Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [02] Τον Μάρτιο η επόμενη δόση στην Ελλάδα, λέει η Κομισιόν
  • [03] Πτώση 2,22% στο Χρηματιστήριο
  • [04] Διαφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο θέμα των επικουρικών συντάξεων
  • [05] Κλειστά το τριήμερο των Θεοφανείων τα μουσεία

  • [01] Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Από 9% έως 12,1% κλιμακώνονται οι αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου (η μεσοσταθμική αύξηση είναι 9,2%).

    Στο νυχτερινό ρεύμα αντίστοιχα οι αυξήσεις κυμαίνονται από 9% έως 11,6%, ενώ το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και το τιμολόγιο πολυτέκνων «παγώνουν» για το 2012. Στις εμπορικές-βιομηχανικές χρήσεις οι ανατιμήσεις κυμαίνονται από 6,9% έως 9,4%, στο αγροτικό ρεύμα φτάνουν στο 8,9%, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση (14,9 %) έγινε στο τιμολόγιο φωτισμού οδών και πλατειών.

    Αυτά προκύπτουν από τις σημερινές ανακοινώσεις της ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια που ισχύουν από την αρχή του έτους, ύστερα από τη σχετική έγκριση του ΥΠΕΚΑ. Εκκρεμεί η ανακοίνωση των αναλυτικών τιμολογίων, δηλαδή οι χρεώσεις ανά κιλοβατώρα ανάλογα με το ύψος και την κατηγορία κατανάλωσης.

    Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι αναπροσαρμογές έγιναν λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, αφετέρου τις σημαντικές αυξημένες δαπάνες για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο και αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

    Η ΔΕΗ σημειώνει επίσης ότι οι αυξήσεις στο οικιακό ρεύμα είναι υψηλότερες για τις μεγάλες καταναλώσεις (πάνω από 3.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο), οι οποίες τιμολογούνται κατά 54% ακριβότερα σε σχέση με τις χαμηλότερες (κάτω από 800 kwh).

    [02] Τον Μάρτιο η επόμενη δόση στην Ελλάδα, λέει η Κομισιόν

    Το συνολικό πρόγραμμα της παροχής έκτακτης δανειοδότησης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα μετατεθεί χρονικά κατά ένα τρίμηνο, λόγω της καθυστέρησης στην εκταμίευση μίας δόσης κατά το 2011, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ολιβιέ Μπαγί, όπως μεταδίδουν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς και το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Η επόμενη δόση των 5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, που κανονικά επρόκειτο να εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο του 2011, πλέον θα καταστεί διαθέσιμη τον Μάρτιο του 2012, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

    Τα επιπλέον 10 δισ. ευρώ που αρχικά επρόκειτο να λάβει η Ελλάδα τον επόμενο Μάρτιο, θα αποδεσμευτούν για τον Ιούνιο, ενώ επίσης το σύνολο των ποσών αυτών ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο να εκταμιευθεί εάν οι επιθεωρητές της τρόικας, που θα βρεθούν στην Αθήνα από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου, αποφανθούν πως η Αθήνα δεν κατορθώνει να εκπληρώσει τις υπεσχημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

    «Εάν η αποστολή μας στα μέσα Ιανουαρίου καταλήξει ότι υπάρχει καθυστέρηση στις προόδους, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και την πληρωμή του Μαρτίου», τόνισε σχετικά ο Ολ. Μπαγί.

    [03] Πτώση 2,22% στο Χρηματιστήριο

    Με μεγάλη πτώση έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, συμπληρώνοντας τέσσερες πτωτικές συνεδριάσεις, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 647,58 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,22%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 4,83%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 21,215 εκατ. ευρώ.

    [04] Διαφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο θέμα των επικουρικών συντάξεων

    Διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, με τους εκπροσώπους της ΝΔ Νίκο Νικολόπουλο, Χρύσανθο Λαζαρίδη και Χρήστο Σταϊκούρα,για το θέμα των επικουρικών συντάξεων.

    Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι το θέμα των επικουρικών συντάξεων θα πρέπει να συζητηθεί μετά τις 15 Ιανουαρίου, ώστε να δοθεί χρόνος για να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές προτάσεις, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επέμεινε ότι οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί, πριν από την επίσκεψη της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου. Ο υπουργός Εργασίας έχει επανειλημμένα τονίσει, ότι το θέμα των επικουρικών θα πρέπει να έχει καταλήξει ως τις 15 Ιανουαρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι η μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι προαπαιτούμενο για το Μεσοπρόθεσμο.

    «Οι θέσεις μας είναι σταθερές: Όχι σε οριζόντιες περικοπές, χωρίς αντίκρυσμα», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος. «Είμαστε περισσότερο ανήσυχοι από πριν», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος και εστίασε τις επιφυλάξεις του στο ότι «δεν έχουν μέχρι σήμερα συνεκτιμηθεί οι παραδοχές των αναλογιστικών μελετών με τις συνέπειες του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων».

    Τόνισε, επίσης, ότι η ΝΔ δεν είναι αντίθετη με τον εξορθολογισμό του συστήματος της επικουρικής ασφάλισης, αλλά δεν υποστηρίζει βεβιασμένες αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς αποτέλεσμα».

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σύσταση κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα καταλήξει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αξιολόγηση των προτάσεων και την προώθηση των λύσεων.

    [05] Κλειστά το τριήμερο των Θεοφανείων τα μουσεία

    Κλειστά θα είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι και το επόμενο τριήμερο, των Φώτων 6 και το Σαββατοκύριακο 7-8 Ιανουαρίου 2012, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, που καλύπτει μισθολογικά την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.

    Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «αρνούμαστε να παρανομήσουμε χωρίς να υπάρχει η σχετική έγκριση, τόσο για τη λειτουργία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, όσο και για την εργασία-αμοιβή μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 5 January 2012 - 17:29:17 UTC