Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα
  • [02] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων
  • [03] Πρωτοδικείο αποφάσισε υπέρ εργαζομένων στην εφεδρεία
  • [04] Η...αποκρυπτογράφηση των ξωτικών
  • [05] Ένας θαρραλέος επιβάτης του "Τιτανικού" θα τιμηθεί μετά θάνατον
  • [06] Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα 11.00 με 17.00
  • [07] Η πρώτη πτήση των ΗΠΑ σε διαστημική τροχιά
  • [08] Με τα εκκαθαριστικά η έκτακτη εισφορά του 2011
  • [09] Α.Τσίπρας: ψήφο εξουσίας θα ζητήσει στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [10] Απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, αποφάσισε η Βουλή
  • [11] Συνομιλίες Ομπάμα - Νετανιάχου στις 5 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο
  • [12] Aφυδατωμένη μικρή φώκια μεταφέρθηκε από τη Σύρο στην Αλόννησο
  • [13] Δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη συμφωνία στο Eurogroup
  • [14] Η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη της Τύνιδας για την Συρία

  • [01] Συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα

    Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έφθασαν σε συμφωνία έπειτα από δωδεκάωρες διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας που περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απομείωση κατά 53,5% του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές..

    Το σχέδιο στήριξης θα επιτρέψει τη διαμόρφωση του ελληνικού δημοσίου χρέους το 2020 στο 120,5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή, δηλαδή σε επίπεδο που βρίσκεται κοντά στο 120% που απαιτούσαν ορισμένοι από τους δανειστές, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    "Η μεγάλης εμβέλειας συμφωνία" περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια και μία "άνευ προηγουμένου" απομείωση του χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές, "ώστε να υπάρξουν οι εγγυήσεις για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την ικανοποίησή του στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο "για μία πολύ καλή συμφωνία". "Χαιρετίζω τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και της σταθερότητας", είπε.

    Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε ότι "το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βασίζεται σε έναν αυστηρό όρο: προβλέπει την ενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί τόπου" με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να εκσυγχρονίσει την λειτουργία του Κράτους.

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν χαιρέτισε ως "ανέλπιστη" τη συμφωνία για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

    "Είναι μία πολύ καλή συμφωνία, διότι επιτρέπει την ισότιμη κατανομή του βάρους ανάμεσα στην ευρωπαϊκή και την ελληνική πλευρά, ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα", δήλωσε.

    Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποφασίσει για το επίπεδο της συμμετοχής του στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του συμβουλίου διοίκησης, δήλωσε ο γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

    "Θα προτείνω να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι η βοήθεια του Ταμείου "θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου" στον τομέα των περικοπών δημοσίων δαπανών.

    Διαβάστε επίσης:Δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη συμφωνία στο Eurogroup

    [02] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων

    Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος για τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, οι οποίες θα εφαρμοσθούν από την πρώτη Μαΐου, και θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο, η μείωση θα γίνει σε 8 ισόποσες δόσεις. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στον εφαρμοστικό νόμο και την στάση του κόμματός του, απέφυγε να δεσμευθεί, και είπε ότι θα συγκληθεί το Εκτελεστικό γραφείο του ΛΑΟΣ και θα εξετάσει ποια από τα μέτρα μπορούν να γίνουν δεκτά και ποια όχι.

    Χθες βράδυ προωθήθηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων. Στο νέο Ταμείο εντάσσονται, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών, οι τομείς του Tαμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, η επικουρική ασφάλιση του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και η επικουρική του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ.

    [03] Πρωτοδικείο αποφάσισε υπέρ εργαζομένων στην εφεδρεία

    Την παραμονή στην εργασία τους, με καταβολή των κανονικών τους αποδοχών, διατάσσει, με προσωρινή εντολή του, το Πρωτοδικείο για εργαζόμενους που τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία.

    Με προσωρινές διαταγές που εξέδωσε, το Πρωτοδικείο δικαίωσε σε πρώτη φάση δέκα εργαζόμενους του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), οι οποίοι τέθηκαν πρόσφατα σε εργασιακή εφεδρεία λόγω συγχώνευσης του οργανισμού με τη Θέμις Κατασκευαστική και τη ΔΕΠΑΝΟΠ, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν εκδοθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για άλλες 10 περιπτώσεις εργασιακής εφεδρείας.

    Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου προσέφυγαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΚ, διατάσσει την παραμονή τους στην εργασία τους και την καταβολή των κανονικών αποδοχών τους μέχρι την εκδίκαση της αίτησης (Τμήμα Ασφαλιστικών ) που έχουν υποβάλει.

    Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι το μέτρο της εφεδρείας αντίκειται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος επικαλείται την Οδηγία 77/187, που απαγορεύει τις απολύσεις εργαζομένων στις περιπτώσεις μεταβίβασης-συγχώνευσης της επιχείρησης, την Οδηγία 98/59, που ρυθμίζει τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων και θέτει όριο το 5% του προσωπικού και έως 30 άτομα.

    Οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί στον ΟΣΚ από το 1997 έως και το 2005 με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, επικαλούνται στις προσφυγές τους, μεταξύ άλλων, και την παραβίαση του Συντάγματος, και συγκεκριμένα την αρχή της αξιοκρατίας.

    [04] Η...αποκρυπτογράφηση των ξωτικών

    Νεράιδες, γοργόνες, λάμιες, ξωτικά, στρίγγλες, γελούδες και άλλες περιπλανώμενες εξωκοσμικές μορφές ζουν αιώνια κάπου στη φύση, μακριά από τον πολιτισμό και την οργανωμένη κοινωνία- συνήθως σε μέρη επικίνδυνα- έχουν υπερφυσικές ιδιότητες και δυνάμεις, σπάνια και παράξενη ομορφιά ή ασχήμια, ενώ τις περισσότερες φορές είναι εχθρικές προς τους ανθρώπους. Οι κοινωνίες, θέλοντας να «αποτάξουν» την «κακή» τους συμπεριφορά, τις τοποθετούν στη σφαίρα του φανταστικού και τις καταδικάζουν να ζουν μέσα από τους θρύλους της λαϊκής μας παράδοσης.

    Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο, καθώς στη λαϊκή λογοτεχνία των παραδοσιακών κοινωνιών η πραγματικότητα «λέγεται» έμμεσα, μέσα από συμβολισμούς, οι οποίοι στέλνουν στις παλαιότερες μικρές και κλειστές κοινωνίες τα ανάλογα μηνύματα. Την αποκρυπτογράφηση των συμβολισμών αυτών επιχειρεί ερευνητική εργασία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Λαογραφίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλας Χατζητάκη - Καψωμένου γύρω από τις «Ολέθριες γυναικείες μορφές» σε μύθους και θρύλους της ελληνικής λαϊκής παράδοσης.

    «Στις παλαιότερες κλειστές κοινωνίες, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όταν το κοινωνικό σύνολο ήθελε να κριτικάρει συγκεκριμένες μη αποδεκτές συμπεριφορές, τις απέδιδε σε αφύσικες εξωτικές μορφές. Εξέφραζε, δε, την κριτική αυτή μέσα από τον μυθικό λόγο και τις αφηγήσεις, που βρίθουν συμβολισμών» αναφέρει στο ΑΜΠΕ η κ.Χατζητάκη. Για παράδειγμα, οι Νεράιδες, η πιο συνηθισμένη «ύπαρξη» των λαϊκών θρύλων, περιγράφονται ως πλάσματα εξαιρετικής ομορφιάς, ελκυστικές και με έκδηλη ερωτική συμπεριφορά προς τους άνδρες, αλλά ταυτόχρονα είναι εχθρικές και επιθετικές απέναντί τους.

    «Οι μη αποδεκτές συμπεριφορές των γυναικών, σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, όπως για παράδειγμα ο έκδηλος ερωτισμός, δαιμονοποιείται στις κοινωνίες αυτές, καθίσταται ως κάτι απαγορευμένο. Έτσι, τα ερωτικά θέλγητρα ταυτίζονται με κάτι αρνητικό, που πρέπει να αποφεύγει κανείς γιατί θα καταστραφεί» λέει χαρακτηριστικά.

