Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προγνωστικός δείκτης για το μέλλον των γονέων η υγεία των τέκνων τους
  • [02] Το Βυζάντιο "ταξιδεύει" στην Αμερική
  • [03] Στην απόλυση 10.000 υπαλλήλων του προχωρά ο όμιλος NEC
  • [04] Σαράποβα και Αζαρένκα στον τελικό του Όπεν Αυστραλίας
  • [05] Εκτίναξη πωλήσεων των τεχνολογικών προϊόντων, προβλέπει μελέτη
  • [06] Χημικές ουσίες στα ρούχα εξασθενούν το ανοσοποιητικό των παιδιών
  • [07] Συνελήφθη ο ιδρυτής της εταιρίας εμφυτευμάτων στήθους PIP

  • [01] Προγνωστικός δείκτης για το μέλλον των γονέων η υγεία των τέκνων τους

    Αν τα παιδιά έχουν υψηλή χοληστερόλη ή αρτηριακή πίεση, τότε είναι πιθανό ότι οι γονείς τους θα αντιμετωπίσουν αυξημένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος ή διαβήτη τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που συμπέρανε ότι η τωρινή κατάσταση της υγείας των παιδιών συνιστά προγνωστικό δείκτη για τη μελλοντική υγεία των γονιών.

    Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 850 παιδιά με μέση ηλικία 12 ετών και τα επαναξιολόγησαν μετά από 26 χρόνια, ενώ παράλληλα συνέκριναν την υγεία των γονιών τους, οι οποίοι είχαν πλέον μέση ηλικία 66 ετών.

    Σε περίπου τις μισές οικογένειες (ποσοστό 47%) ένας από τους δύο γονείς είχε πάθει έμφραγμα, εγκεφαλικό ή είχε εμφανίσει άλλο αρτηριακό πρόβλημα, ενώ πάνω από ένας στους τρεις (ποσοστό 37%) είχε εμφανίσει διαβήτη. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι γονείς είχαν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό πρόωρα, έως την ηλικία των 60 ετών, εάν τα παιδιά τους είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση στην ηλικία των 12 ετών.

    Γενικότερα, οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων στους γονείς σε οποιαδήποτε ηλικία ήταν μεγαλύτερες, εάν το παιδί στα 12 του είχε υψηλή «κακή» χοληστερόλη (LDL) ή υψηλά τριγλυκερίδια. Επίσης όταν τα παιδιά ήταν παχύσαρκα, ήταν διπλάσιες οι πιθανότητες οι γονείς να πάθουν διαβήτη ή να εμφανίσουν υψηλή πίεση στη μέση ηλικία.

    Έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, η παρακολούθηση της υγείας των παιδιών δεν είναι σημαντική μόνο για τα ίδια, αλλά μπορεί να παρέχει χρήσιμες ενδείξεις για το πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά η υγεία των γονιών τους, ιδίως αν οι τελευταίοι αποφεύγουν ή ξεχνούν να κάνουν περιοδικά «τσεκ-απ».

    [02] Το Βυζάντιο "ταξιδεύει" στην Αμερική

    Ο τίτλος της έκθεσης, αν και προσωρινός, δηλώνει αυτό ακριβώς που πρόκειται να ξεκινήσει σε περίπου ενάμιση χρόνο από τώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με την ονομασία «Βυζάντιο.

    Αριστουργήματα από ελληνικές συλλογές» («Byzantium. Masterpieces from Greek Collections), περίπου 300 αριστουργήματα ελληνικών μουσείων, δημόσιων και ιδιωτικών, μοναστηριών, αλλά και ευρήματα πρόσφατων ανασκαφών, θα ταξιδέψουν το φθινόπωρο του 2013 στις ΗΠΑ για να παρουσιαστούν αρχικά στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον και στη συνέχεια στο Μουσείο Γκετί στο Μάλιμπου της Καλιφόρνιας.

    Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως την άνοιξη του 2014, σκοπεύει να γνωρίσει στους Αμερικανούς τον ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος διατρέχει το Βυζάντιο από την αρχή μέχρι το τέλος του.

    [03] Στην απόλυση 10.000 υπαλλήλων του προχωρά ο όμιλος NEC

    Την πρόθεσή του να προχωρήσει στην απόλυση 10.000 υπαλλήλων παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 7.000 απασχολούνται στην Ιαπωνία, με στόχο την επιστροφή του σε κερδοφορία, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων NEC.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου 2011, ο όμιλος της NEC θα καταγράψει σημαντικές ζημίες για το σύνολο της οικονομικής χρήσης, γεγονός που τον ωθεί σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του.

