Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 20 Φεβρουαρίου οι αποφάσεις του Eurοgroup για το δάνειο
  • [02] Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του

  • [01] Στις 20 Φεβρουαρίου οι αποφάσεις του Eurοgroup για το δάνειο

    Την πεποίθηση ότι το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας θα είναι σε θέση να λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις για την Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των χωρών-μελών του ευρώ που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ υπογραμμίζει ότι απαιτούνται ακόμη κάποιες διευκρινίσεις σε ότι αφορά τους ειδικούς μηχανισμούς που θα προβλεφθούν για την ενίσχυση του ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος και να διασφαλιστεί ότι προτεραιότητα θα δίνεται στην εξυπηρέτηση του χρέους. Αυτό θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα του χρέους, τονίζει στη δήλωσή του ο Ζ. Γιούνκερ.

    Ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι κατά την τηλεδιάσκεψη σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» στα ζητήματα που εκκρεμούσαν σχετικά με το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας. Όπως διευκρινίζει, το Γιουρογκρουπ έλαβε «ισχυρές διαβεβαιώσεις από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» και η τρόικα ολοκλήρωσε και παρουσίασε την ανάλυσή της για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

    Ακόμη, σημειώνει ότι η περαιτέρω τεχνική επεξεργασία που έγινε μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας οδήγησε στον εντοπισμό των απαιτούμενων πρόσθετων μέτρων ύψους 325 εκατ. ευρώ και στη διαμόρφωση ενός λεπτομερούς καταλόγου προαπαιτούμενων δράσεων μαζί με ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους.

    Ευ.Βενιζέλος: Δεσμεύσεις ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, ζητούν οι Ευρωπαίοι

    Θέμα δεσμεύσεων όλων των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων, ότι θα συνεχισθεί και μετά τις βουλευτικές εκλογές το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, έθεσαν οι δανειστές στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα.

    Όπως δήλωσε μετά την τηλεδιάσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, «ετέθη και το ζήτημα της στάσης και των άλλων κομμάτων (σ.σ. πλην ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και το πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και οι κοινωνικοί εταίροι». Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος, πάντως, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα «έγγραφων δεσμεύσεων», αυτό γίνεται προκειμένου να φανεί ότι «η χώρα έχει συνέχεια και συνέπεια».

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι κατά την τηλεδιάσκεψη, η οποία διήρκησε τρεις και πλέον ώρες, αναφέρθηκε αναλυτικά από την ελληνική πλευρά ότι η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες. Έχουν αποσαφηνιστεί, είπε, τα ζητήματα των πολιτικών δεσμεύσεων (με τις επιστολές και των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση), το πρόγραμμα ψηφίστηκε από τη Βουλή με πλειοψηφία 2/3 και έχουν ψηφισθεί και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας. Αυτά, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αποτελούν απάντηση ότι θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές.

    Επίσης, πρόσθεσε ο υπουργός, έχει οριστικοποιηθεί και το κονδύλι των πρόσθετων περικοπών, ύψους 325 εκατ. ευρώ, παραπέμποντας πάντως για τις λεπτομέρειες στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Σενάρια Reuters για διάσωση κατόπιν... εκλογών

    [02] Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε επισήμως από την τηλεόραση την υποψηφιότητά του για μία δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές του Απριλίου-Μαΐου.

    Ο κ. Σαρκοζί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βραδινές ειδήσεις του δικτύου TF1, την ώρα που ο αντίπαλός του, ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται στην πόλη Ρουέν στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του.

    "Ναι, είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες του Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου.

    Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 February 2012 - 21:28:51 UTC