Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Είμαστε όλοι θυμωμένοι"
  • [02] Αποζημιώθηκε επειδή... κόπηκε στις εξετάσεις!
  • [03] Κινητοποιήσεις από τους δικηγόρους της Πελοποννήσου
  • [04] Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από δημοπράτηση 6μηνων γραμματίων
  • [05] "Ξένες δυνάμεις" βλέπει η Μόσχα πίσω από τις αποτυχίες διαστημικών σκαφών
  • [06] Αποκτά και πάλι «ζωή» το αρχαίο υδραγωγείο του Χορτιάτη
  • [07] Κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH από ομάδα αναρχικών
  • [08] Εγκρίθηκε πρόσληψη 26.000 ανέργων στην κοινωφελή εργασία
  • [09] Συνεδριάζουν στις 23/1 οι ΥΠΕΞ της ΕΕ για πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιράν
  • [10] Επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προς Χριστόφια - Έρογλου
  • [11] Στο μικροσκόπιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Β. Τοροσίδης

  • [01] "Είμαστε όλοι θυμωμένοι"

    "Εξέγερση πριν την εξαθλίωση", "Χωρίς βενζίνη- χωρίς αλλοτρίωση" είναι ορισμένα από τα φωτογραφημένα συνθήματα, γραμμένα όλα με μαύρη και κόκκινη αιμάσσουσα μπογιά σε τοίχους της πόλης.

    Άνθρωποι μονάχοι, κλεισμένοι σε διαμερίσματα, ανασηκωμένοι από μοναχικά κρεβάτια, ίχνη και φαντάσματα συντροφιάς δίπλα τους, σπασμένα αγάλματα, πέτρες στοιβαγμένες σε απρόσωπα οικόπεδα, ζευγάρια απομονωμένα σε διαμερίσματα γεμάτα τοίχους, το πρόσωπο στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου βαμμένο βαθύ μαύρο με όψη νεκροκεφαλής, συνθήματα ξανά ?

    Είναι οι δεκάδες φωτογραφίες (ασπρόμαυρες και έγχρωμες), γραφές θυμού κι όχι φωτός, που εκθέτουν 25 φωτογράφοι στο πλαίσιο της 2ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο "Contrast/Αντίθεση".

    «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ- (Έρημη χώρα - ΚΡΙΣΗ-μοι καιροί)» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε, χθες το βράδυ, στην γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

    «Το θέμα της έκθεσης δόθηκε για να βρουν την ευκαιρία να μιλήσουν οι φωτογράφοι εξωαισθητικά, να έχουν λόγο για μια μη φορμαλιστική φωτογραφία, να τροχίσουν τη φωτογραφική τους γλώσσα, να εκφραστούν πολιτικά, σε μια εποχή επανάκαμψης του πολιτικού, παγκοσμίως. Για να τους δοθεί η ευκαιρία να πάρουν θέση με το έργο τους πάνω σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στο σώμα και την ψυχή της Ελλάδας, να πουν την άποψή τους για τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, για την αλλαγή στις μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, για την ευτέλεια της δημόσιας ζωής, την καταβαράθρωση των πολιτιστικών αξιών και, γιατί όχι, για την αντίσταση στην κρίση αυτή που αρθρώνεται, όταν αρθρώνεται» σημειώνει ο επιμελητής της έκθεσης Βασίλης Καρκατσέλης.

    Αναφερόμενος στη διαφορετική αισθητική των δημιουργών, μας παροτρύνει να μην ξεχνάμε ότι «το πολιτικό περνάει από το βαθύ προσωπικό».

    Στην έκθεση, με φωτογραφίες τους συμμετέχουν οι: Σμάρα Αγιακάτσικα, Μαριρένα Γρηγορά, Μαρία Καππάτου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Κατσαρέας, Δημήτρης Λουζικιώτης, Θάλεια Καραφύλλη , Δημήτρης Ζωγράφος, Άσπα Ζώγια, Σταύρος Δαγτζίδης, Δημήτρης Προκοπίου, Νίκος Κοτζαμπασάκης, Μαρίνα Προβατίδου, Βασίλης Καρκατσέλης, Σάββας Κόης, Έμμογλου Κοσμάς, Γιάννης Λογιοτατίδης, Βασίλης Βαρσακέλης, Στέλιος Καραθεοδώρου, Μαρία Παίζη, Φιλίππου Στέλιος, Γιάννης Χολογκούνης και η EVI PETERSON. Βίντεο Σταύρος Δαγτζίδης και εγκαταστάσεις η Βασιλική Παραπούρα.

    Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 2011 (άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο και ολοκληρώνεται στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου) παρουσιάζουν δουλειές τους, σε συνολικά επτά ομαδικές εκθέσεις, 170 φωτογράφοι με 700 φωτογραφίες τους.

    Η έκθεση για τους "καιρούς της κρίσης" θα είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός Κυριακής) ως τις 31 Ιανουαρίου.

    [02] Αποζημιώθηκε επειδή... κόπηκε στις εξετάσεις!

    Ακόμη και αν η μάχη χαθεί στις σχολικές αίθουσες για έναν μαθητή, μπορεί να κερδηθεί στις δικαστικές... Αυτό συνέβη, τουλάχιστον, στην Ιταλία, όπου ένας μαθητής που είχε κοπεί στις απολυτήριες εξετάσεις το μακρινό 2004, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κατάφερε να δικαιωθεί επτά χρόνια αργότερα.

    Το δικαστήριο της Φλωρεντίας ακύρωσε πρώτα την απόρριψη στις εξετάσεις και στη συνέχεια επιδίκασε 5.000 ευρώ αποζημίωση στον μαθητή, την οποία καλείται να καταβάλει το υπουργείο Παιδείας.

    Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την ακαδημαϊκή περίοδο 2003-2004, ο μαθητής φοιτούσε στην τελευταία τάξη σχολείου Καλών Τεχνών της αναγεννησιακής πόλης. Στο τέλος της χρονιάς έδωσε προφορικές εξετάσεις για να πάρει το απολυτήριό του. Η εξεταστική επιτροπή τον εξέτασε στα μαθήματα της γλώσσας, της ιστορίας και της καλλιτεχνικής ανατομίας. Από τις απαντήσεις, όμως, έκρινε ότι ο μαθητής δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένος, τον βαθμολόγησε κάτω από τη βάση και ο ίδιος υποχρεώθηκε να επαναλάβει τη χρονιά.

    Ο μαθητής γράφτηκε σε ιδιωτικό σχολείο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και παράλληλα προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κριθεί παράνομη η απόρριψή του. Ένα χρόνο μετά δικαιώθηκε σε πρώτο βαθμό. Στο μεταξύ, όμως, είχε χάσει χρόνο και χρήμα. Έτσι, προσέφυγε ξανά στη δικαιοσύνη - αυτή τη φορά για να ζητήσει χρηματική αποζημίωση.

    Το επιχείρημα του μαθητή στο δικαστήριο ήταν ότι δεν εξετάστηκε σε όλη την ύλη, αλλά μόνο σε μερικά μαθήματα, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του. Ισχυρίστηκε ακόμη πώς θα έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη του σε μαθήματα που είναι περισσότερα σχετικά με το αντικείμενο των Καλών Τεχνών, όπως είναι το ελεύθερο σχέδιο, η αρχιτεκτονική και η ιστορία της τέχνης.

    Οι δικαστές πείστηκαν και επιδίκασαν 5.000 ευρώ στον μαθητή. Το ποσό αντιστοιχεί στα δίδακτρα που είχε καταβάλει στο ιδιωτικό σχολείο για να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Για τη χαμένη χρονιά και την ψυχική οδύνη δεν αποζημιώθηκε ούτε με ένα ευρώ. Και στο ιδιωτικό σχολείο, εξάλλου, δεν έλαμψε: πήρε το απολυτήριο με κάτι παραπάνω από τη βάση...

    [03] Κινητοποιήσεις από τους δικηγόρους της Πελοποννήσου

    Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Κορίνθου, με απόφαση του οικείου δικηγορικού συλλόγου, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, για τις δικηγορικές εταιρείες και τη διαφήμιση των δικηγόρων.

    Αυτή την ώρα πραγματοποιούν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχιση ή μη της κινητοποίησής τους.

    Να σημειώσουμε επίσης, ότι από αύριο οι δικηγόροι των υπόλοιπων δικηγορικών συλλόγων της Πελοποννήσου, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους έχουν αποφασίσει τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους.

    [04] Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από δημοπράτηση 6μηνων γραμματίων

    Στην άντληση ποσού συνολικού ύψους 1,625 δισ.ευρώ προχώρησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω της δημοπράτησης εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 1.250 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 4,90%. Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 3,495 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,80 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των ΒαΒ­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καΒ­Β­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό ΛειτουρΒ­γίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, στις 12μ.μ.

    Όπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ, δεν δόθηκε καμία προμήθεια.

