Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Η ανάπτυξη επιστρέφει σε δύο χρόνια
  • [02] Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μιλάει στη WebTV του ΑΜΠΕ
  • [03] ΝΔ: Να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης απωλειών των ιδιωτών ομολογιούχων
  • [04] Το υπ.Πολιτισμού για τον θεσμό των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων
  • [05] Χάθηκαν 145.600 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία την τριετία 2009- 2011

  • [01] Λ. Παπαδήμος: Η ανάπτυξη επιστρέφει σε δύο χρόνια

    Ηελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη σε λιγότερο από δύο χρόνια, δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Financial Times.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε περάσει το μισό της διαδρομής για την οικονομική ανάκαμψη, αν και η διαδικασία της δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει περισσότερο", δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: "Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια". Με την προϋπόθεση ότι οι πολιτικές θα εφαρμοσθούν πλήρως, υπάρχει βάσιμος λόγος να πιστεύω ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει βαθμιαία από το δεύτερο μισό του 2013, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    "Σχεδόν όλες οι έρευνες της κοινής γνώμης έχουν δείξει συστηματικά ότι μία μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών - έχω δει ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 70% και 80% - υποστηρίζει πολύ τη συνέχιση της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και αυτό σημαίνει ότι, παρά τις θυσίες και τα βραχυπρόθεσμα κόστη, θέλουν να κάνουν ό,τι χρειάζεται να γίνει για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ" δήλωσε ο Λ. Παπαδήμος.

    Εξάλλου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού αναμένεται να συνεδριάσει, στις 6 το απόγευμα, το υπουργικό συμβούλιο.

    Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα δύο πολυνομοσχέδια που ρυθμίζουν άμεσες προτεραιότητες για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία θα τεθεί προς έγκριση, αύριο, στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μιλάει στη WebTV του ΑΜΠΕ

    Αποκλειστική συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων παραχώρησε ο επικεφαλής της ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Αναφέρεται στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, στις προτάσεις Σαρκοζί για αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν, αλλά και στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

    Για την παράνομη μετανάστευση

    Από τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία εξαρτάται η αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα, τονίζει στη συνέντευξή του στη webTV του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής. «Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι όσο δεν έχουμε μια συμφωνία με την Τουρκία, δηλαδή είτε να δοθεί προοπτική ένταξής της στην Ευρώπη είτε να είμαστε ορθολογικοί μαζί της -και αυτό ισχύει και για τους Έλληνες, άλλωστε, όσο και για το υπόλοιπο της Ευρώπης- η Τουρκία δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει την Ευρώπη και να ασφαλίσει τα σύνορα της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κον Μπεντίτ.

    Βολές Κον Μπετίτ κατά Σαρκοζί για Σένγκεν

    Κατηγορεί το Νικολά Σαρκοζί για υποκρισία, όταν εισηγείται επανεθνικοποίηση του χώρου Σένγκεν, θεωρώντας ότι Γαλλία και Γερμανία είναι απομονωμένες σε αυτή την πρόταση. «Είναι μια τρέλα. Κανένας δεν θα επανεθνικοποιήσει. Αυτό είναι η προεκλογική καμπάνια. Στην Ελλάδα ξέρετε τι είναι προεκλογική καμπάνια. Όλοι υπόσχονται πράγματα που ποτέ δεν τηρούν. Δεν θα επανεθνικοποιήσουμε τον χώρο Σένγκεν» λέει κατηγορηματικά ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων.

    Οι θέσεις του Κον Μπεντίτ για την ελληνική οικονομία

    Αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ καλεί την Ευρώπη να προσδιορίσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας είναι αυτή τη στιγμή «η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη».

    Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη, που παραχώρησε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στον Γιώργο Κουβαρά στο http://www.amna.gr/webdocs.php?id=9909

    [03] ΝΔ: Να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης απωλειών των ιδιωτών ομολογιούχων

    Την ανάγκη να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσης των απωλειών των ιδιωτών ομολογιούχων, επισήμαναν οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, με εκπροσώπους αυτής της κατηγορίας ομολογιούχων.

    Οι κ. κ. Βρούτσης, Μηταράκης και Σταϊκούρας, επισήμαναν ότι η ΝΔ «από την πρώτη στιγμή, εντός και εκτός Βουλής, υποστήριξε την άποψη ότι τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να εξαιρεθούν από το "κούρεμα" των ομολόγων».

