Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα"
  • [02] Επικοινωνία Γ.Παπανδρέου-Μ. Μπαρόζο για το ΕΣΠΑ
  • [03] Ένταλμα σύλληψης του Καντάφι

  • [01] "Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα"

    Ως "τρέλα", χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί την ιδέα πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη γαλλική πρόταση για επανεπενδύσεις μεγάλης διάρκειας από τις γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες σε ελληνικά δάνεια (ομόλογα).

    Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι δουλεύει εντατικά με την υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που πήρε μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο.

    "Καταλήξαμε", είπε, "ότι διευρύνοντας τη διάρκεια στα 30 χρόνια, θέτοντας τα δάνεια αυτά (ομόλογα) στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά και προσθέτοντας μια πριμοδότηση με βάση την ανάπτυξη της Ελλάδας, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που πολλές χώρες θα μπορούσαν να το βρούν ενδιαφέρον".

    Είναι το συμφέρον όλων, πρόσθεσε, να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα "και αυτοί που προτείνουν αυτήν την τρέλλα για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για παραφροσύνη", αφού το χρέος θα παραμένει πάντα σε ευρώ και θα μεγαλώσει αυτόματα σε σχέση με το εθνικό υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

    Η γαλλική πρόταση που αποσκοπεί στο να εμφανίσει ελκυστικότερη προς τους δανειστές της Ελλάδας την ανακύκλωση του χρέους, έχει ως εξής : Επανεπένδυση από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες του 70% των ομολόγων που θα αποπληρωθούν από την Αθήνα όταν φθάσουν στην ωρίμανσή τους. Εξ αυτών το 50% θα επανεπενδύεται σε ομόλογα διαρκείας 30 ετών αντί για πενταετία που ισχύει μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 20% θα επενδύεται σε ένα ταμείο μετοχών υψηλής ποιότητας "μηδενικού όμως τοκομεριδίου", μηδενικής απόδοσης δηλαδή, το οποίο θα ανατροφοδοτείται από την υπεραξία των μετοχών.

    Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει ούτε ως Σχέδιο Β την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το πακέτο περικοπών από την ελληνική βουλή.

    «Έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν είναι ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα", είπε στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. «Δεν είναι ο δρόμος τον οποίο ακολουθούμε, ούτε ως Σχέδιο Β», πρόσθεσε.

    Ο κ. Ζάιμπερτ συμπλήρωσε ότι για την Ελλάδα θα είναι «ένας μακρύς, επώδυνος δρόμος», αλλά στόχος είναι να βοηθηθεί η Ελλάδα για να ξαναγίνει μία αξιόπιστη και οικονομικά επιτυχημένη χώρα.

    Ταυτόχρονα η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε τη γαλλική πρόταση για τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στη βοήθεια για την Ελλάδα.

    Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας ¶ξελ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει την εγγύηση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, για να αποφευχθεί μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε μεγαλύτερο κόστος και θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική αναταραχή.

    Οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο υπό διαμόρφωση νέο πακέτο χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα συνεχίζονται σήμερα με επίκεντρο τη Ρώμη, όπου ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Χρηματοδοτικής Επιτροπής (Economic and Finance Committee) της ΕΕ Βιτόριο Γκρίλι θα συναντηθεί με εκπροσώπους ευρωπαϊκών τραπεζών.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Επικοινωνία Γ.Παπανδρέου-Μ. Μπαρόζο για το ΕΣΠΑ

    Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προς τον οποίο θα αποστείλει και επιστολή, θα έχει ο πρωθυπουργός, όπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου.

    Τόσο η επικοινωνία όσο και η επιστολή θα αφορούν τη μείωση της εθνικής (ελληνικής) συμμετοχής στα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Θα ζητείται επίσης τεχνική υποστήριξη σε τομείς που υπάρχει εμπειρία, προκειμένου τα όποια έργα να προωθηθούν ταχύτατα.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Ένταλμα σύλληψης του Καντάφι

    Εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Μ. Καντάφι, του γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας Αμπντάλα αλ Σενούσι εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

    Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Λουίς Μορένο-Οκάμπο είχε ζητήσει από το δικαστήριο τον Μάιο να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τις «προγραμμένες» δολοφονίες διαδηλωτών στη Λιβύη μετά την παραπομπή του θέματος στο ΔΠΔ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ο Καντάφι έχει «τον απόλυτο, τελικό και αναμφισβήτητο έλεγχο» του κρατικού μηχανισμού της Λιβύης και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, ανέφερε η δικαστής Σάντζι Εμασενόνο Μονάγκενγκ διαβάζοντας την απόφαση.

    Η δικαστής πρόσθεσε ότι τόσο ο Καντάφι όσο και ο γιος του Σάιφ αλ Ισλάμ «συνέλαβαν και ενορχήστρωσαν ένα σχέδιο για την αποτροπή και την πάταξη με όλα τα μέσα των διαδηλώσεων των πολιτών» εναντίον του καθεστώτος και ότι ο αλ Σανούσι χρησιμοποίησε τη θέση του στην ιεραρχία για να διατάξει επιθέσεις και να τις επιβλέψει.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 June 2011 - 14:30:24 UTC