Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανανέωση 60% στα ψηφοδέλτια της ΝΔ
  • [02] Κλιμάκωση της βίας εν μέσω εκεχειρίας
  • [03] Αύριο απολογούνται σύζυγος και κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [04] "Αφαντοι" 6.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ
  • [05] 10,9 εκατ. ευρώ για το Ευαγγέλιο
  • [06] Αύριο το τελευταίο αντίο στον Δ. Μητροπάνο
  • [07] Θλίψη για τον Δημήτρη Μητροπάνο στην Κύπρο
  • [08] Βουλή δέκα κομμάτων, δείχνει δημοσκόπηση της Marc για τον «Alpha»
  • [09] Εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο τράπεζες σε Αθήνα και Ν. Σμύρνη
  • [10] Το ΔΝΤ αποδέσμευσε 110,9 εκατ. δολάρια για την Κένυα
  • [11] Πυρά της Μαρίν Λεπέν ενάντια "στο σύστημα", στην ΕΕ, στους μετανάστες
  • [12] Με νίκη συνέχισαν Σαν Αντόνιο Σπερς και Νικς της Νέας Υόρκης
  • [13] Η απεικόνιση του εγκεφάλου μπορεί να προβλέψει την αύξηση του βάρους
  • [14] Συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής Εκλογών
  • [15] 18χρονος καταδίωξε με ταξί ένοπλους ληστές, στη Θεσσαλονίκη

  • [01] Ανανέωση 60% στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ με τις 412 υποψηφιότητες για τις 56 περιφέρειες της χώρας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στις περιφέρειες Μεσσηνίας και Μαγνησίας. Στο Κιλκίς θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Συμπιλίδης όπως και ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης, όπως αναμενόταν. Στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται όλοι οι διαγραμμένοι που δήλωσαν «μεταμέλεια» εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ.

    Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος ανέφερε ότι «σήμερα, παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι. Η Ανανέωση είναι εμφανής: οι μισοί περίπου είναι νέα πρόσωπα. Ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στους προερχόμενους από τη νεολαία, αλλά και σε νέους επιστήμονες. Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν".

    [02] Κλιμάκωση της βίας εν μέσω εκεχειρίας

    Νέα κλιμάκωση της βίας παρατηρείται στη Συρία, όπου 77 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους χθες.

    "Αυτός είναι ο υψηλότερος απολογισμός νεκρός αφότου η εκεχειρία της 12ης Απριλίου τέθηκε σε εφαρμογή. . . οι περισσότερες απώλειες κατεγράφησαν στη νότια επαρχία Ντεράα, στην κεντρική επαρχία Χομς και στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ", δήλωσε ο ακτιβιστής Όμαρ Χόμσι στο Γερμανικό Πρακτορείο.

    Στο μεταξύ, οι παρατηρητές του ΟΗΕ δεν κατέληξαν ακόμα σε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για το "πρωτόκολλο" που θα καθορίζει τους τρόπους με τους οποίους θα πραγματοποιήσουν την αποστολή τους, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την εξέλιξη της όλης επιχείρησης, δήλωσαν διπλωμάτες από τα Ηνωμένα Έθνη.

    Παράλληλα, στις Βρυξέλλες, η ΕΕ ανακοίνωσε δια στόματος της υπάτης εκπροσώπου της για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), Κάθριν Άστον, ότι καταρτίζεται κατάλογος με νέες κυρώσεις.

    [03] Αύριο απολογούνται σύζυγος και κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Προφυλακιστέοι κρίθηκανχθεςκαι οι τρεις συνεργάτες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και αυτός κρατείται στην 6η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

    Χθες, τον δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, μετά την Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και τον Νίκο Ζήγρα, ενώ από τη Μεγάλη Παρασκευή βρίσκεται στις φυλακές και ο Αστέριος Οικονομίδης.

    Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς αύριο ο ειδικός ανακριτής θα καλέσει προς απολογία τους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των αμοιβών τού Άκη Τσοχατζόπουλου, μεταξύ των των οποίων η σύζυγος και η κόρη τού πρώην υπουργού.

    [04] "Αφαντοι" 6.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ

    Νέα μεγάλη απάτη σε Ασφαλιστικό Φορέα , αυτή τη φορά στον ΟΓΑ.

    Όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του ΟΓΑ, κ. Πέτρουλας , στην υπόθεση εμπλέκονται ασφαλισμένοι , τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού. Μιλώντας , το πρωί , στο τηλεοπτικό κανάλι " MEGA", o κ. Πέτρουλας ανέφερε ότι κατά δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα , τα 25 παρότι ήταν κλειστά , εμφανίζονταν να φιλοξενούν δικαιούχους ασφαλισμένους του ΟΓΑ . Σύμφωνα με το Διοικητή του ΟΓΑ , ασφαλισμένοι δεν πήγαιναν διακοπές αλλά πουλούσαν παράνομα το " εισιτήριο" έναντι κάποιου τιμήματος σε τουριστικά γραφεία , τα οποία στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στα συγκεκριμένα αυτά ξενοδοχεία και εμφανίζονταν πλασματικά να φιλοξενούν ασφαλισμένους .

    Ο κ. Πέτρουλας , δήλωσε ότι ο Οργανισμός θα κινηθεί και δικαστικά για τις περιπτώσεις που έχουν εντοπιστεί .

    Επίσης ο διοικητής του ΟΓΑ αποκάλυψε ότι 6000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν να απογραφούν- προφανώς δεν υπάρχουν και κάποιοι άλλοι καρπώνονταν παράνομα τις συντάξεις τους - όπως και 3000 φερόμενοι πολύτεκνοι , που ελάμβαναν το αντίστοιχο επίδομα .

    [05] 10,9 εκατ. ευρώ για το Ευαγγέλιο

    Η Βρετανική Βιβλιοθήκη αγόρασε για 9 εκατ. στερλίνες (10,9 εκατ. ευρώ) το παλαιότερο άθικτο χειρόγραφο της Ευρώπης, ένα αντίγραφο του Ευαγγελίου του Αγίου Ιωάννη στα Λατινικά του έβδομου μ.Χ. αιώνα, ανακοίνωσε η Βρετανική Εθνική Βιβλιοθήκη.

    Το χειρόγραφο, που ονομάζεται "Ευαγγέλιο του Αγίου Κάθμπερτ (Cuthbert)", είχε τοποθετηθεί στον τάφο του μοναχού αυτού, που έγινε επίσκοπος και Αγγλοσάξων Αγιος στο Λίντισφαρν στο βόρειοανατολικό τμήμα της Βρετανίας, γύρω στο 698, μερικά χρόνια μετά το θάνατό του.

    Το χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε και πάλι στον καθεδρικό ναό του Ντάρχαμ (βορειοανατολική Αγγλία) το 1104, όπου ο τάφος του μοναχού και αγίου είχε μετακινηθεί, για να γλυτώσει από τις επιδρομές των Βίκινγκς, είναι σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση.

    Το χειρόγραφο βρισκόταν υπό καθεστώς δανεισμού στη Βρετανική Βιβλιοθήκης από το 1979. Ανήκε στο βρετανικό κλάδο των Ιησουιτών, που το έβγαλε προς πώληση για να συγκεντρώσει κεφάλαια,για τα έργα της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης.

    Το βιβλίο που αποκτήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τον καθεδρικό ναό του Ντάρχαμ θα εκτεθεί ισότιμα, τόσο στη Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο, όσο και στο Ντάρχαμ.

    [06] Αύριο το τελευταίο αντίο στον Δ. Μητροπάνο

    Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, στις 2 μετά το μεσημέρι αύριο, Πέμπτη, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Μητροπάνο. Από τις 10 το πρωί η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου.

    Ο σπουδαίος τραγουδιστής πέθανε χθες το πρωί σε ηλικία 64 ετών από πνευμονικό οίδημα, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα, για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, στο λογαριασμό 064/48000015, στην Εθνική Τράπεζα.

    [07] Θλίψη για τον Δημήτρη Μητροπάνο στην Κύπρο

    Η τελευταία εμφάνιση του Μητροπάνου στην Κύπρο, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ήταν στην Πάφο. Ο δήμαρχος Σάββας Βέργας περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια τον Έλληνα τραγουδιστή και την τιμή που έκανε στην πόλη να δώσει συναυλία.

    Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Γιώργος Δημοσθένους χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τον Μητροπάνο ως «έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές που γέννησε ποτέ η Ελλάδα».

    O αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης εκφράζει τη βαθιά θλίψη του κόμματος του για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου.

    Εξάλλου, η νεολαία του ΑΚΕΛ, ΕΔΟΝ, εκφράζει τη βαθιά της λύπη και επισημαίνει ότι «το κενό που αφήνει ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής είναι δυσαναπλήρωτο.

    Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν χθες πρώτη είδηση με εκτενή ρεπορτάζ τον θάνατο του Μητροπάνου.

