Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την άμεση ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών ζητά ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για οφειλές προς το δημόσιο
  • [03] Η ενέργεια στο επίκεντρο των συζητήσεων Παπαδήμου - Φωτιάδη στην Κύπρο
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Νέοι ψήφοι στο ΚΚΕ σημαίνει νέα δύναμη στο λαό
  • [05] Νιγηρία: Διπλή επίθεση αυτοκτονίας με 20 νεκρούς

  • [01] Την άμεση ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών ζητά ο Φ. Κουβέλης

    Την άμεση ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, τονίζοντας ότι η φημολογία περί αναβολής των εκλογών δεν έχει κανένα νόημα.

    Ο κ. Κουβέλης άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ τονίζοντας ότι τα κόμματα που οδήγησαν στην κρίση δεν μπορούν να εμφανίζονται σήμερα ως η λύση των προβλημάτων. Η ΔΗΜΑΡ, είπε ο κ. Κουβέλης είναι μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που αρνείται να αποδεχθεί το δίλημμα ότι θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική ή θα χρεκοπήσει η χώρα.

    Σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία του κόμματός του με το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους στις μονοεδρικές περιφέρειες, πηγές της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνιζαν ότι πρόκειται για επικοινωνιακού τύπου πρόταση που δεν μπορεί να έχει τύχη, σημειώνοντας ότι αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για συνεργασία, θα γίνονταν πανελλαδική και όχι σε τοπικό επίπεδο, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση.

    Αύριο η ΔΗΜΑΡ θα παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματός της ενώ την Τρίτη, ομάδα περίπου 11-12 πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που προέρχονται από την τάση των λεγόμενων «λοχαγών» του Κινήματος θα ανακοινώσουν την συμπόρευσή τους με τη ΔΗΜΑΡ.

    Η ομάδα αυτή έχει δημιουργήσει την Κίνηση Νέας Σοσιαλδημοκρατίας και σύμφωνα με πληροφορίες κανένα από τα μέλη της δεν θα είναι υποψήφιο με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ.

    [02] Οκτώ άτομα συνελήφθησαν για οφειλές προς το δημόσιο

    Οκτώ άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο από την Ασφάλεια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, για χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους περίπου 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Αναλυτικά συνελήφθησαν: στην Αθήνα, 57χρονος για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 5.726.575,88 ευρώ στο Αιγάλεω, 50χρονος για χρέη ύψους 291.168,46 ευρώ και 63χρονη για χρέη 46.677,56 ευρώ. στη Νέα Σμύρνη, 59χρονος, για μη καταβολή ατομικών χρεών ύψους 134.782,08 ευρώ στο Π. Φάληρο, 52χρονος για 72.504,10 ευρώ. στο Καπανδρίτι, 67χρονη ημεδαπή, ως διαχειρίστρια εταιρείας με αντικείμενο την εμπορία καλλυντικών ενδυμάτων κλπ, για χρέη ύψους 307.211,41 ευρώ στον Μαραθώνα, 64χρονος για 230.138,43 ευρώ και στην Αθήνα, 60χρονος για ατομικά χρέη ύψους 74.080,13 ευρώ.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

    [03] Η ενέργεια στο επίκεντρο των συζητήσεων Παπαδήμου - Φωτιάδη στην Κύπρο

    Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συζήτησε την καλύτερη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου και την συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου στον τομέα της ενέργειας, εκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια, και με τον φίλο του, γνωστό κύπριο επιχειρηματία Φώτο Φωτιάδη, ο οποίος ασχολείται με το θέμα αυτό και έχει υποβάλλει σχετικά υπομνήματα στην κυπριακή κυβέρνηση.

    Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λευκωσία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος είναι επιφανής οικονομικός παράγοντας και μεταξύ άλλων, το 1966, εξασφάλισε την πρώτη άδεια για παραγωγή της μπύρας Carlsberg εκτός Δανίας, και λειτούργησε την επώνυμη ζυθοποιία στην Κύπρο το 1968.

