Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς
  • [02] Στο επίκεντρο οι εργασιακές σχέσεις
  • [03] Νέα βιογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό
  • [04] Χιλιάδες ψάρια εκβράστηκαν μυστηριωδώς στη Νορβηγία
  • [05] Περί τον Απρίλιο οι εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής
  • [06] Γ. Καπελέρης: Δεν υπήρξε διαγραφή προστίμων

  • [01] Νέες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς

    Αθήνα, Ελλάδα 03/01/2012 13:11 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Νέες εξηγήσεις καλούνται να δώσουν εντός δύο ημερών οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης

    Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρής, κάλεσε σήμερα τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, εντός δύο ημερών να καταθέσουν εγγράφως τι εννοούσαν με τις χθεσινές δηλώσεις τους, αλλά και να δώσουν εγγράφως (και πάλι) στοιχεία ή ονόματα, εφόσον τα έχουν, για πρόσωπα που επιχείρησαν παρέμβαση στο έργο τους.

    Ο Σπ. Μουζακίτης, σε χθεσινές δηλώσεις του, εξέφρασε την απορία γιατί αρχειοθετήθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο Φ. Μακρής για τους λόγους παραίτησης (αντικατάστασης) των δύο οικονομικών εισαγγελέων (Πεπόνη και Μουζακίτη).

    Είπε ακόμη ο κ. Μουζακίτης, ότι έχουν λάβει προθεσμία πέντε ημερών για να καταθέσουν σχετικό υπόμνημα και προσέθεσε ότι αυτό, που έδωσαν στην εκπνοή του 2011 στον κ. Μακρή, ήταν ένα πρόχειρο σημείωμα και όχι υπόμνημα. Δεν παρέλειψε ο οικονομικός εισαγγελέας να σημειώσει ότι έχουν αναφέρει στους προϊσταμένους τους όλα τα στοιχεία και τα ονόματα που έχουν για παρεμβάσεις στο έργο τους.

    [02] Στο επίκεντρο οι εργασιακές σχέσεις

    Όλα τα ανοικτά ζητήματα -μισθολογικό ασφαλιστικό κ.α - θα τεθούν στις αυριανές διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους ( ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΒΕΕ, κ.α).

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κουτρουμάνης, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, μετά την συνάντηση του με τον κ. Παπαδήμο, η κυβέρνηση δεν θέτει κόκκινες γραμμές αλλά "το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα", ενώ για την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού τόνισε ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα ζητήματα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση του ΦΠΑ.

    Ο κ. Κουτρουμάνης αναφορικά με τις μειώσεις στις επικουρικές συναντάξεις εμφανίστηκε να επιμένει στη ρύθμιση τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για περιορισμό ως λύση του προβλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ίδιος πρότεινε μία διευθέτηση και πώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι κλιμακωτό. Οσο για τις διαφωνίες της ΝΔ επεσήμανε ότι έχει δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν και περιμένει προτάσεις.

    Σχετικά με την επικείμενη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Φαρμακοποιών (σήμερα στις 3 το μεσημέρι), εξέφρασε την απορία του για τους λόγους των κινητοποιήσεων τους όταν, όπως είπε, "γνωρίζουν εδώ και ένα μήνα ότι στις 5 Ιανουρίου θα πληρωθούν από τον ΕΟΠΠΥ και στις 23 Ιανουαρίου από τον ΟΓΑ".

    "Είναι απαράδεκτο να ζητούν από τους συνταξιούχους να πληρώνουν τα φάρμακα, όταν το ΙΚΑ για παράδειγμα δεν τους χρωστά ευρώ".

    Τέλος, με αφορμή ερώτηση άν θεωρεί υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις τους είπε ότι δεν έχει τέτοια στοιχεία, αλλά "φαίνεται να τους ενοχλεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η μείωση του ποσοστού κέρδους τους που είναι δίκαια".

    [03] Νέα βιογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό

    Το "μυστήριο" της Μπριζίτ Μπαρντό, της γυναίκας που εξύφανε το θρύλο της αδάμαστης ανεξαρτησίας εγκαταλείποντας την κινηματογραφική καριέρα της για να αφοσιωθεί στην προστασία των ζώων, αποκρυπτογραφεί μια νέα, εγκωμιαστική βιογραφία της πρώην ηθοποιού.

    Στο βιβλίο της "Η εκθαμβωτική Μπριζίτ Μπαρντό", η Μαρί Ντομινίκ Λελιέβρ, βιογράφος που εργάζεται στην εφημερίδα Λιμπερασιόν, φιλοτεχνεί το πορτρέτο μιας εθνικής σταρ, χωρίς να κρύβει το θαυμασμό της για "την πορεία, την τόλμη και το κουράγιο" της.

    "Απ' όλους τους ανθρώπους των οποίων παρακολούθησα τη διαδρομή, η Μπαρντό είναι η πιο πολυσύνθετη, περισσότερο και από τον σχεδιαστή μόδας Ιβ Σεν Λοράν", είπε η Λελιέβρ η οποία έχει πραγματικό πάθος για τους εκπροσώπους της γαλλικής ποπ κουλτούρας. "Επέλεξα να μην συναντήσω την Μπριζίτ Μπαρντό γιατί θα απαιτούσε να ξαναδιαβάσει (το κείμενο). Συνάντησα και πήρα συνεντεύξεις από φίλους και συνεργάτες της", πρόσθεσε.

