Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι «πρωταγωνιστές» των έργων του Τάσου Μαντζαβίνου στο Μουσείο Μπενάκη
  • [02] Συνάντηση εργασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών στα μεσογειακά δάση
  • [03] "Δεν θέλουμε χρήματα, μόνο αέρα να ανασάνουμε" δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

  • [01] Οι «πρωταγωνιστές» των έργων του Τάσου Μαντζαβίνου στο Μουσείο Μπενάκη

    «Η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται». Τη φράση του Αποστόλου Παύλου σε μια από τις προς Κορινθίους επιστολές του, δανείζεται ο Τάσος Μαντζαβίνος, στον τίτλο της έκθεσής του στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

    Ο 54χρονος ζωγράφος, από τους σημαντικότερους της γενιάς του, ανοίγει απόσήμερα στο κοινό τη βεντάλια του έργου του, μια δημιουργική πορεία άρρηκτα δεμένη με τα βιώματα του καλλιτέχνη. Το πένθος και τους εφιάλτες του, τα τραύματα και τους φόβους που ξορκίζει εδώ και τριάντα χρόνια μέσα από τη ζωγραφική δημιουργία. Ο τίτλος της έκθεσης ότι στη νόσο, σωματική ή ψυχική, φαίνεται η πραγματική δύναμη του ανθρώπου, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας στην περίπτωση του Τάσου Μαντζαβίνου.

    Η απώλεια του καπετάνιου πατέρα που δεν γνώρισε, στα ολόφωτα σχεδόν "φελινικά" καράβια που κυριαρχούν στο έργο του.

    [02] Συνάντηση εργασίας για την πρόληψη των πυρκαγιών στα μεσογειακά δάση

    Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου "PROTECT: Ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία των μεσογειακών δασών από τις πυρκαγιές" του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας MED 2007-2013, η περιφέρεια Πελοποννήσου θα φιλοξενήσει στην Τρίπολη διήμερη συνάντηση εργασίας των διακρατικών εταίρων του έργου που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαρτίου.

    Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη αποτελεσματικών εργαλείων και μεθοδολογιών για την πρόληψη των πυρκαγιών στα Μεσογειακά δάση.

    Την πρώτη μέρα της συνάντησης θα διεξαχθεί στην Τρίπολη, η 6η σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης, με τη συμμετοχή των διακρατικών εταίρων του έργου από την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ισπανία, και την Πορτογαλία, όπου θα πραγματοποιηθεί λεπτομερής ανάλυση και καταγραφή της έως τώρα επιτυχημένης πορείας και των επιμέρους στόχων του, ενώ ταυτόχρονα θα τεθούν και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν έως ότου αυτό ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012.

    [03] "Δεν θέλουμε χρήματα, μόνο αέρα να ανασάνουμε" δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

    «Δεν θέλουμε χρηματικά δώρα, μόνο αέρα για να ανασάνουμε» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Συνδέσμου των Γερμανικών Συνδικάτων Μίχαελ Ζόμερ και εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης, με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ.

    «Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι η ύφεση. Με την εξοντωτική λιτότητα δεν θα βγούμε από την κρίση» προσθέτει ο κ. Παναγόπουλος και επισημαίνει ότι η λιτότητα μόνη δεν μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση.

    Σύμφωνα με το DPA, τα συνδικάτα που συναντήθηκαν χθες με την κυρία Μέρκελ εισηγήθηκαν την καθιέρωση πανευρωπαϊκού κοινωνικού και αναπτυξιακού συμφώνου, καθώς το κοινωνικό μοντέλο κινδυνεύει με κατάρρευση. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 25% και στο δημόσιο κατά 40%. «Δεν ισχύουν πλέον οι συλλογικές συμβάσεις. Η πολιτική λιτότητας κατασπαράζει τους ανθρώπους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 March 2012 - 12:30:26 UTC