Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της απελευθέρωσης των ταξί ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
  • [02] Συμβουλευτικά Κέντρα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών
  • [03] Η Γη θα συνεχίσει να "ζεσταίνεται"
  • [04] Δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου σε όσους εξαιρέθηκαν από τα "βαρέα"
  • [05] H Αργοναυτική εκστρατεία της γραφής «δια χειρός» Βασίλη Βασιλικού
  • [06] Με 7,7 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα πολιτικά κόμματα
  • [07] Σύμφωνες με το ΑΣΕΠ οι προσλήψεις, τονίζουν τα ΕΛΤΑ

  • [01] Υπέρ της απελευθέρωσης των ταξί ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ

    Με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ να στηρίζουν επί της αρχής την απελευθέρωση των ταξί, ζητώντας ωστόσο ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη να εμφανίζεται διαλλακτικός, αλλά και να επαναλαμβάνει ότι το πώς θα ανοίξει το επάγγελμα είναι θέμα εθνικού δικαίου, συνεχίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων.

    Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και αύριο θα συνεχιστεί η συζήτηση επί των άρθρων.

    Τα "αγκάθια" της ρύθμισης για τα ταξί αφορούν κυρίως την αλλαγή του συντελεστή, ώστε να βγουν νέες άδειες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια, τη διαδικασία των μεταβιβάσεων και το άνοιγμα της αγοράς για τα ειδικά προμισθωμένα επταθέσια και εννιαθέσια οχήματα, τα οποία ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι στηρίζει σταθερά.

    [02] Συμβουλευτικά Κέντρα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

    Εγκαινιάσθηκε σήμερα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών «Πολύκεντρο» της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στο κτίριο του ΚΕΘΕΑ στη συμβολή των οδών Χ. Τρικούπη και Βαλτεστίου. Είναι το πρώτο από τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα δήμων σε όλη τη χώρα που σε συνδυασμό με 19 ξενώνες θα αποτελέσουν έως τα τέλη του 2015 το μηχανισμό πολιτικής της ΓΓΙΦ και του υπ. Εσωτερικών για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών -και όχι μόνον.

    Το Πολύκεντρο θα παρέχει υπηρεσίες σε τέσσερις τομείς: ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, νομική συμβουλευτική και συμβουλευτική υγείας. Γι αυτό συνεργάζεται με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας -με ειδικούς σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, το νοσοκομείο «Ελ. Βενιζέλου» -με την παρουσία ειδικού από το νοσοκομείο μια φορά την εβδομάδα και τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε θέματα αναπαραγωγής και σεξουαλικής υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων- με ειδικό σε θέματα δημόσιας υγείας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για την παροχή νομικής βοήθειας.

    Αύριο Τετάρτη, 28 Μαρτίου, θα εγκαινιασθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Πάτρα, στις 3 Απριλίου στη Λαμία και στις 6 Απριλίου στο Ηράκλειο. Θα ακολουθήσουν τα Κέντρα σε Λαμία, Λάρισα, Τρίπολη και Θεσσαλονική.

    [03] Η Γη θα συνεχίσει να "ζεσταίνεται"

    Ο στόχος να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους 2 βαθμούς, για τον οποίο δεσμεύτηκαν οι αρχηγοί κρατών κατά τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο του 2009, "δεν μπορεί να επιτευχθεί", δήλωσε σήμερα ο πρώην υπεύθυνος του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές Ίβο ντε Μπουρ, που ήταν ένας από τους πρωτεργάτες αυτού του στόχου.

    "Πιστεύω ότι οι δύο βαθμοί δεν μπορούν να επιτευχθούν", σημείωσε ο ντε Μπουρ, πρώην εκτελεστικός γραμματέας της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές (UNFCCC) στο περιθώριο διάσκεψης που πραγματοποιείται στο Λονδίνο για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του OHE για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Ζανέιρο (Rio+20) τον ερχόμενο Ιούνιο.

    Τα 195 μέλη της UNFCCC δεσμεύτηκαν στην Κοπεγχάγη να περιορίσουν την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη στους δύο βαθμούς Κελσίου, έπειτα από μια μαραθώνια σύνοδο για το κλίμα. Η δέσμευση αυτή είχε διαμορφωθεί ένα χρόνο αργότερα στο Κανκούν του Μεξικού.

