Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές τους αγνοούμε. Από τη Δευτέρα, όμως, θα τιμωρηθούν και θας πληρώσουν για τα εγκλήματα που έκαναν σε βάρος του ελληνικού λαού. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι φασιστικές, είναι μέθοδοι που συνάδουν με το Δ΄γερμανικό Ράϊχ».

    [07] Οικολόγοι Πράσινοι: Να αλλάξουμε τον τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε, που ζούμε

    Στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης μπήκαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) με τη διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Ζάππειο.

    Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησαν οι δύο επικεφαλής του κόμματος, η Ιωάννα Κοντούλη της εκλογικής εκστρατείας και υποψήφια με σταυρό στη Β' Αθηνών και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

    «Είναι μία δύσκολη εκλογική μάχη, ο κόσμος ταλανίζεται από πολλά διλήμματα προκειμένου να παγιδευτεί», είπε η Ι. Κοντούλη εκφράζοντας την δυσπιστία της προς όλα τα κόμματα που δεν αμφισβητούν αυτό το μοντέλο που έχει καταρρεύσει.

    «Η κρίση», πρόσθεσε, «είναι βαθειά κρίση αξιών και απαιτεί παρέμβαση σε πολλά επίπεδα, γι αυτό και ο λόγος των ΟΠ θα είναι ένα πράσινο φως για να αλλάξουμε τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε και που ζούμε. Και τρόποι σύγχρονοι για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν. Αρκεί να σκεφτούμε καθαρά και να κάνουμε την υπέρβαση».

    «Το δικό μας δίλημμα είναι τι πορεία θα ακολουθήσει η πραγματική οικονομία και ποιό θα είναι το μέλλον της χώρας», είπε ο Γ. Παρασκευόπουλος, αναφέροντας ότι η οικονομία του μνημονίου είναι μία οικονομία λεηλασίας και εξηγώντας ότι τόσο οι εξορύξεις πετρελαίου ή χρυσού, όσο και οι τουριστικές επενδύσεις σε 700.000 κατοικίες, που θα "τσιμεντοποιήσουν" τις ακτές, είναι το είδος των επενδύσεων που κόβουν θέσεις εργασίας παρά δημιουργούν.

    [08] Αποφασισμένη να σπάσει "το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους" δήλωσε η Ντ. Μπακογιάννη

    «Είμαι αποφασισμένη και θα σπάσω το απόστημα του πελατειακού και διεφθαρμένου κράτους», δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την Ιεράπετρα Λασιθίου, στο πλαίσιο της περιοδείας στην Κρήτη.

    Σε συνέντευξή της, η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε αδιόρθωτα τα δυο «τέως μεγάλα κόμματα», που «δεν έχουν πάρει κανένα, μα κανένα μήνυμα από την κρίση». Εξακολουθούν, είπε, και πολιτεύονται με τον ίδιο παλαιοκομματικό τρόπο όπως και πριν. Δίνουν την εντύπωση ότι διαφωνούν το ένα με το άλλο, αλλά όταν πηγαίνουν στη Βουλή, σε αγαστή συνεργασία ψηφίζουν τα χρήματα για να ρυθμίσουν τα δάνεια των κομμάτων τους και για να πάρουν 50 εκατομμύρια ευρώ προεκλογική ενίσχυση.

    Τα υπόλοιπα επτά κόμματα, που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού σήμερα, φοβούμαι ότι λένε πράγματα εκτός τόπου και χρόνου, προσέθεσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Λένε πράγματα, είπε, τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρωζώνης και πίσω στη δραχμή.

    [09] Ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη Νίκαια

    Ενοπλη ληστεία, σημειώθηκε το μεσημέρι σε σούπερ μάρκετ, στην οδό Καισαρείας 93 στη Νίκαια.

    Ο δράστης με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξε απο τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγε πεζός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 April 2012 - 14:30:33 UTC