Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με σύμπνοια και ενότητα θα πετύχουμε δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • [02] Στην Πορτογαλία ο Α. Σαμαράς
  • [03] Βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ, στη Γερμανία
  • [04] "Ποδαρικό" Γερμανών στο Ηράκλειο
  • [05] Φιλόξενος και φθηνός τουριστικός προορισμός η Ελλάδα λένε Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες
  • [06] Το γονίδιο που "ειδοποιεί" τα λουλούδια να ανθίσουν
  • [07] Μικροεπεισόδια σε παρελάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας
  • [08] Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν, δηλώνει ο Ομπάμα
  • [09] Η καταρρακτώδης βροχή διέκοψε το γκραν πρι της Μαλαισίας

  • [01] Με σύμπνοια και ενότητα θα πετύχουμε δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Την ανάγκη για σύμπνοια και ενότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. "Θα συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ευρωπαϊκής συμπεριφοράς. Είμαι βέβαιος ότι θα νικήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στην επανάσταση του ΄21 επισήμανε ότι "ο λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος αποφάσισε αν αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους 'Έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια", υπογράμμισε ότι και "σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη", ενώ υπενθύμισε ότι και "τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι 'Ελληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα".

    "Είναι η στιγμή να θυμηθούμε τους φιλέλληνες, που εμπνευσμένοι από τον διαφωτισμό κατέβηκαν να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Σήμερα η κραυγή, σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες "είμαστε όλοι 'Ελληνες" σημαίνει ότι πολλοί αποδέχονται ότι ο αγώνας μας είναι σκληρός", είπε ο κ. Παπούλιας.

    "Οπως τότε, και τώρα θα πετύχουμε. Με ομόνοια και σύμπνοια θα τα καταφέρουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε", υπογράμμισε.

    Την αισιοδοξία του ότι "με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να κερδίσουμε τη σημερινή μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας" εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

    [02] Στην Πορτογαλία ο Α. Σαμαράς

    Με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο συναντήθηκε σήμερα, στη Λισαβόνα,ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ιβηρική.

    Στην ανάγκη λήψης μέτρων ανάκαμψης και ανάπτυξης των οικονομιών της Ελλάδας και της Ισπανίας συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, στη Μαδρίτη.

    Χωρίς αναπτυξιακά μέτρα καμία χώρα δεν πρόκειται να βγει από αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

    [03] Βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ, στη Γερμανία

    Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στο κρατίδιο του Σάαρ που αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποδυνάμωση του κεντροδεξιού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

    Περίπου 800.000 άτομα έχουν δικαίωμα ψήφου στο κρατίδιο το οποίο αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να προσελκύσει επενδύσεις για να αντικαταστήσει τις γερασμένες βιομηχανίες του.

    Μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) καθώς και τα δύο κόμματα λάμβαναν ποσοστό 34% στην πρόθεση ψήφου.

    Οι ψηφοφόροι αναμένεται ωστόσο να "τιμωρήσουν" τους εταίρους του CDU, τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό τους πέφτει στο 2%, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα καταφέρουν να εκπροσωπηθούν στη νέα τοπική Βουλή.

    Ανεπίσημα, το CDU και το SPD έχουν ήδη συμφωνήσει να συνάψουν κυβέρνηση συνεργασίας για να επιβάλουν μεγάλες περικοπές μέσα στην επόμενη πενταετία, ώστε να περιοριστεί ο δανεισμός του κρατιδίου.

    Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 18:00, τοπική ώρα, (19:00 ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν λίγο αργότερα.

    [04] "Ποδαρικό" Γερμανών στο Ηράκλειο

    Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου προσγειώθηκε σήμερα η πρώτη πτήση τσάρτερ για την φετινή τουριστική περίοδο μεταφέροντας 103 Γερμανούς από το Ανόβερο .

    Κατά την άφιξη των Γερμανών διοργανώθηκε μια γιορτή στο αεροδρόμιο, με κέρασμα με κρητικά προϊόντα , μουσική και χορό από παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα

    Μετά σημερινή πρώτη πτήση της German wings, με τους Γερμανούς τουρίστες ,αύριο το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναμένεται η δεύτερη πτήση τσάρτερ.

    Πρόκειται για την easy jet ,που θα μεταφέρει απο το Λονδίνο 160 Βρετανούς τουρίστες .

    [05] Φιλόξενος και φθηνός τουριστικός προορισμός η Ελλάδα λένε Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες

    Έκκληση στους Γερμανούς τουρίστες να επιλέξουν για τις διακοπές τους τα ελληνικά νησιά και «να αγνοήσουν το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα», απηύθυναν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας, μία ημέρα πριν από τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (ITB), η οποία διοργανώνεται στο Βερολίνο κατά το διάστημα 7- 13 Μαρτίου.

    «Οι Έλληνες βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας τους τουρίστες», σημείωσε εμφατικά ο επικεφαλής της εταιρείας TUI Φόλκερ Μπέτχερ, ο οποίος χαρακτήρισε «εντελώς υπερβολική» και «αντιπαραγωγική» τη συζήτηση γύρω από την κρίση και τα θέματα ασφάλειας της χώρας. Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, οι οποίοι ανησυχούν ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, δήλωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγουν τις διακοπές στη χώρα αυτό το καλοκαίρι, αλλά και ότι σπανίως κατά το παρελθόν υπήρξαν οι διακοπές στην Ελλάδα τόσο ελκυστικές.

