Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεσημέρι η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο
  • [02] ''Μονόδρομος η ψήφιση των μέτρων''
  • [03] Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα
  • [04] Μείωση απασχόλησης
  • [05] Ανοικτό μουσείο η Σάμη
  • [06] Ο Βαρλικόφσκι στην Αθήνα
  • [07] Αιματηρή επίθεση
  • [08] "Ήρωες" των Special Olympics

  • [01] Το μεσημέρι η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο

    Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, με την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής. Αναμετάδοση από τη Βουλή της συζήτησης στο ακόλουθο link: Video.

    Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών ο εφαρμοστικός Νόμος που εξειδικεύει το πακέτο μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος μέχρι το 2015. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι ο έλεγχος της Βουλής θα είναι διαρκής και σε όλα τα στάδια της διαδικασίας των συμβάσεων. Παράλληλα, απέκλεισε "το ενδεχόμενο χρεοκοπίας" ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι «απών από την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας» και έχει έναν εντυπωσιακά συμβατικό λόγο, οικοδομημένο στην παραδοσιακή ξεπερασμένη αντίληψη ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση. «Ο κ. Σαμαράς κρατά αποστάσεις ασφαλείας, σκέπτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον, χωρίς να σκέφτεται την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος. Video

    "Ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο με το μαχαίρι στο κρόταφο όχι με το πιστόλι", καθώς "δεν είμαι έτοιμη να αναλάβω την ευθύνη για την κατάρρευση της χώρας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

    Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

    Καταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός, γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό. Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του «κατάφερε και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα». Video

    Μιλώντας σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι η απόφαση για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ήδη ληφθεί. Πρόσθεσε δε ότι ο αγώνας "θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα".

    Την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης επανέλαβε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή επί του Μεσοπρόθεσμου. Επίσης, έκανε λόγο για νομοθετική υστέρηση, για έλλειμμα εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και έλλειμμα δικαστικής εξουσίας. Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για τη θέση του αντιπροέδρου Θ. Πάγκαλου, αφού αυτός, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, δεν έχει ορκιστεί υπουργός. Video

    «Άλλο η πολιτική διαφωνία κι άλλο να θέσουμε εκτός νόμου τον κ. Πάγκαλο» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας επί της ουσίας του ερωτήματος ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όταν δεν έχει ορκιστεί υπουργός, θεωρείται υπουργός Επικρατείας.

    «Εμείς λέμε, πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Αλλά είναι πιο επωφελές να προχωρήσουμε σε σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος, παρά να χρεωθούμε το δεύτερο Μνημόνιο που θα είναι ταφόπλακα για την οικονομία. Όσοι λένε πως δεν θέλουν ούτε την αναδιάρθρωση ούτε το μεσοπρόθεσμο κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναλάβετε τις ευθύνες σας και δώστε τη μόνη διέξοδο ομαλότητας που είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία» συμπλήρωσε. Video

    Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ψηφίσουν στο μεσοπρόθεσμο κατά συνείδηση, σύμφωνα με απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος

    «Τα μέτρα που προωθούνται με το μεσοπρόθεσμο δεν αναστρέφουν την ύφεση. Η ύφεση θα βαθύνει. Ταυτόχρονα δεν διαμορφώνει συνθήκες στοιχειώδους εκκίνησης μια αναπτυξιακής, μιας παραγωγικής διαδικασίας» ανέφερε στην ομιλία του ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης.

    Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του «Άρματος Πολιτών» Γιάννης Δημαράς.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] ''Μονόδρομος η ψήφιση των μέτρων''

    Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί η άμεση χρεοκοπία είναι να εγκρίνει το ελληνικό κοινοβούλιο το επικαιροποιημένο οικονομικό πρόγραμμα, υπογραμμίζει ο επίτροπος οικονομίας Όλι Ρεν. Σημειώνει ακόμη ότι προκειμένου να εγκριθεί η επόμενη δόση των δανείων, θα πρέπει να εγκριθούν το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ξεκαθαρίζει: «Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την αποφυγή της χρεοκοπίας».