    Οι τόποι, όπου δρουν οι εξωτικές αυτές μορφές είναι μακρινοί, δυσπρόσιτοι και επίφοβοι, γιατί πρέπει να βρίσκονται μακριά από την οργανωμένη κοινωνία. «Σκοπίμως τοποθετούνται στη φύση, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τα πάντα, ενώ στις οργανωμένες κοινωνίες όχι. Γι? αυτό και περιθωριοποιούνται, αποτάσσουν και διώχνουν έτσι το κακό» εξηγεί η κ. Χατζητάκη.

    Η ερευνητική εργασία της για τις «Ολέθριες γυναικείες μορφές στη λαϊκή παράδοση» στηρίζεται στη μελέτη 160 καταγεγραμμένων διηγήσεων, που περιλαμβάνονται ως επί το πλείστον στο δίτομο έργο του Νικόλαου Πολίτη «Παραδόσεις», μέσα από αναλύσεις και αποδελτιώσεις των παραδόσεων που αναφέρονται σε γυναικείες μορφές. Προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδος και χρονολογούνται στα τέλη του 18ου αιώνα έως τα μέσα του 20ου.

    Τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.30, στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (2ος όροφος, σπουδαστήριο 208).

    [05] Ένας θαρραλέος επιβάτης του "Τιτανικού" θα τιμηθεί μετά θάνατον

    'Ένας Γάλλος χημικός, επιβάτης του "Τιτανικού", o Ρενέ-Ζακ Λεβί, 36 ετών τότε, ο οποίος εξαφανίστηκε, αφότου παραχώρησε τη θέση του στη σωστική λέμβο σε μία Αμερικανίδα επιβάτιδα και παρέμεινε στο υπερωκεάνιο που βυθιζόταν, πρόκειται να τιμηθεί με ειδικό μετάλλιο--"μετά θάνατον"--από την βρετανική επιστημονική εταιρεία "Royal Society of Chemistry".

    Το μετάλλιο στον θαρραλέο επιβάτη θα παραλάβει κατιών συγγενής του, στη διάρκεια του Απριλίου, με τη συμπλήρωση αιώνα από το ναυάγιο, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας.

    Τα στοιχεία του Λεβί, που κανένας δεν τον ξαναείδε αφότου παραχώρησε τη θέση του στη σωστική λέμβο, τα έδωσε στην 'Royal Society of Chemistry' ένα Εβραϊκό Σωματείο κατάρτισης Γενεαλογικών 'δένδρων', το οποίο λειτουργεί στη Γαλλία.

    Ο καθηγητής Ντέιβιντ Φίλιπς πρόεδρος της 'Royal Society of Chemistry' αναφέρει: "Τώρα, που συμπληρώνεται αιώνας από το ναυάγιο, μου φάνηκε πρέπον να χαιρετίσουμε το θάρρος και την γαλαντομία ενός από τα μέλη μας".

    [06] Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα 11.00 με 17.00

    Χωρίς λεωφορεία θα μείνει σήμερα η Αθήνα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση του κλάδου.

    [07] Η πρώτη πτήση των ΗΠΑ σε διαστημική τροχιά

    Ο αμερικανός πρώην αστροναύτης Τζον Γκλεν θα εορτάσει την 50η επέτειο από την πρώτη πτήση σε διαστημική τροχιά των ΗΠΑ συζητώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτώνται πλέον από τη Ρωσία για τις διαστημικές πτήσεις τους.

    Στις 09:47 της 20ης Φεβρουαρίου του 1962, ο Τζον Γκλεν, στην ενδέκατη προσπάθεια, "απογειώθηκε" από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ με έναν πύραυλο Atlas, και έκανε τρεις φορές το γύρο της Γης σε λιγότερο από πέντε ώρες.

    Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πτήση του Σοβιετικού Γιούρι Γκαγκάριν, αυτή η επιτυχημένη αποστολή αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην κατάκτηση του διαστήματος και έκανε από τη μια μέρα στην άλλη εθνικό ήρωα τον Τζον Γκλεν.

    Πενήντα χρόνια αργότερα, ο γεννημένος στο Οχάιο (βόρεια) Γκλεν θα γιορτάσει την επέτειο αυτής της ιστορικής πτήσης στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, στο Κολόμπους, και θα συνομιλήσει ζωντανά με το πλήρωμα του ISS , μαζί με τον επικεφαλής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν.

