Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες
  • [02] Τη Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Θα ξεπεράσει τις 200.000 η συμμετοχή εκτιμά το ΠΑΣΟΚ
  • [04] Μεγάλη συγκέντρωση του Μετώπου της Αριστεράς, στο Παρίσι

  • [01] Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες

    «Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας, ταυτόχρονα συγκινημένος από την συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου από την βάση.

    Ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την συμμετοχή των απλών πολιτών προσθέτοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι που νιώθουν την κρίση στο πετσί τους, ξέρουν πως το ΠΑΣΟΚ έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.

    Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, τους απόδημους Έλληνες καθώς και τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη αλλά και την σημερινή δήλωση στήριξης της νέας ηγεσίας του Κινήματος.

    Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι οι σημερινές εσωκομματικές διαδικασίες, τις οποίες χαρακτήρισε «μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας», έστειλαν το μήνυμα πως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και πως είναι εφικτός ο στόχος για «πρωτιά» στις εθνικές εκλογές, έτσι ώστε το Κίνημα να έχει καταλυτικό λόγο στις εξελίξεις.

    Πρόσθεσε ότι ο λαός θέλει ασφάλεια και σταθερότητα, γνώση της αλήθειας και συναίσθηση ότι οι θυσίες κατανέμονται δίκαια, συμπληρώνοντας ότι ο λαός θέλει ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση.

    Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση των διαπραχθέντων λαθών και ότι είναι γνώστης της δυσαρέσκειας, της πίκρας, και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, προσθέτοντας από την άλλη ότι η Ελλάδα έχει και πάλι ελπίδα υπό την προϋπόθεση να γίνει πολύ δουλειά από όλους.

    Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μιας συλλογικής προσπάθειας, από την οποία δεν θα μείνει εκτός ουδείς, για την ανασυγκρότηση της παράταξης και της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Θα ξεπεράσει τις 200.000 η συμμετοχή, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ

    Τη Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ

    [02] Τη Δευτέρα στις 3 μετά το μεσημέρι η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ

    Αύριο Δευτέρα, στις 3 μετά το μεσημέρι, θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποχώρησε περίπου στις 9 το βράδυ απόψε, από τα γραφεία της οδού Ιπποκράτους όπου είχε συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Αποχωρώντας, πέρασε και από την αίθουσα Τύπου για να χαιρετήσει τους δημοσιογράφους, τους οποίους πληροφόρησε για την αυριανή διαδικασία στην Ιπποκράτους, η οποία θα ακολουθήσει τη συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Θα ξεπεράσει τις 200.000 η συμμετοχή εκτιμά το ΠΑΣΟΚ

    Θα ξεπεράσει τις 200.000 η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) του Κινήματος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιώργος Ανωμερίτης, στο 25% των εκλογικών τμημάτων που καταμετρήθηκαν, ψήφισαν 49.742 άτομα, από τα οποία τα 48.142, δηλαδή ποσοστό 96,78%, ψήφισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΕΚΑΠ εκτιμά ότι ο αριθμός των 200.000 πρέπει να θεωρείται δεδομένος, ενώ, παράλληλα, σημειώνεται ότι υπάρχει αυξητική τάση που δεν αποκλείεται να δώσει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.

    [04] Μεγάλη συγκέντρωση του Μετώπου της Αριστεράς, στο Παρίσι

    Το Μέτωπο της Αριστεράς με τον υποψήφιό του Ζαν Λικ Μελανσόν κατάφερε να κινητοποιήσει σήμερα έναν αναπάντεχα μεγάλο αριθμό κόσμου στο Παρίσι. Οι οργανωτές μιλούν για 120.000 άτομα ενώ η Αστυνομία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει δικές της αριθμητικές εκτιμήσεις.

    Το γεγονός πάντως είναι ότι κατά τη διάρκεια της πορείας από την πλατεία Νασιόν έως τη Βαστίλη, η κεντρική λεωφόρος πλημμύρισε από τις κόκκινες σημαίες. Τα συνθήματα μιλούσαν για εξέγερση προκειμένου να θεσμοθετηθεί η «Έκτη Γαλλική Δημοκρατία» και προκειμένου «ο κόσμος της δίκαιης κατανομής να αντικαταστήσει τον κόσμο της διαίρεσης».

    Ασφυχτικά πλημμύρισε και η πλατεία της Βαστίλης, όπου έξω από την Όπερα είχε στηθεί η πλατφόρμα απ' όπου μίλησε ο Ζαν Λικ Μελανσόν, φορώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο. Ευθύς εξ' αρχής, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα σύμβολα και στις ιστορικές αναφορές.

    Η 18η Μαρτίου είναι ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τη μνήμη των παριζιάνων. Είναι η επέτειος της Κομμούνας των Παρισίων, της λαϊκής εξέγερσης της εργατικής τάξης που σε τοπικό επίπεδο κατόρθωσε να πάρει στα χέρια της την εξουσία για 72 μέρες από τις 18 Μαρτίου έως τις 28 Μαΐου του 1871.

    Κάνοντας αναφορά στην Κομμούνα, ο Ζαν Λικ Μελανσόν ανήγγειλε την «επιστροφή στην πολιτική σκηνή του γαλλικού λαού των επαναστάσεων και των εξεγέρσεων», έτοιμου «να ανοίξει το ρήγμα που περιμένει όλη η Ευρώπη».

    «Σας καλώ», είπε απευθυνόμενος στο πλήθος, «να ξεκινήσουμε την Άνοιξη των λαών της Ευρώπης. Ανοίξτε επιτέλους με τη ψήφο σας τη σχισμή μέσα από την οποία θα περάσει στη συνέχεια η ψήφος των Ελλήνων και αργότερα τον Οκτώβριο η ψήφος των συντρόφων μας Γερμανών που υποφέρουν από τα θαύματα του υποτιθέμενου φιλελεύθερου μοντέλου».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 March 2012 - 20:30:33 UTC