Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξηγήσεις Τρόικας στους ευβροβουλευτές για την ελληνική "συνταγή»
  • [02] "Πράσινο φως" στη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας
  • [03] Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου η μείωση του 12% στις κύριες συντάξεις

  • [01] Εξηγήσεις Τρόικας στους ευβροβουλευτές για την ελληνική "συνταγή»

    Εξηγήσεις για τη «συνταγή» που ακολουθείται στην περίπτωση της Ελλάδας ζήτησαν από τους εκπροσώπους της τρόικας, τα μέλη των επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στηχθεσινή συνεδρίαση με τη συμμετοχή των Ολι Ρεν, Γιόργκ Ασμουσεν και Πολ Τόμσεν.

    Οι εκπρόσωποι της τρόικας υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που εφαρμόζεται, με τον Ολι Ρεν να δηλώνει ότι είναι ενθαρρυντικό το στοιχείο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει οι ελληνικές αρχές για την εφαρμογή του προγράμματος. Ο Γιόργκ Ασμουσεν από την ΕΚΤ τόνισε ότι το πρόγραμμα θα πετύχει μόνον εφόσον εφαρμοστεί κατά 100% στο σύνολο της περιόδου και προέβλεψε ότι η ανεργία αναμένεται να σταθεροποιηθεί το 2013 και να αρχίσει να μειώνεται από το 2014.

    Σε γενικές γραμμές οι εκπρόσωποι της τρόικας τόνισαν ότι είναι επώδυνη η λύση για την Ελλάδα αλλά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί. Μάλιστα έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Αναφερόμενοι στους λόγους αποτυχίας του πρώτου προγράμματος στάθηκαν ιδιαίτερα στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης.

    Επέμειναν επίσης στην ανάγκη της εσωτερικής υποτίμησης στην Ελλάδα, δηλαδή στην ανάγκη μείωσης των μισθών ώστε να ανακτηθούν οι απώλειες στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    «Η ελληνική κρίση αποτελεί τεράστια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και την ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα πολυετών ανεύθυνων πολιτικών», δήλωσε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν.

    Tόνισε ακόμη ότι χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, απεφεύχθησαν τα χειρότερα. «Αποφύγαμε την κοινωνική καταστροφή», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ειδικά για τις πιο ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

    [02] "Πράσινο φως" στη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας

    Την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, να ορίσει άμεσα τρεις χώρους κλειστής, προσωρινής φιλοξενίας για παράνομους αλλοδαπούς, χαιρέτισε με γραπτή του δήλωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Ο υπουργός ευελπιστεί - όπως σημειώνει - ανάλογη ευαισθησία και ταχύτητα να δείξουν και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας. Και καταλήγει: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».

    Χθες, το Περιφερειακό Συμβούλιο υπερψήφισε τη δημιουργία τριών Κέντρων Φιλοξενίας Μεταναστών στην Αττική.

    Σε προσεχή του συνεδρίαση θα προτείνει τους χώρους για την εγκατάσταση των κέντρων αυτών και γι αυτό ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής να προτείνει συγκεκριμένους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα Κέντρα.

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική «ναι στα κέντρα, αλλά στην αυλή του γείτονα»« και επισήμανε τον «ορατό και άμεσο κίνδυνο να βγούμε από τη Συνθήκη Σέγκεν, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα».

    [03] Αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου η μείωση του 12% στις κύριες συντάξεις

    Με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου, θα τεθεί σε εφαρμογή η παρακράτηση του ποσού του 12% για τις κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ.

    Η παρακράτηση θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2012 και θα εφαρμοστεί σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος και η διαδικασία που θα εφαρμοστούν οι μειώσεις.

    Οι περικοπές προβλέπονται από το νόμο 4051/2012, με τον οποίο κυρώθηκε το δεύτερο μνημόνιο.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η παρακράτηση θα εφαρμοστεί σε ποσά άνω των 1.300 ευρώ, αφού προηγουμένως αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ποσοστό της παρακράτησης θα είναι τέτοιο ώστε καμιά σύνταξη να μην είναι μικρότερη από τα 1.300 ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 March 2012 - 6:30:26 UTC