Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το PSI "φρενάρει" τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank
  • [02] Ομέρο Αντονούτι: Οφείλω την καριέρα μου στον Θόδωρο Αγγελόπουλου
  • [03] Αυξήσεις στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού από την 1η Φεβρουαρίου
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τα δημοσιονομικά της
  • [05] Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank
  • [06] Πήρε Μακρή, θέλει Ζαϊρί η Ανόρθωση

  • [01] Το PSI "φρενάρει" τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank

    Αδυναμία να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα συγχώνευσης της με την Eurobank, λόγω των τρεχουσών μακροοικονομικών εξελίξεων με άμεσες επιπτώσεις επί του τραπεζικού τομέα όσον αφορά το PSI δηλώνει η Alpha Bank, με ανακοίνωση της, ενώ από την πλευρά της η Eurobank αναφέρει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δεν υπάρχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συμφωνίας συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της η Alpha Bank αναφέρει ότι «συνεπεία τρεχουσών μακροοικονομικών εξελίξεων με άμεσες επιπτώσεις επί του τραπεζικού τομέα (Private Sector Involvement - PSI), δεν δύναται επί του παρόντος να παράσχει ακριβή ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα, και την εν γένει εξέλιξη, της συγχωνεύσεως αυτής μετά της Τραπέζης EFG Eurobank Ergasias. Ευθύς ως υπάρξουν οριστικά δεδομένα, η Τράπεζα θα επανέλθει δια νεωτέρας ανακοινώσεως προς το επενδυτικό κοινό».

    Από την πλευρά της η Eurobank, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν, και εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της».

    Εν τω μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισαν την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο τραπεζών.

    [02] Ομέρο Αντονούτι: Οφείλω την καριέρα μου στον Θόδωρο Αγγελόπουλου

    «Οφείλω στον Θόδωρο Αγγελόπουλο την κινηματογραφική μου καριέρα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Ιταλός ηθοποιός Ομέρο Αντονούτι, πρωταγωνιστής του πολυβραβευμένου έργου «Μεγαλέξανδρος».

    «Πριν με καλέσει ο Αγγελόπουλος είχα δουλέψει με τους αδελφούς Ταβιάνι, αλλά επί δύο χρόνια δεν με είχε καλέσει κανένας άλλος δημιουργός, διότι πίστευαν ότι ήμουν, σχεδόν αποκλειστικά, ένας ηθοποιός του θεάτρου. Μετά το δοκιμαστικό, πριν λάβει την τελική απόφαση, πέρασε αρκετός καιρός, αλλά όταν με κάλεσε για να ξεκινήσουμε, άρχισε μια συνεργασία μοναδική».

    Ο Αντονούτι, συνομήλικος του μεγάλου 'Ελληνα εκλιπόντα δημιουργού, θυμάται τα γυρίσματα στην ελληνική ενδοχώρα, το χιόνι στο Δοτσικό, κοντά στα Γρεβενά, όπου γυρίστηκε μέρος της ταινίας: «Στην αρχή, νόμιζα ότι θα έβλεπα την προβεβλημένη, την τουριστική Ελλάδα, που γνωρίζουμε όλοι. Ανακάλυψα, όμως, μια άλλη χώρα, εντελώς άγνωστη. Με τον Θόδωρο, ζούσες διαρκώς μια συνεχή έκπληξη».

    «Αυτό που έχει εντυπωθεί στη μνήμη μου, είναι ότι ο Αγγελόπουλος ήθελε να διατηρώ πάντα την τραχιά και σκληρή συμπεριφορά του λήσταρχου πρωταγωνιστή της ταινίας και στις συναναστροφές με τους συναδέλφους μου, όταν τελείωναν τα γυρίσματα. Ένα είδος πρωτότυπης, ιδιαίτερης ερμηνείας της μεθόδου Στανισλάφσκι» δηλώνει ο Αντονούττι.

    Όσο για την προσωπική σχέση με τον «ποιητή των εικόνων», προσθέτει ότι «ήταν εντυπωσιακή η διαφορά ανάμεσα στον διαχυτικό και πνευματώδη Αγγελόπουλο -εκτός δουλειάς- και στον επαγγελματία, απόλυτα προσηλωμένο στο έργο του, όταν ξεκινούσαν τα γυρίσματα. Το φιλμ έπρεπε να ολοκληρωθεί πάση θυσία. Έξω από τη σχέση του με το έργο και τις ανάγκες του, δεν υπήρχε τίποτα άλλο», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Ιταλός ηθοποιός.

    [03] Αυξήσεις στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού από την 1η Φεβρουαρίου

    Αυξήσεις στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού από την 1η Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η κατασκευάστρια κοινοπραξία Ολυμπία Οδος.

    Η διέλευση για τα ΙΧ αυξάνεται στα 3,20 ευρώ, από 3,10 ευρώ, προηγουμένως. Για τα μικρά φορτηγά, από 7,90 ευρώ, σε 8,10 ευρώ και για τις νταλίκες σε 11,40 ευρώ, από 11 ευρώ.

    Η τιμή στα διοδια για τα δίκυκλα παραμένει ως έχει, ενώ δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών, στο οποίο, σημειωτέον, έχουν σταματήσει τα έργα.

    Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι αυξήσεις προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης.

    [04] Γ. Παπανδρέου: Κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τα δημοσιονομικά της

    «Δεν ξέρω αν είναι γερμανική ιδέα, υπάρχει στις συζητήσεις εδώ και καιρό. Ή θα πορευτούμε δημοκρατικά και η κάθε χώρα θα είναι υπεύθυνη για τις δημοσιονομικές και τις άλλες πολιτικές της ή θα υπονομεύσουμε τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της επιτροπείας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΣΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σε σχέση με την Ελλάδα, βρισκόμαστε σε σημείο καμπής, καθώς έχουμε κάνει πολλά, αλλά πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα. 'Εχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια και σε αυτό το σημείο καμπής υπάρχει ανάγκη μείωσης του βάρους του χρέους μέσω του PSI και μιας νέας στρατηγικής που θα βάλει την Ελλάδα, σε μια πορεία αναπτυξιακή και ασφάλειας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, αλλά και η Ευρώπη έχει σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί. Όπως το τι θα κάνει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, των αγορών, πώς θα αντιμετωπίσει την κερδοσκοπία στα CDS και πώς θα ρυθμίσει τη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης.

    «Κάτι δεν είναι στο σωστό δρόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος σημείωσε ότι πέραν των δημοσιονομικών ευθυνών και της δημοσιονομικής δικαιοσύνης, υπάρχει πραγματική ανάγκη για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που θα καταστήσει την ΕΕ πιο ανταγωνιστική στο παγκόσμιο περιβάλλον.

    «Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις αναδυόμενες αγορές και η ΕΕ να στραφεί στην πραγματική οικονομία», κατέληξε.

    [05] Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Alpha Bank και της Eurobank

    Την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Alpha Bank και της Eurobank αποφάσισαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως ανακοινώθηκε,από το συνδυασμό των σημερινών ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων στον τύπο, δεν υφίσταται επαρκής πληροφόρηση από την οποία να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς και η προστασία του επενδυτικού κοινού.

    [06] Πήρε Μακρή, θέλει Ζαϊρί η Ανόρθωση

    Την απόκτηση του Γιώργου Μακρή ανακοίνωσε η Ανόρθωση.

    Ο 27χρονος αμυντικός μέσος του Ατρόμητου θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ανόρθωση.

    Στο μεταξύ, εκτός του Μακρή, η Ανόρθωση κινείται για την απόκτηση και του Ζαουάντ Ζαϊρί, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 January 2012 - 13:28:58 UTC