    [08] Βουλή δέκα κομμάτων, δείχνει δημοσκόπηση της Marc για τον «Alpha»

    Την είσοδο δέκα κομμάτων στη νέα Βουλή, που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Marc.

    Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3% και 110 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 17,8% και 48 έδρες.

    Από 26 έδρες φέρονται να καταλαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,8% και το ΚΚΕ με 9,7%.

    Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 8,6% και 23 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 5,7% και 15 έδρες, ο ΛΑΟΣ με 3,9% και 10 έδρες, οι Οικολόγοι με 3,1% και 8 έδρες, η Δημοκρατική Συμμαχία 3% και επίσης 8 έδρες.

    Το 6,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ψηφίζει «άλλο» κόμμα. Το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η ψήφος τους θα έχει χαρακτήρα «διαμαρτυρίας και τιμωρίας» ενώ το 43,4% «υποστήριξης προτάσεων».

    [09] Εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο τράπεζες σε Αθήνα και Ν. Σμύρνη

    Εμπρηστικές επιθέσεις σε δύο τράπεζες σημειώθηκαν τη νύχτα στην Αθήνα και στη Νέα Σμύρνη.

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στο ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Αραχώβης στα Εξάρχεια. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το μηχάνημα.

    Στις 3.30 τα ξημερώματα, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελούνταν από δύο γκαζάκια, στην είσοδο της Γενικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Αρτάκης και Αγχιάλου στη Νέα Σμύρνη, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές.

    [10] Το ΔΝΤ αποδέσμευσε 110,9 εκατ. δολάρια για την Κένυα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποδέσμευσε 110,9 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο του τριετούς δανειακού προγράμματος που έχει συνάψει με την Κένυα, εφιστώντας παράλληλα την προσοχή της κυβέρνησης της χώρας στους κινδύνους που δημιουργούν η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αλλά και η πιθανότητα διατήρησης της τιμής του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.

    Το ΔΝΤ ανέφερε ότι το αβέβαιο διεθνές περιβάλλον μπορεί να δυσχεράνει την ανάπτυξη, που το Ταμείο έχει προβλέψει ότι θα αυξηθεί φέτος, και να διευρύνει περαιτέρω το τρέχον έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

    "Γι' αυτόν το λόγο, η [κενυατική οικονομική] πολιτική πρέπει να συνεχίσει να έχει στόχο να διασφαλίσει ότι η εσωτερική ζήτηση μεγεθύνεται αναλόγως με την προσφορά προκειμένου να μειωθεί η ανισορροπία και να ελεγχθούν οι πληθωριστικές πιέσεις", ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

    Το Ταμείο πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζεται στην Κένυα έχει αρχίσει να φέρνει αποτελέσματα. Ο πληθωρισμός μειώθηκε, τα συναλλαγματικά αποθέματα αυξήθηκαν και το σίλινγκ, το κενυατικό νόμισμα, ενισχύθηκε, σημείωσε. Η κυβέρνηση κατέγραψε επίσης πρόοδο σε ό,τι αφορά την βελτίωση της διαχείρισης των δημοσιονομικών και τη φορολογική μεταρρύθμιση, πρόσθεσε το ΔΝΤ.

    [11] Πυρά της Μαρίν Λεπέν ενάντια "στο σύστημα", στην ΕΕ, στους μετανάστες

    Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε στις τράπεζες, στο "σύστημα", στους μετανάστες και στους "ηλίθιους" τεχνοκράτες της ΕΕ στην χθεσινή προεκλογική της ομιλία, σε μια προσπάθεια να συνεγείρει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος, καθώς σύμφωνα με μία δημοσκόπηση παραμένει στην τρίτη θέση στις προθέσεις ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αυτή την Κυριακή.

    Στην μεγαλύτερη προεκλογική της συγκέντρωση ως σήμερα, η Λεπέν κάλεσε τους οπαδούς της να εκφράσουν ηχηρά την οργή τους έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανακτήσουν την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας.

    Η ομιλία της Λεπέν στο Παρίσι --την οποία διέκοπταν συχνά υποστηρικτές της φωνάζοντας ρυθμικά συνθήματα όπως "Εδώ είναι το σπίτι μας!" ή "Μαρίν! Μαρίν!"--, εντάσσεται στην προσπάθειά της να διατηρήσει την τρίτη θέση, ξεπερνώντας τον αριστερό Ζαν Λικ Μελενσόν.