    Όμως ο παλιός αστροναύτης δεν μπορεί να δεχτεί ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες εξαρτώνται πλέον από τα ρωσικά διαστημόπλοια Σογιούζ για να μεταβούν στον ISS, μετά τον τερματισμό του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων τον Ιούλιο.

    Ο Γκλεν, οποίος έκανε καριέρα ως γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον, από το 1974 έως το 1999, κατηγορεί τώρα τη διοίκηση του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους ότι θυσίασε τις διαστημικές φιλοδοξίες των Ηνωμένων Πολιτειών με την περικοπή της χρηματοδότησης της NASA.

    [08] Με τα εκκαθαριστικά η έκτακτη εισφορά του 2011

    Μαζί με το εκκαθαριστικό της εφορίας θα αποσταλεί στους φορολογούμενους και η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά το πολύ σε τρείς ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, εφόσον η εκκαθάριση της δήλωσής τους ολοκληρωθεί έως και τον Ιούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα καταβάλουν την εισφορά σε δύο δόσεις ή και σε μία, αν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο και μετά.

    Παράλληλα θα προβλέπεται ότι για τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν εφάπαξ την έκτακτη εισφορά η μείωση του φόρου δεν θα είναι 5% όπως συνέβη με την εισφορά για τα εισοδήματα του 2010, αλλά θα περιοριστεί στο 1,5%.

    Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 καταβάλλεται από τους φορολογούμενους σε έξι μηνιαίες δόσεις ενώ για το 2012 γίνεται μηνιαία παρακράτησή της στους μισθούς, μαζί με το φόρο εισοδήματος.

    [09] Α.Τσίπρας: ψήφο εξουσίας θα ζητήσει στις επερχόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ούτε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ούτε η σημερινή κυβέρνηση μπορούν να δεσμεύσουν την Ελλάδα, παρά μόνον ο κυρίαρχος λαός, που σύντομα θα κληθεί στις κάλπες για να λάβει τις αποφάσεις του, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της Μ.Ε.Ν.Τ. στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παρέδωσε τη χώρα όμηρο στους δανειστές για να οδηγηθεί σε αυτό που οι μιντιοκράτες και οι κυβερνώντες ονομάζουν οργανωμένη χρεοκοπία». Επιτέθηκε και εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι όλοι τους υπόλογοι και παρατήρησε πως ο πρώτος έκανε πολιτική καριέρα με τον σοσιαλισμό και ο δεύτερος με τον πατριωτισμό.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές σημείωσε πως αυτή τη φορά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν θα ζητήσει ψήφο καταγγελίας, αλλά ψήφο εξουσίας και διακυβέρνησης. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από τις εκλογές θα προκύψει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας ο οποίος θα ξηλώσει τα επώδυνα μέτρα και τις παράνομες συμβάσεις.

    [10] Απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, αποφάσισε η Βουλή

    Με στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς. Η συζήτηση του νομοσχεδίου και η παρουσία του Μάκη Βορίδη στα υπουργικά έδρανα με την ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε ποικίλες αναφορές και σχόλια, που κατέληξαν και σε οξυμένη αντιπαράθεση.

    Στην ομιλία του, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, επεσήμανε πως το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση ευρωπαϊκής Οδηγίας και ως εκ τούτου υπήρξε υποχρεωτικό για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία ωστόσο εκτιμά πως θα λειτουργήσει θετικά, παρέχοντας φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες.

    «Με το νομοσχέδιο διαλύετε τα ΕΛΤΑ» σημείωσε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ποια είναι η απελευθερωμένη αγορά; Να παίρνω εγώ την Αγουλινίτσα και οι άλλοι τα φιλέτα; Αυτό κάνατε με την ακτοπλοΐα: Οι άγονες γραμμές πληρώνονται αδρότατα απ' τον έλληνα φορολογούμενο. Φτάσαμε οι επιδοτήσεις να αυξάνονται και δρομολόγια να μην υπάρχουν. Θα εγκαταλειφθούν ταχυδρομικές υπηρεσίες στην ακριτική και αγροτική Ελλάδα - οι ιδιωτικές εταιρείες δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουν το χέρι στην τσέπη - και ο φορολογούμενος θα πληρώνει τον ιδιώτη ΕΛΤΑ. Αυτά κάνατε και στις αεροπορικές εταιρείες» παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [11] Συνομιλίες Ομπάμα - Νετανιάχου στις 5 Μαρτίου στον Λευκό Οίκο

    "Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την 5η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο", ανακοίνωσε στην Ουάσινγκτον επίσημα η αμερικανική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τους πολιτικούς παρατηρητές, το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα δεσπόσει στις συνομιλίες των δύο ηγετών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα είναι από την προηγουμένη ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία στη φιλο-εβραϊκή οργάνωση άσκησης πίεσης 'AIPAC'.

