Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Καρατζαφέρης: Βιαστικές και εκβιαστικές οι εκλογές της 6ης Μαΐου
  • [02] Πρόστιμο 88.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα
  • [03] «To κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης
  • [04] Ο Θανάσης Ζορμπάς εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας
  • [05] Εκτός του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μ. Θεοδωράκη τέθηκαν τέσσερις οργανώσεις που "συνέπραξαν" με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"
  • [06] Στο Ηράκλειο Κρήτης υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [07] Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη, ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
  • [08] Συνεδριάζει στις 18 Απριλίου η διακομματική Επιτροπή Εκλογών
  • [09] Αν υπάρξει ακυβερνησία οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι αναπόφευκτες, δηλώνει ο Αντ. Σαμαράς στην "Αξία"
  • [10] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός να δώσει προοπτική και ελπίδα σε Ελλάδα και Ευρώπη
  • [11] Συμβουλευτική υποστήριξη σε επιχειρηματίες, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά
  • [12] Φιλικό στις ΗΠΑ με επιλέκτους η Τσέλσι τον Ιούλιο

  • [01] Γ. Καρατζαφέρης: Βιαστικές και εκβιαστικές οι εκλογές της 6ης Μαΐου

    "Βιαστικές" και "εκβιαστικές" χαρακτήρισε τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δήλωση που έκανε τη Μ. Πέμπτη.

    Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ελπίδα ότι «ο λαός θα καταλάβει ότι πρέπει να ψηφίσει με τη νόησή του και όχι με τον θυμό του» και πως οι εκλογές «θα ξεμπερδέψουν και δεν θα μπερδέψουν περισσότερο τα πράγματα» και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ότι θα ψηφίσουν για να βγει ένας νέος πρωθυπουργός.

    «Δεν ψηφίζετε για ακρότητες. Δεν ψηφίζετε ευκαιριακά. Δεν ψηφίζετε ανθρώπους να επιβάλουν εκβιασμούς και μονόδρομους», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Αναφερόμενος στο κόμμα του, είπε ότι «ο ΛΑΟΣ, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της Ελλάδας και προτάσσοντας πάντα την Ελλάδα, ξεκινά αυτήν την κούρσα με πολύ κέφι, με πολύ αισιοδοξία, σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει εκείνους που σκέπτονται και όχι εκείνους οι οποίοι αψηφούν τον Ελληνικό λαό» και κατέληξε:

    «Και αυτοί που αψήφησαν τον ελληνικό λαό είναι αυτοί που τον οδήγησαν όμηρο μέσα στα αυστηρά πλαίσια της τρόικα, αφαιρώντας του ελπίδα και προσθέτοντας άγχος».

    [02] Πρόστιμο 88.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα

    Με πρόστιμο 88 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός από το πειθαρχικό όργανο της Ευρωλίγκας, για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών του στον 5ο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ στις 5 Απριλίου, για τα πλέι οφ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

    Η σημερινή ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρχαν αναμμένες φωτοβολίδες, χρησιμοποιήθηκαν λέιζερ για να αποσπάσουν την προσοχή των αντιπάλων, παρατηρήθηκε ρίψη αντικειμένων και οι φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά την κόρνα της λήξης. Ο αθλητικός δικαστής παροτρύνει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να προβεί στα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια εντός των αθλητικών εγκαταστάσεών της για τις επόμενες σεζόν.Σε περίπτωση που ανάλογα περιστατικά επαναληφθούν τις επόμενες σεζόν, ο αθλητικός δικαστής θα εξετάσει σοβαρά και νωρίτερα την επιβολή κυρώσεων πέρα των προστίμων».

    [03] «To κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει», δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης

    Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ταυτόχρονη μεταφορά του ελέγχου των πράξεων των πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη, χωρίς την οποιαδήποτε ανάμειξη της Βουλής, ζητεί, με σημερινή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «το κέλυφος της ατιμωρησίας των πολιτικών πρέπει να σπάσει».

    Ο Φ. Κουβέλης ζητά, επίσης, να γίνει έλεγχος και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες, που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα, τα τελευταία είκοσι χρόνια και ακόμη να γίνει αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων, που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α΄ βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους.

    [04] Ο Θανάσης Ζορμπάς εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας

    Ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς τοποθετήθηκε από τη Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο.

    [05] Εκτός του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μ. Θεοδωράκη τέθηκαν τέσσερις οργανώσεις που "συνέπραξαν" με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"

    To Kίνημα Ανεξαρήτων Πολιτών - Σπίθα, του οποίου ηγείται ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοίνωσε τη διαγραφή τεσσάρων οργανώσεών του που υπέγραψαν συμφωνία "σύμπραξης" με τους "Ανεξάρτητους 'Ελληνες" του Πάνου Καμμένου.

