Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το Eurogroup
  • [02] Ψηφίστηκε ο νόμος για επικουρικά Ταμεία - φάρμακα
  • [03] Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ η Αθήνα
  • [04] "Πράσινα" επαγγέλματα στην ΕΕ
  • [05] Ο μαγικός κόσμος των αδελφών Γκριμ
  • [06] "Όχι" στον αποτεφρωτήρα στο Μαρκόπουλο
  • [07] Δισκοπλαστική με ενέσιμο gel
  • [08] Αποχαιρετιστήρια έκθεση Εθνικής Πινακοθήκης
  • [09] Σκότωσαν 54χρονο σε περίπτερο, στο Περιστέρι, για να τον ληστέψουν
  • [10] H ISDA αποφασίζει για το αν η αναδιάρθρωση συνεπάγεται πληρωμή των CDS
  • [11] Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος
  • [12] Τουλάχιστον 10 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις μεσοδυτικές πολιτείες των HΠΑ
  • [13] Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκαν Εφραίμ, Αρσένιος και Ψάλτη

  • [01] Συνεδριάζει το Eurogroup

    Το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο και η τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ΕΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει σήμερα και θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ.(ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες.

    Νωρίτερα, θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, παρουσία του Έλληνα υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, με στόχο την καταρχήν επικύρωση του νέου προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης, ύψους 130 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

    Στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup, στις 12 Μαρτίου, θα υιοθετηθεί η τελική απόφαση για την επικύρωση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

    Στο σημερινό Eurogroup, όπως είπε o Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, η Ελλάδα θα δώσει στο Συμβούλιο μια καταρχήν εικόνα για την πορεία του PSI, καθώς και για το βαθμό εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ενεργειών που έχουν ορισθεί ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

    [02] Ψηφίστηκε ο νόμος για επικουρικά Ταμεία - φάρμακα

    Εγκρίθηκε με 213 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 12 παρών, ο εφαρμοστικός νόμος που αφορά ενοποίηση επικουρικών ταμείων, απελευθέρωση ωραρίου των φαρμακείων και κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων, αρμοδιότητας υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

    Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ το ΚΚΕ δήλωσε όχι σε όλα, όπως και ο ΛA.Ο.Σ. πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου ψήφισαν «παρόντες» μόνο για το άρθρο 89.

    Οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους στο 15% και την απελευθέρωση του ωραρίου, απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.

    [03] Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ η Αθήνα

    Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ θαπαραμείνει σήμεραη Αθήνα, καθώς οι ηλεκτροδηγοί των μέσων σταθερής τροχιάς, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας, τόσο στην εφαρμογή των νέων μέτρων λιτότητας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, όσο και στην αδιαφορία της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ να εφαρμόσει τα χρονοδιαγράμματα και τους κανονισμούς λειτουργίας των Μέσων.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι συνεχίζεται η αδυναμία είσπραξης εσόδων, καθώς πάνω από τα μισά εκδοτήρια εισιτηρίων είναι κλειστά, με αποτέλεσμα η εισιτηριοδιαφυγή να έχει φθάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά, αφού και η δυνατότητα ελέγχου των επιβατών είναι ελλιπέστατη, λόγω έλλειψης προσωπικού που έχει αποχωρήσει είτε με τις μετατάξεις, είτε με τις συνταξιοδοτήσεις.

    [04] "Πράσινα" επαγγέλματα στην ΕΕ

    Μια φορά και έναν καιρό στην Ευρώπη, μόνο οι... κηπουροί ήταν απαραίτητο να έχουν «πράσινες» δεξιότητες. Σήμερα, οι κοινοτικοί στόχοι για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών έχουν αλλάξει ριζικά το τοπίο και ολοένα περισσότεροι τομείς, από τις τεχνολογίες πληροφορικής μέχρι τις μεταφορές, απαιτούν «πράσινα» επαγγελματικά προσόντα. Μέσα σε μόλις λίγα χρόνια, μεταξύ 2005 και 2009, μόνο ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπολογίζεται ότι δημιούργησε πάνω από 220.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα δε, με την Πασκαλίν Ντεσί (Pascaline Descy), επικεφαλής Έρευνας και Ανάλυσης Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, «αν η ΕΕ προσεγγίσει τους στόχους για την αειφόρο ανάπτυξης, που περιγράφονται στη στρατηγική ??Ευρώπη 2020??, η προοπτική για την απασχόληση στην Ευρώπη είναι η δημιουργία περισσότερων από 1 εκατ. θέσεων εργασίας».

