Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση
  • [02] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο
  • [03] Με τον Λουκά Παπαδήμο συναντάται σήμερα ο Α. Σαμαράς
  • [04] Αναδιοργάνωση υπουργείων και φορέων
  • [05] Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, η 21 Μαρτίου
  • [06] Για τον φωτογράφο της ελληνικής υπαίθρου

  • [01] Ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση

    Με την ψήφισή της από την Ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώνεται σημερα η συζήτηση της νέα δανειακής σύμβασης η οποία έγινε χθες δεκτή, κατά πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στην Επιτροπή Οικονομικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης επιτέθηκε σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας. Εθνικά επικίνδυνη, χαρακτήρισε τη νέα δανειακή σύμβαση η πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία» Λούκα Κατσέλη.

    Την ώρα που στη Βουλή θα ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση το ΚΚΕ οργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις της χώρας, με κεντρικό σύνθημα "Όχι στη δανειακή σύμβαση, δεν θα ζήσουμε με αλυσίδες". Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα, στις 6.30 το απόγευμα με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.

    [02] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευ. Βενιζέλο

    Συνεδριάζει στις 3 μετα το μεσημέρι η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευ. Βενιζέλου.

    [03] Με τον Λουκά Παπαδήμο συναντάται σήμερα ο Α. Σαμαράς

    Στόχος της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές είναι η αυτοδυναμία, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε με πρώην βουλευτές του κόμματός του, μερικοί εκ των οποίων όμως, θα είναι ξανά υποψήφιοι. Το απόγευμα ο Αντ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

    [04] Αναδιοργάνωση υπουργείων και φορέων

    Στην αναδιοργάνωση των 11 από τα 15 υπουργεία, των Γενικών Γραμματειών Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και των μεγάλων νομικών προσώπων, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ και Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, καθώς και ορισμένων μικρότερων προχωρά η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι φορείς αναδιοργανώνονται κατά 40% και από την κατάργηση των 1.894 οργανικών μονάδων και τη μείωση του αριθμού των επιδομάτων για θέσεις ευθύνης αναμένεται να εξοικονομηθούν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

    [05] Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, η 21 Μαρτίου

    Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, στις 21 Μαρτίου, τιμάται και στην Ελλάδα της πολύπλευρης κρίσης όπου αντιλήψεις, νοοτροπίες, ακόμα και συμπεριφορές βίας, ξενοφοβίας, και μισαλλοδοξίας κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

    Ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας, όπου οι δείκτες της εγκληματικότητας έχουν χτυπήσει «κόκκινο», η εμπορική δραστηριότητα είναι στο ναδίρ, η «γκετοποίηση» ολόκληρων περιοχών, σε συνδυασμό με τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών, ο ρατσισμός φαίνεται να ευδοκιμεί.

    Δύο Έλληνες πλέον, ο αιγυπτιακής καταγωγής πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, έμπορος στο επάγγελμα, ο οποίος ζει στη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια και ο αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Νίκο Άγκο, 21 χρόνια στην Ελλάδα, μιλάνε στο ΑΜΠΕ για το τι πάει στραβά τελικά, τι πραγματικά φταίει και τι μέλλει γενέσθαι, αφού τελικά, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, φαίνεται πως «βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, με καθημερινό κόστος ανθρώπινες ζωές και τη δηλητηρίαση μιας ολόκληρης κοινωνίας, εξαιτίας της συστηματικής έλλειψης πολιτικής βούλησης σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο».

    [06] Για τον φωτογράφο της ελληνικής υπαίθρου

    Έκθεση φωτογραφίας με έργα του Κώστα Μπαλάφα, εγκανιάζεται αύριο, Τετάρτη, 21 Μαρτίου, στις 20:00, στου Ψυρρή, στον πολυχώρο «...και Ζαχαροπλαστείο» (Σαρρή 13).

    Η έκθεση περιλαμβάνει 25 φωτογραφίες με πορτρέτα, αγροτική ζωή και αγροτικό τοπίο, οι οποίες αποτελούν τμήμα φωτογραφικού αρχείου που ο ίδιος ο δημιουργός είχε παραχωρήσει στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "LEICA AKADEMY", με την ευγενκή χορηγία της οποίας και εκτίθενται.

    Ο Κώστας Μπαλάφας γεννήθηκε το 1920 στην Κυψέλη της Άρτας, ορεινό χωριό της Ηπείρου, από γονείς αγρότες. Στον χώρο της φωτογραφίας μπήκε το 1939 στα Γιάννενα, όπου έζησε τον πόλεμο του 1940 και πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση 1941-44. Φωτογράφισε τον ένοπλο αντάρτικο αγώνα κατά των κατακτητών και τον αποτύπωσε στο φωτογραφικό λεύκωμα "Το Αντάρτικο στην Ήπειρο". Από το 1951 εργάστηκε στη ΔΕΗ και τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο του τον διέθεσε στη φωτογραφία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 March 2012 - 6:30:27 UTC