Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η σπουδαιότερη υπαίθρια ελληνική γλυπτοθήκη σε κίνδυνο
  • [02] Έντονη φραστική αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα στη Βουλή
  • [03] Διαμαρτυρία διπλωματούχων μηχανικών έξω από το υπουργείο Εργασίας
  • [04] "Αναζητώντας τον Αττίκ", στο θέατρο Μπάντμιντον
  • [05] Δύο στα τρία μηνύματα του Twitter δεν αξίζει να διαβαστούν, σύμφωνα με έρευνα
  • [06] Συναντώνται ενόψει Eurogroup υπουργοί Οικονομικών χωρών με "ΑΑΑ"
  • [07] Αισιόδοξες εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος του 2011
  • [08] Νεκροί από λεγιονέλλωση τρεις Βρετανοί τουρίστες στην Ισπανία

  • [01] Η σπουδαιότερη υπαίθρια ελληνική γλυπτοθήκη σε κίνδυνο

    Εδώ «συναντώνται» οι σπουδαιότερες φυσιογνωμίες της πολιτικής και του πνεύματος. Ήρωες της Επανάστασης του 1821, εθνικοί ευεργέτες, πολιτικοί που διαμόρφωσαν τη Νεότερη Ιστορία της Ελλάδος, αλλά και σπουδαίες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες, «αναπαύονται» στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Μία υπαίθρια γλυπτοθήκη που σήμερα βρίσκεται σε κίνδυνο.

    Το Α' Νεκροταφείο Αθηνών συγκαταλέγεται στον κατάλογο των μνημείων σε κίνδυνο για το 2012 του προγράμματος «Watch» του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων (World Monuments Fund). Ο κατάλογος των μνημείων του προγράμματος «Watch» σκοπό έχει να στρέψει το ενδιαφέρον δωρητών και χορηγών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποια σημαντικά μνημεία.

    Την αίτηση για ένταξη του Α' Νεκροταφείου, έκανε ο δήμος Αθηναίων, προκειμένου να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα της φθοράς που υφίστανται τα μνημεία.

    Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων και Διοικητικής Υποστήριξης Πολεοδομίας του δήμου Αθηναίων, Νίκος Κόκκινος, «αποφασίσαμε να ζητήσουμε την ένταξή μας στον κατάλογο αυτό, μήπως και διασώσουμε τα γλυπτά που βρίσκονται μέσα στο Α' Νεκροταφείο».

    [02] Έντονη φραστική αντιπαράθεση Βενιζέλου - Τσίπρα στη Βουλή

    «Δεν παίζουμε με την φωτιά όταν διαχειριζόμαστε την μοίρα ενός λαού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής. Με την παραδοχή ότι «ναι, ζούμε ένα δράμα», αλλά το σαφές μήνυμα ότι «αυτό που μπορεί να ζήσουμε και προσπαθούμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται», ο κ.Βενιζέλος «ξέσπασε» στη Βουλή, εναντίον του «λαϊκισμού» και της «δημαγωγίας», όπως είπε.

    Η έντονη αντίδρασή του προκλήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά «με τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων λιτότητας και την ταυτόχρονη αύξηση των αμοιβών και των προμηθειών των τραπεζικών ιδρυμάτων», κατά την οποία ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για «φυσικό αυτουργό της τραγωδίας που ζει η χώρα», ζήτησε να γίνουν εκλογές μέχρι τις 20 Μαρτίου, εκτίμησε ότι η «μεγαλύτερη τραγωδία είναι να πάρουμε τα λεφτά» και ζήτησε να γίνει διαπραγμάτευση στη βάση που οι εταίροι θεωρούν αναγκαίο να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ.

    [03] Διαμαρτυρία διπλωματούχων μηχανικών έξω από το υπουργείο Εργασίας

    Αθήνα, Ελλάδα 03/02/2012 12:45 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Διαμαρτυρία διπλωματούχων μηχανικών έξω από το υπουργείο Εργασίας

    Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι διπλωματούχοι μηχανικοί, οι οποίοι απέχουν παράλληλα από τα καθήκοντά τους.

    Οι μηχανικοί διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και την απομείωση των αποθεματικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων - Τομείς Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, (ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ), από το κούρεμα των ομολόγων.

