Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων φορολογικών στοιχείων
  • [02] Α. Παπαρήγα: Προεκλογικό «θέατρο» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ με την ανεργία
  • [03] Καλύτερες επιδόσεις μαθητών που πίνουν νερό
  • [04] Περί τις 146.000 επιχειρήσεις έκλεισαν από την αρχή του 2012 στην Ιταλία
  • [05] Ντ. Μπακογιάννη: "Αδιόρθωτοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ"

  • [01] Μπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων φορολογικών στοιχείων

    Τράπεζες, χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστικά ταμεία, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) θα πρέπει να αποστείλουν ως τις 20 Αυγούστου στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, τα στοιχεία για τις συναλλαγές των πελατών τους, προκειμένου να ξεκινήσει μπαράζ διασταυρώσεων με τα εισοδήματα και τις δαπάνες που καταγράφουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

    Αυτό προκύπτει απο εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη στους φορείς αυτούς, προκειμένου να ξεκινήσει η αποστολη των στοιχείων των φορολογούμενων.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο διασταυρώσεων που θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών για τον εντοπισμό των εισοδημάτων που δεν δηλώνονται στην εφορία.

    Μεταξύ άλλων, οι τράπεζες θα αποστείλουν τα στοιχεία για τις καταθέσεις των φορολογούμενων και τα δάνεια που έχουν συνάψει, οι ασφαλιστικές εταιρείες τις πληρωμές για ασφάλιστρα, και οι εταιρείες κινητης ή σταθερής τηλεφωνίας και οι άλλες Δημόσιες Επιχειρήσεις τους λογαριασμούς των πελατών τους.

    [02] Α. Παπαρήγα: Προεκλογικό «θέατρο» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ με την ανεργία

    Ραγδαία αύξηση του προβλήματος της ανεργίας προέβλεψε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή του είναι ένας ακόμη λόγος για την ενίσχυση του κόμματός της στις εκλογές.

    Σχολιάζοντας καταρχήν τις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η υπόσχεσή του για νέες θέσεις εργασίας αποτελεί «προκλητική κοροϊδία απέναντι σε ένα εκατομμύριο ανέργους» και τόνισε ότι, ακόμη κι αν γίνουν κάποιες προσλήψεις ή έργα που έχουν εξαγγελθεί, η ανεργία θα μεγαλώσει και το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά συστημικό και παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη.

    Προεκλογικά θα παιχθεί θέατρο με το θέμα της ανεργίας, εκτίμησε η κ. Παπαρήγα επικρίνοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός της είπε ότι είναι ανάγκη να γίνουν προσλήψεις σε τομείς που έχουν σχέση με την κοινωνική υποδομή, τα δημόσια έργα και την υγεία. Το ΚΚΕ, διαβεβαίωσε η κ. Παπαρήγα, θα αντιπαλέψει τις απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων. Σχολιάζοντας επίσης την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ τόνισε ότι είναι ανάγκη «να γλιτώσουμε απ΄ αυτούς που έφεραν το ΔΝΤ».

    Για μια ακόμη φορά, η κ. Παπαρήγα απέρριψε πρόταση του Α. Τσίπρα για μετεκλογική συνεργασία λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά μια τέτοια πρόταση. «Είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία δύο κομμάτων με θέσεις που δεν εφάπτονται πουθενά και με στρατηγική που δεν έχει καμία επαφή η μία με την άλλη;» διερωτήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζει με τον πόνο του λαού» και με την κίνηση αυτή, απλώς «τρυγάει ψήφους».

    [03] Καλύτερες επιδόσεις μαθητών που πίνουν νερό

    Καλύτερους βαθμούς στα διαγωνίσματα πετυχαίνουν φοιτητές και μαθητές που πίνουν νερό την ώρα των εξετάσεων, επισημαίνουν Βρετανοί ερευνητές.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν από κοινού τα πανεπιστήμια Ιστ Λόντον και Ουέστμινστερ, οι διαγωνιζόμενοι που καταναλώνουν νερό την ώρα των εξετάσεων πετυχαίνουν υψηλότερη βαθμολογία από εκείνους που διαγωνίζονται «στεγνοί» περίπου 5% κατά μέσον όρο.

    Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενυδάτωση του οργανισμού σχετίζεται άμεσα με τις πνευματικές επιδόσεις. Όπως επισημαίνεται στη σχετική μελέτη, η κατανάλωση του νερού είναι πιθανό να επιδρά και ψυχολογικά στη λειτουργία της σκέψης. Εξάλλου, η κατανάλωση νερού ρίχνει τα επίπεδα του στρες, το οποίο, όπως είναι γνωστό, εμποδίζει το μυαλό να λειτουργήσει καθαρά.

    [04] Περί τις 146.000 επιχειρήσεις έκλεισαν από την αρχή του 2012 στην Ιταλία

    Από την αρχή του 2012, στην Ιταλία αποφάσισαν να διακόψουν οριστικά την λειτουργία τους εκατόν σαράντα έξι χιλιάδες επιχειρήσεις, υπογραμμίζει έκθεση της ένωσης επιμελητηρίων Unioncamere.

    Λαμβάνοντας υπόψη την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, κατά την ίδια, πάντα, περίοδο, το γενικότερο τοπίο παρουσιάζει μια "αρνητική διαφορά", με μείωση της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας της τάξης των είκοσι έξι χιλιάδων μονάδων.

    Στο μεταξύ, σήμερα το βράδυ, τα ιταλικά συνδικάτα και οι ενώσεις βιοτεχνών, αγροτών και επιχειρηματιών, πρόκειται να διαδηλώσουν στο κέντρο της Ρώμης, για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη πάνω στο θέμα των ολοένα και αυξανόμενων αυτοκτονιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

    [05] Ντ. Μπακογιάννη: "Αδιόρθωτοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ"

    Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εκλογών, χαρακτήρισε αδιόρθωτους το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Για τα υπόλοιπα κόμματα είπε πως προτείνουν τρελά πράγματα και κάνουν τους τζάμπα παλικαράδες και ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν λύσεις και όχι διαπιστώσεις και να βάλουν τη Δημοκρατική Συμμαχία δυνατά στη Βουλή.

    «Στις 6 Μαΐου κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας» είπε και έκανε λόγο για πολιτικές δυνάμεις που ταΐζουν τον λαό με ψέματα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το πρώτο ευρώ από την ΑΟΖ για τους Κυπρίους θα έρθει το 2016, ότι ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης χαρακτήρισε την Ελλάδα σε κατάσταση απόλυτης χρεοκοπίας και ότι οι Ρώσοι δάνεισαν τους αδερφούς τους Λευκορώσους παίρνοντας την εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών αυτής της χώρας.

    «Αν έχουμε από τη μία πλευρά μια κυβέρνηση δύο αδιόρθωτων -Σαμαράς, Βενιζέλος- και από την άλλη Καμένο, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ με 120- 130 βουλευτές, θα είναι κόλαση», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη και ζήτησε την ψήφο των πολιτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2012 - 12:30:29 UTC