Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποχωρεί η τραπεζική χρηματοδότηση προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • [02] Σε ακινησία 204.000 οχήματα λόγω κρίσης
  • [03] Η ισότητα γυναικών - ανδρών ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη
  • [04] Στη μεγάλη οθόνη η υπόθεση "Ν. Κάμπους"
  • [05] Συνεισφορά 60 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ ανακοίνωσε το Τόκιο
  • [06] Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του Πιερμάριο Μοροζίνι
  • [07] Σύγχρονο Κέντρο Παλαιοντολογίας στις Μηλιές Γρεβενών
  • [08] Η έρημος Λουτ στο Ιράν είναι το πιο ζεστό μέρος του κόσμου
  • [09] Θεραπεία υπερήχων για τον καρκίνο του προστάτη με λιγότερες παρενέργειες
  • [10] Διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μπράιβικ

  • [01] Υποχωρεί η τραπεζική χρηματοδότηση προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις

    Συνεχίζει να υποχωρεί η τραπεζική χρηματοδότηση προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω των επιπτώσεων της κρίσης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα της ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά.

    Πολύ μικρός είναι πλέον ο αριθμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ζητά και λαμβάνει νέα δάνεια, με το κύριο μέρος των τραπεζικών εργασιών να εστιάζεται εδώ και μήνες στις ρυθμίσεις και αναχρηματοδοτήσεις τραπεζικών δανείων, που προσεγγίζουν πλέον το ένα εκατομμύριο σε αριθμό.

    Η τραπεζική χρηματοδότηση προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα της (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και νοικοκυριά) υποχώρησε περαιτέρω κατά -3,8% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο του 2012, από -3,3% τον Ιανουάριο του 2012, -3,1% τον Δεκέμβριο του 2011, -2,4% τον Νοέμβριο του 2011 και έναντι -0,3% τον Φεβρουάριο του 2011. Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 1,2 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2012, έναντι αρνητικής ροής 407 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2012.

    Μείωση των δανείων προς τα νοικοκυριά σημειώθηκε σε όλη τη διάρκεια του 2011 ως σήμερα ενώ μείωση της ζήτησης δανείων από τις επιχειρήσεις παρατηρείται κυρίως από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έως σήμερα. Από πλευράς προσφοράς τραπεζικών δανείων, η παρατεταμένη ύφεση και η συνεχιζόμενη διαρροή καταθέσεων έως τον Φεβρουάριο 2011 περιορίζει τη χορήγησή τους από τις τράπεζες.

    Η συνεχιζόμενη άνοδος της ανεργίας και οι έκτακτες φορολογικές επιβαρύνσεις σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη θα οδηγήσουν σε νέα άνοδο των δανείων που δεν εξυπηρετούνται. Φως στο τούνελ αναμένεται να δώσει η πολυπόθητη εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας, όταν αυτή ξεκινήσει, που θα οδηγήσει σταδιακά στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και γενικότερα στην τόνωση της αγοράς.

    [02] Σε ακινησία 204.000 οχήματα λόγω κρίσης

    Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αποφάσισαν να θέσουν σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους για να γλυτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δείχνουν ότι μόνο το τελευταίο πεντάμηνο, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 1ης Νοεμβρίου του 2011 έως 29 Μαρτίου του 2012, ο αριθμός των οχημάτων, όλων των κατηγοριών, που τέθηκαν σε ακινησία ανέρχεται περίπου σε 204.000.

    Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου αναφέρει, σε έγγραφό του, ότι προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εικόνα για τα αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα πληρώσουν τέλη, καθώς για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων «εταιρειών ενοικίασης», η ακινησία θα αρθεί πριν το καλοκαίρι και- σύμφωνα με τη νομοθεσία- στις περιπτώσεις αυτές τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται κανονικά.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση για χρέωση τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.

    Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών είναι, πάντως, αρνητική γιατί, όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, σε αυτή την περίπτωση ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων θα επέλεγαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία και να τα κυκλοφορούν ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, μέτρο που θα οδηγούσε στην απώλεια από το Δημόσιο σημαντικών εσόδων και «αυτό, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, δεν είναι επιθυμητό».

    [03] Η ισότητα γυναικών - ανδρών ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη

    «Η βελτίωση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη», αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα των φύλων, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Συγκεκριμένα, η έκθεση της Επιτροπής τονίζει ότι ένας από τους τρόπους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης είναι η επίτευξη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ γυναικών και ανδρών σε θέσεις λήψης αποφάσεων στον οικονομικό τομέα.

