Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ισχυρή υποστήριξη IIF στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας
  • [02] Χρ. Πανόπουλος: Και του χρόνου προπονητής της Ξάνθης ο Ουζουνίδης
  • [03] Βραβεύτηκαν από την Μαθηματική Εταιρεία οι "μικροί Αϊνστάιν"
  • [04] Der Spiegel: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. έως το 2015

  • [01] Ισχυρή υποστήριξη IIF στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

    Την "ισχυρή" υποστήριξή του στο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης εξέφρασε σήμερα το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο εκπροσώπησε τους ιδιώτες πιστωτές στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για το ελληνικό χρέος.

    Το διοικητικό συμβούλιο του IIF, το οποίο συνεδρίασε χθες στη Ζυρίχη "υποστηρίζει σθεναρά τις πρόσφατες συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα, τις αρχές της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, συμπεριλαμβνομένης της συμφωνίας για τους όρους της εθελοντικής ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους ιδιώτες επενδυτές".

    Η συμφωνία που επετεύχθη στις 21 Φεβρουαρίου προβλέπει κυρίως τη διαγραφή περίπου 107 εκ των 200 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες πιστωτές, ένα ποσό πρωτοφανές σε αναδιάρθρωση κρατικού χρέους ή χρεοκοπία.

    Υπενθυμίζοντας ότι "η απόφαση συμμετοχής στην ανταλλαγή ανήκει αποκλειστικά στους ιδιώτες επενδυτές", η ομοσπονδία των μεγάλων τραπεζών τονίζει ότι "πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής θα συμβάλει σημαντικά στη διευκόλυνση της επίσημης χρηματοδότησης της Ελλάδας και ότι θα βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα θέσουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας της".

    "Αυτά είναι σημαντικά βήματα προόδου για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους, την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους της ευρωζώνης και την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας", τονίζει το IIF στην ανακοίνωσή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Der Spiegel: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. έως το 2015

    [02] Χρ. Πανόπουλος: Και του χρόνου προπονητής της Ξάνθης ο Ουζουνίδης

    Απόλυτη στήριξη στον Μαρίνο Ουζουνίδη, δήλωσε ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος. Παρά την εντός έδρας ήττα που γνώρισε η ομάδα της ακριτικής πόλης από τον Παναιτωλικό με 1-0, ο κ Πανόπουλος, ξεκαθάρισε ότι ο έμπειρος προπονητής θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης.

    «Για την επόμενη περίοδο, όπου κι αν παίζει η ομάδα μας προπονητής θα είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Θέλω να ζητήσω συγνώμη στους φιλάθλους της ομάδας μας για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πανόπουλος.

    [03] Βραβεύτηκαν από την Μαθηματική Εταιρεία οι "μικροί Αϊνστάιν"

    Είναι μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου κι όμως θεωρούνται "μαθηματικές ιδιοφυίες". Είναι τα παιδιά-θαύματα στα μαθηματικά. Πήραν μέρος στο διαγωνισμό που οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και σήμερα το μεσημέρι βραβεύτηκαν σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργάνωσε την 29η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στην οποία έλαβαν μέρος 450 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου απ' όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές αυτοί επιλέχθηκαν μετά από δύο διαδοχικούς Πανελληνίους Διαγωνισμούς, τον «ΘΑΛΗ» (19 Νοεμβρίου 2011, συμμετείχαν πάνω από 12.000 μαθητές) και τον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» (21 Ιανουαρίου 2012, διαγωνίσθηκαν 3.000 μαθητές οι οποίοι επιλέχθηκαν από το διαγωνισμό της πρώτης φάσης).

    Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, «οι διαγωνισμοί αυτοί έχουν γίνει πλέον θεσμός. Η συμμετοχή σ? αυτούς κατά χιλιάδες των μαθητών μας αποδεικνύουν το υψηλό τους ενδιαφέρον για την επιστήμη των Μαθηματικών. Συγχρόνως αποτελεί μια άμεση απόδειξη του επιπέδου και του ήθους της νεολαίας μας.

    [04] Der Spiegel: Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. έως το 2015

    Η Ελλάδα ίσως χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διεθνούς βοήθειας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015, γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

    Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η τρόικα, η οποία εκπροσωπεί τους δανειστές της Ελλάδας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) είχε γράψει στην πρώτη εκδοχή της τελευταίας έκθεσής της ότι δεν είναι καθόλου βέβαιη ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές για να δανειστεί το 2015.

    Οι ανάγκες της για εξωτερικό δανεισμό κατά την περίοδο 2015-2020 θα μπορούσαν να φθάσουν ως και 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Όμως, το Der Spiegel τονίζει ότι η παράγραφος αυτή αφαιρέθηκε ύστερα από αίτημα της γερμανικής κυβέρνησης.

    Το γερμανικό περιοδικό υπογραμμίζει εξάλλου ότι η ΕΚΤ περιμένει ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης (CAC) που θα επιτρέψει στην Αθήνα να αναγκάσει τους δύσκολους ιδιώτες πιστωτές να συμμετάσχουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 March 2012 - 15:30:26 UTC