    «Με τον πρωθυπουργό γνωριζόμαστε από παλιά, όπως και με τον υπουργό τον κ. Δήμα. Είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε μαζί και μιλήσαμε εκτενώς για τα θέματα που απασχολούν την Κύπρο και την Ελλάδα», μας είπε ο κ. Φωτιάδης. Ανέφερε ότι διατύπωσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπαδήμος «συμφωνεί απόλυτα».

    Ο κ. Φωτιάδης εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την χαρά του, διότι ο πρωθυπουργός θα συζητήσει τις απόψεις του με την κυπριακή κυβέρνηση. Σε ερώτηση, κατά πόσο στόχος του είναι μαζί με άλλους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες η κατασκευή του αγωγού, που θα φέρνει το φυσικό αέριο από το κυπριακό οικόπεδο 12 στο Βασιλικό της Λεμεσού, ο κ. Φωτιάδης απάντησε ότι η προσπάθεια είναι η δημιουργία ενός οργανισμού για να επιχειρήσουμε αυτό το έργο. Βασική μου έγνοια , την οποία διατύπωσα στον πρωθυπουργό είναι, σημείωσε ο κ. Φωτιάδης, ότι η Κύπρος κινδυνεύει άμεσα. «Ποτέ δεν είχαμε την δυνατότητα να προσφέρουμε αντάλλαγμα και να κερδίσουμε ισχυρούς συμμάχους. Τώρα το «δώρο» του φυσικού αερίου μας προσφέρει αυτή την ευκαιρία», τόνισε.

    Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κύπρος πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η λύση του Κυπριακού να είναι απόλυτα συμβατή με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Νέοι ψήφοι στο ΚΚΕ σημαίνει νέα δύναμη στο λαό

    Νέοι ψήφοι στο ΚΚΕ, σημαίνει νέα δύναμη στο λαό τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε στους συγκεντρωμένους τη σημασία της ψήφου υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι δυνάμεις του δικομματισμού να χάσουν ψήφους στις εργατογειτονιές.

    Με ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα είναι πραγματικά τρομοκρατημένοι είπε η κ. Παπαρήγα, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τρομοκρατία του λαού ενόψει των εκλογών.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι η ενίσχυση του κόμματος είναι αυτή που μπορεί να προκαλέσει ρήγμα ζητώντας να πετσοκοφτούν όσο γίνεται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να χάσουν ψήφος από εργατικά και λαϊκά στρώματα και στις περιοχές της υπαίθρου και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος αυτής της απώλειας να ταυτιστεί στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

    Η κ. Παπαρήγα απέκλεισε για μία ακόμη φορά τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και χθες το βράδυ στην ομιλία της στο Περιστέρι, και σήμερα στον Γέρακα, η κ. Παπαρήγα ανέλυσε την πολιτική του ΚΚΕ στο θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι την επομένη των εκλογών θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα δυναμικό κίνημα για να αποτραπούν τα μέτρα που ήδη ετοιμάζουν.

    [05] Νιγηρία: Διπλή επίθεση αυτοκτονίας με 20 νεκρούς

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά σε εκκλησία της πόλης Καντούνα στη βόρεια Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα χώρα της Αφρικής, όπου σημειώνονται συχνά επιθέσεις ισλαμιστών.

    Η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ είχε πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων εναντίον εκκλησιών και άλλων στόχων τα Χριστούγεννα του 2011 στη Νιγηρία.

    Η πιο αιματηρή είχε σημειωθεί σε εκκλησία κοντά στην Αμπούζα και είχαν σκοτωθεί 44 άνθρωποι.

    Ο Πάπας Βενέδικτος XVI καταδίκασε σήμερα τις "αιματηρές ΄τρομοκρατικές επιθέσεις" που πλήττουν κυρίως τις χριστιανικές εκκλησίες στη Νιγηρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 April 2012 - 12:30:29 UTC