Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον Ζ. Μπαρόζο θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Λ. Παπαδήμος
  • [02] Παραίτηση Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη
  • [03] Η ΕΕ ενισχύει τις κυρώσεις κατά της Συρίας
  • [04] Συνεδριάζουν για το δεύτερο πακέτο στήριξης
  • [05] Πολύ σκληροί για να πεθάνουν...
  • [06] Moody's: Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών στην Ελλάδα παραμένει υψηλός

  • [01] Με τον Ζ. Μπαρόζο θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Λ. Παπαδήμος

    Τη συνάντηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, χθες οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία για το αντικείμενο της συνάντησής τους, το οποίο θα αφορά την εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου προγράμματος, την ταχεία απορρόφηση των πόρων της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και το έργο της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

    Όπως σημείωσε η Πία Αρεκίλντε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά την απόφαση του Eurogroup την περασμένη εβδομάδα για το δεύτερο πρόγραμμα, στο οποίο υπογραμμίζεται η σημασία ενίσχυσης της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τόνωσης της απασχόλησης των νέων. Προς το σκοπό αυτό, πρόσθεσε η Πία Αρεκίλντε, βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να εξετάσουν με τις ελληνικές αρχές τρόπους σχετικά με την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

    [02] Παραίτηση Χρήστου Παπουτσή από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

    Την παραίτησή του από τη θέση του Προστασίας του Πολίτη, υπέβαλε ο κ. Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του εξέδωσε το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, ο κ.Παπουτσής υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της Κυβέρνησης προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Η ΕΕ ενισχύει τις κυρώσεις κατά της Συρίας

    Οι χώρες της ΕΕ υιοθέτησαν σήμερα νέα σειρά κυρώσεων κατά της Συρίας λόγω της συνέχισης των επιχειρήσεων καταστολής της Δαμασκού. Στόχος των κυρώσεων είναι κυρίως η Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, ώστε να περιοριστούν οι τρόποι χρηματοδότησης του καθεστώτος.

    "Τα περιοριστικά μέτρα εγκρίθηκαν στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες", ανακοίνωσε η ΕΕ.

    Τα μέτρα περιλαμβάνουν κυρίως το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας στην Ευρώπη και την απαγόρευση εμπορικών συναλλαγών πολύτιμων μετάλλων όπως ο χρυσός.

    Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ περιλαμβάνουν επίσης ένα εμπάργκο στις εμπορευματικές πτήσεις από τη Συρία που δεν θα μπορούν πλέον να προσγειώνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

    Επίσης, αρκετοί ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών κυρίως της Γαλλίας και της Βρετανίας καταδίκασαν το δημοψήφισμα που οργανώθηκε στη Συρία για το νέο Σύνταγμα της χώρας, εκτιμώντας ότι δεν έχει καμιά αξιοπιστία καθώς παράλληλα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η βία στη χώρα αυτή.

    [04] Συνεδριάζουν για το δεύτερο πακέτο στήριξης

    Στις 4:00 (ώρα Ελλάδος), με εικοσάλεπτη ομιλία της Καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ, αρχίζει η συνεδρίαση για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.

    Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των βουλευτών επί 90' και η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα πάντως και με τις τελευταίες πληροφορίες, το κυβερνητικό σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί με ευρεία πλειοψηφία, αν και αναμένονται "διαρροές" από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

    [05] Πολύ σκληροί για να πεθάνουν...

    Οι άνδρες αποδεικνύονται πολύ σκληροί για να πεθάνουν, καθώς σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που αναιρεί προηγούμενες, το ανδρικό χρωμόσωμα Υ δεν εξαφανίζεται σιγά- σιγά. Προηγούμενες έρευνες έδειχναν ότι το εν λόγω χρωμόσωμα, που μόνο οι άνδρες διαθέτουν στο γενετικό υλικό τους, φθείρεται γενετικά με το πέρασμα του χρόνου συνεχώς και μάλιστα τόσο γρήγορα, που θα έχει εξαφανιστεί σε πέντε εκατομμύρια χρόνια. Όμως η νέα γενετική μελέτη παρουσιάζει νέα στοιχεία, που θέτουν σε αμφισβήτηση την προηγούμενη ανησυχητική θεωρία και... διασώζουν το μέλλον των ανδρών, ως φύλου.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζένιφερ Χιουζ και τον Ντέιβιντ Πέιτζ του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών Whitehead της Μασαχουσέτης μελέτησαν τη διαχρονική εξέλιξη του χρωμοσώματος Υ μιας μαϊμούς (ρέζους μακάκου), που διαχωρίστηκε γενετικά από τον άνθρωπο πριν από περίπου 25 εκατ. χρόνια, και τη συνέκριναν με την εξέλιξη του αντίστοιχου χρωμοσώματος του ανθρώπου και του χιμπατζή. Οι επιστήμονες, από τις συγκριτικές μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο χρωμόσωμα Υ δεν έχει χάσει καθόλου γονίδια κατά τα τελευταία έξι εκατομμύρια χρόνια και έχει χάσει ένα μόλις γονίδιο εδώ και 25 εκατ. χρόνια.

    «Το Υ δεν πάει πουθενά και η απώλεια γονιδίων έχει πιθανότατα σταματήσει», δήλωσε η Τζένιφερ Χιούζ και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ξανασυμβεί κάποτε, αλλά τα γονίδια που έχουν μείνει στο Υ, βρίσκονται εδώ για να μείνουν. Προφανώς εξυπηρετούν κάποια ζωτική λειτουργία για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμη, όμως τα γονίδια (του Υ) διατηρούνται μια χαρά χάρη στη φυσική επιλογή».

    [06] Moody's: Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών στην Ελλάδα παραμένει υψηλός

    Ο κίνδυνος μιας στάσης πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας παραμένει υψηλός, ακόμη και μετά τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους που επιτεύχθηκε την προηγουμένη εβδομάδα, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's.

    "Η ανακοίνωση της 21ης Φεβρουαρίου για τη στήριξη της Ελλάδας είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αλλά ο κίνδυνος χρεοκοπίας παραμένει αυξημένος, ακόμη και μετά την υλοποίηση της ανταλλαγής (ομολόγων)", υποστήριξε η αναλύτρια Σάρα Κάρλσον, σε εβδομαδιαίο σημείωμά της.

    "Το βάρος του ελληνικού χρέους θα παραμείνει σημαντικό για πολλά χρόνια και η χώρα δεν θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές μετά το τέλος του δευτέρου προγράμματος βοήθειας", υποστήριξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 February 2012 - 13:30:28 UTC