Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κείμενο- οπερέτα χαρακτηρίζει το πόρισμα της Εξεταστικής η ΝΔ
  • [02] Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων
  • [03] Ένα εκατ. πολίτες θα ζητούν από την Κομισιόν να "αναλάβει δράση"
  • [04] Επιστρέφουν στη ΝΔ οι Χρ. Παπασιώζος, Γ. Καρασμάνης και Γ. Βαγιωνάς
  • [05] Ξεκινά η επιστροφή ΦΠΑ προς τους αγρότες

  • [01] Κείμενο- οπερέτα χαρακτηρίζει το πόρισμα της Εξεταστικής η ΝΔ

    «Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου», χαρακτηρίζει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 και καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο «να απολογηθεί».

    «Οι βουλευτές του στη, δήθεν, "Εξεταστική", δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει από την αρχή η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή» αναφέρει, στη δήλωσή του, ο κ. Μιχελάκης.

    «Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια. Κατέληξαν σε ένα κείμενο- οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν -και δικαιούνται- να μάθουν όλη την αλήθεια. Υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν» αναφέρει, στη δήλωσή του, ο κ. Μιχελάκης.

    «Μπροστά σ' όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά ότι -αμέσως μετά τις εκλογές- θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο» καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

    [02] Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

    Παρατείνονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2012 μιά σειρά απο προθεσμίες για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου. Πρόκειται για τις προθεσμίες:

    1. Υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 η οποία έληγε σήμερα.

    2. Υποβολής οριστικής δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών η οποία επίσης έληγε σήμερα.

    3. Υποβολής από τις επιχειρήσεις των στοιχείων που αφορούν παροχή ΕΙΧ αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010) η οποία έληξε την 15η Φεβρουαρίου 2012.

    4. Υποβολής από τις επιχειρήσεις των σχετικών στοιχείων που αφορούν παροχή ΕΙΧ αυτοκινήτων και κατοικιών για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) η οποία έληγε σήμερα.

    5. Υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης της χρήσης 2010 η οποία λήγει την 10η Απριλίου 2012.

    6. Υποβολής της Έκθεσης φορολογικής Συμμόρφωσης στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ για ισολογισμούς που έκλεισαν την 30η Ιουνίου 2011, η οποία έληγε σήμερα.

    7. Ενημέρωσης της εφαρμογής της ΓΓΠΣ για ανάληψη διαχειριστικού ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει χορήγηση «ετήσιου πιστοποιητικού» για τις εταιρίες που έκλεισαν ισολογισμό μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, η οποία έληγε επίσης σήμερα.

    [03] Ένα εκατ. πολίτες θα ζητούν από την Κομισιόν να "αναλάβει δράση"

    Tο "εναρκτήριο λάκτισμα" για την εφαρμογή του θεσμού της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών», βάσει του οποίου ένα εκατομμύριο πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη, θα μπορούν να συστρατεύονται σχετικά με κάποιο ζήτημα που θεωρούν σημαντικό και να ζητούν από την Επιτροπή να αναλάβει δράση σε σχέση με αυτό, δόθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες.

    Τον εν λόγω θεσμό παρουσίασαν, κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας, οι αντιπρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρος Σέφκοβιτς και Γιώργος Παπαστάμκος.

    Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ) θεσπίστηκε με τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Θα επιτρέπει σε ένα εκατομμύριο πολίτες, από το ένα τέταρτο τουλάχιστον των κρατών- μελών της ΕΕ, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει προτάσεις για νομοθετικές πράξεις σε τομείς στους οποίους η Επιτροπή έχει τη σχετική εξουσία.

    [04] Επιστρέφουν στη ΝΔ οι Χρ. Παπασιώζος, Γ. Καρασμάνης και Γ. Βαγιωνάς

    Άλλοι τρεις βουλευτές, που είχαν διαγραφεί από τη ΝΔ μετά τη στάση που είχαν κρατήσει στη Βουλή για τη δανειακή σύμβαση, επιστρέφουν στην ΚΟ του κόμματος, μετά από απόφαση του προέδρου του Αντώνη Σαμαρά.

    Πρόκειται για τους Χρήστο Παπασιώζο (Άρτας), Γεώργιο Καρασμάνη (Πέλλας) και Γεώργιο Βαγιωνά (Χαλικιδικής), οι οποίοι, με επιστολή που έστειλαν στον κ. Σαμαρά, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συστράτευση.

    Είχε προηγηθεί η επιστροφή του Μαργαρίτη Τζίμα και πλέον, οι μόνοι «άστεγοι» βουλευτές, που δεν έχουν επιστρέψει στη ΝΔ ή δεν έχουν συστρατευθεί με τον Πάνο Καμμένο, είναι οι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Γεώργιος Βλάχος και Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονται, πάντως, παρασκηνιακά, σε συζητήσεις με τη Λεωφόρο Συγγρού.

    [05] Ξεκινά η επιστροφή ΦΠΑ προς τους αγρότες

    Υπογράφηκε σήμερα από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η απόφαση που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Η σχετική αίτηση επιστροφής υποβάλλεται με δυο τρόπους. Πρώτον, απευθείας από το δικαιούχο αγρότη στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας ασκεί μία από τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις του.

    Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας από το δικαιούχο αγρότη σε κάθε περίπτωση που το προς επιστροφή ποσό είναι ίσο ή μεγαλύτερο με 10.000 ευρώ. Δεύτερον, μέσω συνεταιριστικής οργάνωσης στη ΔΟΥ που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της συνεταιριστικής οργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 March 2012 - 14:30:32 UTC