    [04] Σαράποβα και Αζαρένκα στον τελικό του Όπεν Αυστραλίας

    Η Ρωσίδα, Μαρία Σαράποβα προκρίθηκε στον τελικό του ΟΠΕΝ Αυστραλίας, που διεξάγεται στην Μελβούρνη, καθώς νίκησε στον ημιτελικό την Τσέχα, Πέτρα Κβίτοβα με 6-2, 3-6, 6-4.

    Η Σαράποβα θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Λευκορωσίδα, Βικτόρια Αζαρένκα που στον πρώτο ημιτελικό, επικράτησε της Βελγίδας, Κιμ Κλάιστερς με 6-4, 1-6, 6-3.

    [05] Εκτίναξη πωλήσεων των τεχνολογικών προϊόντων, προβλέπει μελέτη

    Όσο δύσκολη κι αν είναι η οικονομική συγκυρία στη χώρα, αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τους καταναλωτές να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα νέα τεχνολογικά προϊόντα, αψηφώντας τις οικονομικές αντιξοότητες.

    Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων, από τη μελέτη, με τίτλο "TMT Predictions 2012", που δημοσιεύει, για ενδέκατη συνεχή χρονιά, η Deloitte και προβλέπει την αύξηση των πωλήσεων των "smartphones", τον περιορισμό της παροχής απεριόριστης χρήσης του διαδικτύου, τη δυνατότητα παρακολούθησης τηλεόρασης, ακόμα και εν κινήσει, την κυριαρχία των online διαφημίσεων, καθώς και την αυξημένη ζήτηση για νέα τεχνολογικά προϊόντα.

    Κορυφαίες τάσεις στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών, το 2012:

    - Οι πωλήσεις των χαμηλού κόστους "έξυπνων κινητών τηλεφώνων" (smartphones) (αξίας μέχρι και $100) αγγίζουν, για πρώτη φορά, τα 500 εκατομμύρια τεμάχια.

    - Τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και κινητές συσκευές.

    - Web Bybass: Μεταφορά δεδομένων, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

    - Το τέλος της παροχής απεριόριστης χρήσης διαδικτύου.

    - Πολλές εφαρμογές, λίγα downloads.

    [06] Χημικές ουσίες στα ρούχα εξασθενούν το ανοσοποιητικό των παιδιών

    Μια σειρά από οργανικές χημικές ουσίες που περιέχουν φθόριο και χρησιμοποιούνται ευρέως, όπως σε συσκευασίες φαγητών, αδιάβροχα ρούχα και αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη, όταν συσσωρεύονται στο αίμα, πιθανώς ευθύνονται για την εξασθένηση της αμυντικής δράσης του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των παθογόνων μικροοργανισμών, με συνέπεια τη μικρότερη αποτελεσματικότητα των παιδικών εμβολίων, όπως κατά του τετάνου και της διφθερίτιδας.

    Την πιθανή συσχέτιση μεταξύ χημικών ουσιών και εμβολίων για πρώτη φορά αναδεικνύει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, αν και, όπως διευκρίνισαν οι επιστήμονες, δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ότι όντως είναι οι ίδιες οι χημικές ουσίες και μόνο που «φρενάρουν» τους αμυντικούς μηχανισμούς, τους οποίους ενεργοποιούν τα εμβόλια. Είπαν όμως ότι είναι «πολύ πιθανόν» πως αυτό ακριβώς συμβαίνει.

    [07] Συνελήφθη ο ιδρυτής της εταιρίας εμφυτευμάτων στήθους PIP

    Ο ιδρυτής της γαλλικής εταιρίας εμφυτευμάτων στήθους PIP Ζαν-Κλοντ Μας συνελήφθη σήμερα στη νότια Γαλλία, κρατείται και θα του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

    Το σκάνδαλο με τα μη ιατρικά εμφυτεύματα στήθους αφορά 400-500.000 γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Τα εμφυτεύματα αυτά κατασκευάζονταν στη Γαλλία και το 84% εξάγονταν κυρίως στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Βρετανία. Τα εμφυτεύματα περιέχουν μη ιατρική σιλικόνη και υπάρχει κίνδυνος να διαρραγούν.

    Η εταιρία PIP, που κάποτε ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο στις πωλήσεις εμφυτευμάτων, πτώχευσε το 2010. Ο Ζαν-Κλοντ Μας παραδέχτηκε ότι παρήγαγε μη ιατρική σιλικόνη, αλλά διέψευσε πως είναι επικίνδυνη.

    Στη Γαλλία, 20 από τις γυναίκες που φέρουν εμφυτεύματα στήθους της Poly Implant Prothese εμφάνισαν καρκίνο, οι 16 από αυτές του στήθους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 January 2012 - 9:28:59 UTC