Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος
  • [02] Στην Ελλάδα τα ευρωπαϊκά "σκήπτρα" της ακρίβειας
  • [03] Γ. Καρατζαφέρης: "O ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει τα νέα οικονομικά μέτρα"
  • [04] Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Π. Στασινός
  • [05] Κινεζικά αβγά αναπηδούν μετά το βράσιμο και προκαλούν στειρότητα στους άνδρες

  • [01] Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

    Συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδεςαντιεξουσιαστών και αστυνομικών "σημάδεψαν" το συλλαλητήριο που οργανώθηκεστη σημερινή πρώτη ημέρα της48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    Τα επεισόδια άρχισαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι, και επεκτάθηκαν αργότερα στην οδό Φιλελλήνων.

    Νέα ένταση δημιουργήθηκε, περίπου στις 3, στην οδό Πανεπιστημίου, μπροστά στο Οφθαλμιατρείο, όταν ομάδες νεαρών διαδηλωτών επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

    Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.

    Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία διαμαρτυρίας ήταν μαζική. Στα Ναυπηγεία, στις μεταφορές, στα πλοία, στα διϋλιστήρια, η συμμετοχή έφθασε το 100%, στις τράπεζες, στον ΟΤΕ, στα ΕΛΤΑ, στην ΕΥΔΑΠ, το 80%, στα λιμάνια και την οικοδομή το 70%, και στο μέταλλο και το εμπόριο το 60%.

    Πορεία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

    Νωρίτερα, περίπου 7.000 μέλη του Πανελλήνιου Αγωνιστικού Μετώπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, ενώ ανάρτησαν πανώ κατά της τρόικας στην πρόσοψη του κτιρίου.

    Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συμμετείχε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. «Και τη σάρκα τους να δώσουν οι εργαζόμενοι, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, η οποία ζήτησε τη μονομερή αποδέσμευση από το χρέος και την αποχώρηση της τρόικας.

    Συνέχεια το Σάββατο και την Κυριακή

    Η απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και αύριο, οπότε θα πραγματοποιηθεί και νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στην πλατεία Συντάγματος οργανώνεται και το κεντρικό συλλαλητήριο των Συνδικάτων, την Κυριακή, στις 5 το απόγευμα.

    Διαβάστε επίσης:

    Απεργίες και συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων

    [02] Στην Ελλάδα τα ευρωπαϊκά "σκήπτρα" της ακρίβειας

    Αθήνα, Ελλάδα 10/02/2012 13:45 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ: «Θύματα» ... της ακρίβειας οι καταναλωτές

    Στα ύψη έχει εκτοξευθεί το κόστος των βασικών ειδών διατροφής για ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις ψαλιδίζονται δραματικά.

    Όπως αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης, η χώρα μας κρατά τα σκήπτρα της ακρίβειας, καθώς τα προϊόντα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ πωλούνται, κατά κανόνα, ακριβότερα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έρευνα τιμών σε επτά χώρες της Ε.Ε. (Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία και στην Ελλάδα) κατέδειξε ότι σε 70 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα, οι τιμές στη χώρα μας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία για τις συνθήκες, που επικρατούν στην αγορά.

    Από την άλλη πλευρά, η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, όπως ισχυρίζονται παράγοντες της αγοράς, έχει μειωθεί κατακόρυφα. Τονίζουν δε ότι διαφαίνεται ήδη η τάση να στρέφονται σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα και να μειώνουν τη μηνιαία δαπάνη για τα ψώνια τους, καθώς, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων, όπως η αποπληρωμή φόρων, δανείων και πιστωτικών καρτών, περιορίζουν τις αγορές τους, ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης.

    Η ζήτηση για φθηνά προϊόντα αυξάνεται εντυπωσιακά, εν μέσω έντονης οικονομικής ύφεσης. "Σταδιακά, οι καταναλωτές άλλαξαν τις καταναλωτικές τους συνήθειες και επιλέγουν πλέον, σε μεγάλο βαθμό, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, για να καλύψουν τις ανάγκες τους, προϊόντα, δηλαδή, που συσκευάζονται από τα σούπερ μάρκετ και έχουν τη δική τους φίρμα", δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης.

    Το οξύμωρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), Βασίλη Λύγκα, είναι ότι από τη μία, συμπιέζονται προς τα κάτω οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών και από την άλλη, οι τιμές των προϊόντων τραβούν την ανηφόρα.

    Όπως αναφέρει, οι μειώσεις τιμών, με τη μορφή προσφορών, που, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διαφημίζουν τα σούπερ μάρκετ, είναι παραπλανητικές, καθώς, όπως λέει, αυτές ενδέχεται να γίνονται σε προϊόντα, που προηγουμένως έχει αυξηθεί η τιμή τους.

    Τέλος, το ΕΛΚΕΚΑ σχεδιάζει εκστρατεία για μποϊκοτάρισμα των προϊόντων, που πωλούνται ακριβότερα στη χώρα μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες της Ε.Ε.

    [03] Γ. Καρατζαφέρης: "O ΛΑΟΣ δεν θα ψηφίσει τα νέα οικονομικά μέτρα"

    Δεν θα ψηφίσει ο ΛΑΟΣ τα νέα οικονομικά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα αποσύρει τα στελέχη του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.

    Όπως συμπλήρωσε, επαφίεται στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να αποφασίσει εάν θα τους διατηρήσει στο κυβερνητικό σχήμα.

    [04] Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Π. Στασινός

    Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός.

    Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με πηγές, ο βουλευτής διαφωνεί με τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής απέστειλε σχετική επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Βουλής.

    [05] Κινεζικά αβγά αναπηδούν μετά το βράσιμο και προκαλούν στειρότητα στους άνδρες

    Πεκίνο, Κίνα 10/02/2012 12:55 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Κίνα: Αβγά που...αναπηδούν μετά το βράσιμο και μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες κυκλοφόρησαν στην αγορά

    Οι κινεζικές αρχές διενεργούν έρευνα σχετικά με την προέλευση αβγών που αναπηδούν μετά το βράσιμο και μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες,το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει τη χώρα, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα αβγά, που αποκαλούνται "λαστιχένια αβγά" ή "αβγά πινγκ πονγκ" από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και στο Ίντερνετ, είναι πολύ σκληρά για να καταναλωθούν, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι είναι ψεύτικα και έχουν εμφανιστεί σε "μικρές ποσότητες" στις κινεζικές αγορές, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    "Η έρευνα στοχεύει στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των καταναλωτών μετά τις υποψίες κάποιων εξ αυτών ότι αγόρασαν ψεύτικα αβγά κατασκευασμένα από ασυνείδητους εμπόρους που επιδιώκουν το κέρδος", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Ωστόσο, η σκληρότητα των αβγών μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια και να προκαλείται από την κατανάλωση από τις κότες μεγάλων ποσοτήτων τροφής εμπλουτισμένης με μια τοξική ουσία (γκοσιπόλη), που προσκολλάται στον κρόκο των αβγών, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

    "Ενώ η γκοσιπόλη συναντάται συνήθως στα υπολείμματα του βαμβακόσπορου που προστίθενται στην τροφή των πουλερικών ως επιπρόσθετη πηγή πρωτεϊνης, μεγάλες δόσεις της ουσίας μπορούν να καταστείλουν τη δραστηριότητα του σπέρματος, καθώς η γκοσιπόλη έχει χρησιμοποιηθεί στα ανδρικά αντισυλληπτικά χάπια", προσθέτει το πρακτορείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 February 2012 - 13:28:54 UTC