    Διαμαρτύρονται, επίσης, για την εξομοίωση των πολυτεχνικών σχολών των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, το νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο, τη χαμηλή απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και για τις καθυστερήσεις πληρωμών των εργοληπτών από το Δημόσιο.

    Οι διπλωματούχοι μηχανικοί πραγματοποιούν από τις 14 Δεκεμβρίου 2011, κατάληψη των Τμημάτων εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ, για να αποτρέψουν την αποστολή ειδοποιητηρίων με αυξημένες εισφορές στους μηχανικούς.

    Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει τη μία λωρίδα του δρόμου και η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου διεξάγεται με δυσκολία.

    [04] "Αναζητώντας τον Αττίκ", στο θέατρο Μπάντμιντον

    Ενας 26μελής θίασος από ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές ?αναζητά τον Αττίκ και την εποχή του μεσοπολέμου, μέσα από μνήμες και αισθήσεις, μουσικές και κείμενα, σε μιαν αναδρομή χωρίς διάθεση "ρετρό", αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα, συγκίνηση και γοητεία. Όλα αυτά θα συμβούν στη σκηνή του θεάτρου Μπάντμιντον, από τις 22 Φεβρουαρίου.

    Δεν πρόκειται ούτε για αναβίωση της ιστορικής "Μάντρας" ούτε για νοσταλγική παράσταση. Με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, πολλή μουσική και ακόμα περισσότερα τραγούδια, σε νέες εκτελέσεις, η παραγωγή αυτή επιχειρεί να θυμίσει στους παλιούς και να γνωρίσει στους νεότερους μια καλλιτεχνική προσωπικότητα της Ελλάδας του '30.

    Στο επίκεντρο μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττίκ και άλλων κορυφαίων συνθετών της εποχής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μελωδίες και στίχους που συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες, ενώ επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς ("Ζητάτε να σας πω" , "Είδα μάτια", "Αν βγουν αλήθεια", "Παπαρούνα", "Της μιας δραχμής τα γιασεμιά", "Τα καημένα τα νιάτα", "Μαραμένα τα γιούλια", "Αδικα πήγαν τα νιάτα μου"κ.ά.).

    Από την Αίγυπτο και το Κάιρο στο Παρίσι και μετά στην Αθήνα - προ και κατά τη διάρκειας της Κατοχής -, η παράσταση θα ακολουθήσει τα βήματα του Κλέωνα Τριανταφύλλου, κατά κόσμον Αττίκ, σε μια προσπάθεια να καταγράψει την προσωπικότητα του μικρόσωμου δημιουργού που με το συναίσθημα και το ταλέντο του άφησε πλούσια κληρονομιά στο πεντάγραμμο.

    Τη δραματουργική επεξεργασία, την επιλογή και την επιμέλεια των κειμένων έχει αναλάβει ο Λάμπρος Λιάβας, τη σκηνοθεσία η Σοφία Σπυράτου ενώ στον θίασο συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ευαγγελία Μουμούρη, η Σία Κοσκινά, η Νίνα Λοτσάρη, Ζωζώ Σαπουντζάκη καθώς και ο Αγγελος Παπαδημητρίου. Τον Αττίκ θα υποδυθεί ο Ακης Σακελλαρίου.

    [05] Δύο στα τρία μηνύματα του Twitter δεν αξίζει να διαβαστούν, σύμφωνα με έρευνα

    Μπορεί τα μηνύματα που στέλνονται κάθε μέρα στο ολοένα πιο δημοφιλές διεθνώς κοινωνικό δίκτυο Twitter, να έχουν φθάσει περίπου τα 200 εκατομμύρια, όμως τα δύο τρίτα εξ αυτών, δηλαδή τα 130 εκατ., είναι μάλλον για πέταμα και δεν αξίζει κανείς να τα διαβάσει, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ, Κάρνεγκι Μέλον και Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια, ζήτησαν από 1.500 χρήστες του δικτύου να αξιολογήσουν περίπου 44.000 σύντομα μηνύματα (tweets) από 21.000 χρήστες.

