Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: Θα τα καταφέρουμε
  • [02] Νίκη από τον πρώτο γύρο για τον Πούτιν, σύμφωνα με τα exit polls
  • [03] Μπαγίς: Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το Κυπριακό
  • [04] Τέλος ακινήτων: Επιπλέον δόσεις για τους ασθενέστερους

  • [01] Κ. Παπούλιας: Θα τα καταφέρουμε

    O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, παρακάθισαν στο γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τη σημερινή εορτή της Ορθοδοξίας, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις σχέσεις Πολιτείας Εκκλησίας, τονίζοντας ότι αυτές είναι δημιουργικές αν και οι ρόλοι μας -όπως είπε- είναι διακριτοί. Η επιδίωξη είναι κοινή: Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας, η προστασία όσων υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης.

    Το κοινωνικό έργο της αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας, έχει ιδιαίτερη σημασία σε μία εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Έχει μεγάλη σημασία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η δοκιμασία. Να περάσουμε απέναντι χωρίς να μείνει κανένας πίσω.

    Ο Πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τα καταφέρουμε. Η πατρίδα μας, όπως είπε, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό κίνδυνο πληρώνοντας βαρύ τίμημα για λάθη δεκαετιών δικά μας και των εταίρων μας στην ευρωζώνη.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στην ομιλία του στο γεύμα επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι η " εικονομαχία" σήμερα γκρέμισε την πιο ιερή εικόνα του Θεού που είναι του ανθρώπου. Πολλές τέτοιες εικόνες βλέπουμε γκρεμισμένες και ζητούν αναστήλωση σήμερα. Πρέπει να αγωνιστούμε για να εορτάσουμε την αναστήλωση άλλου είδους, της πεσμένης εικόνας του ανθρώπου. Χρειάζεται να συζητήσουμε με ειλικρίνεια για να αποφασίσουμε ότι αυτή η μοίρα της καταστροφής δεν μας ανήκει. Μια τέτοια όμως απόφαση δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται δουλειά, γιατί χρειάζεται να σηκώσουμε στην πλάτη μας την ευθύνη. Δημοκρατία χωρίς ευθύνη δεν νοείται όπως και δίχως πατριωτισμό.

    [02] Νίκη από τον πρώτο γύρο για τον Πούτιν, σύμφωνα με τα exit polls

    Ξεπερνά το ψυχολογικό όριο του 60% ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των σημερινών προεδρικών εκλογών.

    Περισσότεροι από 110.000 οπαδοί του Πούτιν συγκεντρώθηκαν το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στο Κρεμλίνο, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

    Με καταμετρημένο πάνω από το 30% των ψηφοδελτίων, υπέρ του Πούτιν ψήφισε το 63,42%, με τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ να τον ακολουθεί με 17,25%.

    Την τρίτη θέση κερδίζει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ με 7,29% και τέταρτος έρχεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφκσι με το 7,19%. Τελευταίος ο πρόεδρος της "Δίκαιης Ρωσίας" Σεργκέι Μιρόνοφ με 3,71%.

    Νωρίτερα οι δημοσκοπήσεις εξόδου από τα εκλογικά τμήματα (exit polls) των εταιρειών VCIOM και FOM έδιναν στον Πούτιν 58,3 - 59,3%, τον Ζιουγκάνοφ 17,7 - 18,2%, τον Πρόχοροφ με 9,2 - 9,6%, τον Ζιρινόφσκι με 7,4% και τον Μιρόνοφ με 4,3%.

    Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ζιουγκάνοφ είπε ότι δεν θα συγχαρεί τον Πούτιν, που επανεκλέγεται για μια νέα εξαετή θητεία, χαρακτηρίζοντας άδικες και μη έντιμες τις εκλογές, γιατί η κρατική μηχανή χρησιμοποιήθηκε υπέρ της επανεκλογής του.

    Η έκπληξη των εκλογών, ο Πρόχοροφ, αναφέρθηκε επίσης σε παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας και χαρακτήρισε επίσης ανέντιμες τις εκλογές.

    [03] Μπαγίς: Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το Κυπριακό

    Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι για το Κυπριακό, ακόμη και η πιθανότητα η Τουρκία να προσαρτήσει τη Βόρεια Κύπρο, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris».

    Ο κ. Μπαγίς αναφέρει στη συνέντευξή του ότι η Τουρκία θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία θα καταλήξουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

    «Επανένωση έπειτα από συμφωνία των (δύο) ηγετών, δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών έπειτα από συμφωνία των δύο ηγετών, αν δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για επανένωση ή προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου στην Τουρκία», επισήμανε ο Ε. Μπαγίς σε συνέντευξή του από το Λονδίνο.

    "Αυτές είναι οι επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι", σημείωσε.

    [04] Τέλος ακινήτων: Επιπλέον δόσεις για τους ασθενέστερους

    Στη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακινήτων.

    Εκγύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις εφορίες, προβλέπει ότι ο έφορος θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθούν οι δόσεις ή να μειωθεί το τέλος ακινήτων για τους φορολογούμενους που εμφανίζουν οικονομικη αδυναμία καταβολής του τέλους.

    Στην εγκύκλιο τονίζεται χαρακτηριστικά οτι εφόσον συντρέχουν οι προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος «ο προιστάμενος της ΔΟΥ, μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 March 2012 - 19:30:26 UTC