Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΙΚΑ
  • [02] Δ. Δασκαλόπουλος: Η επιμονή στις συνταγές λιτότητας είναι αδιέξοδη
  • [03] Ματαιώθηκαν για τρίτη φορά οι εκλογές στο ΑΠΘ
  • [04] Απεργούν οι δικηγόροι αύριο και μεθαύριο
  • [05] Άνοδος 1,35% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ΙΚΑ

    Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθούν και οι επτά κατηγορούμενοι στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΙΚΑ, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 4ου Ειδικού Ανακριτή.

    Οι πέντε γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν για τις τέσσερις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, οι οποίες απαγγέλθηκαν για την υπόθεση.

    Οι γυναίκες φέρονται να αποδέχθηκαν ενώπιον του ανακριτή το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσαν πρόθεση να επιστρέψουν μερίδιο της ζημιάς, που προκάλεσαν στον ασφαλιστικό φορέα.

    Οι σύζυγοι των δύο υπαλλήλων φέρονται να δήλωσαν, απολογούμενοι, πως δεν είχαν γνώση για τις ενέργειες που έκαναν οι κατηγορούμενες, ενώ τόνισαν πως είναι έκπληκτοι για όσα δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τις συζύγους τους.

    [02] Δ. Δασκαλόπουλος: Η επιμονή στις συνταγές λιτότητας είναι αδιέξοδη

    Την ευρωπαϊκή διάσταση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος και την ανάγκη για στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής από τη λιτότητα στην ανάπτυξη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε παρέμβασή του ενώπιον των 40 ξένων δημοσιογράφων που φιλοξενούνται στην Αθήνα και ενημερώνονται για την κατάσταση στη χώρα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

    "Πιστεύω ότι τούτη τη φορά η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της αφού πάρθηκαν με ευρεία πολιτική συναίνεση. Το ελληνικό πρόβλημα όμως είναι και ευρωπαϊκό. Η επιμονή στις συνταγές λιτότητας είναι αδιέξοδη πολιτική για την Ευρώπη και σκληρή για τους λαούς της. Για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης πρέπει να στοχεύσουμε σε πολιτικές για την ανάπτυξη που θα δώσουν νέα δυναμική στην ευρωπαϊκή ενότητα και το ευρωπαϊκό όραμα και ελπίδα στους πολίτες της", δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος, λίγο πριν από την ομιλία του στους εκπροσώπους των ξένων μέσων ενημέρωσης.

    [03] Ματαιώθηκαν για τρίτη φορά οι εκλογές στο ΑΠΘ

    Ματαιώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της παρεμπόδισή της από φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από την Νομική, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

    Είναι η τρίτη φορά που ακυρώνεται η εκλογική διαδικασία, καθώς και οι δύο προηγούμενες ψηφοφορίες (στις 15 και 17 Φεβρουαρίου) είχαν κηρυχθεί «βιαίως διακοπείσες» από την Οργανωτική Επιτροπή Εκλογών.

    Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ και το Σωματείο διοικητικών υπαλλήλων με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της εκλογικής διαδικασίας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της απόφασης της Οργανωτικής Επιτροπής να προχωρήσει σε επανακαθορισμό ημερομηνίας εκλογών. Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ αιτήθηκε με έγγραφό του, που απέστειλε στις πρυτανικές αρχές και προωθήθηκε στο υπουργείο, την αναστολή ισχύος της Οργανωτικής Επιτροπής, μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που κατέθεσαν 19 ΑΕΙ για την αντισυνταγματικότητα του νέου νόμου και την ταξινομική ψήφο.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Αναστάσιο Μάνθο, πρόκειται για αίτημα που «δεν έχει ούτε νομική, ούτε λογική ισχύ» εφόσον μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, οι νόμοι εφαρμόζονται κανονικά.

    [04] Απεργούν οι δικηγόροι αύριο και μεθαύριο

    Έπειτα από σχετική απόφαση της τελευταίας Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (3.3.2012), όλοι οι δικηγόροι της χώρας απεργούν αύριο και μεθαύριο, 15 και 16 Μαρτίου 2012.

    Παράλληλα, την Παρασκευή 16/3 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός του Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Το παρασύνταγμα της Τρόικα». Το Σάββατο, 17/3 η Ολομέλεια των προέδρων θα ξανασυνεδριάσει στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση του δικηγορικού σώματος. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Ολομέλεια στις 17/3 είναι τα εξής: 1) Ενημέρωση επί των προβλημάτων του δικηγορικού κλάδου, 2) ανάδειξη των δικηγορικών αιτημάτων απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 3) επανεκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω ενέργειες του δικηγορικού κόσμου.

    [05] Άνοδος 1,35% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

    Θετικά επέδρασε στην αγορά η αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, κατά 6 βαθμίδες, σε B- από Restricted Default (περιορισμένη χρεοκοπία), από τον οίκο Fitch.

    Η αγορά έκλεισε με σημαντικά κέρδη, με μοχλό το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της Coca Cola 3E και του ΟΤΕ, ενώ με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές, παρά την αρχική άνοδο, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Alpha Bank περί ανάκλησης των αποφάσεων για συγχώνευση με τη Eurobank.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 744,77 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,35%.

    Ενδοσυνεδριακά ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο έως και 2,64%, σημειώνοντας ανώτερη τιμή στις 754,27 μονάδες.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 62,061 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 March 2012 - 16:30:29 UTC