Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: "Απερίσπαστοι για την ανάπτυξη"
  • [02] Πανελλήνιες: τα "ψιλά" γράμματα του μηχαχογραφικού
  • [03] Παρέμβαση της Εισαγγελίας
  • [04] Νέες αποκαλύψεις
  • [05] "Λανθασμένη πολιτική"
  • [06] Με ρόδες, αλλά χωρίς διόδια

  • [01] Παπανδρέου: "Απερίσπαστοι για την ανάπτυξη"

    "Πετύχαμε σημαντικές αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής. Την εκταμίευση της 5ης δόσης των 12 δισ. ευρώ που θα μας επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του κράτους, την καταβολή των μισθών και συντάξεων. Πετύχαμε τη νέα χρηματοδότηση και στήριξη για τα επόμενα χρόνια, ώστε να μην είμαστε στο έλεος των αγορών" τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

    "Έτσι θα πετύχουμε σταθερότητα και τις ριζικές αλλαγές" είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι "απερίσπαστοι θα μπορούμε να αφοσιωθούμε στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας", ενώ έδωσε έμφαση στην "επιτάχυνση της χρηματοδότησης από τα κοινοτικά Ταμεία, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας".

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι το συνολικό ύψος του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ιδιωτών. Υπολογίζεται, ωστόσο, να κυμανθεί στο ύψος του πρώτου, δηλαδή περί τα 110 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Η υποστήριξη των εταίρων δόθηκε διότι αναγνωρίζουν τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη. Πιστεύω ότι η αίσθηση της υπευθυνότητας θα επικρατήσει, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, βεβαίωσε ότι οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες της Γαλλίας "είναι έτοιμες" να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ευρωπαϊκού δανεισμού της Ελλάδας "σε εθελοντική βάση".

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Ειρ. Καρανασοπούλου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Πανελλήνιες: τα "ψιλά" γράμματα του μηχαχογραφικού

    Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει αποβεί η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου από τους χιλιάδες υποψήφιους στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

    Οι ιδιαιτερότητες φέτος είναι πολλές, αλλά κυριότερες είναι η ηλεκτρονική για πρώτη φορά υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου και τα νέα μέτρα που ισχύουν για τις ειδικές κατηγορίες που δικαιούνταν μετεγγραφή (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, με αδέλφια που σπουδάζουν σε άλλη πόλη κ.ά.).

    Πολλοί υποψήφιοι αλλά και οι καθηγητές τους, που τους βοηθούν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να παρατείνει πέραν της 28ης Ιουνίου τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης των μηχανογραφικών, ωστόσο μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα.

    Οι υποψήφιοι επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν βασικά στοιχεία που επηρεάζουν τις επιλογές τους, όπως είναι ο αριθμός εισακτέων στις σχολές αστυνομίας και εμπορικού ναυτικού. Συγχρόνως δεν έχουν εκδοθεί τα βαθμολογικά στοιχεία στις ξένες γλώσσες, όπου ορισμένοι διορθωτές κάνουν αποχή.

    Οι καθηγητές σημειώνουν ότι είναι η πρώτη φορά που δίδεται τόσο μικρό χρονικό διάστημα στους υποψήφιους να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους, και γι αυτό θεωρούν απαραίτητη την παράταση.

    Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό, επιλέγοντας σχολές με βάση τις επιθυμίες τους και όχι κάνοντας υπολογισμούς σε σχέση με τις περσινές βάσεις, καθώς έτσι κινδυνεύουν να βρεθούν να σπουδάζουν σε μια σχολή που δεν θα τους ενδιαφέρει.

    Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα φέτος ίσως το αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες.

    Όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά αυτά στην πλειοψηφία τους δεν έχουν συνειδητοποιήσει το νέο σύστημα με το οποίο ουσιαστικά καταργούνται οι μετεγγραφές. Πολλές ευεργετικές διατάξεις που υπήρχαν στο παρελθόν και τους έδιναν το "εισιτήριο" ακόμη και για σχολές με πολύ πιο υψηλή βάση από τα μόρια που είχαν συγκεντρώσει καταργήθηκαν και έτσι οι περισσότεροι θα σπουδάσουν εκεί όπου θα επιτύχουν.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Μ. Παπουτσάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Παρέμβαση της Εισαγγελίας

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα της ποσότητας παρεχόμενης ενέργειας που διατίθεται στους καταναλωτές λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.

    Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως αποτέλεσε επιστολή της Διοίκησης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την οποία δεν εφαρμόζεται η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου που όρισε να παραμείνει η παρεχόμενη ισχύς ρεύματος στα επίπεδα της 23ης Ιουνίου.

    Το δικαστήριο είχε εκδώσει προχθές την προσωρινή εντολή του, μετά τη διακοπή για την Δευτέρα της εκδίκασης της αίτησης της ΔΕΗ για την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

    Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος για το θέμα της τάσης της ΔΕΗ και η εντολή της κα Ράικου είναι εφόσον αποδειχθεί ότι δεν τηρείται η απόφαση του δικαστηρίου, να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου για τους υπεύθυνους.

    Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το έλλειμμα ισχύος και οι αυξημένες διακοπές ρεύματος την Παρασκευή και το Σάββατο οφείλονταν στο γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν λειτουργεί στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

    Χθες, οι διακοπές ρεύματος αυξήθηκαν σε διάρκεια και έκταση, καθώς γίνονταν συνεχώς μέχρι τις 11 το βράδυ, δηλαδή και σε ώρες εκτός αιχμής, ενώ η διάρκειά τους ανά περιοχή ξεπέρασε τις δύο ώρες.

