Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Τόνωση της ανάπτυξης''
  • [02] Πορεία εκπροσώπων καλλιτεχνικών σωματείων
  • [03] Η Ρωσία άρει από αύριο το εμπάργκο στα λαχανικά
  • [04] Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών ΤΤ και T-bank στο Χρηματιστήριο
  • [05] Απέτρεψαν 67 αυτοκτονίες χρηστών διαδικτύου
  • [06] Βραβείο «Ελένη Βλάχου»

  • [01] ''Τόνωση της ανάπτυξης''

    Tην ανάγκη να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα, εκ παραλλήλου με το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ένα πρόγραμμα τόνωσης της ανάπτυξης που με τη βοήθεια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ θα επικεντρώνεται στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στην καταπολέμηση της ανεργίας, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι συζήτησε τις πτυχές του προγράμματος στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και ότι προτίθεται να θέσει το θέμα προς συζήτηση στη σύνοδο κορυφής. Κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής η υλοποίηση αυτού του προγράμματος θα μπορούσε να τροχοδρομηθεί με την εφαρμογή σε πρώτη φάση ενός σχεδίου τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα, της τάξεως του ενός δισ. ευρώ, στο οποίο θα κληθούν να συμβάλλουν όχι μόνο η ΕΕ, αλλά και όσα εκ των κρατών μελών της το επιθυμούν.

    Στο πλαίσιο του συνολικότερου προγράμματος, θα μπορούσε να εξετασθεί η «εμπροσθοβαρής καταβολή των κοινοτικών πόρων», η «στρατηγικότερη χρήση» των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων, ο «καλύτερος συντονισμός των πολιτικών συνοχής», η «επιτάχυνση των διαδικασιών απορρόφησης των κοινοτικών πόρων» και η «αύξηση της απορροφητικής ικανότητας της χώρας». Στόχος της Επιτροπής είναι η επιστροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά το 2013, ανέφερε ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο, με γραπτή δήλωση του, χαιρέτησε τη ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας της Βουλής και χαρακτήρισε τα αποτελέσματα "καλό νέο για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι αισιοδοξεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαχειριστεί την κρίση χρέους της Ελλάδας, αλλά πρόσθεσε πως η Αθήνα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες περιστολής των δαπανών και να εφαρμόσει περισσότερα μέτρα λιτότητας.

    Σήμερα η κα Μέρκελ χαιρέτισε την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς την "σημαντικό βήμα".

    Ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ούτε θα πτωχεύσει, ούτε θα βγεί απο την ζώνη του Ευρώ.

    Υπέρ της διαγραφής χρέους για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ελλάδας, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν, μιλώντας σήμερα σε γερμανικό ραδιόφωνο.

    Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν "με μία φωνή, μια σαφή φωνή" για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

    Τέλος, συνομιλίες μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτών δανειστών σχετικά με την εθελοντική συμμετοχή τους στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ξεκινούν κατά μήκος της ευρωζώνης, σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης.

    Όλες οι τράπεζες και οι ασφαλιστικοί οργανισμοί που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε μία λύση που αφορά στον ιδιωτικό τομέα θα πάρουν μέρος στις συνομιλίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέτει το Ρόιτερ.

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Μ. Σπινθουράκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [02] Πορεία εκπροσώπων καλλιτεχνικών σωματείων

    Πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πραγματοποίησαν σήμερα συνδικαλιστικά σωματεία και φορείς του πολιτισμού, καταγγέλλοντας «τα βάρβαρα μέτρα που πλήττουν τους καλλιτέχνες όπως και όλους τους εργαζόμενους».

