Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιδιώτες γιατροί θα καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ
  • [02] Το νέο δανειακό πρόγραμμα στη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας
  • [03] Συνελήφθη ο Σ.Φυντανίδης για οφειλές στο Δημόσιο
  • [04] Πάγωμα των κατώτατων αποδοχών όσο διαρκεί η κρίση, προτείνει ο ΣΕΒ

  • [01] Ιδιώτες γιατροί θα καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ

    Με γιατρούς συμβεβλημένους με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα καλυφθούν τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα προς τους διοικητές των νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ανέφερε ότι η έλλειψη προσωπικού αποτελεί χρόνιο πρόβλημα του συστήματος, λόγω, όπως είπε, της πελατειακής κατανομής του προσωπικού. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε προς τους διοικητές ότι, ενόψει της προεκλογικής περιόδου θα δεχτούν κύμα διαμαρτυριών για έλλειψη προσωπικού. «Υπάρχει πράγματι έλλειψη νοσηλευτών. Το 2011 είχαμε 4.500 συνταξιοδοτήσεις, αριθμός ο οποίος εξανεμίζει το πλεονέκτημα των 3.800 προσλήψεων νοσηλευτών που κάναμε πρόσφατα» επισήμανε ο υπουργός και κάλεσε τους διοικητές να λύσουν το πρόβλημα «εκ των έσω», αλλά και λέγοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις.

    Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να εργάζονται δύο μέρες την εβδομάδα - από μία που είναι σήμερα στο ΕΣΥ -, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

    [02] Το νέο δανειακό πρόγραμμα στη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας

    Δίωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε σήμερα, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση διαμορφώθηκε όλο το περίγραμμα των ειδικότερων συζητήσεων που πρέπει να γίνουν και των θεμάτων που πρέπει να αποσαφηνιστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ουσιαστικό περιεχόμενο του νέου δανειακού προγράμματος.

    Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ενέργειες που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τον ιδιωτικό τομέα ως προς το PSI, στο πλαίσιο των αποφάσεων της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

    Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με πολύ εντατικούς ρυθμούς τις αμέσως προσεχείς μέρες.

    [03] Συνελήφθη ο Σ.Φυντανίδης για οφειλές στο Δημόσιο

    Στο Αυτόφωρο θα οδηγηθεί αύριο ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης που συνελήφθη το πρωί για οφειλές προς το Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ.

    Σε βάρος του κ. Φυντανίδη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα ποινική δίωξη πλημμεληματικού βαθμού καθώς το αρχικό χρέος προς τη ΔΟΥ Ψυχικού ήταν περίπου 55.000 ευρώ και με τις προσαυξήσεις φτάνει τις 135.000 ευρώ.

    Ο κατηγορούμενος απόψε θα παραμείνει κρατούμενος και θα δικαστεί αύριο.

    [04] Πάγωμα των κατώτατων αποδοχών όσο διαρκεί η κρίση, προτείνει ο ΣΕΒ

    Πάγωμα των κατώτατων αποδοχών όσο διαρκεί η κρίση και διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού προτείνει ο ΣΕΒ, ενόψει της αυριανής συνάντησης των κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά.

    Ο ΣΕΒ ανακοίνωσε απόψε ότι προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο «χωρίς κόκκινες γραμμές», αλλά με δύο βασικές θέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

    «Υπερασπιζόμαστε τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω όσο διαρκεί η κρίση. Έχουμε υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 January 2012 - 21:29:01 UTC