    "Οι δύο βαθμοί χάθηκαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατά την άποψή μου ότι θα πρέπει να τους ξεχάσουμε (...) επειδή ο στόχος αυτός αναφέρεται σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ένας κάποιος αριθμός συνεπειών της κλιματικής αλλαγής", σημείωσε ο ντε Μπουρ απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [04] Δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου σε όσους εξαιρέθηκαν από τα "βαρέα"

    Μόνο οι απασχολούμενοι σε εργασίες και ειδικότητες, που περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, θα παραμένουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 ασφαλισμένοι, κατά τον Κανονισμό Βαρέων & Ανθυγιεινών και θα καταβάλουν την πρόσθετη εισφορά.

    Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κατατέθηκε χθες, δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου σε ασφαλισμένους, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το νέο πίνακα και χρειάζονται έως 4 χρόνια ή 1.200 ημέρες ασφάλισης έως τις 31.12.2015, για τη συμπλήρωση των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων- δηλαδή 3.600 ένσημα για τους ασφαλισμένους έως 31.12.92 ή 3.375 ένσημα για ασφαλισμένους μετά την 1η Ιανουαρίου του 1993- και με αυτό τον τρόπο να κατοχυρώσουν τη συνταξιοδότησή τους με το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

    [05] H Αργοναυτική εκστρατεία της γραφής «δια χειρός» Βασίλη Βασιλικού

    Ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός μιλάει στη Web TV του ΑΜΠΕ για τον Ιάσωνά του, τη λογοτεχνία της οργής και την Αργοναυτική εκστρατεία της γραφής όπως την βίωσε στα πρώτα του κείμενα.

    «Για να αντέξει κάποιος την προσωπική του ιστορία, προσθέτει σε αυτή και ολίγο μύθο», τονίζει χρησιμοποιώντας τη φράση του Γάλλου συγγραφέα, Αντρέ Ζιντ. Έτσι λοιπον, ορίζει τη δική του, «Διήγηση του Ιάσωνα», ως αποτέλεσμα της μακράς θητείας του στα κείμενα του Γάλλου συγγραφέα, ο οποίος είχε γράψει το Θησέα το '46 και πήρε το βραβείο Νόμπελ τότε για το βιβλίο αυτό.

    Για τη «Διήγηση του Ιάσωνα», ο κ. Βασιλικός τονίζει: «Βλέπω ότι διατηρεί τη φρεσκάδα του και αυτό ήταν η μεγαλύτερη χαρά που θα μπορούσα να πάρω.

    Στη σημερινή επανέκδοση του βιβλίου, έχουν προστεθεί και «Οι αναμνήσεις από τον Χείρωνα», και η εισαγωγή του επιμελητή, Θανάση Αγάθου, ο οποίος κάνει μία σύνθεση των πρώτων κριτικών που είχαν γραφτεί για το βιβλίο το '54.

    Η πλήρης συνέντευξη του Βασίλη Βασιλικού στο ΑΜΠΕ είναι στο σύνδεσμο: http://www.amna.gr/webtv.php?id=10273

    [06] Με 7,7 εκατ. ευρώ ενισχύονται τα πολιτικά κόμματα

    Με 7.720.000 ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τα πολιτικά κόμματα, στο πλαίσιο της τακτικής χρηματοδότησής τους και της οικονομικής ενίσχυσής τους, για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη.

    Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί, σύμφωνα με την απόφαση, στο ένα τέταρτο αυτών που καλύπτει το α' τρίμηνο του 2012.

    Το ποσό κατανέμεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 3.107.705 ευρώ, ΝΔ 2.429.469, ΚΚΕ 746.737, ΛΑΟΣ 622.748, ΣΥΡΙΖΑ 556.005, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 257.333.

    [07] Σύμφωνες με το ΑΣΕΠ οι προσλήψεις, τονίζουν τα ΕΛΤΑ

    Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για τις προσλήψεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, δίνει η διοίκηση της εταιρείας.

    Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τα ΕΛΤΑ, είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 March 2012 - 14:30:28 UTC