Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέθανε ο σχεδιαστής της Πόρσε 911
  • [02] Το ΑΜΠΕ οδηγεί στη Γερμανία το νέο Opel Zafira Tourer
  • [03] ΕΔΕ για καταγγελίες ξυλοδαρμού 19χρονου από αστυνομικούς στην Κρήτη
  • [04] Σόιμπλε: Η Γερμανία είναι αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες
  • [05] Συνεδριάζει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [06] Συνειδητή πολιτική πράξη χαρακτηρίζει την πράξη του πατέρα της Δημήτρη, η κ. Έμμυ Χριστούλα
  • [07] Τη Μεγάλη Τρίτη ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο
  • [08] Επίθεση Γ. Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή τη σύμβαση με τη Siemens

  • [01] Πέθανε ο σχεδιαστής της Πόρσε 911

    Ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε, εγγονός του ιδρυτή της Γερμανικής εταιρείας κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και σχεδιαστής της Πόρσε 911, πέθανε σήμερα , αναφέρει σε ανακοινωσή του ο όμιλος.

    "Λυπούμαστε για το θάνατο του Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλου Ματίας Μίλερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Γεννημένος στις 11 Δεκεμβρίου του 1935 στη Στουτγάρδη, ο Φέρντιναντ Αλεξάντερ Πόρσε--ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Φέρντιναντ Πόρσε του επονομαζόμενου και "Φέρι", γιού του ιδρυτή της μάρκας--πέθανε σήμερα στο Σάλτσμπουργκ, σε ηλικία 76 ετών.

    [02] Το ΑΜΠΕ οδηγεί στη Γερμανία το νέο Opel Zafira Tourer

    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΤΗΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Το ταξίδι με την οικογένεια συνήθως απαιτεί υποχωρήσεις και συχνά δεν επιτρέπει στον οδηγό να απολαύσει την οδήγηση. Η ασφαλής και άνετη μεταφορά των μελών της οικογένειας δεν είναι πάντοτε μία εύκολη αποστολή. Αυτά τα δεδομένα πήραν υπόψη τους οι υπεύθυνοι της μελέτης του νέου Opel Zafira Tourer. Οι Γερμανοί σχεδιαστές και τεχνικοί εφάρμοσαν νέες τεχνικές που επιτρέπουν την επίτευξη καλύτερων προδιαγραφών στους περισσότερους τομείς του πολυμορφικού αυτοκινήτου. Διατίθεται σε πενταθέσια και επταθέσια διάταξη καθισμάτων.

    Το νέο Opel Zafira Tourer περίμενε τους εκπροσώπους των μαζικής μέσων ενημέρωσης στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Βρισκόταν στο πιο γνωστό σημείο του αερολιμένα, στην έξοδο από το κεντρικό κτίριο στην κατεύθυνση προς τους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων. Η επιλογή του σημείου δεν ήταν τυχαία. Η εταιρεία στη προσπάθειά της να τονίσει τον οικογενειακό χαρακτήρα του αυτοκινήτου επεδίωξε να το τοποθετήσει εκεί απ΄ όπου θα ήθελε να το παραλάβει κάθε οικογενειάρχης, μόλις κατέβαινε από το αεροπλάνο. Φανταστείτε έναν οικογενειάρχη που φθάνει αεροπορικώς στο Μοναχό με δυο παιδιά, τη γυναίκα του και δυο καρότσια φορτωμένα με αποσκευές. Αν τον περιμένει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους και εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του, έχει πολλούς λογούς να είναι ευχαριστημένος.

    Η πρώτη δοκιμή επί γερμανικού εδάφους έγινε με την έκδοση ντίζελ, που θα ήταν η πρώτη προτεραιότητα και για τους Έλληνες οδηγούς, αν δεν ίσχυε η απαγόρευση για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το Opel Zafira Tourer, που ανέλαβε να μεταφέρει τους δύο δημοσιογράφους στο σημείο όπου θα γινόταν η συνέντευξη Τύπου, έπαιρνε ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ντίζελ 2.000 κ.εκ. ισχύος 165 ιππων.

