Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειώθηκε κατά 70% το έλλειμμα του κρατικού προϋπλογισμού στο α τρίμηνο
  • [02] «Μονομάχοι» και «λεγεωνάριοι» με ...ειδική άδεια στο Κολοσσαίο
  • [03] Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας της ΕΠΟ για τον αγώνα Άρης - Αστέρας Τρίπολης
  • [04] Περού: Απεγκλωβίστηκαν οι εννέα εργάτες που είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο
  • [05] Επιδαύρια: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες

  • [01] Μειώθηκε κατά 70% το έλλειμμα του κρατικού προϋπλογισμού στο α τρίμηνο

    Σε ποσοστό περίπου 70% περιορίστηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο τρίμηνο Ιανουαρίου Μαρτίου, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2011.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος τα οποία προέρχονται από τη διαχείριση των λογαριασμών του Δημοσίου (σε ταμειακή βάση), η μείωση αυτή των καθαρών δανειακών αναγκών της κεντρικής διοίκησης οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στη μείωση των δαπανών και πολύ λιγότερο στην αύξηση των εσόδων.

    Πιο αναλυτικά, τα έσοδα αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους μόλις κατά 2% αγγίζοντας τα 11,4 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 10% υποχωρώντας στα 13,5 δισ. ευρώ έναντι 15 δισ. ευρώ πέρυσι. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης στα 1,3 δισ. ευρώ από 4,2 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Μείωση στα 2,3 δισ. ευρώ από 3,2 δισ. ευρώ πέρυσι εμφανίζει και το κονδύλι των τόκων που κατέβαλε ο κρατικός προϋπολογισμός με αποτέλεσμα να καταγραφεί φέτος πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 915 εκατ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 110 εκατ. ευρώ πέρυσι.

    [02] «Μονομάχοι» και «λεγεωνάριοι» με ...ειδική άδεια στο Κολοσσαίο

    Τη χορήγηση ειδικής άδειας στους σύγχρονους «μονομάχους», οι οποίοι μέχρι πριν από λίγες ημέρες φωτογραφίζονταν με τους τουρίστες, έξω από το Κολοσσαίο, μελετάο δήμος της Ρώμης.

    Λόγω των τελετών του Καθολικού Πάσχα και διαμαρτυριών της εφόρου αρχαιοτήτων της ιταλικής πρωτεύουσας, την περασμένη εβδομάδα, είχαν επιστρατευθεί ογδόντα, περίπου, αστυφύλακες, για να παραδώσουν στους «μονομάχους» και «λεγεωνάριους», άλλες τόσες αποφάσεις άμεσης απομάκρυνσης από την περιοχή του Κολοσσαίου και της Ρωμαϊκής αγοράς.

    Έπειτα από μια σειρά διαμαρτυριών, ο δήμος της Αιώνιας Πόλης φέρεται να είναι πρόθυμος να αναζητήσει μια συμβιβαστική λύση: την χορήγηση ειδικής άδειας, με ταυτότητα "υπαίθριου καλλιτέχνη" στους ιδιαίτερους αυτούς κομπάρσους, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν, όμως, συγκεκριμένους όρους:

    Θα πρέπει να φορούν μια ομοιόμορφη, κόσμια ένδυση, να μην ενοχλούν τους τουρίστες, να αφήνουν στην ελεύθερη βούλησή τους και πρωτοβουλία την τυχόν φωτογράφηση επ' αμοιβή. Επίσης, θα πρέπει να μάθουν κάποια βασικά στοιχεία για την ιστορία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

    [03] Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας της ΕΠΟ για τον αγώνα Άρης - Αστέρας Τρίπολης

    Την αντίδραση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ προκάλεσε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα, σύμφωνα με την οποία ο Άρης τιμωρήθηκε με πρόστιμο και αποκλεισμό της έδρας του για τη διακοπή του κυριακάτικου αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (28η αγωνιστική), αλλά ταυτόχρονα αποφασίστηκε η συνέχιση της αναμέτρησης από το σημείο της διακοπής (42ο λεπτό).

    Σήμερα ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς, άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής.

    [04] Περού: Απεγκλωβίστηκαν οι εννέα εργάτες που είχαν παγιδευτεί σε ορυχείο

    Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των εννέα μεταλλωρύχων που είχαν παγιδευτεί από την περασμένη Πέμπτη σε ένα ορυχείο χαλκού στο νότιο Περού.

    Γύρω στις 7 το πρωί τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) οι εννέα άνδρες, τυλιγμένοι με κουβέρτες, άρχισαν να βγαίνουν με τα πόδια από το ορυχείο, φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου για να προστατεύσουν τα μάτια τους από το έντονο φως.

    [05] Επιδαύρια: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες

    Το Ελληνικό Φεστιβάλ, ανακοίνωσε σήμερα το αναλυτικό πρόγραμμα και τις ημερομηνίες των παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το οποίο ανοίγει στις 6 Ιουλίου, με την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίποδας Τύραννος», και το δίδυμο Αιμίλιος Χειλάκης -Κωσταντίνος Μαρκουλάκης επί σκηνής, σε μια παράσταση που αποτελείται αποκλειστικά από άντρες, σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις.

    Την τιμητική του θα έχει στους φετινούς χαλεπούς καιρούς, ο Αριστοφάνης, αφού τέσσερις έμπειροι σκηνοθέτες επέλεξαν τις σατιρικές του κωμωδίες για την κάθοδό τους στην Επίδαυρο τις «Νεφέλες» ο Νίκος Μαστοράκης (13-14/7), τους «Ιππείς» ο Σταμάτης Φασουλής (20-21-/7), τους «'Ορνιθες» ο Γιάννης Κακλέας (10-11/7)και τις «Εκκλησιάζουσες» ο Βαγγέλης Θοδωρόπουλος (17-18/7).

    Στις κωμωδίες αυτές το κοινό της Επιδαύρου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικούς από τους πιο αγαπημένους του ηθοποιούς σε πρωταγωνιστικούς ρόλους: τον Γιάννη Μπέζο, τον Αλέξανδρο Μυλωνά, τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τον Κώστα Κόκλα, τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη και πολλούς άλλους.

    Τέλος, δύο διαφορετικού ύφους παραστάσεις συμπληρώνουν τα φετινά Επιδαύρια. Ο ΘΟΚ επιλέγει να παρουσιάσει τις «Ηλέκτρες» (27-28/7), μια παράσταση βασισμένη στη μορφή της Ηλέκτρας μέσα από το έργο των τριών τραγικών, σε σκηνοθεσία του ισραηλινού Χανάν Σνιρ. Και ο Λευτέρης Βογιατζής, υπογράφει φέτος, όχι μια αρχαία τραγωδία αλλά ένα έργο εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα, τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου (3-4/8) με την Αμαλία Μουτούση, τον Γιώργο Γάλλο, τον Νικο Κουρή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 April 2012 - 14:30:32 UTC