    Πρόσθεσαν ότι τα φυσικά πρόσωπα έκαναν, ουσιαστικά, μια αποταμίευση των κόπων τους, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, την Πατρίδα.

    «Δυστυχώς, δεν εξαιρέθηκαν. Η προστασία τους θα δημιουργήσει ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο μέλλον και θα συντελέσει, από την πλευρά της, στην προσπάθεια για Επανεκκίνηση της Οικονομίας. Αυτή θα είναι κρίσιμη προτεραιότητά μας», είπαν.

    [04] Το υπ.Πολιτισμού για τον θεσμό των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων

    «Τόσο η Πολιτεία όσο και ο ΟΠΑΠ παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις και θα λάβουν όποια απόφαση απαιτηθεί για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και του Έλληνα φιλάθλου» αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, αναφορικά με τη λειτουργία του θεσμού των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων.

    Το έγγραφο του υφυπουργού διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης, που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με την οποία κατήγγειλε «καρατόμηση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων από το ΔΣ της ΕΠΟ».

    Ο κ. Παπαδημούλης κατήγγειλε συγκεκριμένα την απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ να απομακρύνει -ουσιαστικά καταργώντας- τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Ανδρέα Φάκο και Μανώλη Αντωνανάκη, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

    Στην απάντηση του ο κ. Νικητιάδης τονίζει ότι «ο θεσμός του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, δηλαδή, η ανεξαρτησία του μηχανισμού της πειθαρχικής δίωξης και η φερεγγυότητα της διαιτησίας είναι καίριες προϋποθέσεις, ομαλής λειτουργίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

    Ο υφυπουργός προσθέτει στην έγγραφη απάντησή του ότι «πράξεις και παραλείψεις, οι οποίες πλήττουν την αξιοπιστία των θεσμών αυτών κατά την εξέλιξη της αγωνιστικής περιόδου και φαίνεται να ανοίγουν την πόρτα στην ατιμωρησία, το νόμο του ισχυρού και τον τυφλό παραγοντισμό, ιδιαίτερα των μεγάλων ομάδων, υποσκάπτουν τη συνεργασία του συντεταγμένου ποδοσφαίρου της Ελληνικής Πολιτείας. Μιας συνεργασία που απέφερε πολλά και απτά αποτελέσματα, μετά από δεκαετίες ακινησίας, διαφθοράς και διαπλοκής».

    [05] Χάθηκαν 145.600 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία την τριετία 2009- 2011

    Ταχύτερα απ΄ ό,τι σε οποιονδήποτε άλλον κλάδο εξακολουθούν να μειώνονται, λόγω της κρίσης, οι θέσεις εργασίας στη μεταποιητική βιομηχανία.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η απώλεια θέσεων εργασίας στον δευτερογενή τομέα της οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2010, ανήλθε σε 17,1%, έναντι 7% στον πρωτογενή τομέα και 6,4% στον τριτογενή τομέα. Η μείωση των θέσεων εργασίας στη μεταποιητική βιομηχανία της χώρας την τριετία 2009-2011 ανήλθε σε 27,3%.

    Όπως προκύπτει από επεξεργασία στοιχείων έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 ως το ίδιο τρίμηνο του 2011, δηλαδή από τότε που ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση, την οποία διαδέχθηκε η δημοσιονομική κρίση, οι απασχολούμενοι στη μεταποιητική βιομηχανία μειώθηκαν από 533.700 άτομα σε 388.100 άτομα. Οι θέσεις εργασίας στην ελληνική μεταποίηση που χάθηκαν σε αυτή την τριετία, ανήλθαν σε 145.600.

    Ειδικότερα, το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2010, οι απασχολούμενοι στις βιομηχανίες της χώρας μειώθηκαν από 448.800 άτομα σε 388.100 άτομα, δηλαδή κατά 13,5%. Χάθηκαν, έτσι, μέσα σε ένα έτος, 60.700 θέσεις εργασίας. Κάθε μήνα, κατά μέσον όρο, χάνονταν περίπου 5.060 θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια, κάθε 24ωρο οι απασχολούμενοι στις βιομηχανίες της χώρας μειώνονταν κατά 166 άτομα. Κάθε ώρα επτά εργαζόμενοι έχαναν τη δουλειά τους.

    Επίσης, στα τέλη του 2011 οι απασχολούμενοι στη μεταποίηση αντιπροσώπευαν το 9,9% του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στη χώρα, έναντι 10,4% στα τέλη του 2010.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 March 2012 - 12:30:28 UTC