Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ
  • [02] Εννέα υποψηφιότητες για την αξιοποίηση του Ελληνικού
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, ο τόπος κινδυνεύει με ακυβερνησία
  • [04] Επιστολή Λ. Παπαδήμου σε Μ. Μπαρόζο για την έκθεση της ΕΕ

  • [01] Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

    Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτιά τουγια τις εκλογές της 6ης Μαΐου που είναι ανανεωμένα κατά 50%. Υποψήφια στη Β΄Αθηνών και την Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα είναι η Γενική Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα, ενώ επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος.

    Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ απαρτίζονται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φοιτητές, σπουδαστές καισυνταξιούχους.

    Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τους συνολικά 424 υποψήφιους, συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ οι 212, δηλαδή το 50%.

    Οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 150, αριθμός που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3.

    [02] Εννέα υποψηφιότητες για την αξιοποίηση του Ελληνικού

    Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Ελληνικό ΑΕ, με την υποβολή 9 εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, γεγονός το οποίο και αποτελεί ένδειξη ισχυρού ανταγωνισμού γι' αυτό το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο.

    Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ») θα ανακοινώσει σύντομα τα ονόματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών, που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής για τη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Κατά τη δεύτερη φάση, όσοι επενδυτές επιλεγούν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το περιουσιακό στοιχείο και πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία.

    Στο πλαίσιο αυτής της φάσης, οι προεπιλεγέντες ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και υποστηρικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της επενδυτικής τους πρότασης.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, ο τόπος κινδυνεύει με ακυβερνησία

    Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη στις εκλογές, η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα, ο τόπος κινδυνεύει με ακυβερνησία. Η αυτοδυναμία όπως την αντιλαμβάνεται η ΝΔ προσκρούσει στην κοινή λογική, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη που είχε στην Ιπποκράτους με τους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος στις πέντε περιφέρειες της Αττικής.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι τον Ιούνιο η χώρα πρέπει να αποφασίσει τα δημοσιονομικά μέτρα, ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, έως το 2014 προσθέτοντας ότι στην χθεσινή του τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συζήτησαν για ένα δίχτυ προστασίας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε ότι αν γίνουν αυτά που λέμε, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλες οριζόντιες περικοπές, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι απαιτείται πολιτική και δημοσιονομική σταθερότητα και άλλο κοινωνικό κλίμα και αυτό θα γίνει μόνο αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και αν ο πρόεδρός του είναι εντολοδόχος πρωθυπουργός.

    [04] Επιστολή Λ. Παπαδήμου σε Μ. Μπαρόζο για την έκθεση της ΕΕ

    Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ενόψει της ανακοίνωσης της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναμένεταιι αύριο, και θα αφορά την προώθηση αναπτυξιακών μέτρων για την Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Παπαδήμος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μπαρόζο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 18:30:29 UTC