    [12] Aφυδατωμένη μικρή φώκια μεταφέρθηκε από τη Σύρο στην Αλόννησο

    Μία νεαρή αρσενική φώκια, ηλικίας περίπου τριών μηνών, σε κακή διατροφική κατάσταση, αδύναμη και πολύ αφυδατωμένη, εντόπισε η Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας «Mom» στην παραλία του Φοίνικα στη Σύρο, έπειτα από ειδοποίηση του τοπικού Λιμεναρχείου.

    Το Λιμεναρχείο Σύρου ειδοποίησε τη «Mom» το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου για την παρουσία της μικρής φώκιας στην παραλία, που σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν εκεί από το προηγούμενο βράδυ. Η Ομάδα Διάσωσης της «Mom» ταξίδεψε την ίδια μέρα στο νησί, προκειμένου να παράσχει στο ζώο τις πρώτες βοήθειες. Την επόμενη μέρα, η φώκια μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου και παρέμεινε έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

    Tη Δευτέρατο νεαρό ζώο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της «Mom» στην Αλόννησο, όπου με τη φροντίδα των νοσηλευτών θα παραμείνει εκεί μέχρι να ολοκληρώσει τη θεραπεία του, να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να είναι πια έτοιμο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

    Και το όνομα αυτού "Φωκίωνας", καθώς τμήμα της πρώτης τάξης του 1ου Λυκείου Χολαργού υιοθέτησε ήδη συμβολικά το νεαρό φωκάκι.

    [13] Δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη συμφωνία στο Eurogroup

    Ιστορικής σημασίας ημέρα για την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, τις αποφάσεις του Γιουρογκρούπ σχετικά με το νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με τις αποφάσεις αυτές γίνεται ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας με 130 δισ.ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 100 δισ, ευρώ.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι πρόκειται για αποφάσεις που δίνουν στη χώρα τη δυνατότητα να κινηθεί σε συνθήκες σταθερότητας και περιορισμού των αβεβαιοτήτων που έχουν επηρεάσει ανασταλτικά την οικονομική δραστηριότητα ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στις προοπτικές ελληνικής οικονομίας .

    Τόνισε, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενες ενέργειες για τη σύναψη της δανειακής σύμβασης που αναμένεται στις αρχές Μαρτίου και να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

    Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πίσω από τη σημερινή απόφαση δεν κρύβονται μόνο οι προσπάθειες της κυβέρνησης αλλά και οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες ολόκληρου του ελληνικού λαού.

    «Φτάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο. Μέχρι την τελευταία στιγμή διαπραγματευτήκαμε σε πολλά επίπεδα...φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που είχαμε σχεδιάσει», επισήμανε και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά μια κυβέρνηση αφαιρεί βάρος μειώνοντας το χρέος.

    Σημείωσε ακόμη ότι με τις σημερινές αποφάσεις αλλάζει το επίπεδο ασφάλειας, βεβαιότητας και σταθερότητας.

    [14] Η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει στην διάσκεψη της Τύνιδας για την Συρία

    Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην διεθνή διάσκεψη της Τύνιδας για την Συρία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    "Δεν έχουμε ενημερωθεί ούτε για τους συμμετέχοντες, αλλά ούτε και για την ατζέντα της διάσκεψης. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι δεν έχει γίνει σαφής ο πραγματικός σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας...Με δεδομένες τις συνθήκες αυτές, δεν βλέπουμε να υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχουμε στην διάσκεψη της Τύνιδας", τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

    Η Μόσχα έχει "την εντύπωση πως πρόκειται να δημιουργηθεί μια διεθνής συμμαχία που θα υποστηρίξει το ένα μέρος μιας εσωτερικής διαμάχης απέναντι στο άλλο", υπογράμμισε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 February 2012 - 7:30:29 UTC