    Η ροπή, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των κινητήρων ντίζελ, ξεπερνά τα 35 χλγμ. και δηλώνει παρούσα από τις 1.750 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι από τις καλύτερες στη κατηγορία και ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις που δημιουργούν το προσθετό βάρος (επιβάτες, αποσκευές, ποδήλατα) και ο όγκος του αυτοκινήτου. Τα πρώτα 100 χλμ./ωρα στο κοντέρ έρχονται σε 9,8 ?? και η τελική αγγίζει τα 208 χλμ./ωρα.

    Δύο ακόμη είναι τα καθοριστικά στοιχεία για τον καταναλωτή, η κατανάλωση και οι ρύποι. Χάρη στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας και την καλή αεροδυναμική η μέση επίσημη κατανάλωση είναι μόλις 5,2 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 137 γραμ./χλμ.

    Στη παρατήρηση, ότι οι κινητήρες ντίζελ κάνουν θόρυβο και έχουν τραχεία λειτουργία κυρίως στο ρελαντί, η απάντηση είναι πως το συγκεκριμένο μοτέρ εχει απαλλαγεί σε μεγάλο ποσοστό από αυτά τα δύο μειονεκτήματα. Ο οδηγός δεν ενοχλείται από το περιορισμένο «κροτάλισμα» στο ρελαντί, ενώ μετά τα 40 χλμ./ώρα μειώνεται αισθητά ο θόρυβος από τη λειτουργία του μοτέρ.

    Στο γερμανικό οδικό δίκτυο, το αυτοκίνητο συμπεριφέρθηκε καλά και έδειξε ότι ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες διατηρεί την ευστάθειά του. Εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους μηχανικούς για τις επιτυχημένες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης και στις αναρτήσεις. Σε αυτούς τους τομείς είναι καλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές για ταξίδι, γιατί προσφέρει υψηλά ποσοστά άνεσης, καλή ποιότητα κύλισης και δίνει την αίσθηση της ασφάλειας.

    Ακολούθησε η δεύτερη δοκιμή επί γερμανικού εδάφους με την ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση 1.400 κ.εκ., που θα εισαχθεί και στην Ελλάδα. Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.400 κ.εκ., γνωστό και από τα αλλά μοντέλα της μάρκας, αποδίδει 140 ίππους.

    Ροπή 20,4 χλγμ. από χαμηλά, διαθέσιμη στις 1.850 σ.α.λ. Καλές επιδόσεις, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 10,7?? τελική 202 χλμ./ώρα. Μέση κατανάλωση σε λογικά πλαίσια, 6,3?? λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 148 γραμ./χλμ. Το μοτέρ κινεί εύκολα το μεγάλο και βαρύ αυτοκίνητο. Στον αυτοκινητόδρομο οι υψηλές ταχύτητες επιτεύχθηκαν χωρίς μεγάλη πίεση.

    Η δοκιμή των συστημάτων, που αυξάνουν τη λειτουργικότητα και την ευελιξία, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Αναβαθμίστηκε σημαντικά το σύστημα καθισμάτων Flex7. Ανασχεδίαστηκε πλήρως η δεύτερη σειρά. Δεν είναι πλέον ενιαίος πάγκος, αλλά αποτελείται από τρία ατομικά καθίσματα που μετακινούνται διαμήκως κατά 210 χιλ. (100 χιλ. προς τα εμπρός, 110 χιλ. προς τα πίσω) ανεξάρτητα μεταξύ τους και αναδιπλώνονται πλήρως, δημιουργώντας μία επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης. Η κλίση των πλατών των καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις (γωνία 0, 16, 20 και 24 μοιρών).