    [05] "Ξένες δυνάμεις" βλέπει η Μόσχα πίσω από τις αποτυχίες διαστημικών σκαφών

    Ο διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos) Βλαντίμιρ Ποπόβκιν δήλωσε σήμερα ότι ξένες δυνάμεις μπορεί να βρίσκονται πίσω από μια σειρά αποτυχιών που γνώρισε πέρυσι η Ρωσία κατά την εκτόξευση διαστημικών σκαφών.

    Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα "Ιζβέστια", ο Ποπόβκιν εξήγησε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πολλές εκτοξεύσεις διαστημικών σκαφών απέτυχαν ακριβώς τη στιγμή που τα σκάφη διέσχιζαν μια ζώνη που δεν καλύπτεται από τα ρωσικά ραντάρ.

    "Δεν ξέρουμε γιατί τα επεισόδια με τα σκάφη μας συμβαίνουν ακριβώς τη στιγμή που υπερίπτανται αυτού που για τη Ρωσία είναι η 'σκοτεινή' πλευρά της Γης, εκεί όπου δεν βλέπουμε τα σκάφη και όπου δεν λαμβάνουμε τα τηλεμετρικά δεδομένα τους", δήλωσε.

    "Δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα, όμως υπάρχουν σήμερα πολύ ισχυρά μέσα εναντίον των διαστημικών σκαφών, η χρήση των οποίων δεν μπορεί να αποκλειστεί", πρόσθεσε ο Ποπόβκιν υπαινισσόμενος προφανώς τις ΗΠΑ που είναι μαζί με τη Ρωσία οι δύο μεγάλες διαστημικές δυνάμεις του κόσμου.

    Μία από τις πιο ηχηρές αποτυχίες του ρωσικού διαστημικού τομέα ήταν η εκτόξευση το Νοέμβριο του εξερευνητικού διαστημικού σκάφους Phobos-Grunt με προορισμό τον Άρη, το οποίο περιφέρεται ανεξέλεγκτο γύρω από τη Γη εδώ και εβδομάδες και κομμάτια του επρόκειτο να πέσουν στη Γη την Κυριακή.

    Ο Ποπόβκιν δήλωσε πως οι ειδικοί εξακολουθούν να μην γνωρίζουν γιατί οι κινητήρες του Phobos-Grunt δεν τέθηκαν σε λειτουργία. Το διαστημικό σκάφος επρόκειτο να κατευθυνθεί προς ένα δορυφόρο του Άρη (τον Φόβο) και να φέρει πίσω δείγματα κατά την πρώτη ρωσική διαπλανητική αποστολή μέσα σε 15 χρόνια.

    Πέρυσι η Ρωσία εκτόξευσε 33 διαστημικά σκάφη και η εκτόξευση πέντε εξ αυτών απέτυχε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

    [06] Αποκτά και πάλι «ζωή» το αρχαίο υδραγωγείο του Χορτιάτη

    Επί 19 αιώνες, το υδραγωγείο του Χορτιάτη, το μοναδικό σωζόμενο μνημείο στο είδος του στην Κεντρική Μακεδονία, τροφοδοτούσε με νερό τη Θεσσαλονίκη.

    Το πέρασμα του χρόνου, όμως, καθώς και οι ανθρώπινες επεμβάσεις άφησαν πάνω του "πληγές", τις οποίες προσπαθεί να επουλώσει η 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με τις εργασίες στερέωσης και ανάδειξης που υλοποιεί και οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

    Το υδραγωγείο του Χορτιάτη είναι μια ρωμαϊκή κατασκευή, που τροφοδοτούσε με νερό από τις πηγές την πόλη της Θεσσαλονίκης και η αρχική φάση του χρονολογείται στον 1ου αιώνα μ.Χ. Έχει μήκος 223μ. και μέγιστο ύψος 20μ..

    Στην περιοχή αυτή έγινε και η συμπλοκή μεταξύ ανταρτών και Γερμανών το 1944, όπου ο θάνατος ενός Γερμανού στρατιώτη αποτέλεσε την αφορμή του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, στη διάρκεια του οποίου εκτελέστηκαν 149 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και βρέφη.

    «Οι εργασίες ήταν απολύτως απαραίτητες, γιατί το υδραγωγείο είχε έντονα στατικά προβλήματα και κάποια στιγμή ήταν βέβαιο ότι θα κατέρρεε κάποιο κομμάτι του» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λέκτορας αρχαιολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και υπεύθυνος της προμελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου, Μανόλης Μανωλεδάκης.

    Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013.

    [07] Κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH από ομάδα αναρχικών

    Κατάληψη στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH πραγματοποίησε, στις 11 το πρωί, ομάδα περίπου 30 αναρχικών.

