Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Τσίπρα σε Βενιζέλο και Σαμαρά
  • [02] Ατλέτικο Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας πιο κοντά στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

  • [01] Επίθεση Τσίπρα σε Βενιζέλο και Σαμαρά

    Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και «επιδίδονται σε κουκλοθέατρο έχοντας εγκαταλείψει την πολιτική» το δίλλημα της κάλπης, όπως το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στην Καλαμάτα, θα είναι ένα και μοναδικό: «Συγκυβέρνηση των συνεταίρων του δικομματισμού και συνέχεια της καταστροφής, βάθεμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης ή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ και νέος Συνασπισμός εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς».

    Για πρώτη φορά σε ομιλία του ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό, να ψηφίσει πάλι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αν θέλει να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η ζωή του.

    Υπό το πρίσμα αυτό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και πάλι προσωπική επίθεση και κατά του κ. Βενιζέλου και κατά του κ. Σαμαρά. Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Βενιζέλος στέλνει επιστολές στον Μπαρόζο, για να μας δείξει ότι έχει αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να μιλάς δύο γλώσσες ταυτόχρονα, και αυτή την ικανότητα ο κ. Βενιζέλος την έχει, και παρουσίασε σειρά αποφάσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη σημερινή κρίση.

    Για τον κ. Σαμαρά ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί η ανάγκη του προέδρου της ΝΔ να γίνει πρωθυπουργός να είναι καθοριστική για τον ίδιο, αλλά για όλους τους υπόλοιπους σε αυτή τη χώρα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζ. Μπαρόζο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ήταν ωμός καθώς ανάπτυξη για την Ελλάδα είναι ο εξευτελισμός των μισθών, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και η διάλυση του κοινωνικού κράτους, σημειώνοντας ότι για τις δηλώσεις του κοινοτικού αξιωματούχου δεν υπήρξε ούτε από την ελληνική κυβέρνηση αντίδραση, ούτε φυσικά από τα κόμματα που την στηρίζουν ούτε έστω και για τα μάτια του κόσμου από την Ελληνίδα επίτροπο, (σ.σ.την κ. Μ. Δαμανάκη) που «τέλος πάντως έχει περάσει και από την Αριστερά».

    Το νέο στοιχείο στην ομιλία του κ. Τσίπρα είναι ότι έθεσε ερωτήματα στον ελληνικό λαό, κάτι που θα συνεχιστεί και στην υπόλοιπη προεκλογική εκστρατεία του. Ειδικότερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αν την επομένη των εκλογών θέλουν περαιτέρω επιδείνωση του βιοτικού τους επιπέδου.

    «Θέλετε αύριο να σας κόψουν τις συντάξεις τις οποίες ήταν να σας κόψουν σήμερα, αλλά το ανέβαλλαν επειδή σας θεωρούν ηλίθιους; Ψηφίστε τους.

    Θέλετε αύριο να μάθετε πως επιμερίζονται τα μέτρα περικοπών 16 δισ., για τα οποία έχουν δεσμευτεί και γιατί αυτό σας αφορά; Ψηφίστε τους.

    Θέλετε αύριο να σας μειωθεί και άλλο ο μισθός; Να έρθουν και άλλα χαράτσια με στόχο ότι να μαζέψουν ότι απέμεινε στον οικογενειακό τραπεζικό σας λογαριασμό; Ψηφίστε τους».

    O κ.Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι η πρώτη επιλογή ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς θα είναι να υψώσει ασπίδα προστασίας στην κοινωνία για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

    [02] Ατλέτικο Μαδρίτης και Σπόρτινγκ Λισαβόνας πιο κοντά στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ

    Με το "ένα πόδι" στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται η Ατλέτικο Μαδρίτης, που νίκησε 4-2 τη Βαλένθια στο "Βιθέντε Καλντερόν". Πρωταγωνιστής ξανά ήταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο που σκόραρε δύο φορές, στο 18΄ και το 78΄. Ετσι, ο Κολομβιανός είναι πρώτος σκόρερ και στη φετινή διοργάνωση με 10 γκολ, μετά τα 17 που είχε πετύχε πέρσι με την Πόρτο.Ο Μιράντα στο 49΄ και ο Αντριάν Λόπεθ στο 54΄ πέτυχαν τα άλλα δύο τέρματα των "ροχιμπλάνκος" που πήραν τη νίκη στον σημερινό ημιτελικό και καλούνται να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης. Το γκολ με το οποίο ο Ρικάρντο Κόστα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις αφήνει ελπίδες στις "νυχτερρίδες". Ο Ζόνας είχε ισοφαρίσει προσωρινά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

    Προβάδισμα για τον τελικό της 9ης Μαΐου, που θα γίνει στο Βουκουρέστι, απέκτησε σήμερα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι που μέχρι το 76ο λεπτό βρίσκονταν πίσω στο σκορ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, μέσα σε πέντε λεπτά έφεραν τα πάνω κάτω με τους Ινσούα (76΄) και Ντιέγκο Καπέλ (80΄) κι επικράτησαν με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (26/04) στον Σαν Μαμές, εκεί όπου η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα θα έχει την ευκαιρία να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

    Οι Βάσκοι προηγήθηκαν στο 54΄ με τον Αουρτενέτσε, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο Αμορεμπιέτα είχε σουτ στο δεξί δοκάρι του Πατρίσιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 April 2012 - 22:30:27 UTC