    Εξήγησε δε ότι αναφέρεται στην ενίσχυση της ξενοδοχειακής αλυσίδας της TUI με τρία νέα ξενοδοχεία, τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος στην Κρήτη και για τα οποία οι αριθμοί είναι ήδη θετικοί, αλλά και στις τιμές, οι οποίες, όπως είπε, έχουν μειωθεί κατά περίπου 10%. Ο κ. Μπέτχερ τόνισε ότι πολλές θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τον τουρισμό και εξέφρασε την ελπίδα η κατάσταση να βελτιωθεί ακόμη και μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου. «Δεν έχουμε χάσει ακόμη τις ελπίδες μας», δήλωσε.

    Ανάλογη ήταν η θέση και του επικεφαλής του γερμανικού τμήματος της βρετανικής «Thomas Cook» Πέτερ Φανκχάουζερ, ο οποίος επισήμανε ότι «τα γεγονότα στην Αθήνα επηρεάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό», αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θα πρέπει τα ελληνικά νησιά να συγχέονται με την Αθήνα και τις διαδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται εκεί.

    [06] Το γονίδιο που "ειδοποιεί" τα λουλούδια να ανθίσουν

    Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γενετικό «διακόπτη» που ενεργοποιείται την άνοιξη, μόλις αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία στο περιβάλλον και κάνει έτσι τα λουλούδια να ανθίζουν στην ώρα τους. Όπως ανακαλύφθηκε, ένα και μόνο γονίδιο ενεργοποιεί τη διαδικασία της ανθοφορίας, μόλις επιτευχθεί ένα συγκεκριμένο «κατώφλι» θερμοκρασίας.

    Οι επιστήμονες, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, γνωρίζουν ότι όταν αρχίζει να ζεσταίνει ο καιρός μετά το χειμώνα, τα φυτά βγάζουν άνθη. Το ερώτημα μέχρι σήμερα ήταν πώς ακριβώς καταφέρνουν να ελέγχουν την ανθοφορία τους με τόση ακρίβεια. Σύμφωνα με τους ερευνητές, δύο είναι οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούν τα φυτά για να «καταλαβαίνουν» τον ερχομό της άνοιξης: η μέτρηση της διάρκειας της μέρας (όταν μεγαλώνει, έρχεται η άνοιξη) και οι αλλαγές στην θερμοκρασία. Το δεύτερο επιτυγχάνεται μέσω του διακόπτη-γονιδίου, με την ονομασία PIF4, το οποίο επιτρέπει στα φυτά να αναγνωρίζουν πότε η θερμοκρασία ανέβηκε στο σημείο που πρέπει να βγάλουν άνθη.

    Το εν λόγω γονίδιο ενεργοποιείται μόνο όταν η θερμοκρασία ανέβει. Αν πέσει η θερμοκρασία γύρω από το φυτό, τότε το γονίδιο απενεργοποιείται.

    [07] Μικροεπεισόδια σε παρελάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας

    Σε 25 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, που προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον χώρο που γινόταν η παρέλαση και δεν τους επετράπη.

    Την ίδια ώρα, ένταση μικρής έκτασης υπήρξε και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στον Πειραιά καθώς, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και πίσω από τα κάγκελα, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν πανό και φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά των επισήμων.

    Προσαγωγές 32 ατόμων έγιναν και στη Βέροια πριν από την έναρξη της παρέλασης, για προληπτικούς λόγους, ενώ οι προσαχθέντες είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

    Σύμφωνα με την αστυνομία είχαν πρόθεση να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων.

    Επεισόδια σημειώθηκαν πριν ξεκινήσει η παρέλαση στο Ηράκλειο, ενώ η ΕΛΑΣ έκανε και ρίψη χημικών με αποτέλεσμα αρκετοί Ηρακλειώτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρέλαση να αποχωρήσουν. Τελικά, και για λόγους ασφαλείας, οι Αρχές αποφάσισαν να ματαιώσουν την παρέλαση.

    Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν καιστην Πάτρα, λίγο πριν να ξεκινήσει η παρέλαση των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

    Ειδικότερα, δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Πάτρας, επιχείρησαν να πλησιάσουν τα κιγκλιδώματα που είχε βάλει η Αστυνομία, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

    Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα, η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και παρουσία των εκπροσώπων της αιρετής Διοίκησης, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.

    Μικρής έκταση επεισόδια σημειώθηκαν όταν εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της επιτροπής για το χαράτσι και της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας, επιχείρησαν να περάσουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, προκειμένου να μπουν στον χώρο της παρέλασης. Απωθήθηκαν από τι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή στο πλαίσιο της οποίας έγιναν και δυο συλλήψεις, ενώ μία διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    [08] Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν, δηλώνει ο Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να λυθεί η ιρανική κρίση μέσω της διπλωματίας, προειδοποιώντας όμως ότι το "παράθυρο" για μια τέτοια εξέλιξη σταδιακά κλείνει.

    Ο Ομπάμα επανέλαβε τη θέση του για το θέμα των πυρηνικών του Ιράν μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την παραμονή της συνόδου για την ασφάλεια των πυρηνικών στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

    [09] Η καταρρακτώδης βροχή διέκοψε το γκραν πρι της Μαλαισίας

    Το Γκραν Πρι της Μαλαισίας διεκόπη οκτώ γύρους μετά την εκκίνηση, λόγω της καταρρακτώδους βροχής στην πίστα της Σεπάνγκ. Η σφοδρή νεροποντή είχε μειώσει την ορατότητα στο ελάχιστο και η βρεγμένη πίστα προκαλούσε απώλεια πρόσφυσης, γεγονός που δεν άφησε στους διοργανωτές άλλη επιλογή από τη διακοπή του αγώνα και την επανέναρξή του όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

    Ως εκείνο το σημείο την κούρσα οδηγούσε ο Λιούις Χάμιλτον, με δεύτερο τον ομόσταβλό του, Τζένσον Μπάτον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 March 2012 - 10:30:31 UTC