Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-04-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 19.00 η σέντρα για τις αναμετρήσεις της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα
  • [02] Για μικροκομματική αλαζονεία κατηγόρησε η Φ. Γεννηματά τον Αντ. Σαμαρά
  • [03] 7ος Μαραθώνιος Μέγας Αλεξάνδρος: Νικητής ο Αιθίοπας Μεταφερία Τέκλου Γκέτο

  • [01] Στις 19.00 η σέντρα για τις αναμετρήσεις της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

    Με τις αναμετρήσεις της 27ης αγωνιστικής, που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πείνας, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

    Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, που ψάνει απεγνωσμένα βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, που σε περίπτωση «γκέλας» του Παναθηναϊκού, θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση του τίτλου.

    Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν τον Αρη και θέλουν την νίκη, αφ΄ενός για να διατηρήσουν στο ακέραιο τις αμυδρές ελπίδες που έχουν για το πρωτάθλημα και αφ΄ετέρου για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

    Ακόμη, ο Ατρόμητος που πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της Ιστορίας του, δοκιμάζεται στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, που θέλει βαθμούς για να διεκδικήσει την παραμονή του, σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση.

    Επίσης, ο Πανιώνιος φιλοξενεί τον Λεβαδειακό σ΄έναν αγώνα απ΄αυτούς που χαρακτηρίζονται καθοριστικοί, με τον νικητή να κάνει αποφασιστικό βήμα παραμονής, ενώ η ΑΕΚ, δοκιμάζεται στην Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα, που βρίσκεται στην «ζώνη του υποβιβασμού» και χρειάζεται πάση θυσία βαθμούς.

    Τέλος, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει εύκολο έργο, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ανοικτές σε κάθε αποτέλεσμα είναι οι συναντήσεις Ξάνθη-Δόξα Δράμας και Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Κυριακή 1η Απριλίου (19:00) =========================== Ξάνθη-Δόξα Δράμας ΝΕΤ Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ NOVA Εργοτέλης-Ατρόμητος NOVA ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα NOVA Πανιώνιος-Λεβαδειακός NOVA Παναθηναϊκός-Αρης NOVA Παναιτωλικός-Ολυμπιακός NOVA Κέρκυρα-ΑΕΚ NOVA

    [02] Για μικροκομματική αλαζονεία κατηγόρησε η Φ. Γεννηματά τον Αντ. Σαμαρά

    Για >>υποταγή<< των μείζονων εθνικών συμφερόντων σε μια >>μικροκομματική αλαζονεία που καθίσταται ανεύθυνη και επικίνδυνη<<, κατηγόρησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την "προειδοποίηση" που απηύθυνε στους πολίτες σε σημερινή συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ότι θα προκαλέσει αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις εάν το κόμμα του είναι πρώτο χωρίς αυτοδυναμία, στις επικείμενες εκλογές.

    >Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου<<, δήλωσε η κ. Γεννηματά, τονίζοντας ότι >>η γραμμή του κ. Σαμαρά είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες της πατρίδας και την αγωνία των πολιτών που θέλουν ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, σταθερότητα και ελπίδα θεμελιωμένη σε μία ρεαλιστική εκτίμηση των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων<<.

    [03] 7ος Μαραθώνιος Μέγας Αλεξάνδρος: Νικητής ο Αιθίοπας Μεταφερία Τέκλου Γκέτο

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 7ος Αλεξάνδρειος Μαραθώνιος δρόμος στην Πλατεία Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη με νικητή τον 27χρονο Αιθίοπα μαραθωνοδρόμο Μεταφερία Τέκλου Γκέτο και με χρόνο 2 ώρες 18΄ και 44. Δεύτερος τερμάτισε με χρόνο 2. 36.38 ο Έλληνας Δημήτριος Τσιούνης της Πύλης Τρικάλων και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 2.38.28.Πρώτη γυναίκα με χρόνο 2:56:33 τερμάτισε η Ρουμάνα Αλίνα Νουτιλεάζα και δεύτερη γυναίκα η Ελληνίδα Χαρά Σκουλαρίκη με χρόνο 3 ώρες 07,46.

    Ο μαραθώνιος δρόμος που διοργάνωσε με επιτυχία ο ΜΕΑΣ Τρίτων υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς σ' αυτό βοήθησαν και οι άριστες καιρικές συνθήκες. Οι περίπου 1200 μαραθωνοδρόμοι από κάθε χώρα της Ευρώπης και εκτός αυτής, ξεκίνησαν την επίπονη διαδρομή τους από την Αρχαία Πέλλα και μετά από 2.18 λεπτά όπου τερμάτισε ο πρώτος αθλητής, άρχισαν να καταφθάνουν και να τερματίζουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία του Λευκού Πύργου, που ήταν πλημυρισμένη από χιλιάδες πολιτών που παρακολούθησαν μέρος της προσπάθειας των αθλητών και τον τερματισμό τους.

    Οι καιρικές συνθήκες όμως δεν βοήθησαν τους ίδιους αθλητές καθώς η καλοκαιρία και η σχετική για την εποχή ζέστη εμπόδισαν την δημιουργία ενός ρεκόρ διαδρομής όπως το επιθυμούσαν οι διοργανωτές με χρόνο κάτω από 2 ώρες και 13 λεπτά. Ο πρώτος αθλητής, ο Αιθίοπας Μεταφερία Τέκλου Γκέτο τερμάτισε κάτω από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των Θεσσαλονικέων σε 2.18. 44 ενώ το πλήθος επευφήμησε όλους τους μαραθωνοδρόμους που δια μέσου κεντρικών οδών και της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης έφταναν στο σημείο τερματισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 1 April 2012 - 14:30:27 UTC