    "Οι Σπίθες αυτές" (Νέας Πεντέλης, Πεντέλης, Μελισσίων, Αγώνα Ελληνικού, Αποκορώνου-Χανίων, 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης) και "συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συνέλευσης Παλαιού Φαλήρου, θέτουν εαυτόν εκτός Κινήματος", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, η οποία καταλήγει ως εξής:

    "Σήμερα μπορεί να δει και να εξηγήσει κάθε μέλος του Κινήματός μας πολλά από τα γεγονότα εσωστρέφειας που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους μήνες στο Κίνημα μας. Οι επιδιώξεις των συγκεκριμένων ατόμων αποκαλύφθηκαν με τον σαφέστερο τρόπο και είναι σαφές ότι οι σκοποί τους δεν είχαν καμία σχέση με την ιδεολογία και τους στόχους μας".

    [06] Στο Ηράκλειο Κρήτης υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη

    Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Νομό Ηρακλείου θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Για εμάς στη Δημοκρατική Συμμαχία η Κρήτη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ξέρουμε ότι η Κρήτη θα μας στηρίξει για άλλη μια φορά και θα στείλει το μήνυμα σε ολόκληρη την Ελλάδα" δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας

    [07] Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ντ. Μπακογιάννη, ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

    Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες", καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτήν το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που εξήγαγε στο Λονδίνο ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβέλος.

    Υπενθυμίζεται ότι η εξαγωγή του επίμαχου ποσού στο εξωτερικό έγινε γνωστή κατά την ετήσια ακρόαση του προέδρου της Αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος (Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης), αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Νικολούδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Στην συνέχεια, η Βουλή διαβίβασε τη δήλωση του "πόθεν έσχες" της Ντ. Μπακογιάννη στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Η τελευταία διακρίβωσε τη μη αναφορά του επίμαχου ποσού στην δήλωση "πόθεν έσχες" της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά λόγω της βουλευτικής ασυλίας δεν είχε την δυνατότητα να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

    Κατόπιν αυτών, η Εισαγγελία Εφετών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το σχετικό αίτημα άρσης ασυλίας της Μπακογιάννη.

    Στην συνέχεια ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης διαβίβασε το σχετικό αίτημα στην Βουλή, η οποία είναι η μόνη αρμόδια να αποφανεί για το θέμα αυτό.

    [08] Συνεδριάζει στις 18 Απριλίου η διακομματική Επιτροπή Εκλογών

    Σε συνεδρίαση, την Τετάρτη 18 Απριλίου, καλεί τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    Στη συνεδρίαση, όπου θα παρευρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, θα συζητηθούν οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής των πολιτικών κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και τους φορείς παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών. Θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για τις εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων στα κρατικά ΜΜΕ, το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών, η εκλογική χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων και οι αποτιμώμενες παροχές και διευκολύνσεις, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.

    [09] Αν υπάρξει ακυβερνησία οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι αναπόφευκτες, δηλώνει ο Αντ. Σαμαράς στην "Αξία"

    Αυτοδυναμία, όχι για να εκβιάσει αλλά για να αποφύγει την ακυβερνησία και τον μετεκλογικό εκβιασμό, ζητεί ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως αν υπάρξει ακυβερνησία οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι αναπόφευκτες.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία», ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο πρώτος που δεν θέλει ακυβερνησία είναι ο ίδιος, τονίζοντας όμως πως «εκβιασμός είναι να επιβάλουν σε ένα κόμμα που κέρδισε τις εκλογές να κυβερνήσει με αυτούς που έχασαν».

    [10] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός να δώσει προοπτική και ελπίδα σε Ελλάδα και Ευρώπη

    Την αποφασιστική στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, για να αναδειχθεί πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων η αριστερά, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η προκήρυξη των εκλογών αποτελεί μια σημαντική νίκη του λαού σε βάρος του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, που οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία και κάλεσε το λαό «να ολοκληρώσει τη νίκη του, στηρίζοντας με τόλμη και αποφασιστικότητα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, να αναδείξει την αριστερά, πρωταγωνίστρια των πολιτικών εξελίξεων και να οδηγήσει σε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, για να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο και να δώσει προοπτική και ελπίδα και στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν ζητά ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο διακυβέρνησης, ψήφο εξουσίας για την εφαρμογή ενός προγράμματος, που περιγράφει αφενός μια δίκαιη έξοδο από την κρίση και αφετέρου την ανασυγκρότηση της χώρας.

    [11] Συμβουλευτική υποστήριξη σε επιχειρηματίες, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά

    Συμβουλευτική υποστήριξη προς τους επιχειρηματίες, που λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση απέναντι στο δημόσιο, στις τράπεζες και στους προμηθευτές, παρέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

    Όσοι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στο τηλέφωνο της γραμματείας: 210 4176318.

    [12] Φιλικό στις ΗΠΑ με επιλέκτους η Τσέλσι τον Ιούλιο

    Μία ομάδα επιλέκτων παικτών που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ΗΠΑθα αντιμετωπίσει σε φιλική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί στην Φιλαδέλφεια, η Τσέλσι στις 25 Ιουλίου.

    Τα τελευταία χρόνια και στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την νέα αγωνιστική περίοδο, αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες πραγματοποιούν περιοδεία στις ΗΠΑ, προκειμένου να έρθουν πιό κοντά στους χιλιάδες φιλάθλους τους, που κατοικούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μία από αυτές είναι και η Τσέλσι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 April 2012 - 12:30:32 UTC