    Για σήμερα Κυριακή, η ΔΕΗ δεν έχει ανακοινώσει διακοπή ρεύματος για καμία περιοχή.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Νέες αποκαλύψεις

    Το κουβάρι της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να ...ξετυλίγεται και αναμένονται νέες αποκαλύψεις για δεκάδες άτομα, που έχουν σχέση με το βρώμικο παρασκήνιο στο χώρο.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «SPORTDAY», είναι στο τελικό στάδιο έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ και σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87(!) άτομα, με ονόματα προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ.

    Η έρευνα αυτή αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ λιγκ. Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.

    Να σημειώσουμε ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές. Μία στις 15/5/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1/06/2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περίπου 100 πρόσωπα βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News» πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί σε λογαριασμό γιου παράγοντα το 2003, όταν ήταν μόνο 18 ετών! Παράλληλα, κορυφαίος μάνατζερ της Θεσσαλονίκης, διαθέτει λογαριασμό με 26 εκατομμύρια ευρώ!!

    Εξάλλου, η εφημερίδα "Καθημερινή" της Κύπρου έχει πρωτοσέλιδο κύριο τίτλο "Ξέπλεναν στην Κύπρο τα κέρδη από το στοίχημα". Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι πολλά από τα κέρδη του παράνομου στοιχήματος διοχετεύονταν στην Κύπρο, όπου το κύκλωμα είχε συγκεκριμένο "διαχειριστή". Τα χρήματα μεταφέρονταν σε μετρητά στην Κύπρο σε βαλίτσες, τις οποίες «διακινούσαν άτομα υπεράνω υποψίας, για να κατατεθούν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο λογαριασμό, που εντοπίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα».

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Δ. Καρακώστα και του Α. Βικέτου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] "Λανθασμένη πολιτική"

    Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματα της Συνόδου του, υπογραμμίζει στόχους τους οποίους, όπως επισημαίνει, υποστηρίζει εξαρχής και σταθερά η ΝΔ, εκφράζει ο Γιάννης Μιχελάκης.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξάλειψη του ελλείμματος και ο περιορισμός του χρέους και επέμεινε στην ανάγκη στήριξης των βασικών στόχων του προγράμματος και των βασικών μέτρων πολιτικής.

    Επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος πως δεν μπορεί να υποστηρίξει μια πολιτική που αποδεικνύεται λανθασμένη, βαθαίνει την ύφεση και ακυρώνει και αυτήν ακόμη την εξυγίανση ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως η ΝΔ παλεύει για τη διόρθωση του λάθους, με προσήλωση στους βασικούς στόχους.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Δ. Κοτταρίδη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Με ρόδες, αλλά χωρίς διόδια

    Θα ταξιδέψουν από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη πάνω σε ρόδες. Μόνο που δεν θα είναι αυτοκινήτου ή μηχανής, ούτε καν ποδηλάτου. Και, ασφαλώς, δεν θα πληρώσουν διόδια! Τα 13 άτομα που θα καλύψουν τα 504 χιλιόμετρα της διαδρομής (τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη και εννέα από την Αθήνα), θα ταξιδέψουν πάνω ...στα πατίνια τους, ξεκινώντας ένα εγχείρημα χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για δύο κοπέλες και 11 άντρες, μέλη του υπό αναγνώριση αθλητικού σωματείου "Ώθηση", που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου από το Καλλιμάρμαρο και θα τερματίσουν στον Λευκό Πύργο στις 6 Αυγούστου, έχοντας διανύσει πάνω από 70-80 χιλιόμετρα ημερησίως. Είναι στην πλειοψηφία τους ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 23-40 ετών και έμπειροι αθλητές, που προετοιμάζονται αρκετό καιρό.

    Ξεκινούν το ιδιόμορφο ταξίδι τους, που το έχουν βαφτίσει "Ώθηση-Extreme 504 km", με έναν και μόνο -όπως λένε- στόχο: ν΄αναδείξουν την τριπλή χρησιμότητα των πατινιών: ως μεταφορικού μέσου στις δοκιμαζόμενες από το κυκλοφοριακό ελληνικές πόλεις, ως εναλλακτικού τρόπου αερόβιας άθλησης (ο τροχοπεδιλιστής εκτιμάται ότι "καίει" 350-400 θερμίδες σε μισή ώρα άσκησης) και ως ευχάριστου χόμπι.

    Και φυσικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια των ποδηλατών ανά την Ελλάδα για τη δημιουργία δρόμων κατασκευασμένων ειδικά για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα και τα πατίνια.

    Η ομάδα "Ωθηση", που ιδρύθηκε προ διετίας (περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα της στο Facebook, αναζητώντας τη φράση "Ωθηση-Extreme 504 km"), έχει περίπου 10 μέλη στη Θεσσαλονίκη και 30-40 στην Αθήνα, ενώ πανελλαδικά αυτά ανέρχονται σε περίπου 600.

    Για να γίνει κάποιος μέλος, χρειάζεται μόνο ένα ζευγάρι πατίνια, ακόμη κι αν δεν γνωρίζει ακόμη να τα χρησιμοποιεί. Τα υπόλοιπα, ακόμη και η φυσική κατάσταση, θα έρθουν ...με τον καιρό.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Αλ. Γούτα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 June 2011 - 10:30:22 UTC