Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγούδια - σταθμοί στην καριέρα του Δ. Μητροπάνου
  • [02] Extreme κατάβαση στον Όλυμπο
  • [03] Νέα σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το δημόσιο
  • [04] Η Ε.Ε. αποδέχεται να διαβιβάζονται στις ΗΠΑ δεδομένα των επιβατών της
  • [05] Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε
  • [06] Αναξιόπιστο το σύστημα ασφαλείας στην Εθνική Πινακοθήκη
  • [07] Ταξίδεψε 1.500 χιλιόμετρα για να ζευγαρώσει
  • [08] Να παγώσουν οι συζητήσεις για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητά ο Αλ. Τσίπρας
  • [09] Αποχή της Τουρκίας από τις διεργασίες της ΕΕ στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας
  • [10] Η οργάνωση "Καλλιστώ" διέσωσε μία μικρή αρκούδα στα Ιωάννινα

  • [01] Τραγούδια - σταθμοί στην καριέρα του Δ. Μητροπάνου

    Από τα "Κύθηρα" μέχρι τη Ρόζα και από το "Εμένα δεν με αγάπησε κανείς" και το "Κάνε κάτι να χάσω το τρένο" έως τις "Θάλασσες", τα "Λαδάδικα" και το "Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη", το ΑΜΠΕ σας ταξιδεύει στα τραγούδια - σταθμούς στην πλούσια καριέρα του Δημήτρη Μητροπάνου.

    Ακούστε 10 αξέχαστες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου

    [02] Extreme κατάβαση στον Όλυμπο

    Μία ριψοκίνδυνη κατάβαση από την κορυφή του Ολύμπου επιχείρησε πριν από λίγες μέρες ο πιο ακραίος χιονοδρόμος του πλανήτη Ντάβο Κάρνικαρ (Davo Karnicar). Ο Σλοβενός αθλητής βρέθηκε για πρώτη φορά στο βουνό των 12 θεών, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδρομή που είχε επιχειρηθεί πριν από οχτώ δεκαετίες (20 Μαρτίου 1931), όταν οι ορειβάτες Κ. Νάτσης, Ηρ. Ιωαννίδης και G. Dorier πραγματοποίησαν την πρώτη χειμερινή ανάβαση και κατάβαση με σκι από την κορυφή Σκάλα (2.866 μέτρα).

    Ο 50χρονος αλπινιστής και χιονοδρόμος, έχοντας στο ενεργητικό του χιλιάδες αναβάσεις και καταβάσεις από τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου, κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες, αναρριχήθηκε έως τον χιονισμένο Μύτικα και «γλίστρησε» στις παγωμένες χαράδρες του Ολύμπου, περνώντας από την κορυφή του Αγίου Αντωνίου (2817 μέτρα). Η προσπάθειά του είχε έναν απώτερο σκοπό: να αναδείξει και να διαδώσει ανά τον κόσμο τις ανέγγιχτες φυσικές ομορφιές του Ολύμπου αλλά και μία σχετικά νέα δραστηριότητα στην Ελλάδα, το ορειβατικό σκι, ως ένα μέσο ψυχαγωγίας και προστασίας της φύσης.

    Ενόψει της συμπλήρωσης, τον Αύγουστο του 2013, των 100 χρόνων από την πρώτη καταγεγραμμένη ανάβαση στον Μύτικα (2918 μέτρα), από τον κυνηγό και υλοτόμο του Λιτοχώρου Χρήστο Κάκκαλο και τους Ελβετούς ορειβάτες Frederic Boissonnas και Daniel Baud Bovy, ο Σλοβένος χιονοδρόμος, κλήθηκε από Έλληνες ορειβάτες, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ), να αξιολογήσει τις συνθήκες του βουνού.

    [03] Νέα σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το δημόσιο

    Ένας 50χρονος, ιδιοκτήτης εταιρείας ειδών υγιεινής, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 90.000 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

    [04] Η Ε.Ε. αποδέχεται να διαβιβάζονται στις ΗΠΑ δεδομένα των επιβατών της

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε, με την ψήφο του κοινοβουλίου της, μια αμφιλεγόμενη συμφωνία που επιτρέπει σε μόνιμη βάση να διαβιβάζονται στις αμερικανικές αρχές τα δεδομένα των επιβατών υπερατλαντικών πτήσεων, στο όνομα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Tο «πράσινο φως» των ευρωβουλευτών, δόθηκεμε 409 ψήφους έναντι 226 και 33 αποχές, έπειτα από μήνες πολύ έντονων συζητήσεων στην Ευρώπη.

    Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του πρεσβευτή τους στην ΕΕ, "χειροκρότησαν" την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου.

    [05] Αποχωρεί από τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε

    Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, όπως ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη.