    Αν και οι «πράσινες» δεξιότητες τείνουν να εξελιχθούν σε προαπαιτούμενο για σχεδόν κάθε μορφής εργασίας, ωστόσο έκθεση του cedefop, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την άνοιξη του 2012, κατέγραψε μια σειρά από προβλήματα και αδυναμίες, που αφορούν τόσο τις κυβερνήσεις και τους εργοδότες, όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

    [05] Ο μαγικός κόσμος των αδελφών Γκριμ

    Διακόσια χρόνια μετά τη δημοσίευση του πρώτου τόμου με τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ ("Παιδικά και οικογενειακά παραμύθια", 1812) ο κόσμος που βγαίνει από τις σελίδες τους (ας θυμηθούμε την "Κοκκινοσκουφίτσα", την "Ωραία Κοιμωμένη" και τη Σταχτοπούτα", αλλά και την "Πεντάμορφη και το Τέρας", τους "Χάνσελ και Γκρέτελ" ή τη "Χιονάτη και τους επτά νάνους") δεν έχει πάψει να φωλιάζει στην καρδιά νεαρών και ενηλίκων αναγνωστών σε ολόκληρη την υφήλιο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και στοιχειώνοντας (άλλοτε παρηγορητικά κι άλλοτε με έναν αφανή τρόμο) τα όνειρά τους.

    Γεννημένοι στο Χάναου της Γερμανίας, ο Γιάκομπ (1785-1859) και ο Βίλχελμ (1786-1863) Γκριμ σπούδασαν νομικά στο πανεπιστήμιο του Μάρμπουργκ και εργάστηκαν ως βιβλιοθηκάριοι πρώτα στο Κάσελ, κατόπιν στο Γκέτινγκεν, όπου ανέλαβαν και διδακτικό έργο, και τέλος στην Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου (από το Γκέτινγκεν απολύθηκαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση του φιλελεύθερου συντάγματος του Ανόβερου από τον Ερνέστο Αύγουστο τον Α').

    [06] "Όχι" στον αποτεφρωτήρα στο Μαρκόπουλο

    Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στο Μαρκόπουλο μετά τη δυναμική αντίδραση πιστών και περιβαλλοντολόγων, που είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική υπαναχώρηση των δημοτικών συμβούλων, από την πρόσφατη ομόφωνη έγκριση τους (28/11/2011).

    Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο χθεσινοβραδινό ειδικό μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε λεπτομερώς το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας, του ΚΑΝ, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις. Η καταψήφισή του από δεκαεννέα δημοτικούς συμβούλους (έντεκα της συμπολίτευσης) τελικά ακύρωσε την εκτέλεση του έργου, εφόσον δεν ετέθη θέμα παραταξιακής πειθαρχίας.

    [07] Δισκοπλαστική με ενέσιμο gel

    Κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας η μέθοδος της δισκοπλαστικής με ενέσιμο gel, αντί για την κλασική χειρουργική αντιμετώπιση σε περιπτώσεις δισκοπάθειας στη σπονδυλική στήλη και στον αυχένα. Τα πρώτα 100 περιστατικά οσφυαλγίας και αυχεναλγίας, όπου εφαρμόστηκε η μέθοδος της δισκοπλαστικής, κατέδειξαν ποσοστό ίασης που προσεγγίζει το 95%, ποσοστό συγκρίσιμο ακόμη και από εκείνα της διεθνούς εμπειρίας (82%-91%).

    Είναι ενδεικτικό ότι ένας στους δύο ενήλικες, σε κάποια φάση της ζωής τους, θα ταλαιπωρηθούν από πόνους στη μέση (οσφυαλγία) με μεγάλη πιθανότητα αντανάκλασης των πόνων στα κάτω άκρα (ισχιαλγία). Επιπλέον, σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες ταλαιπωρούνται μόνιμα ή περιστασιακά, από οδυνηρούς πόνους στον αυχένα, με αντανάκλαση στους ώμους και την ωμοπλάτη, καθώς και έντονο μούδιασμα στα χέρια, συχνά με συνοδεία βασανιστικών πονοκεφάλων.

