Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tο "ύστατο χαίρε" στη Δόμνα Σαμίου
  • [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την Ομοσπονδία Αστυνομικών
  • [03] «Έσβησε» ο πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, Τίμο Κονιέτζκα
  • [04] Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό : "Καιρός για λύσεις"

  • [01] Tο "ύστατο χαίρε" στη Δόμνα Σαμίου

    Απο το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης θα γίνει στις15.00 η κηδεία της Δόμνας Σαμίου της κορυφαίας ερευνήτριας και ερμηνεύτριας του δημοτικού και παραδοσιακού τραγουδιού.

    Παράκληση των οικείων της αντί για στεφάνι, τα χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας και στο Κοσμέτειο Ίδρυμα για τις ανάγκες των απόρων Κωνσταντινοπολιτών.

    Η Δόμνα Σαμίου έφυγε από τη ζωή στις 10 Μαρτίου, σε ηλικία 84 χρονών, ύστερα από σοβαρά προβλήματα υγείας, που την κρατούσαν καθηλωμένη στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

    Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή, από γονείς Μικρασιάτες.

    Σε ηλικία 13 ετών, έχει την πρώτη διδακτική επαφή με τη βυζαντινή και τη δημοτική μουσική, πλάι στον μεγάλο δάσκαλο του είδου, Σίμωνα Καρά, στον «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής» και παράλληλα φοιτά στο νυχτερινό Γυμνάσιο.

    Το 1963 αρχίζει τα ταξίδια της στην επαρχία για επιτόπιες καταγραφές και συγκέντρωση μουσικού υλικού για το προσωπικό της αρχείο με δική της τεχνική υποδομή.

    Το έργο της ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα καθώς δίσκοι της κυκλοφόρησαν στη Γαλλία και τη Σουηδία. Επί περίπου 40 χρόνια πραγματοποιεί σειρά συναυλιών από την Αυστραλία μέχρι τη Νότια Αμερική που όχι μόνο συγκινούν τους Έλληνες της Διασποράς, αλλά και τους ξένους ακροατές.

    Στην Ελλάδα οι εμφανίσεις της σε συναυλίες κάθε είδους και με κάθε αφορμή είναι αναρίθμητες καθώς και οι τιμητικές προσκλήσεις και τα αφιερώματα.

    Είχε τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για την προσφορά και το έργο της.

    [02] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά με την Ομοσπονδία Αστυνομικών

    Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε, στο γραφείο του στην Λεωφόρο Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και ζήτησε από τους αστυνομικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών. Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, δεσμεύτηκε πως μετά τις εκλογές, και ως πρωθυπουργός, θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό τους.

    Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων παρουσίασαν στον κ. Σαμαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως οι περικοπές των εισοδημάτων αλλά και των δαπανών για υπηρεσιακές ανάγκες.

    Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Χρήστος Φωτόπουλος παραδέχτηκε πως, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας, τόνισε όμως πως η αστυνομία δεν μπορεί πλέον ν' ανταποκριθεί όπως πρέπει, στους χρόνους που πρέπει, στις κλήσεις των πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις στο αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει τόνωση του ηθικού των αστυνομικών δυνάμεων.

    [03] «Έσβησε» ο πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα, Τίμο Κονιέτζκα

    Ο Τίμο Κονιέτζκα, που υπήρξε ο πρώτος που χρίστηκε σκόρερ στη Μπουντεσλίγκα, «έσβησε» χθές, σε ηλικία 73 ετών.

    «Ο Τίμο αποφάσισε να πεθάνει και με τη βοήθεια των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή, μη μπορώντας να συνεχίσει άλλο την άνιση μάχη με τον καρκίνο», δήλωσε λακωνικά η σύζυγος του εκλιπόντος, ο οποίος στις 24 Αυγούστου 1963 σκόραρε στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης Ντόρμουντ-Βέρντερ Βρέμης. Ο Κονιέτζκα αγωνιζόταν στους γηπεδούχους και αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας από την καθιέρωση της Μπουντεσλίγκα.

    Τα τελευταία 40 χρόνια, ο Κονιέτζκα είχε εγκατασταθεί στην Ελβετία, όπου εργάσθηκε ως προπονητής, κατακτώντας τέσσερις φορές το πρωτάθλημα με την Ζυρίχη, ενώ το 1977 έφτασε την ομάδα του, μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου πρωταθλητριών.

    Ως ποδοσφαιριστής, ο Κονιέτζκα κατέκτησε δύο τίτλους στην Γερμανία (με την Ντόρτμουντ το 1963 και με την Μόναχο 1860, το 1966), ενώ φόρεσε εννέα φορές την φανέλα της -τότε- Δυτικής Γερμανίας.

    [04] Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό : "Καιρός για λύσεις"

    «Καιρός για λύσεις» είναι ο τίτλος του 4ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Νερό, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαντη Δευτέραστη Μασσαλία της Γαλλίας.

    Για λύσεις ενός προβλήματος επιτακτικού, καθώς οι σημερινές πρακτικές θέτουν σε κίνδυνο τη διατροφική επάρκεια του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού του πλανήτη.

    Τις διαστάσεις του προβλήματος δίνει η έκθεση World Water Development Report του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες θα χρειαστούν, μέχρι το 2050, 19% περισσότερο νερό, για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες για τροφή, κυρίως σε περιοχές του πλανήτη που ήδη αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας.

    Τουλάχιστον 12 χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία υποφέρουν από «απόλυτη λειψυδρία» και ήδη τα δύο τρίτα της προσφοράς γλυκού ύδατος στη Μέση Ανατολή προέρχεται από χώρες εκτός της περιοχής. Οι αγροτικές δραστηριότητες στις χώρες της περιοχής «ευθύνονται» για άνω του 90% της χρήσης νερού- παγκοσμίως, απορροφούν περίπου το 70% του νερού, που χρησιμοποιείται. Οι χώρες αυτές εισάγουν ήδη τις μισές ποσότητες σιτηρών, που καταναλώνουν οι κάτοικοί τους και η αλλαγή του κλίματος μπορεί να μειώσει κατά ένα τέταρτο την αγροτική παραγωγικότητα εκεί, μέχρι το 2080.

    «Σιωπηρή επανάσταση» χαρακτηρίζει η έκθεση ένα φαινόμενο, το οποίο έχει συντελεσθεί κάτω από το έδαφος, καθώς η ποσότητα των υδάτων που αντλείται από τις υπόγειες υδατικές δεξαμενές έχει τριπλασιαστεί στο διάστημα των τελευταίων 50 χρόνων, αφαιρώντας ένα σημαντικό εργαλείο προστασίας κατά της ξηρασίας.

    Επιπλέον, τη στιγμή που αυξάνει η ζήτηση, η προσφορά νερού σε πολλές περιοχές του πλανήτη πιθανόν θα περιοριστεί, καθώς αλλάζει η κατανομή των βροχοπτώσεων, οι περίοδοι ξηρασίας γίνονται πιο μεγάλες, οι παγετώνες λειώνουν και η ροή των ποταμών μεταβάλλεται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 March 2012 - 12:30:31 UTC