Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον των ευθυνών του θέτει τον τραπεζικό τομέα ο Λ. Παπαδήμος
  • [02] Δ. Σαββόπουλος: Σώπασε μέσα μου ο συνθέτης...
  • [03] Επιχείρηση της αστυνομίας σε δύο κτίρια, υπό κατάληψη, στα Εξάρχεια
  • [04] Οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι πιθανό να ενισχύσουν τους πόρους του ΔΝΤ
  • [05] Νέου τύπου θεραπεία δίνει ελπίδες για την εγκεφαλική παράλυση
  • [06] Στη Β΄ Αθηνών και στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης
  • [07] Σε Λάρισα και Β' Αθηνών θα είναι υποψήφια η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη

  • [01] Ενώπιον των ευθυνών του θέτει τον τραπεζικό τομέα ο Λ. Παπαδήμος

    Να αναλάβουν οι τράπεζες τις ευθύνες τους και να κινητοποιήσουν πόρους, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία, ζήτησε από το βήμα ημερίδας με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"», ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

    Πρόσθεσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κλείσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και υπογράμμισε: «Πρέπει να αντιστρέψουμε την πορεία καταστροφής των ΜμΕ για να στηρίξουμε την απασχόληση.

    Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις Αντόνιο Ταγιάνι, πρότεινε τη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα πρότυπα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της FED, αλλά και να τεθούν νέοι κανόνες στους Οργανισμούς Αξιολόγησης.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι δεν είναι δουλειά του επιτρόπου να χαράζει τα αναπτυξιακά προγράμματα των κρατών- μελών, αλλά θα πρέπει να εργαστεί με τις υπηρεσίες του για τη διαμόρφωση του νέου αναπτυξιακού προτύπου της Ευρώπης του 2020.

    [02] Δ. Σαββόπουλος: Σώπασε μέσα μου ο συνθέτης...

    Για την κρίση, την αλληλεγγύη και την Αριστερά μιλάει στο ΑΜΠΕ ο Διονύσης Σαββόπουλος.

    «Σώπασε μέσα μου ο συνθέτης. Προ καιρού», λέει ο συνθέτης σχεδόν εισαγωγικά στην κουβέντα μας.

    Και τώρα; «Καλά φάγαμε/ καλά ήπιαμε / καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ/ Το θέμα είναι τώρα τι λές;», απαντά επικαλούμενος το Μ. Αναγνωστάκη. Φαίνεται ότι οι στίχοι του της δεκαετίας του '60 και του '70 ισχύουν ακόμα. Ίσως ο πλέον «σύγχρονος» είναι ? «Το χειμώνα τούτο /άμα τον πηδήξαμε/ για άλλα δέκα χρόνια καθαρίσαμε?», τονίζει.

    «Αλληλεγγύη και ...να σκεφτόμαστε περισσότερο», προτείνει και προσθέτει: «Χωρίς σχέδιο είμαστε χαμένοι. Και δεν βλέπω ?από κανέναν- να έχει σχέδιο?αυτό με φοβίζει».

    [03] Επιχείρηση της αστυνομίας σε δύο κτίρια, υπό κατάληψη, στα Εξάρχεια

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, από νωρίς το πρωί, επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια για την εκκένωση δύο κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη, εδώ και αρκετό καιρό.

    Πρόκειται για το κτίριο του κινηματογράφου BOΞ και ένα ακόμα κτίριο στην οδό Βαλτετσίου, τα οποία ανήκουν στο ΙΚΑ.

    Όπως έγινε γνωστό απο τη ΓΑΔΑ, η επιχείρηση ξεκίνησε μετά απο αίτημα του ΙΚΑ να απομακρυνθούν οι καταληψίες. Ωστόσο, από τα ξημερώματα υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή των Εξαρχείων, έχουν κλείσει οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή, ενώ έγιναν και έλεγχοι ατόμων στον δρόμο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει και προσαγωγές από τα υπό κατάληψη κτίρια, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα από την ΕΛ.ΑΣ.