    Το ενδοδισκικό gel, εγχύεται μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή της βλάβης και η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η συγκεκριμένη μέθοδος θεραπείας της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου γίνεται με έγχυση εμφυτεύσιμου gel, υπό ακτινοσκοπική καθοδήγηση και με τοπική αναισθησία με λεπτή βελόνα μέσα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, στην περιοχή που βρίσκεται ο κατεστραμμένος πηκτοειδής πυρήνας. Είναι μια μη χειρουργική λύση, αναίμακτη και ανώδυνη. Ο ασθενής μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο 2 ώρες μετά την έγχυση του gel, ενώ η αποκατάσταση του μεσοσπονδύλιου δίσκου επιτυγχάνεται σε χρόνο από μισή ώρα έως 5 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

    [08] Αποχαιρετιστήρια έκθεση Εθνικής Πινακοθήκης

    Την αποχαιρετιστήρια έκθεσή της εγκαινιάζεισήμερα η Εθνική Πινακοθήκη, με 270 έργα «Από τις συλλογές του Ιδρύματος Λεβέντη».

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η Εθνική Πινακοθήκη θα μετακομίσει στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στο άλσος Στρατού, στου Γουδή, προκειμένου να ξεκινήσουν το φθινόπωρο οι εργασίες επέκτασης και ανάπλασης του κτιρίου της Βασ. Σοφίας.

    Οι συλλογές του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο σύνολό τους, όπως είναι διαρθρωμένες σε τρεις ενότητες: στη δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική 17ου- 20ου, την ελληνική 19ου- 20ου και την κυπριακή ζωγραφική, με έργα αντιπροσωπευτικά των Κυπρίων ζωγράφων της πρώτης και δεύτερης γενιάς.

    Και οι τρεις ενότητες έχουν ως βασικό πυρήνα τα έργα που απέκτησε ο Κύπριος επιχειρηματίας Αναστάσιος Γ. Λεβέντης. Οι συλλογές σταδιακά εμπλουτίστηκαν και αναμένουν το αθηναϊκό κοινό να περιηγηθεί στην έκθεση.

    [09] Σκότωσαν 54χρονο σε περίπτερο, στο Περιστέρι, για να τον ληστέψουν

    Με μια σφαίρα στο κεφάλι αγνωστοι σκότωσαν, τα ξημερώματα, 54χρονο ενοικιαστή περιπτέρου, πατέρα δύο μικρών παιδιων, για να τον ληστέψουν, στη λεωφόρο Αθηνών 368 στο Περιστέρι.

    Ο άτυχος 54χρονος είχε νοικιάσει το περίπτερο μαζί με τη σύζυγο του και αυτός δόυλευε πάντα στη νυχτερινή βάρδια.

    Για λόγους ασφαλείας κλείδωνε το περίπτερο και είχε και συναγερμό, αλλά αυτά δεν τον έσωσαν. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες τον απείλησαν με πιστόλι για να τους δώσει τις εισπράξεις, αλλά αυτός πιθανότατα αντέδρασε και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Στη συνέχεια πήραν μικρό χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

    [10] H ISDA αποφασίζει για το αν η αναδιάρθρωση συνεπάγεται πληρωμή των CDS

    Μια μυστικοπαθής ομάδα στην οποία μετέχουν 15 μεγάλες τράπεζες, επενδυτικά ταμεία και κερδοσκοπικά ταμεία, συναντάται σήμερα για να αποφανθεί εάν η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας συνεπάγεται και την αποζημίωση όσων διακρατούν ασφάλιστρα κινδύνου (γνωστά ως Credit Default Swaps ή CDS), όπως ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal χθες.

    Για την καταβολή των ασφαλίστρων ενδέχεται να χρειαστούν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας επίκειται, υποστηρίζει η εφημερίδα.

    Οι συνέπειες που θα έχει αυτή η απόφαση θα επηρεάσει πέραν όσων διακρατούν ελληνικό χρέος τους κατόχους και όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς και όλους όσοι διακρατούν ασφάλιστρα κινδύνου για κρατικά ομόλογα σε παγκόσμιο επίπεδο--συνολικού ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων.

    Ορισμένοι επενδυτές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η διαδικασία αυτή γίνεται υπό συνθήκες μυστικότητας και κάνουν λόγο περί σύγκρουσης συμφερόντων, ανέφερε το δημοσίευμα της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας.