    [06] Αναξιόπιστο το σύστημα ασφαλείας στην Εθνική Πινακοθήκη

    Αποκαλυπτική, για τα όσα συνέβαιναν στη λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης και ειδικά στο αναξιόπιστο σύστημα ασφαλείας της, είναι η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, η οποία συντάχθηκε μετά από εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο επιθεωρητών, με αφορμή την κλοπή έργων τεράστιας αξίας, μεταξύ των οποίων και το μοναδικό έργο του Πικάσο στην Ελλάδα, τον περασμένο Ιανουάριο.

    Μεταξύ των τραγελαφικών καταστάσεων που περιγράφονται στην έκθεση, είναι και οι άδειες μπαταρίες του συστήματος ασφαλείας, οι «ληγμένες» κασέτες των καμερών, η μη σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας με την αστυνομία και η ανεπάρκεια των λιγοστών φρουρών στο να αντιμετωπίσουν μία απόπειρα ληστείας, καθώς δεν είχαν οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνουν.

    [07] Ταξίδεψε 1.500 χιλιόμετρα για να ζευγαρώσει

    Η πρώτη αρσενική πράσινη θαλάσσια χελώνα που συμμετείχε σε αυστραλιανό ερευνητικό πρόγραμμα επέστρεψε στο σημείο απ' όπου διασώθηκε έχοντας ταξιδέψει 1.500 χιλιόμετρα, προφανώς αναζητώντας το ταίρι της, δήλωσε σήμερα επιστήμονας.

    Η χελώνα, που λέγεται Μαξ, εντοπίστηκε τον Νοέμβριο στο Πορτ Στίβενς Μπέι της νοτιοανατολικής Αυστραλίας και δεν μπορούσε να κολυμπήσει εξαιτίας μιας μόλυνσης που της είχε προκαλέσει πρήξιμο στο στομάχι.

    Μετά πέντε εβδομάδες θεραπείας, ο Μαξ επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον προφανώς μη θέλοντας να χάσει την εποχή του ζευγαρώματος.

    Μέχρι τον Μάρτιο είχε επιστρέψει στο Πορτ Στίβενς, στο ακριβές σημείο όπου είχε διασωθεί, έχοντας διανύσει 1.500 χιλιόμετρα, δηλαδή έχοντας κολυμπήσει 25 χιλιόμετρα την ημέρα.

    [08] Να παγώσουν οι συζητήσεις για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητά ο Αλ. Τσίπρας

    Να παγώσουν οι συζητήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στην οποία αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι δρομολογούνται λύσεις που ευνοούν τους τραπεζίτες.

    Ο κ. Τσίπρας τονίζει στην επιστολή του πως, «γνωρίζοντας ότι έχετε δρομολογήσει σημαντικές αποφάσεις για να στηρίξετε τους τραπεζίτες με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, λίγες μόνο ημέρες πριν εκφραστεί η βούληση του ελληνικού λαού στις κάλπες, σας ζητάμε, έστω και τώρα, να παγώσετε αυτές τις αποφάσεις» και προσθέτει ότι «θεωρούμε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις, υπό το μανδύα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, διασώζουν τους τραπεζίτες». Ειδάλλως, επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, «τις αποφάσεις που θα λάβετε τώρα, θα τις αλλάξει ο λαός στις 6 Μαΐου».

    [09] Αποχή της Τουρκίας από τις διεργασίες της ΕΕ στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας

    Ένα «εξάμηνο διάλειμμα» στη συμμετοχή της Τουρκίας στις δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών οργάνων που θα προεδρεύονται από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της εναλλασσόμενης προεδρίας της στην ΕΕ ανήγγειλε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Θα κάνουμε ένα εξάμηνο διάλειμμα όταν ξεκινήσει η Προεδρία των Ελληνοκυπρίων», είπε ο κ. Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Άγκυρα με το Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν. «Δεν θα ήταν δυνατόν η Τουρκία να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και με μια χώρα που δεν αναγνωρίζει», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

    [10] Η οργάνωση "Καλλιστώ" διέσωσε μία μικρή αρκούδα στα Ιωάννινα

    Σώθηκε, χάρη στην επέμβαση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», μια μικρή αρκούδα, 3,5 ετών περίπου και βάρους 60 κιλών, που παγιδεύτηκε από το λαιμό σε μία συρμάτινη θηλιά και εντοπίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από θηροφύλακες της Ε? Κυνηγετικής Ομοσπονδίας σε δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση κοντά στο χωριό Περίβλεπτος του νομού Ιωαννίνων.

    Η κτηνίατρος της οργάνωσης αναισθητοποίησε την αρκούδα και απομάκρυνε το συρμάτινο βρόγχο στον οποίο είχε πιαστεί. Όπως διαπιστώθηκε, τα τραύματα στο λαιμό της αρκούδας ήταν πολύ βαθειά ενώ η κατάστασή της χαρακτηρίστηκε ως αρκετά σοβαρή, καθώς εκτιμάται ότι έμεινε παγιδευμένη από το λαιμό για τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες, προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από το σύρμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 April 2012 - 12:30:37 UTC