Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ηλεκτρικό καλώδιο 540 ν. μ. θα συνδέσει Ελλάδα - Κύπρο - Ισραήλ
  • [02] ΝΔ-ΓΣΕΕ: "Όχι" σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή μισθών
  • [03] Προφυλακίστηκαν οι φερόμενοι ως "εγκέφαλοι" των κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας
  • [04] Συνελήφθη 50χρονος για χρέη 2,9 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

  • [01] Ηλεκτρικό καλώδιο 540 ν. μ. θα συνδέσει Ελλάδα - Κύπρο - Ισραήλ

    Η Κύπρος ενεργειακά θα πάψει να είναι νησί, μετά την υλοποίηση του πιο φιλόδοξου ενεργειακού έργου για τον 21ο αιώνα "EuroAsia Interconnector", ανακοίνωσε στη Λευκωσία ο πρόεδρος της ΔΕΗ - Quantum Energy Νάσος Κτωρίδης.

    Στόχος της εταιρείας είναι να συνδέσει με υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα μεταξύ τους και κατ' επέκταση με το Πανευρωπαϊκό Ηλεκτρικό Δίκτυο, που αποτελεί το πρώτο εγχείρημα ενεργειακής σύνδεσης μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.

    Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για το πλέον μεγαλεπήβολο έργο που έγινε μέχρι στιγμής στον κόσμο τόσο σε ό,τι αφορά το μήκος του καλωδίου όσο και το βάθος που αυτό θα ποντισθεί.

    Το κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στο 1,5 δισ. ευρώ και θα χρειασθεί 36 μήνες έως ότου ολοκληρωθεί. Με χρόνο έναρξης το 2013 το έργο θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία το 2016. Το κόστος του έργου αναμένεται να αποσβεσθεί περίπου σε τέσσερα χρόνια.

    Το έργο έχει δυνατότητα μεταφοράς ενέργειας συνολικής ισχύος 2.000 MW, ενώ τα συμβαλλόμενα μέρη είναι η ΔΕΗ-Quantum Energy από την Κύπρο, η ΔΕΗ από την Ελλάδα και θεσμικοί φορείς από το Ισραήλ.

    Ο κ. Κτωρίδης είπε ότι η αναμενόμενη απόδοση του έργου ανέρχεται σε 17,5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια ζωής του καλωδίου. Πρόσθεσε, όμως, ότι ο υπολογισμός των εισοδημάτων είναι τρεις φορές πιο συντηρητικός σε σχέση με άλλα αντίστοιχα παράδειγμα στη βόρεια Ευρώπη. Η απόσβεση του έργου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ-Quantum Energy, θα γίνει σε 1500 μέρες από την ημέρα λειτουργίας του, ενώ τη χρηματοδότηση του έργου θα την αναλάβει η ΔΕΗ-Quantum Energy.

    Το μήκος του καλωδίου μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ θα είναι 155 ναυτικά μίλια, μεταξύ Κύπρου και Κρήτης 320 ναυτικά μίλια και μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου 65 ναυτικά μίλια. Πρόσθεσε εξάλλου, ότι το μέγιστο βάθος πόντισης του καλωδίου είναι τα 2.000 μέτρα, ενώ το καλώδιο, βάρους 60 κιλών ανά μέτρο, θα θαφτεί σε βάθος ενός μέτρου κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

    [02] ΝΔ-ΓΣΕΕ: "Όχι" σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή μισθών

    Τη διαβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ζήτησε και πήρε η διοίκηση της ΓΣΕΕ στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

    Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε:

    «Ενημέρωσαμε τον κ. Σαμαρά για τις θέσεις της ΓΣΕΕ ενόψει της συζήτησης που απαιτεί η τρόικα για τις μειώσεις των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα. Το μπαλάκι δεν μπορεί να έλθει στον κοινωνικό διάλογο. Συζητάμε μέτρα για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά όχι μείωση του μισθολογικού κόστους. Ζητήσαμε από τον κ. Σαμαρά, το κόμμα του να μη στηρίξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και εκείνος είπε ότι δεν λύνονται αυτά τα θέματα με νομοθετικές παρεμβάσεις και ότι προσδοκά από τον διάλογο των κοινωνικών εταίρων».

    [03] Προφυλακίστηκαν οι φερόμενοι ως "εγκέφαλοι" των κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας

    Τον δρόμο προς τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του γ' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, οι τέσσερις φερόμενοι ως "εγκέφαλοι" των κυκλωμάτων εκβίασης και τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

    Μεταξύ αυτών, που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, είναι ο 58χρονος επιχειρηματίας, που κατηγορείται ως αρχηγός της πρώτης και πιο ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης.

    Από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους που κλήθηκαν να δώσουν σήμερα εξηγήσεις στον ανακριτή άπαντες προφυλακίστηκαν.

    Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 53 άτομα, εκ των οποίων οι 34 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι 19 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις που αγγίζουν ακόμη και τις 300.000 ευρώ.

    [04] Συνελήφθη 50χρονος για χρέη 2,9 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο

    Πενηντάχρονος διαχειριστής εταιρείας στο Χαλάνδρι συνελήφθη σήμερα από την Οικονομική Αστυνομία για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 2.923.767,60 ευρώ.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 January 2012 - 15:29:03 UTC