    Οι εκπρόσωποι περισσότερων από 15 σωματεία, παρέδωσαν στη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Π. Γερουλάνου, Κατερίνα Χατζοπούλου, το κοινό ψήφισμά τους, με το οποίο απαιτούν, μεταξύ άλλων, «αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τον πολιτισμό τουλάχιστον στο 2%» και καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, την «εμπορευματοποίηση» του πολιτισμού. Ζήτησαν επίσης από κοινού συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

    Συνθήματα όπως «όχι στη μαύρη εργασία», επικράτησαν στη συγκέντρωση των εκπροσώπων και μελών των φορέων, νωρίτερα το πρωί, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, από όπου ξεκίνησε η πορεία.

    Το ψήφισμα «ήταν μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που συνυπέγραψε και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, όπως και άλλα σωματεία», είπε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύα Μελά.

    Στο μεταξύ η πρόεδρος του ΣΕΗ, Λίλα Καφαντάρη, προειδοποίησε ότι «δεν θα αφήσουμε παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών στην οποία συμμετέχουν εθελοντές, χωρίς να παρέμβουμε», όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες, παρουσία ελεγκτών του ΙΚΑ και επιθεώρησης εργασίας, στις παραστάσεις του Θωμά Μοσχόπουλου και του Άγγελου Παπαδημητρίου.

    Το πλήρες ρεπορτάζ της Ν. Δομνάκη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [03] Η Ρωσία άρει από αύριο το εμπάργκο στα λαχανικά

    Η Ρωσία θα άρει το εμπάργκο που έχει επιβάλει στα ευρωπαϊκά λαχανικά εξαιτίας της επιδημίας του βακτηριδίου E.coli κι έτσι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι εξαγωγές "αυτή την εβδομάδα, δηλαδή αύριο", όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    "Υπεγράφη μία συμφωνία σήμερα το πρωί μεταξύ της ΕΕ και της Ομοσπονδίας της Ρωσίας. Κατευθυνόμαστε προς την άμεση επανάληψη των εξαγωγών ευρωπαϊκών λαχανικών", δήλωσε ο Φρεντερίκ Βενσάν, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου για την Υγεία, Τζον Ντάλι.

    "Οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, δηλαδή αύριο", Πέμπτη, πρόσθεσε.

    Η ΕΕ θα δώσει στις ρωσικές αρχές "πιστοποιητικά" από τα εργαστήρια "ελέγχου και εξακρίβωσης", τα οποία θα αποδεικνύουν ότι τα λαχανικά είναι υγιή και δεν έχει εντοπιστεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηριδίου E.coli που έχει προκαλέσει 39 θανάτους στην Ευρώπη.

    Ο Ντάλι είχε μεταβεί χθες Τρίτη στη Μόσχα με στόχο να πείσει τις ρωσικές αρχές να σεβαστούν τη δέσμευσή τους να άρουν το εμπάργκο στα ευρωπαϊκά λαχανικά.

    Η Μόσχα επέβαλε στις 2 Ιουνίου εμπάργκο στις εισαγωγές φρέσκων ευρωπαϊκών λαχανικών εξαιτίας της επιδημίας του βακτηριδίου E.coli.

    Στη σύνοδο κορυφής ΕΕ- Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τι 10 Ιουνίου στο Νίζνι Νόβγκοροντ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε δεσμευθεί ότι η ΕΕ θα στείλει πιστοποιητικά στη Ρωσία ώστε να αρθεί το εμπάργκο. Ομως η Μόσχα το διατήρησε ζητώντας περισσότερες εγγυήσεις.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [04] Αναστολή διαπραγμάτευσης μετοχών ΤΤ και T-bank στο Χρηματιστήριο

    Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της T-Bank από σήμερα 22 Ιουνίου 2011, αποφάσισε το Χ.Α κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λόγω επικείμενης ανακοίνωσης σχετικά με τη λήψη απόφασης από τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο τραπεζών και μέχρις ότου παρασχεθεί σχετική ενημέρωση.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [05] Απέτρεψαν 67 αυτοκτονίες χρηστών διαδικτύου

    Εξήντα επτά αυτοκτονίες χρηστών του ίντερνετ, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει τις προθέσεις τους αυτές σε συνομιλίες τους στο διαδίκτυο, απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα.