    Σύμφωνα με τον Φινλανδό επίτροπο, η ΕΕ εξακολουθεί να είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά η Ευρώπη μπορεί να βοηθήσει εάν η Ελλάδα επιθυμεί να βοηθήσει τον εαυτό της.

    Αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα οι επόμενες ώρες λέει ο Βαν Ρόμπεϊ

    Οι επόμενες ώρες θα είναι "αποφασιστικής σημασίας" για την Ελλάδα, αλλά και για τη ζώνη του ευρώ και την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. "Υπάρχουν αποφασιστικές στιγμές, και οι επόμενες ώρες θα είναι αποφασιστικής σημασίας, καθοριστικές για τον ελληνικό λαό, αλλά όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά επίσης και για τη ζώνη του ευρώ , ακόμη και για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας" δήλωσε χθες ο Βαν Ρόμπεϊ ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ απηύθυνε έκκληση υπέρ της "εθνικής πολιτικής συνεννόησης" στην Ελλάδα, ώστε να υπερψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας, που η κυβέρνηση προτείνει ευρισκόμενη κάτω απ την πίεση του ΔΝΤ και της ΕΕ.

    "Αν αυτό το βράδυ (της Τρίτης) έχω να στείλω ένα μήνυμα, όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι μία έκκληση στα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης, να ξανασυναντηθούν με πνεύμα εθνικής πολιτικής συνεννόησης με το κυβερνών κόμμα. Από αυτό εξαρτάται το μέλλον μιας χώρας" επισήμανε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.

    Τρισέ: Εν αναμονή των κυβερνήσεων η ΕΚΤ

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιμένει την απόφαση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών στο υπό διαμόρφωση νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα διατυπώσει την άποψή της, δήλωσε ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Τρισέ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ είναι σε κατάσταση "αυστηρής επιφυλακής" σε σχέση με τον πληθωρισμό, που θεωρείται προμήνυμα αύξησης του βασικού επιτοκίου του ευρώ, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο 1,25%. Μάλιστα, είναι πιθανόν το επιτόκιο να αυξηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα.

    Αναφορικά με τη γαλλική πρόταση που προβλέπει την επανεπένδυση του 70% των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι τράπεζες, όταν αυτά λήξουν την επόμενη τριετία, ο κ. Τρισέ αρνήθηκε να σχολιάσει. "Υπάρχουν αρκετές προτάσεις που εξετάζονται. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Την απόφαση θα την πάρουν οι κυβερνήσεις και στη συνέχεια θα έχουμε τη θέση μας" είπε ο κεντρικός τραπεζίτης.

    Έκτακτα σχέδια εξετάζει η Τράπεζα της Αγγλίας

    Η Τράπεζα της Αγγλίας εξετάζει έκτακτα σχέδια για την περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, δήλωσε ο διοικητής της Μέρβιν Κινγκ, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. "Υπάρχει αρκετή ανησυχία στην αγορά για την πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, ώστε να σκεφθούμε προσεκτικά για έκτακτα σχέδια και τις συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος" δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Μεγάλης Βρετανίας.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα

    Με απεργιακούς ρυθμούς κινείται και σήμερα η χώρα, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    "Ακίνητα" παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, ενώ κανονικά λειτουργεί το Μετρό.

    Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροσκαφών ενώ με προσωπικο ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία.

    Επεισόδια και συλλήψεις

    Βομβαρδισμένο τοπίο, θυμίζουν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα. Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στα καταστήματα, σε τράπεζες και σε ξενοδοχεία. Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.

    Νέες συλλήψεις και προσαγωγές, αλλά και αύξηση του αριθμού των τραυματισμένων αστυνομικών, είναι ο απολογισμός, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, των συμπλοκών που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΓΑΔΑ, έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, είχαν γίνει 22 προσαγωγές, 15 συλλήψεις και είχαν τραυματιστεί 38 αστυνομικοί.