    Η Μπαρντό, "ένα πλάσμα που δημιουργήθηκε από τον πόθο των άλλων", παρουσιάζεται πάνω απ' όλα ως μια ελεύθερη γυναίκα, που αποκηρύσσει τους καταναγκασμούς και εκπροσωπεί μια ολόκληρη γενιά. "Κάνει και λέει ότι σκέφτεται, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, σαν να αυτοπαγιδεύεται", σημείωσε η Λελιέβρ που υποστηρίζει ότι σήμερα η πρώην ηθοποιός ζει απομονωμένη, μακριά από την κοινωνία. "Το μίσος για το ανθρώπινο είδος είναι ένα αντίδοτο. Έχει όλα τα ελαττώματα και όλα τα προτερήματα των Γάλλων", πρόσθεσε.

    Μολονότι η Μπαρντό έχει δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο ίδρυμά της για την προστασία των ζώων, χειρίζεται "έξυπνα" τα έσοδά της και ζει άνετα.

    Η συγγραφέας δεν παραλείπει να αναφερθεί στους έρωτες και στους τέσσερις συζύγους της Μπε-Μπε: τον Ροζέ Βαντίμ, τον Ζακ Σαριέ, τον Γκίντερ Ζακς και τον Μπερνάρ ντ' Ορμάλ. Αποφεύγει όμως να μιλήσει εκτεταμένα για τις καταδίκες της πρώην σταρ για υποκίνηση σε ρατσιστική βία και για τις δηλώσεις της εναντίον της μουσουλμανικής κοινότητας, την οποία καταγγέλει για τη σφαγή των αρνιών στη γιορτή του Αΐντ.

    [04] Χιλιάδες ψάρια εκβράστηκαν μυστηριωδώς στη Νορβηγία

    Ρέγγες εκβράστηκαν κατά χιλιάδες στα παράλια της Νορβηγίας, προκαλώντας ερωτηματικά στους ειδικούς για τα αίτια ενός τόσο μαζικού φαινομένου, έγινε σήμερα γνωστό από το νορβηγικό Ινστιτούτο Θαλάσσιων Ερευνών.

    Σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 20 τόνοι ψαριών βρέθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου στην παραλία μιας μικρής κοινότητας στη βόρεια Νορβηγία.

    "Είχαμε δει και στο παρελθόν να εκβράζονται ρέγγες, όμως όχι σε τέτοια έκταση", δήλωσε ο βιολόγος Όλε Κρίστιαν Μπεργκ του νορβηγικού Ινστιτούτου Επιστημών και Τεχνολογίας του Τροντχάιμ.

    Σύμφωνα με τον Μπεργκ, οι ρέγγες μπορεί να κυνηγήθηκαν από άλλα ψάρια ή από θαλάσσια θηλαστικά.

    Μπορεί επίσης να έπεσαν θύματα της παλίρροιας ή της μεγάλης παρουσίας γλυκού νερού στην περιοχή αυτή, όπου εκβάλλει ένας ποταμός, πρόσθεσε.

    [05] Περί τον Απρίλιο οι εκλογές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής

    Aπέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού σε αυτή τη φάση ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, ενώ προσδιόρισε το χρόνο των εκλογών περί τον Απρίλιο, σημειώνοντας πως θα ήταν "επικίνδυνο" να προκηρυχθούν εκλογές τώρα.

    "Το επόμενο τρίμηνο θα κριθούν όλα", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Σκάι" και τόνισε ότι θα πρέπει να υπογραφεί οπωσδήποτε η νέα δανειακή σύμβαση, για να μην οδηγηθούμε εκτός αγορών. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή και σημείωσε ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί.

    Ο κ. Καψής τόνισε πως "αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη της κυβέρνησης και η προσπάθεια και των τριών κομμάτων που μετέχουν την κυβέρνηση να συνθέσουν τις διαφωνίες τους".

    Ερωτηθείς για το ζήτημα που ανέκυψε με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι θέση της κυβέρνησης παραμένει το "όλα στο φως" και πρόσθεσε: "Εάν υπάρχουν καταγγελίες, θα πρέπει να έρθουν στο φως".

    [06] Γ. Καπελέρης: Δεν υπήρξε διαγραφή προστίμων

    "Δεν υπήρξε καμία διαγραφή προστίμων και σε καμία περίπτωση οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος Ήφαιστος δεν συνιστούν λαθρεμπορική πράξη" δηλώνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης που παραιτήθηκε ύστερα από προτροπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου μετά την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για άσκηση δίωξης σε βάρος του.

    Ο ίδιος προσθέτει ότι η απόφαση για το πάγωμα των προστίμων ελήφθη προκειμένου να μην αφαιρεθεί η άδεια σε 3.700 επιχειρήσεις εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης οι οποίες δεν υπέβαλλαν εμπρόθεσμα στο σύστημα Ήφαιστος, το οποίο ήδη παρουσίαζε προβλήματα, τα στοιχεία για τις παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης ενώ για το θέμα αυτό ήταν ενήμερος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 January 2012 - 13:29:21 UTC