    Ένα ακόμη στοιχείο είναι το σύστημα Lounge Seating, που προσφέρει στους επιβάτες της δεύτερης σειράς την ευρυχωρία ενός μεγάλου sedan. Με το πάτημα ενός μπουτόν, τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς μεταμορφώνονται σε δύο πολύ άνετα καθίσματα με άφθονο χώρο για τα πόδια και τους ώμους. Τα εξωτερικά καθίσματα μετακινούνται μέχρι 280 χιλ. προς τα πίσω - η καλύτερη τιμή στην κατηγορία, και 70 χιλ. παραπάνω από όσο στην στάνταρ έκδοση - και μετά κατά 50 χιλ. προς το κέντρο της καμπίνας. Στη συνέχεια, ένας πρακτικός μηχανισμός αναδίπλωσης περιστροφής μεταμορφώνει την πλάτη του μεσαίου καθίσματος σε άνετα υποβραχιόνια για τους επιβάτες των εξωτερικών καθισμάτων.

    Στη πενταθέσια διάταξη, προσφέρει χώρο αποσκευών 710 λίτρων, 65 λίτρα παραπάνω από το απερχόμενο μοντέλο. Η μέγιστη χωρητικότητα των 1.860 λίτρων (40 λιτρα επιπλέον) επιτυγχάνεται με την αναδίπλωση και των τριών καθισμάτων της δεύτερης σειράς.

    Η δεύτερη γενιά του συστήματος μεταφοράς δύο ποδηλάτων FlexFix είναι εύχρηστη και λειτουργική. Ένας αντάπτορας επιτρέπει τη μεταφορά δύο επιπλέον ποδηλάτων.

    Εξοπλιστικές εκδόσεις.

    Essentia 5 θεσεις, ατσάλινες ζάντες 16Β¨, ESP, αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού πλευρικοί & οροφής, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού/συνοδηγού 4/2 κατευθύνσεων,a/c, ηχοσύστημα CD300.

    Edition επιπλέον 7 θέσεις, ατσάλινες ζάντες 17Β¨ , ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, χειριστήρια στο τιμόνι, δερμάτινο τιμόνι ,Cruise Control, Board computer, ράγες οροφής σε μαύρο χρώμα, υποβραχιόνιο εμπρός.

    Cosmo, ζάντες αλουμινίου 17Β¨, ταπετσαρία Morrocana, «Lounge» διαρρύθμιση εσωτερικού, ηλεκτρονικός διζωνικός κλιματισμός, προβολείς ομίχλης, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, φιμέ πλαϊνά & πίσω κρύσταλλα, ράγες οροφής σε ασημί χρώμα, Flex κονσόλα με ηλεκτρικό χειρόφρενο, αλουμινένιες ράγες και μετακινούμενο υποβραχιόνιο.

    Η βασική έκδοση 1.4 Τ Essentia κοστίζει 21.500 ευρώ. Ο τιμοκατάλογος των ντίζελ ξεκινά από τις 30.350 ευρώ (2.0 Edition). Οι πωλήσεις ξεκίνησαν και τα πρώτα αυτοκίνητα θα εισαχθούν τον Ιανουάριο του 2012.

    [03] ΕΔΕ για καταγγελίες ξυλοδαρμού 19χρονου από αστυνομικούς στην Κρήτη

    Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) διέταξε, σήμερα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης και, παράλληλα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, μετά τις καταγγελίες για βιαιοπραγία σε βάρος 19χρονου από αστυνομικούς, στο Ηράκλειο.

    Σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών τού 19χρονου, ο νεαρός - τα ξημερώματα της Κυριακής - μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ύστερα από έλεγχο τής ΟΕΑ και των ΤΑΕ, μαζί με 4 φίλους του, καθώς η παρέα των 5 νεαρών δεν σταμάτησε σε έλεγχο της Αστυνομίας.

    Εκεί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία των συγγενών του, δέχτηκε επίθεση από δύο κουκουλοφόρους αστυνομικούς, οι οποίοι και τον τραυμάτισαν σοβαρά και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

    Το πρωί τής Δευτέρας πήγε με υψηλό πυρετό στο νοσοκομείο και οι γιατροί τού είπαν ότι δεν έχει κάτι σοβαρό. Την επόμενη μέρα, ωστόσο, μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, με ρήξη τού πνεύμονα και προβλήματα στο πάγκρεας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο.