    [11] Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη κοντά στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος

    Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 01/03/2012 09:20 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Τουρκία:Εκρηξη κοντά στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος

    Εκρηξη σημειώθηκε κοντά στην έδρα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk

    [12] Τουλάχιστον 10 νεκροί από ανεμοστρόβιλους στις μεσοδυτικές πολιτείες των HΠΑ

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν νωρίς το πρωί χθες [τοπική ώρα] πολλαπλοί καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκαν επίσης μεγάλες υλικές ζημιές σε Ιλινόι και Μιζούρι.

    Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν άκουσαν τις σειρήνες που ήχησαν προειδοποιητικά για τους επερχόμενους ανεμοστρόβιλους κατά τις 04:30, αφού κοιμούνταν, είπε ο Έρικ Γκρεγκ, δήμαρχος της πόλης Χάρισμπεργκ, στην πολιτεία Ιλινόι, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Μόνο στο Χάρισμπεργκ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

    Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην δική του πολιτεία. Πάνω από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε Ιλινόι και Μιζούρι. Ο Νίξον κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Το σύστημα συνέχισε να κινείται νοτιοανατολικά και ανατολικά, προς το Κεντάκι του Τενεσί, τη βόρεια Λουιζιάνα, το νότιο Οχάιο και την Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με ειδικούς του AccuWeather.com.

    Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, από την Τρίτη καταγράφηκαν 18 ανεμοστρόβιλοι στις πολιτείες Νεμπράσκα, Κάνσας, Μιζούρι, Ιλινόι και Κεντάκι.

    [13] Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών καταδικάστηκαν Εφραίμ, Αρσένιος και Ψάλτη

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 29/02/2012 23:38 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Κομοτηνή: Καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η πρόεδρος πρωτοδικών Μαρία Ψάλτη

    Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Θράκης, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η πρόεδρος πρωτοδικών Μαρία Ψάλτη, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την γνωστή υπόθεση της καθυστέρησης δημοσίευσης δικαστικής απόφασης που αφορούσε τις >>ιερές<< ανταλλαγές της λίμνης Βιστωνίδας.

    Η δικαστής Μαρία Ψάλτη κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και οι δύο μοναχοί για ηθική αυτουργία στην ίδια πράξη. Αντιθέτως, το δικαστήριο τούς αθώωσε για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

    Η υπόθεση εκδικάστηκε για δεύτερη φορά από το Πενταμελές Εφετείο της Θράκης, μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της προηγούμενης απόφασης του Εφετείου -με την οποία οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή- θεωρώντας ότι το σκεπτικό της ήταν αναιτιολόγητο.

    Έτσι, η διαδικασία επαναλήφθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου της Θράκης, με τους δύο κατηγορούμενους, Εφραίμ (κρατείται στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού) και Αρσένιο, να εκπροσωπούνται από πληρεξούσιους δικηγόρους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι οι εντολείς τους δεν είχαν σχέση με τη δικαστή, ενώ επικαλέστηκαν προγενέστερη απόφαση, του 2002, με την οποία το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει την κυριότητα των εκτάσεων της Βιστωνίδας στη Μονή.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος πρωτοδικών Μαρία Ψάλτη, παρέστη στη δίκη, και απολογούμενη στο δικαστήριο είπε σχετικά με την κατηγορία της διαρροής δικαστικής συνεδρίασης ότι δεν είχε καμία εμπλοκή η ίδια, επειδή δεν γνώριζε κανέναν από την περιοχή, σε αντίθεση με τους άλλους δύο συναδέλφους της.

    Να σημειωθεί ότι η Μονή Βατοπεδίου είχε προσφύγει στο τριμελές πρωτοδικείο Ξάνθης σε βάρος του Δημοσίου διεκδικώντας τις εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το Φεβρουάριο του 2004 οι δύο δικαστές της σύνθεσης του δικαστηρίου είχαν εκδώσει απόφαση υπέρ του Δημοσίου, αναγνωρίζοντας την κυριότητα 2.700 στρεμμάτων στο μοναστήρι και 25.000 στρεμμάτων στο Δημόσιο. Τότε, κατά το κατηγορητήριο, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Ψάλτη αρνούταν να τη δημοσιεύσει, επειδή είχε ταχθεί υπέρ του μοναστηριού, και μειοψηφούσε σε σχέση με τους άλλους δύο συναδέλφους της. Συνέπεια της καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης των πολιτικών δικαστηρίων ήταν τον Αύγουστο του 2004, ελλείψει του αποτελέσματος της δικαστικής διαμάχης, το Δημόσιο να συμβιβαστεί με το μοναστήρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 March 2012 - 7:30:29 UTC