    Πρόκειται για άτομα από 13 έως 48 ετών, κάποια από τα οποία (κυρίως ανήλικοι) είχαν πάρει χάπια αμέσως μετά την εκδήλωση της πρόθεσης τους στο διαδίκτυο, αλλά σώθηκαν χάρις στο γεγονός ότι εντοπίστηκαν γρήγορα από τους «χάκερς» της ΕΛΑΣ.

    Εντυπωσιακό είναι ότι για κάποιους άλλους ανήλικους, αλλά και ενήλικες, κίνητρο αυτοκτονίας αποτελούσαν τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, επειδή παραβίαζαν τους κανόνες των παιχνιδιών, τους απέβαλε για κάποιες ώρες ο κεντρικός διαχειριστής, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ «τραγικό» γι' αυτούς και δήλωναν πρόθεση αυτοκτονίας αν δεν τους επανέντασσαν άμεσα στο παιχνίδι.

    Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό των επίδοξων αυτοχείρων, έπαιξαν άλλοι χρήστες του ίντερνετ, μεταξύ των οποίων και ένας ιερέας, οι οποίοι εντόπισαν τα απελπισμένα μηνύματα και ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

    Σε ότι αφορά τον ιερέα, προ δεκαημέρου το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε καταγγελία από το συγκεκριμένο άτομο, που δήλωσε ότι κατά την στιγμή της διαδικτυακής εξομολόγησης, μέσω προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων (skype), ο εξομολογούμενος εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας, λόγω διαφόρων προσωπικών προβλημάτων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την ψηφιακή διερεύνηση.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    [06] Βραβείο «Ελένη Βλάχου»

    Στον Άγγελο Αθανασόπουλο, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Το Βήμα», απονέμεται το φετινό βραβείο «Ελένη Βλάχου».

    Τo βραβείο θέσπισε η γερμανική πρεσβεία, με στόχο να ενθαρρύνει την ειδησεογραφική κάλυψη ευρωπαϊκών και διεθνών θεμάτων και απονέμεται ανά διετία σε Έλληνα δημοσιογράφο με τη συνεργασία του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ, του κόμματος της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης, των επαγγελματικών ενώσεων του κλάδου και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Το βραβείο φέρει το όνομα της δημοσιογράφου, η οποία κατά κοινή ομολογία, προσέφερε εξαιρετικό έργο στην ελληνική δημοσιογραφία. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο εκάστοτε πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, ο εκάστοτε γγ του υπουργείου Τύπου και ΜΜΕ της Ελλάδας, ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκάστοτε πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Αθήνα, ο εκάστοτε πρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο εκάστοτε Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένα μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ -υπο την ατομική ιδιότητά του και όχι ως εκπρόσωπος του ΔΣ- και ένα μέλος της οικογένειας Βλάχου.

    «Το βραβείο "Ελένη Βλάχου" είναι ένα κίνητρο για μένα έτσι ώστε να κάνω τη δουλειά μου καλύτερα, με εγκυρότητα και να ενισχύσω τις προσπάθειές μου, βάζοντας κι εγώ ένα λιθαράκι, για να γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα τα θέματα της Ευρώπης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 36χρονος δημοσιογράφος της εφημερίδας «Το Βήμα», Άγγελος Αθανασόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ τη βράβευσή του.

    Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο πάντα σεμνός, διακριτικός και ευγενής κ. Αθανασόπουλος, τα τελευταία χρόνια θεωρείται ένας από τους εις βάθος γνώστες των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, με έγκυρο ρεπορτάζ, νηφάλια αλλά και πολλές φορές, δηκτική πένα στο «Βήμα».

    Το πλήρες ρεπορτάζ του Ηλία Παλιαλέξη στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    &copy; ANA-MPA SA. Intellectual rights and copyright belong to the ANA-MPA S.A.

    Reproduction of ANA-MPA content by visitors of this website is strictly forbidden.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 June 2011 - 12:30:28 UTC