    Οι συγγενείς τού 19χρονου θεωρούν ότι η εξέλιξη της υγείας του οφείλεται σε ξυλοδαρμό που υπέστη από τους αστυνομικούς και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τον ξυλοδαρμό.

    [04] Σόιμπλε: Η Γερμανία είναι αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες

    Η Γερμανία είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος για τους Έλληνες, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

    «Όταν χώρες ή άνθρωποι έχουν ζήσει πάνω από τις δυνατότητές τους και τώρα πρέπει να υποστούν κάποια λιτότητα, να κάνουν περικοπές, να μεταρρυθμίσουν την αγορά εργασίας τους, οι άνθρωποι τείνουν να ρίχνουν την ευθύνη σε άλλους. Ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους. Είναι απόλυτα φυσιολογικό», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με προδημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξής του, η οποία θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή.

    [05] Συνεδριάζει αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζει αύριο το μεσημέρι, με διευρυμένη σύνθεση, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

    Στη συνεδρίαση, πέραν των τακτικών μελών του Εθνικού Συμβουλίου θα μετέχουν τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας, οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, οι Γραμματείς των Τομέων του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και οι εκλεγμένοι και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.

    [06] Συνειδητή πολιτική πράξη χαρακτηρίζει την πράξη του πατέρα της Δημήτρη, η κ. Έμμυ Χριστούλα

    «Συνειδητή πολιτική πράξη» χαρακτηρίζει την αυτοκτονία του πατέρα της Δημήτρη, χτες στην πλατεία Συντάγματος η κα Έμμυ Χριστούλα.

    «Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής» αναφέρει σε σχετική επιστολή της σημειώνοντας ότι «Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε».

    [07] Τη Μεγάλη Τρίτη ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο

    Την Μεγάλη Τρίτη ολοκληρώνεται το νομοθετικό έργο και "κλείνουν" οι εργασίες της Βουλής, ενόψει του Πάσχα.

    Η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε το τελευταίο νομοσχέδιο, που αφορά σε ρυθμίσεις για το ΙΚΑ - ΕΤΕΑΜ, να εισαχθεί προς ψήφιση τη Μ. Δευτέρα το απόγευμα και να ολοκληρωθεί την Μ. Τρίτη.

    Αύριο εισάγεται για να ψηφιστεί σε συνεδριάσεις -η δεύτερη τη Δευτέρα- το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει θέματα τοπικής ανάπτυξης, αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης («νέος Καλλικράτης»).

    Το γεγονός ότι τη Δευτέρα το πρωί συνεδριάζει η Ολομέλεια, κάτι σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, παραπέμπει κατ' εκτίμηση πολλών σε προκήρυξη εκλογών ίσως και την Τετάρτη το πρωί.

    [08] Επίθεση Γ. Καρατζαφέρη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με αφορμή τη σύμβαση με τη Siemens

    Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή το θέμα της Siemens και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ότι «προσπαθούν να δώσουν άφεση αμαρτιών» στη συγκεκριμένη εταιρεία.

    Σε δηλώσεις του στο ?Ράδιο Σαντορίνη? ο κ. Καρατζαφέρης -το κόμμα του οποίου προκάλεσε τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens- υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «προσπαθούν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη Siemens» και είπε ότι «δίνεται μία μεγάλη μάχη».

    Αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου άνδρα στην πλατεία Συντάγματος και είπε ότι «όταν είναι ακόμα νωπό το αίμα του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του, που αυτοκτόνησε για όλα αυτά που συμβαίνουν, αποκλείεται και είναι απαραιτήτως αρνητικό να ψηφίσουμε άφεση αμαρτιών στα σκάνδαλα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 April 2012 - 18:30:33 UTC