    Έξι άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια και έχουν διακομιθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας. Δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα, που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

    Την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους παρέμεναν περί τους 300 "Αγανακτισμένους", οι οποίοι σιγά - σιγά αποχωρούσαν, ενώ επικρατούσε ηρεμία.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Μείωση απασχόλησης

    Αρνητικές επιπτώσεις στην απασχόληση το υπόλοιπο του 2011 προβλέπει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Στην τριμηνιαία έκθεση της Επιτροπής για την κατάσταση της απασχόλησης στην ΕΕ, τονίζεται ότι στην Ελλάδα, η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και οι μειωμένες ευκαιρίες απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα με το πάγωμα των προσλήψεων και τις περικοπές στις συμβάσεις περιορισμένης διάρκειας στο δημόσιο τομέα αναμένεται να οδηγήσουν την ανεργία σε επίπεδα άνω του 15% το 2012.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, η κατάσταση στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη μείωση των μισθών αναμένεται να επιβαρύνουν το διαθέσιμο εισόδημα μεσοπρόθεσμα, μειώνοντας την πραγματική ζήτηση. Η Επιτροπή σημειώνει ακόμη ότι λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη φορολογική αβεβαιότητα, θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Ανοικτό μουσείο η Σάμη

    Προσπαθούν να αναδείξουν την ταυτότητα του τόπο τους, αγωνίζονται να σώσουν τα χορταριασμένα μνημεία, εργάζονται εθελοντικά για να προστατέψουν την σημαντική κληρονομιά τους.

    Πρόκειται για τους κατοίκους της Σάμης, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που τους εκπροσωπούν στο Δήμο Κεφαλονιάς, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την προβολή και την διατήρηση του αρχαιολογικού και μνημειακού τους πλούτου.

    Τον περασμένο Απρίλιο η τοπική σύμβουλος Όλγα Αντωνάτου-Βαλσάμου πήρε την πρωτοβουλία για την δημιουργία μια εθελοντικής επιτροπής, πολιτιστικής και πολιτισμικής προβολής της Σάμης.

    Η προσπάθεια αυτή, γρήγορα υιοθετήθηκε από κατοίκους και φορείς του τόπου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ημερίδα και οι προσκεκλημένοι αρχαιολόγοι ενημέρωσαν τον κόσμο για την σπουδαία αρχαιολογική σημασία της περιοχής τους.

    Τώρα εκείνο που όλοι ζητούν είναι να περατωθεί το έργο του αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και να σωθούν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις τα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα εγκαταλειμμένα μέσα και γύρω από τους οικισμούς της Σάμης.

    Για την προσπάθεια που καταβάλλεται μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Όλγα Αντωνάτου -Βαλσάμου. Όπως τόνισε, «ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι όλη αυτή η κινητοποίηση έγινε με την εθελοντική διάθεση των μελών της επιτροπής και χωρίς οικονομική στήριξη.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Ο Βαρλικόφσκι στην Αθήνα

    Ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς θεάτρου και όπερας της εποχής μας, ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι, έρχεται για τρίτη φορά στη χώρα μας, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Αθηνών για να παρουσιάσει τη νέα του παράσταση, με τίτλο "(Α)πολλωνία". Η "(Α)πολλωνία" έκανε πρεμιέρα χθες, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ θ' ακολουθήσουν άλλες τρεις παραστάσεις στις 29 και 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου.

    Στη νέα του παράσταση, ο Πολωνός σκηνοθέτης καταπιάνεται με θέματα, όπως ο μύθος και η ιστορία, η οικογένεια και η μοίρα, ο πόλεμος και το Ολοκαύτωμα, η αγάπη και ο θάνατος, το θάρρος και η δειλία. Όλα αυτά, ο Βαρλικόφσκι τα πλέκει γύρω από την πράξη της θυσίας, με όχημα τις ιστορίες τριών γυναικών: της Ιφιγένειας, της Άλκηστης και της Απολλωνίας Μαχτσύνσκα, μιας Πολωνής που έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να σώσει 25 Πολωνοεβραίους κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

    Η "(Α)πολλωνία" πρωτοπαρουσιάστηκε το Μάιο του 2009 στο Νόβι Τεάτρ της Βαρσοβίας, που διευθύνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, και στη συνέχεια έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