    [04] Οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι πιθανό να ενισχύσουν τους πόρους του ΔΝΤ

    Οι σημαντικότερες αναπτυσσόμενες οικονομίες φέρονται έτοιμες να διαθέσουν δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθεί η "δύναμη πυρός" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την αντιμετώπιση κρίσεων και ειδικά της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ωστόσο η Βραζιλία περιμένει να διαπιστώσει αν θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις πως η ισχύς των ψήφων τους στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό οργανισμό θα αυξηθεί.

    Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η Ομάδα των Είκοσι (G20) είναι έτοιμη στη συνάντησή της σήμερα να δεσμεύσει κεφάλαια ικανά να καλύψουν το αίτημα της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να συγκεντρωθούν 400 δισ. δολάρια για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ΕΕ. Η ίδια η Ρωσία αναμένεται να προσφέρει 10 δισ. δολάρια.

    Η ΕΕ και η Ιαπωνία έχουν ήδη δεσμευτεί να παράσχουν 320 δισ. δολάρια. Ένας διπλωμάτης εκτίμησε ότι συνολικά οι αναπτυσσόμενες χώρες θα προσφέρουν τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια.

    [05] Νέου τύπου θεραπεία δίνει ελπίδες για την εγκεφαλική παράλυση

    Μία καινοτομική θεραπευτική μέθοδος, που βασίζεται στη χρήση νανο-φαρμάκων, κατάφερε να αποκαταστήσει σχεδόν σε φυσιολογικό επίπεδο την κινητικότητα πειραματόζωων (κουνελιών), που είχαν γεννηθεί με εγκεφαλική παράλυση.

    Το επίτευγμα των αμερικανών επιστημόνων δίνει ελπίδες ότι στο μέλλον μπορεί να καταστεί εφικτή η θεραπεία των ανθρώπων που πάσχουν από την ανίατη νόσο.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Σουτζάτα Κάνν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού των ΗΠΑ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Nature", πέτυχαν να θεραπεύσουν σχεδόν τα νεαρά κουνέλια, χορηγώντας τους ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο απευθείας στα σημεία βλαβών του εγκεφάλου, μέσω μικροσκοπικών μορίων με τη μορφή δέντρου (που γι? αυτό αποκαλούνται δενδριμερή).

    [06] Στη Β΄ Αθηνών και στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος ο Φώτης Κουβέλης

    Η Αιτωλοακαρνανία είναι η δεύτερη, εκτός από τη Β΄Αθηνών, εκλογική περιφέρεια, στην οποία θέτει υποψηφιότητα ο Φώτης Κουβέλης ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας τα πλήρη ψηφοδέλτια δόθηκαν στην δημοσιότητα.

    Στις λίστες της ΔΗΜ.ΑΡ. συμμετέχουν ως "συνεργαζόμενοι" οι βουλευτές που είχαν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκαν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς και στελέχη του κινήματος "Ελεύθεροι Πολίτες", για τους οποίους στην ανακοίνωση γίνεται ειδική επισήμανση.

    Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Δεύτερος είναι ο Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, ενώ συμμετέχουν πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες.

    [07] Σε Λάρισα και Β' Αθηνών θα είναι υποψήφια η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη

    Στις εκλογικές περιφέρειες Λάρισας και Β? Αθηνών θα είναι υποψήφια η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

    Η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι με την επιλογή της αυτή επιθυμεί να σηματοδοτήσει τη σημασία της ελληνικής περιφέρειας, των πολιτών που ζουν εκεί καθώς και του πρωτογενούς τομέα ως ενός από τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την κρίση ενώ, παράλληλα, επανεπιβεβαίωσε και χαρακτήρισε άρρηκτους τους δεσμούς με την εκλογική περιφέρεια της Β΄ Αθήνας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 April 2012 - 10:30:31 UTC