    Η έκθεση σημειώνει ότι όλο και περισσότερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το να κατέχουν περισσότερες γυναίκες ηγετικές θέσεις απασχόλησης μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο παραγωγικού και καινοτόμου εργασιακού περιβάλλοντος και στη συνολική βελτίωση της απόδοσης των επιχειρήσεων, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα.

    [04] Στη μεγάλη οθόνη η υπόθεση "Ν. Κάμπους"

    Η Βορειο-ιρλανδή ηθοποιός Αντόνια Κάμπελ Χιουζ θα ερμηνεύσει το ρόλο της Νατάσα Κάμπους στην ταινία που θα ανατρέχει στις 3.096 ημερες τις οποίες πέρασε στην αιχμαλωσία η νεαρή Αυστριακή, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

    Η Βρετανίδα Αμέλια Πίτζον θα ερμηνεύσει την Κάμπους ως παιδί, η οποία απήχθη σε ηλικία δέκα ετών επιστρέφοντας από το σχολείο, στις 2 Μαρτίου του 1998, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Το ρόλο του απαγωγέα της, Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ, θα υποδυθεί ο Δανός Τούρε Λίντχαρτ, 37 ετών. Τα γυρίσματα της ταινίας, την παραγωγή της οποίας έχει αναλάβει η γερμανική εταιρία Constantin, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Μαΐου στο Μόναχο (νότια Γερμανία).

    Με τίτλο "3096", η ταινία βασίζεται σε ένα πρόπλασμα σεναρίου που έγραψε ο Γερμανός σκηνοθέτης Μπερντ Άιχινγκερ, ο οποίος πέθανε τον Ιανουάριο του 2011.

    Κρατούμενη για 3.096 ημέρες,ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε για το μαρτύριό της,από τον Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ, η Νατάσα Κάμπους πέρασε ένα μεγάλο μέρος της κράτησής της σε ένα στενό κελί πέντε τετραγωνικών μέτρων που είχε διαμορφωθεί στο υπόγειο ενός σπιτιού στο Στράσοφ, κοντά στη Βιένη, σίγουρη ότι κανείς ποτέ δεν θα την ξανάβρισκε.

    Η αυτοβιογραφία της νεαρής γυναίκας μεταφράστηκε σε 30 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά, αφότου εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2010.

    [05] Συνεισφορά 60 δισ. δολαρίων στο ΔΝΤ ανακοίνωσε το Τόκιο

    Η Ιαπωνία πρόκειται να διαθέσει πρόσθετα κεφάλαια ύψους 60 δισ. δολαρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να συμβάλλει στην καλύτερη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών.

    Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας, κάνοντας λόγο για "ένα σημαντικό βήμα εμπρός στη συνεχιζόμενη προσπάθεια να ενισχυθεί η επάρκεια των πόρων που είναι διαθέσιμοι για να προλαμβάνονται και να αντιμετωπίζονται κρίσεις και να προωθηθεί η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα".

    [06] Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του Πιερμάριο Μοροζίνι

    Οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι απαιτούνται περισσότερες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου ποδοσφαιριστή της Λιβόρνο, Πιερμάριο Μοροζίνι, ύστερα από τη νεκροψία που διενεργήθηκε σήμερα. Ο 25χρονος άσος κατέρρευσε στη διάρκεια του σαββατιάτικου εκτός έδρας αγώνα με την Πεσκάρα, με αποτέλεσμα η ιταλική ομοσπονδία να αναβάλει όλα τα παιχνίδια των επαγγελματικών κατηγοριών που ήταν προγραμματισμένα για το Σαββατοκύριακο. Με νεώτερη ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι οι αναβληθείσες αναμετρήσεις για τη Serie A θα διεξαχθούν στις 25 Απριλίου.

