Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη φυλακή οδηγείται και η αδελφή του Λάκη Γαβαλά
  • [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα "ασημένια" κορίτσια του πόλο
  • [03] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων στις 9 Φεβρουαρίου

  • [01] Στη φυλακή οδηγείται και η αδελφή του Λάκη Γαβαλά

    Προφυλακιστέα κρίθηκε η Παναγιώτα Γαβαλά, αδελφή τού επίσης προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, μετά την απολογία της στον ανακριτή για μη απόδοση ΦΠΑ.

    Η κατηγορουμένη, εντεταλμένη σύμβουλος σε εταιρείες εσωτερικής διακόσμησης και εισαγωγής ρούχων, παρουσιάστηκε στην οικονομική αστυνομία, καθώς τη σύλληψή της είχε ζητήσει ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση του 60χρονου επιχειρηματία, για βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο, που φθάνουν τα 7,7 εκατομμύρια ευρώ (πλημμέλημα).

    Σε βάρος της Παναγιώτας Γαβαλά ασκήθηκε ποινική δίωξη και για μη καταβολή ΦΠΑ, ποσού 146.000 ευρώ, αδίκημα κακουργηματικού βαθμού.

    Η ίδια υποστηρίζει, όπως και ο αδελφός της, πως έχει ήδη κάνει ρύθμιση για την καταβολή του χρέους από τον ΦΠΑ και έχει καταβάλει την πρώτη δόση, που αφορά ποσό 40.000 ευρώ.

    Ωστόσο, όπως αναφέρουν νομικοί, η προφυλάκιση δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί, καθώς η υπόθεση του χρέους είχε ήδη φθάσει στην ανάκριση, όταν έγινε η ρύθμιση και έτσι βάσει του νόμου η οφειλή θα έπρεπε να εξοφληθεί με εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του ποσού.

    [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα "ασημένια" κορίτσια του πόλο

    Την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να συγχαρεί τις πολίστριες και το τεχνικό επιτελείο για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.

    Παρούσες ήταν οι 13 παίκτριες που αποτελούσαν την αποστολή στη διοργάνωση (Ελενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Αντι Μελιδόνη, Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση, Αλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου), καθώς επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, ο συνεργάτης του, Σάκης Κεχαγιάς, ο γιατρός της ΚΟΕ, Κυριάκος Νανούσης, ο διευθυντής της ομοσπονδίας και υπεύθυνος στατιστικής ανάλυσης της εθνικής γυναικών, Γιώργος Χριστοφοράτος, και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

    Οι διεθνείς πολίστριες πρόσφεραν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία μπλούζα με όλες τους τις υπογραφές και μία ελληνική σημαία, αλλά δεν έχασαν την ευκαιρία να εκφράσουν για ακόμη μία φορά τα παράπονά τους για την παντελή έλλειψη υποστήριξης από την Πολιτεία. «Τα παράπονά σας είναι δίκαια. Μακάρι να ήμουν εγώ στην Κυβέρνηση και να έδινα λύσεις σε κάποια θέματα. Έχετε πέσει θύματα μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική κοινωνία», αναγνώρισε ο κ. Παπούλιας, ο οποίος τόνισε ακόμη: «Προσφέρετε μία δροσερή αύρα, τη διακεκαυμένη περίοδο που περνάμε. Είναι σημαντικό πως προβάλλετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

    Έχουμε χάσει τη δύναμή μας, αλλά εσείς με τις επιτυχίες σας, μας κάνετε εθνικά υπερήφανους. Αποτελείτε την χρυσή εξαίρεση, αφού δίνοντας το 100% της ψυχής σας και με πενιχρά μέσα, καταφέρνετε να παραμένετε στην κορυφή του κόσμου».

    Ο κ. Παπούλιας ανέφερε επίσης ότι παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια της εθνικής στο Αϊντχόφεν εκτός από τον τελικό, δίνοντας τη δυνατότητα στη Γιούλη Λαρά να... ανακαλύψει την αιτία της ήττας από την Ιταλία: «Κύριε Πρόεδρε ήσασταν το γούρι μας. Κρίμα που δεν είδατε τον τελικό, γι΄αυτό χάσαμε!».

    [03] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων στις 9 Φεβρουαρίου

    Σε πανελλαδική αποχή κατέρχονται οι δικηγόροι την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

    Η αποχή αποφασίστηκε τόσο από τη συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

    Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της αποχής συγκαλείται γενική συνέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στο γήπεδο του Πανελληνίου, στις 2 μ.μ., προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 February 2012 - 15:28:53 UTC