Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Focus 1.0 EcoBoost: Νέο βενζινοκίνητο μοντέλο από τη Ford
  • [02] Γ. Κουτρουμάνης: « Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού»
  • [03] Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι στις εκλογές εκφράζουν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούσης
  • [04] Αυξάνει τις θέσεις των συρμών της τη Μ. Πέμπτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της απεργίας των ΚΤΕΛ
  • [05] Στάσεις εργασίας στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου

  • [01] Focus 1.0 EcoBoost: Νέο βενζινοκίνητο μοντέλο από τη Ford

    Η Ford λανσάρει το αποδοτικότερο βενζινοκίνητο μοντέλο της γκάμας της. Πρόκειται για το Ford Focus 1.0 EcoBoost, πρόταση που ανταποκρίνεται στα νέα οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα.

    Το μικρομεσαίο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον καινούργιο τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. που διατίθεται σε δύο εκδόσεις όσον αφορά την ισχύ. Η πρώτη εκδοχή αποδίδει 100 ίππους και η δεύτερη η ισχυρότερη έχει ισχύ 125 ίππων.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Focus 1.0 EcoBoost είναι το αποδοτικότερο βενζινοκίνητο μοντέλο της Ford όλων των εποχών, με την καλύτερη οικονομία καυσίμου και τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 έναντι του ανταγωνισμού.

    Η έκδοση 1.0 EcoBoost 100 ίππων καταναλώνει 4,8 λίτρα./100χλμ. με εκπομπές CO2 109 γραμ./χλμ. και η έκδοση 125 ιππων αντίστοιχα 5 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπές CO2 114 γραμ./χλμ.

    Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost χρησιμοποιεί υπερσυμπίεση και άμεσο ψεκασμό. Το τρικύλινδρο μπλοκ του κινητήρα είναι μικρό όσο μία κόλα χαρτιού Α4.

    Στην ισχυρότερη έκδοση η υψηλή ροπή των 17,4 χλγμ. αποδίδεται μεταξύ των 1.400 σ.α.λ. και 4.500 σ.α.λ. ενώ στην έκδοση 100 ίππων αποδίδεται από τις 1.400 σ.α.λ. - 4.000 σ.α.λ.. Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι εξασφαλίζει χαμηλό κόστος χρήσης λόγω της περιορισμένης δαπάνης για καύσιμα και ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

    Η Ford ανακοίνωσε ότι το νέο μοτέρ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε αλλά μοντέλα της. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσει το ανανεωμένο C-MAX 1.0 και ακολουθούν το νέο B-MAX 1.0 καθώς και το ανανεωμένο Fiesta 1.0.

    Πάνω από τα μισά νέα Ford που θα πουληθούν φέτος θα φέρουν το σήμα ECOnetic Technology. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στα δύο τρίτα το 2013, καθώς περισσότεροι πελάτες Ford ωφελούνται από τις τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών CO2 ECOnetic.

    Τέτοιες τεχνολογίες είναι:

    ? Active Grille Shutter, που ρυθμίζει αυτόματα τη γρίλια για βελτίωση της αεροδυναμικής.

    ? Smart Regenerative Charging, που φροντίζει η μπαταρία να φορτίζεται πάντα με τον πιο αποδοτικό τρόπο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

    ? Ford Eco Mode, ένας έξυπνος καθοδηγητής οικολογικής οδήγησης που ανταμείβει την αποδοτική οδήγηση μέσω γραφικών στο ταμπλό.

    ? Gearshift Indicator, που επισημαίνει την ιδανική στιγμή για αλλαγή σχέσης στην κλίμακα στροφών.

    [02] Γ. Κουτρουμάνης: « Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού»

    «Δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα γιατί δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού, μείωσης ή κατάργησης των αποζημιώσεων, ή μείωσης του χρόνου αδείας. Επομένως, είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι ανοιχτά για συζήτηση» ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά την τελευταία του ομιλία στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.

    Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για τα 11 δισ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (2013 ? 2014). Επανέλαβε ότι είναι δυνατό να αποτραπεί η μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα ο εξορθολογισμός των δαπανών.

    [03] Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι στις εκλογές εκφράζουν οι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούσης

    Την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές εξέφρασαν, μέσω συνεντεύξεών τους, οι υπουργοί Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι τώρα εξωκοινοβουλευτικός, καθώς το 2009 είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής και παραιτήθηκε όταν ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα, και Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι, ο υπουργός Περιβάλλοντος και τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε την αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου τη δεδομένη στιγμή για την επιβίωση της χώρας.

    Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στη ΝΕΤ, εξήγησε γιατί δε υπερψήφισε την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, λέγοντας: «Για μένα ήταν θέμα αρχής γι' αυτό και δεν την ψήφισα».

    Για την επόμενη ημέρα των εκλογών, εξέφρασε την άποψη ότι είναι αναπόφευκτη μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, γιατί διαφορετικά η χώρα μπαίνει σε μια περίοδο ακυβερνησίας, γεγονός που δεν θα της κάνει καλό. Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να δοθεί χώρος στην μετεκλογική κυβέρνηση και στη Δημοκρατική Αριστερά.

    [04] Αυξάνει τις θέσεις των συρμών της τη Μ. Πέμπτη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της απεργίας των ΚΤΕΛ

    Αυξημένος κατά 40% θα είναι τη Μεγάλη Πέμπτη ο αριθμός των προσφερομένων θέσεων των συρμών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κινούνται στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό, δεδομένου ότι την ίδια μέρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι οδηγοί των λεωφορείων στα υπεραστικά ΚΤΕΛ και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, παρά το γεγονός ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν από τους ιδιοκτήτες τους.

    [05] Στάσεις εργασίας στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου

    Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια στο πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου, στην 48ωρη απεργία της ΠΝΟ.

    Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά από το απόγευμα, ενώ οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, από τις 3 τα ξημερώματα έως τις 5 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, από τις 8 αύριο το πρωί έως τις 9 και από τις 12 το μεσημέρι ως την 1 μετά το μεσημέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2012 - 18:30:32 UTC