    [12] Με νίκη συνέχισαν Σαν Αντόνιο Σπερς και Νικς της Νέας Υόρκης

    Με κορυφαίο τον Τόνι Πάρκερ που σημείωσε 29 πόντους και τους Τίμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι να προσθέτουν 19 και 15, αντίστοιχα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς, συνέτριψαν στο Λος Αντζελες τους Λέικερς με 112-91 και πήραν με θριαμβευτικό τρόπο το ντέρμπι της αγωνιστικής στο ΝΒΑ.

    Παράλληλα, ο Καρμέλο Αντονι είχε 35 πόντους, 12 ριμπάουντ και δέκα ασίστ, οδηγώντας τους Νικς της Νέας Υόρκης σε μία σπουδαία νίκη επί των Μπόστον Σέλτικς με 118-110.

    [13] Η απεικόνιση του εγκεφάλου μπορεί να προβλέψει την αύξηση του βάρους

    Η απεικόνιση της δραστηριότητας σε μία συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, η οποία αποτελεί το σύστημα ανταμοιβής και απόλαυσης, μπορεί να προβλέψει ποιος άνθρωπος θα παχύνει τους επόμενους μήνες, αλλά και ποια θα είναι η σεξουαλική συμπεριφορά του, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Είναι μία από τις πρώτες μελέτες του είδους της, η οποία δείχνει ότι είναι δυνατό να προβλεφθεί η μελλοντική συμπεριφορά ενός ατόμου μόνο από τις τωρινές εγκεφαλικές αντιδράσεις του.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Μπιλ Κέλι του πανεπιστημίου Ντάρτμουθ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης "The Journal of Neuroscience", έκαναν πειράματα με 58 νεαρές εθελόντριες, τον εγκέφαλο των οποίων μελέτησαν με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής απεικόνισης (fMRI).

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν μια μικρή περιοχή βαθιά "θαμμένη" μέσα στον εγκέφαλο, ο επικλινής πυρήνας, που συνδέεται με την ανταμοιβή, την απόλαυση και τον εθισμό, αντιδρά πολύ πιο έντονα στα εξωτερικά ερεθίσματα (π.χ. εικόνες φαγητού ή όμορφων προσώπων), τότε αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παχύνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο ή να έχουν πιο συχνές σεξουαλικές επαφές.

    Όπως είπε ο Μπιλ Κέλι, το τι ακριβώς θα συμβεί στο μέλλον, είτε σε σχέση με το φαγητό και το πάχος, είτε με το σεξ, θα εξαρτηθεί τελικά σε μεγάλο βαθμό και από τη θέληση που θα επιδείξει ο κάθε ξεχωριστός άνθρωπος και πόσο θα ελέγξει τους διάφορους πειρασμούς. Η αυτοσυγκράτηση είναι μία "μάχη" ανάμεσα στις πιο υποσυνείδητες περιοχές του εγκεφάλου, όπως ο επικλινής πυρήνας, που είναι επιρρεπείς στις ανταμοιβές και τις απολαύσεις, και σε εκείνες τις πιο συνειδητές εγκεφαλικές περιοχές, που ασκούν έλεγχο πάνω στις ενστικτώδεις ορμές.

    [14] Συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής Εκλογών

    Σε συνεδρίαση, σήμερα,Τετάρτη,κάλεσε τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    Στη συνεδρίαση, όπου θα παρευρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, θα συζητηθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και τους φορείς παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών. Θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων στα κρατικά ΜΜΕ, το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, η εκλογική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και οι αποτιμώμενες παροχές και διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.

    [15] 18χρονος καταδίωξε με ταξί ένοπλους ληστές, στη Θεσσαλονίκη

    Με ταξί καταδίωξε 18χρονος τρεις ληστές που του είχαν αρπάξει με την απειλή μαχαιριού το κινητό του τηλέφωνο. Οι δράστες τελικά συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν από το νεαρό θύμα.

    Το περιστατικό καταγράφηκε χθες στις 11.30 το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Τρεις άνδρες, γεωργιανής καταγωγής, απείλησαν με μαχαίρι τον 18χρονο, στην περιοχή Κληματαριά στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης και του πήραν το κινητό του τηλέφωνο (νέας γενιάς).

    Ο νεαρός όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του. Μπήκε σε ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να ακολουθήσει τους δράστες που είχαν διαφύγει με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομία και λίγο αργότερα οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν στην περιοχή της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και συνελήφθησαν.

    Οι συλληφθέντες, ηλικίας 22, 23 και 26 ετών, θα οδηγηθούν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 April 2012 - 8:30:43 UTC