    Όπως διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τη βρετανική ''Ντέιλι Μέιλ'', μόνο το 36%, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των μηνυμάτων ''βαθμολογήθηκε'' ότι άξιζαν να διαβαστούν. Το 25% των μηνυμάτων, δηλαδή ένα στα τέσσερα, απορρίφθηκε τελείως για διάφορους λόγους, ενώ τα υπόλοιπα κρίθηκαν απολύτως αδιάφορα.

    Οι χρήστες δήλωσαν ότι δεν τους αρέσει να διαβάζουν συνεχώς παράπονα και γκρίνιες ή συνεχείς ενημερώσεις για το πού βρίσκεται κάποιος χρήστης ανά πάσα στιγμή, πώς νιώθει ή τι κάνει. Ιδιαίτερα πληκτική θεωρείται και η παρακολούθηση ''συνομιλιών'' με ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα σε δύο άλλους χρήστες.

    Τελικά, το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι τα περισσότερα μηνύματα του Twitter ξεχνιούνται αμέσως και θα ήταν καλύτερα να μην είχαν υπάρξει ποτέ.

    [06] Συναντώνται ενόψει Eurogroup υπουργοί Οικονομικών χωρών με "ΑΑΑ"

    Οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων χωρών της Ευρωζώνης με την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση (ΑΑΑ) - Γερμανίας, Ολλανδίας, Φινλανδίας και Λουξεμβούργου - θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στο Βερολίνο, ενόψει της συζήτησης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο συμβούλιο Eurogroup για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικού δήλωσε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση μετά τη συνάντηση.

    Το συμβούλιο Eurogroup θα επιδιώξει τη Δευτέρα να κλείσει τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, που είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει και η συμφωνία της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές για το "κούρεμα" των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (PSI).

    Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και ασκεί πίεση στη Γερμανία, προκειμένου να συμμετάσχει και ο δημόσιος τομέας - δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι εθνικές κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης - στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Παράλληλα, το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ύψος του δανείου στην Ελλάδα πρέπει να υπερβεί τα 130 δισ. ευρώ, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη προθεσμία στην Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

    [07] Αισιόδοξες εκτιμήσεις για περαιτέρω μείωση του ελλείμματος του 2011

    Σε χαμηλότερο επίπεδο, μεταξύ 9,1%- 9,5% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με την αρχική πρόβλεψη, εκτιμούν οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ότι θα διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2011.

    Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, οι αιτίες για τη βελτίωση του ελλείμματος είναι οι μεγαλύτερες εισπράξεις από το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, καθώς και οι μεγαλύτερες εισροές τον Δεκέμβριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Στην περίπτωση που επαληθευτούν οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις, περιορίζεται και το πακέτο των πρόσθετων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την κάλυψη των αποκλίσεων στον προϋπολογισμό 2011.

    Πάντως, τα οριστικά στοιχεία για το έλλειμμα θα δημοσιοποιηθούν τον Μάρτιο σε συμφωνία με τη Eurostat, αφού τότε θα είναι πλήρη τα στοιχεία, εκτός από τα φορολογικά και μη φορολογικά έσοδα και για την ανάγκη χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.

    [08] Νεκροί από λεγιονέλλωση τρεις Βρετανοί τουρίστες στην Ισπανία

    Τρεις Βρετανοί τουρίστες που είχαν προσβληθεί από λεγιονέλλωση (νόσος των λεγεωναρίων) πέθαναν και 11 άλλοι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, η εμφάνιση της οποίας εντοπίζεται σε ξενοδοχείο του μεσογειακού θερέτρου Κάλπε, κοντά στο Αλικάντε της Ισπανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    "Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στους τρεις νεκρούς , βρετανικής υπηκοότητας και ηλικίας από 73 έως 78 ετών, έδειξαν πνευμονία που προκλήθηκε από λεγιονέλλωση" , αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης της Βαλένθια, στην οποία διευκρινίζεται ότι μεταξύ των 14 κρουσμάτων, τα 10 αφορούν βρετανούς και τα 4 ισπανούς τουρίστες.

    "Θα κλείσουμε το ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους", ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι αρχές. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, οι θάνατοι επήλθαν στις 26, στις 31 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου. Ο τελευταίος σημειώθηκε σε ισπανικό νοσοκομείο, ενώ οι δύο άλλοι μετά τον επαναπατρισμό των ασθενών στη Βρετανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 February 2012 - 11:28:56 UTC