Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει στις 15.00 το Υπουργικό
  • [02] Ηλεκτρονικά οι φορολογικές δηλώσεις άνω των 12.000 ευρώ
  • [03] Δεν θα ξεπερνούν τα 11 μέτρα τα κτίρια στο Ελληνικό
  • [04] Θυμός, το συναίσθημα της κρίσης
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Νερού, σήμερα
  • [06] Η ιστορία αρπαγής της Τζοκόντα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

  • [01] Συνεδριάζει στις 15.00 το Υπουργικό

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου θα συνεδριάσει σήμερα στις 15:00 στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο.

    Ο πρωθυπουργός, χθες,κάλεσε τους δημοσιογράφους να κάνουν λίγη υπομονή, όταν ρωτήθηκε για την ημερομηνία των εκλογών,

    [02] Ηλεκτρονικά οι φορολογικές δηλώσεις άνω των 12.000 ευρώ

    Μέσω του ΤΑΧΙS net θα υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος από φέτος όλοι οι μισθωτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πρόκειται να αποστείλει στους φορολογούμενους αυτούς τους κωδικούς που είναι απαραίτητοι για την εγγραφή τους στο σύστημα.

    Πρόκειται για 700.000 φορολογούμενους οι οποίοι υποχρεωτικά πλέον θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικές δηλώσεις.

    Στόχος του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων Χάρη Θεοχάρη είναι σε επόμενη φάση (το 2013) να αυξηθούν και άλλο οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσω του ΤΑΧΙS. Μαζί με τον υπολογισμό και των 700.000 μισθωτών που θα εγγραφούν φέτος στο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής δηλώσεων υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά σε σύνολο 5,5 εκατ. φορολογούμενων.

    [03] Δεν θα ξεπερνούν τα 11 μέτρα τα κτίρια στο Ελληνικό

    Δεν θα μπορεί να ξεπερνούν τα 11 μέτρα σε ύψος οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που θα επιτραπούν στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά, με νέα τροποποίηση που επέφερε στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Τη σχετική τροποποίηση ανακοίνωσε ο υπουργός στην Ολομέλεια της Βουλής και αφού προηγουμένως είχε συνεδριάσει ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο αρκετοί βουλευτές είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την προωθούμενη διάταξη με την οποία επιτρέπεται να γίνουν και κατοικίες στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά.

    Ειδικά για το παράκτιο μέτωπο η νομοθετική ρύθμιση, μετά και από τις προσθήκες που ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός, διαμορφώνεται ως εξής: Ειδικά για το τμήμα του Μητροπολιτικού Πόλου το οποίο περιλαμβάνει τα ακίνητα του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοϊας Αγίου Κοσμά και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 0,25 και το μέγιστο ύψος κτιρίων τα 16 μέτρα. Κατ΄εξαίρεση επιτρέπεται η κατασκευή ενός και μόνο υψηλού κτιρίου ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Επιτρέπονται επίσης και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου με συντελεστή δόμησης 0,6 και ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα.

    [04] Θυμός, το συναίσθημα της κρίσης

    Έντονο θυμό βιώνουν οι άνθρωποι που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και την ανεργία καθώς έχουν την αίσθηση ότι στερούνται του δικαιώματος της αντίδρασης και η τύχη τους πλέον δεν καθορίζεται από τους ίδιους. Αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα στο οποίο τους οδηγεί μια ψυχική κατάσταση ανημποριάς. Τα παραπάνω διαπιστώνει ο ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής, Φίλιππος Κουνιάκης, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των τεσσάρων ομάδων ψυχικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, που πραγματοποιήθηκαν στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή 45 ανθρώπων και την εθελοντική ενεργοποίηση δώδεκα επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

    Το «μυστικό» της παρέμβασης, σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή, είναι να νιώσει ο καθένας ότι δεν είναι μόνος. Αυτό έγινε και στην περίπτωση μιας 40χρονης γυναίκας που στην παρούσα φάση ήρθε αντιμέτωπη με την ανεργία παρά το γεγονός ότι διαθέτει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα και ένα διδακτορικό. Παράλληλα η ίδια και ο άνεργος σύζυγός της ένιωθαν τις καθημερινές δυσκολίες να τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Τα μέλη της ομάδας, μετά από παρότρυνση του θεραπευτή, πρότειναν λύσεις για την δημιουργική απασχόληση του τρίχρονου παιδιού της οικογένειας μέσα από δωρεάν προγράμματα και εθελοντικές ομάδες, ενώ πρότειναν και επαγγελματικές διεξόδους για τους γονείς. Έτσι η 40χρονη γυναίκα πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι βρήκε δουλειά με μερική απασχόληση μετά από πρόταση άλλου μέλους της ομάδας.

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Νερού, σήμερα

    Περισσότεροι από 48 στους εκατό Έλληνες δεν γνωρίζουν πόσο νερό καταναλώνουν, ενώ περίπου 19 στους εκατό εμφανίζονται να μη γνωρίζουν καν τι λογαριασμό πληρώνουν στις εταιρείες παροχής ύδατος.

    Τα αποκαλυπτικά στοιχεία πανελλαδικής έρευνας του Δικτύου Μεσόγειος SOS, με τίτλο «Από-Τιμώντας το νερό» και με αφορμή τηνσημερινή Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, παρουσίασαν χθες, σε ειδική θεματική ημερίδα οι εκπρόσωποι του Δικτύου. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα άνω των 1.600 πολιτών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, κατά μέσο όρο.

    Τα στοιχεία της έρευνας αποκάλυψαν, επίσης, σοβαρή έλλειψη ενημέρωσης και γνώσης περί το νερό σε σημαντικό ποσοστό πολιτών της ελληνικής κοινωνίας, πολίτες οι οποίοι ωστόσο, εμφανίστηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία θετικοί τόσο σε μία μικρή επιβάρυνση στον λογαριασμό τους, όσο και στη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας του πολυτιμότερου αγαθού.

    [06] Η ιστορία αρπαγής της Τζοκόντα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

    Μια πρώτη επαφή των παιδιών με έργα μεγάλων καλλιτεχνών, φέρνει η παράσταση «Το όνειρο της Τζοκόντα» της θεατρικής ομάδας Anima από τη Μασσαλία, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 30, 31/3 και 1/4.

    Η παράσταση γεννήθηκε από την αληθινή ιστορία του Ιταλού εργάτη του Λούβρου, Βιντσέντσο Περούτζια, ο οποίος το 1911 έκλεψε τον πίνακα της Μόνα Λίζα από το μουσείο. Αφού έβαλε τον πίνακα σε μια βαλίτσα, μέσα σε ένα κόκκινο ύφασμα, την έκρυψε κάτω από το κρεβάτι του, για δύο ολόκληρα χρόνια, μέχρι που προσπάθησε να την πουλήσει σε έναν γκαλερίστα στη Φλωρεντία, οπότε και τον συνέλαβαν.

    Η παράσταση, μεταξύ θεάτρου και εικαστικών τεχνών ανιχνεύει «την απίστευτη περιπέτεια-όνειρο, που έζησε η Μόνα Λίζα μακριά από τα βλέμματα για δύο χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 March 2012 - 6:30:29 UTC