Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαΐου με στόχο την αυτοδυναμία
  • [02] Στελέχωση των ψηφοδελτίων, εκλογική προετοιμασία και πρόγραμμα, στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων αύριο στο Λαύριο
  • [04] Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο δημαρχείο Αμυνταίου
  • [05] Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο
  • [06] Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Συρία

  • [01] Α. Σαμαράς: Εκλογές στις 6 Μαΐου με στόχο την αυτοδυναμία

    «Εκλογές στις 6 Μαΐου με στόχο την αυτοδυναμία» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA και επανέλαβε ότι μετά τις εκλογές θα αλλάξει πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής.

    «Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου παρότι κάποιοι δεν θέλουν. Aν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Εκείνοι που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός και εκτός Ελλάδος δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, εγώ θέλω να έχω λυμένα τα χέρια του για να μπορώ να πάρω τις αναγκαίες αποφάσεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

    Απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ; Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, τη λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο».

    Αναφερόμενος στον κ. Βενιζέλο είπε: «έχει την ευθύνη για το Μνημόνιο, μελέτη, επίβλεψη, εφαρμογή, είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα που τελείωσαν την Ελλάδα. Έλεγε ότι θα βάλει πάτο στο βαρέλι και μετά έβαλε το χαράτσι και στην συνέχεια κρύφτηκε και φώναξαν τον Παπαδήμο». Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στην Βουλή».

    [02] Στελέχωση των ψηφοδελτίων, εκλογική προετοιμασία και πρόγραμμα, στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο

    Το θέμα της στελέχωσης των ψηφοδελτίων, η εκλογική προετοιμασία και το πρόγραμμα του Κινήματος, τέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο με τη συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών της Εκλογικής Επιτροπής.

    Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, στη σύσκεψη διάρκειας περίπου δύο ωρών, έγινε μεγάλη συζήτηση για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, με τον κ. Βενιζέλο να ζητά από τους συμμετέχοντες προτάσεις υποψηφίων που να είναι νέα πρόσωπα και να παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, της αξιοπιστίας και της εκπροσώπησης ποικιλίας κοινωνικών ομάδων, όπως μεταξύ άλλων, από τον αγροτικό χώρο, τις τέχνες και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

    Κατά τις ίδιες πηγές, συζητήθηκε επιπλέον και το πρόγραμμα των περιοδειών της ηγεσίας του κόμματος, η προεκλογική καμπάνια και οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων αύριο στο Λαύριο

    Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έχει προγραμματισθεί για αύριο, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο. Η συνάντηση αυτή κρίθηκε αναγκαία από τους πρυτάνεις μετά την απόρριψη της τροπολογίας, που είχε εισηγηθεί ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, να καταρτίσουν τον προϋπολογισμό οι σύγκλητοι σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο, αποσυνδέοντας τη χρηματοδότηση από την υλοποίηση του νόμου.

    Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, όπως λένε οι πρυτάνεις, είναι έντονα, ενώ ήδη πολλοί απ? αυτούς έχουν δηλώσει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, του τηλεφώνου κ.λπ.

    [04] Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο δημαρχείο Αμυνταίου

    Στο «σκοτάδι» άφησε σήμερα το δημαρχείο Αμυνταίου η ΔΕΗ, καθώς έκοψε το ρεύμα. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη, όλα ξεκίνησαν όταν η ΔΕΗ έστειλε ένα ένταλμα πληρωμής με το ποσό των 40.000 ευρώ, που φέρεται να όφειλε ο ακριτικός Δήμος τού νομού Φλώρινας, στην Επιχείρηση.

    «Αμέσως έστειλα επιστολή στη ΔΕΗ, λέγοντας ότι δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε το ποσό, εφόσον, όμως, μάς αποσταλεί αναλυτικός λογαριασμός, απ? όπου να προκύπτει η απαίτηση αυτή της ΔΕΗ», τόνισε στο ΑΜΠΕ ο κ. Ιωσηφίδης. Και ο δήμαρχος Αμυνταίου πρόσθεσε: «Αντί απαντήσεως, η ΔΕΗ σήμερα, στις 2:30 μ.μ., ξαφνικά προέβη στη διακοπή ρεύματος στο Δημαρχείο μας, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι διοικητικές και άλλες εργασίες του, που βασίζονται στο ρεύμα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές».

    Ο κ. Ιωσηφίδης ισχυρίζεται ότι η ΔΕΗ λειτούργησε «εκδικητικά», όπως είπε, λόγω της δράσης τού Δήμου και των απαιτήσεών του από τη ΔΕΗ και την πολιτεία. Ο δήμαρχος Αμυνταίου, πρόσθεσε, πως έχει και την ιδιότητα τού προέδρου τού Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας, το οποίο (σ.σ.: Δίκτυο) αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση τής ΔΕΗ.

    Τέλος, προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες ο Δήμος Αμυνταίου θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς, όπως είπε, η ΔΕΗ και η πολιτεία συμπεριφέρονται σαν «κατακτητές» στην περιοχή.

    [05] Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο

    Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, καταθέσεων κ.λπ.), για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ, μπορεί να προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ενώ, ειδικότερα για μισθούς και συντάξεις έως 1.000 ευρώ δεν προβλέπεται κατάσχεση.

    Αυτά περιλαμβάνονται σε αναλυτικό οδηγό του υπουργείου Οικονομικών, όπου περιγράφονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, καθώς και τα δικαιώματα που έχουν οι οφειλέτες.

    [06] Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Συρία

    Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαιες επιθέσεις στη Συρία, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΜΚΟ), λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας που έθεσε ο ΟΗΕ για την απόσυρση των αρμάτων μάχης του στρατού.

    Τουλάχιστον 101 άνθρωποι, από τους οποίους οι 74 είναι άμαχοι, 19 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και οκτώ αντάρτες, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, δήλωσε η οργάνωση αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 9 April 2012 - 20:30:29 UTC