    Οι ειδικοί τόνισαν ότι θέλουν να τεκμηριώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, καθώς εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία. Οι γιατροί προσπάθησαν να κρατήσουν στη ζωή τον Μοροζίνι, ο οποίος μέχρι τον Ιανουάριο ήταν στην Ουντινέζε, ωστόσο ήταν νεκρός όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

    [07] Σύγχρονο Κέντρο Παλαιοντολογίας στις Μηλιές Γρεβενών

    Ένα σύγχρονο Κέντρο Παλαιοντολογίας θα αποκτήσει η Μηλιά Γρεβενών, στο οποίο πρόκειται να στεγαστούν τα σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών που διεξάγει τα τελευταία 20 χρόνια το τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και τα οποία έχουν φέρει στο επίκεντρο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας την περιοχή και την ιστορία της, των τριών εκατομμυρίων χρόνων.

    Στις 11 Απριλίουυπογράφηκε στο ΑΠΘ η τριμερής προγραμματική σύμβαση για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου, ανάμεσα στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, το δήμο Γρεβενών και την Αναπτυξιακή Γρεβενών Α.Ε. και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών ετών, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

    Στη Μηλιά Γρεβενών, στο χώρο της πρώην κοινότητας, λειτουργεί ήδη ένας εκθεσιακός χώρος των σπάνιων παλαιοντολογικών ευρημάτων της περιοχής, που προσελκύει ετησίως 30.000 επισκέπτες.

    Η περιοχή της Μηλιάς έγινε διεθνώς γνωστή όταν οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα ζεύγος των μεγαλύτερων χαβλιόδοντων παγκοσμίως (4,39 και 5,02 μέτρων) και κατέλαβαν μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2011.

    [08] Η έρημος Λουτ στο Ιράν είναι το πιο ζεστό μέρος του κόσμου

    Η έρημος Λουτ στο Ιράν δικαιούται τον -μάλλον καθόλου επίζηλο- τίτλο του πιο καυτού μέρους στον πλανήτη μας, σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα, που έρχονται να αμφισβητήσουν την πεποίθηση ότι η πιο ζεστή τοποθεσία της Γης βρίσκεται στη Σαχάρα. Τα στοιχεία δείχνουν πάντως ότι από χρόνο σε χρόνο μπορεί να αλλάζει το πιο ζεστό μέρος στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Μοντάνα στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Στίβεν Ράνινγκ, που μελέτησαν δεδομένα επτά ετών από τους δορυφόρους Landsat της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, βρήκαν ότι για πέντε από τα επτά χρόνια η συγκεκριμένη έρημος ήταν το πιο ζεστό μέρος του πλανήτη.

    Συγκεκριμένα, η έρημος Λουτ κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης το 2004, το 2005, το 2006, 2007 και το 2009. Το μεγαλύτερο ρεκόρ σημειώθηκε το 2005, όταν καταγράφηκε θερμοκρασία 70,7 βαθμών Κελσίου (159,3 Φαρενάιτ). Η δεύτερη υψηλότερη καταγραφή θερμοκρασίας (69,3 βαθμοί) έγινε σε μία έρημο στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

    [09] Θεραπεία υπερήχων για τον καρκίνο του προστάτη με λιγότερες παρενέργειες

    Μία νέα τεχνική θεραπείας του καρκίνου του προστάτη σε αρχικό στάδιο, η οποία βασίζεται σε υπέρηχους, φαίνεται να έχει πολύ λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

    Οι ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ουρολόγο- χειρουργό Χασίμ Αχμέντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ογκολογίας «Lancet Oncology», σύμφωνα με το BBC, έκαναν κλινικές δοκιμές σε 41 ασθενείς με εστιασμένους υπέρηχους και διαπίστωσαν ότι η μέθοδός τους μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για πρόκληση των συνηθισμένων παρενεργειών που επιφέρουν οι παραδοσιακές θεραπείες (συνήθως σεξουαλική ανικανότητα και ακράτεια ούρων).

    [10] Διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Μπράιβικ

    Διακόπηκε αμέσως μετά την έναρξή της η ακροαματική διαδικασία στη δίκη του Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία 77 ανθρώπων στη Νορβηγία τον περασμένο καλοκαίρι. Η δίκη διακόπηκε επειδή ο εισαγγελέας και η υπεράσπιση ζήτησαν να εξαιρεθεί ένας από τους τρεις εθελοντές πολίτες που κληρώθηκαν για να βοηθήσουν τους δικαστές στην διαδικασία.

    Νωρίτερα σήμερα ο Μπράιβικ προσήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου για να καταθέσει, κατά την δεύτερη ημέρα της δίκης του, απευθύνοντας και πάλι ναζιστικό χαιρετισμό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 April 2012 - 8:30:33 UTC