    Οι αναρχικοί εισέβαλαν στο στούντιο και διέκοψαν το πρόγραμμα του σταθμού, ενώ αμέσως μετά διάβασαν κείμενο συμπαράστασης στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", που μεταδόθηκε στον αέρα, καθώς και μια εκτενή οικονομική ανάλυση για την κρίση στην Ελλάδα.

    Πριν από λίγη ώρα, οι καταληψίες βγήκαν από το στούντιο, αλλά παραμένουν στον χώρο του σταθμού, ενώ το πρόγραμμα αυτή την ώρα μεταδίδεται κανονικά.

    [08] Εγκρίθηκε πρόσληψη 26.000 ανέργων στην κοινωφελή εργασία

    Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

    Η επιλογή έγινε με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.

    Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας.

    Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μετά την οριστική επικύρωση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν για 5 μήνες μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

    Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου έχουν εγκριθεί 8.170 θέσεις. Ακολουθούν, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για 1.700 θέσεις, Ηπείρου για 2.950, Θεσσαλίας για 5.300 Πελοποννήσου για 4.130 και Νοτίου Αιγαίου για 870.

    Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά συνολικά 57.000 ωφελουμένους και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, πέντε κατηγορίες ανέργων. Μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι έως 30 ετών, επιστήμονες και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

    [09] Συνεδριάζουν στις 23/1 οι ΥΠΕΞ της ΕΕ για πετρελαϊκό εμπάργκο στο Ιράν

    Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να επισπεύσουν κατά μία εβδομάδα και να πραγματοποιήσουν στις 23 Ιανουαρίου τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών που πρόκειται να αποφασίσει για την επιβολή ενός πετρελαϊκού εμπάργκο στο Ιράν, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.

    "Το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου", αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως η απόφαση ελήφθη ώστε να μην συμπέσει με τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ που έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου, όταν επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί η συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών.

    [10] Επιστολή του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, προς Χριστόφια - Έρογλου

    Οδικό χάρτη για το τέλος των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό θέτει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, με την επιστολή του προς τον πρόεδρο Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ενόψει της συνάντησης στο Green Tree της Νέας Υόρκης, από 22 μέχρι 24 Ιανουαρίου.

    Η επιστολή έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2012 και αποτελείται από έξι παραγράφους. Στην επιστολή του οΓΓ του ΟΗΕ θέτει με διπλωματική γλώσσα σαφές χρονοδιάγραμμα λήξης της τρέχουσας διαδικασίας την 1η Ιουλίου 2012.

    Η επιστολή δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και σήμερα είναι το κύριο θέμα στις εφημερίδες «Σημερινή» και «Αλήθεια».

    Το κείμενο της επιστολής Μπαν Κι Μουν προς τους δύο ηγέτες είναι ταυτόσημο, με μόνη διαφορά ότι στην επιστολή προς τον πρόεδρο Χριστόφια περιλαμβάνεται η διατύπωση «ενώ κατανοώ ότι δεν επιθυμείτε χρονοδιαγράμματα».

    [11] Στο μικροσκόπιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Β. Τοροσίδης

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξετάζει την περίπτωση του Βασίλη Τοροσίδη!

    Η διάσημη αγγλική ομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Daily Mail», σκέφτεται σοβαρά να καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του διεθνή αμυντικού. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας παρακολουθεί τον Τοροσίδη τον τελευταίο χρόνο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και έχει σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για την αξία του.

    Μάλιστα θεωρείται ότι είναι μια εξαιρετική περίπτωση για να καλυφθεί το δεξί άκρο της άμυνας των «μπέμπηδων».

    «ΗΓιουνάιτεντ εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης του δεξιού μπακ του Ολυμπιακού, Βασίλη Τοροσίδη. Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός παρακολουθείται από τη Γιουνάιτεντ εδώ και 18 μήνες και η ανάγκη ενός παίκτη που μπορεί να προσφέρει σε πολλές θέσεις στα μετόπισθεν έχει γίνει μεγαλύτερη μετά τους τραυματισμούς που υπάρχουν. Ανιχνευτές της ομάδας τον παρακολούθησαν στο 0-0 με τη Δόξα Δράμας την Κυριακή και θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες αν θα προχωρήσουν στην κατάθεση πρότασης. Ο Τοροσίδης έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του επτά εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του, αλλά η ανάγκη των Ελλήνων για μετρητά ίσως μειώσει την τιμή του», γράφει μεταξύ άλλων το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 January 2012 - 11:29:31 UTC