    Ο Κρυστόφ Βαρλικόφσκι είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους Ευρωπαίους σκηνοθέτες της γενιάς του. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερα από 40 θεατρικά έργα και όπερες στην Πολωνία και σε άλλες χώρες, όπως το Ισραήλ, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία. Σπούδασε στην Πολωνία και στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου υπήρξε βοηθός των Λούπα, Στρέλερ, Μπέργκμαν και Μπρουκ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [07] Αιματηρή επίθεση

    Η αστυνομία του Αφγανιστάν αναζήτησε σήμερα τυχόν άλλα θύματα σε όλους τους χώρους ξενοδοχείου της Καμπούλ, στο οποίο στη διάρκεια της νύχτας εκδηλώθηκε επίθεση αυτοκτονίας από τουλάχιστον έξι ταλιμπάν, που στοίχισε τη ζωή σε δέκα αφγανούς πολίτες.

    Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και έφεραν όπλα. Εισέβαλαν στο αυστηρά φρουρούμενο ξενοδοχείο Intercontinental, στο οποίο συχνάζουν δυτικοί και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, και μετά από πέντε ώρες, ελικόπτερα του ΝΑΤΟ εξουδετέρωσαν τους υπόλοιπους ταλιμπάν που είχαν καταφύγει στην ταράτσα του κτιρίου.

    Σύμφωνα με την μαρτυρία υπαλλήλου του ξενοδοχείου, μετά από μία σειρά εκρήξεων, οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο αργά το βράδυ της Τρίτης και κατέφυγαν στην αίθουσα χορού.

    Ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν κασετόφωνα τα οποία έπαιζαν πολεμικά τραγούδια των ταλιμπάν και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

    Η ίδια πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι κάποιοι ένοικοι του ξενοδοχείου έπεσαν στο κενό από τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο για να γλιτώσουν.

    Τον τελευταίο χρόνο έχουν σημειωθεί επιθέσεις ενόπλων με στόχο ένα ξενοδοχείο, έναν ξενώνα και ένα σούπερ-μάρκετ στην Καμπούλ, παρότι η πρωτεύουσα είναι σχετικώς ήρεμη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

    Η επίθεση σημειώνεται μία εβδομάδα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τα σχέδιά του για μία αρχική απόσυρση 10.000 αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του χρόνου και για άλλων 23.000 μέχρι τα τέλη του 2012, προκαλώντας ανησυχία ότι οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι έτοιμες να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας.

    Κατά την επίθεση δύο ταλιμπάν σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ τέσσερις άλλοι ανατινάχθηκαν.

    Ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι στην επίθεση συμμετείχαν πολλά μέλη της οργάνωσης.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [08] "Ήρωες" των Special Olympics

    Ο Ντέιβιντ Ήγκαν γεννήθηκε στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α. με σύνδρομο Ντάουν.Η Λορέττα Κλέιμπορν γεννήθηκε σχεδόν τυφλή, ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει και να περπατήσει μέχρι τα τέσσερα της.

    Ο Ντέιβιντ σήμερα είναι παγκόσμιος πρέσβης των Special Olympics, με παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, στη Βουλή και τη Γερουσία των ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος προτιμά να δηλώνει αθλητής.

    Η 58χρονη, σήμερα, Λορέττα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Special Olympics, η ζωή της έχει γυριστεί σε ταινία, πραγματοποιεί ομιλίες και παρεμβάσεις σε όλη την Αμερική για θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, ενώ έχει ολοκληρώσει 25 Μαραθώνιους και έχει συμμετάσχει σε άλλα 11 διαφορετικά αγωνίσματα, από τα τέλη του 1960 μέχρι σήμερα.

    Πρόκειται για δύο περήφανα μέλη του Κινήματος Special Olympics, τα οποία μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τους Αγώνες που πραγματοποιούνται στην Αθήνα μέχρι τις 4 Ιουλίου.

    Ο Ντέηβιντ και η Λορέττα ήταν απόλυτοι: «καμία σωματική ή διανοητική δυσκολία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 June 2011 - 6:30:25 UTC